Tatlı Tarifi Fincan Tatlısı - Dr. Oetker Vanilin Sponsorluğunda

SekerliYogurt

Kuşlar kanatlarıyla, insanlar umutlarıyla yükselir
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
1.074
2.556
Merhaba kızlar. Kandiliniz mübarek olsun yarışmaya ilk defa katılıyorum hatam olursa affola. ❤
Evet fincan tatlısı için malzemeler ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Yapılışı;
  1. Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım.
  2. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

3. Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

4. Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var.
5. Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.

6. Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım.
7. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

" Ben fincanlarımı tam ıslatamamışım biraz zorlandım çıkartırken. Siz yaparsanız suyla heryerini ıslatın ki kolay çıksın." Bu arada nar o kadar yakıştı ki "lezzetine lezzet kattı" diyebilirim... Hepimize başarılar diliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim gerçekten nar çok yakışmış çok güzel gözüküyor sana ikinci yarışma için tavsiye vermek isterim nacizane daha çok foto çek lütfen,birde daha yakın çekimlerin olsun kamera ne kadar yiyeceğe yakın olursa o kadar dikkat çekiyor başarılar dilerim kuzum

Canımsın çok teşekkür ederim ilklerin günahı olmaz derler Bidaha hep katılmayı düşünüyorum inşallah Tavsiyelerin içinde çok çook teşekkür ederim bidahaki sefere dediğin gibi yaparım.

Ilk yarışmana rağmen gayet güzel olmuş canım benim ellerine sağlıkk bol şanss
Yaa çok teşekkür ederim bu yarışmadan bir beklentim yok çok daha güzel tarifler sunumlar var hepimizin eline emeğine sağlık

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…