• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

film daha bitmedi....

Hiç bir şey anlamadım, mesaj çalınan 100 dolarla bitiyor. Son mesajlarda 2 çocuktan, boşanmadan bahsediliyor. Eksik bir şeyler mi var?

madde bagimliligi gibi bisey sanirim bu..etrafinda hic boyle biri olmamis,tanimamissin bu yuzden farkli mi gelmis,cektikce seni kendine mi cekmis nedir?ben bisey anlamadim..gerci sende anlamamissin ya..boshayallersmile

valla bu yazdiklarinizdan sonra akli dengenizin yerinde olmadigini düsünüyorum
ask diyorsunuz sevgi diyorsunuzda hangi askin kitabinda sevdigini 10 larca kadinla paylasmak var
dayak yiyipte evlenmek
sonra psikopat bir adamdan hemde iki cocuk yapmak
biraz agir olacak ama aptalmisiniz siz bu adama katlaniyorsnuz
kadin dedigin biraz dik durmali onurlu gururlu olmali:mymeka:

konunun dogru oldugunu varsayalım..
konu sahibi zaten yapması gerekeni biliyor
anladıgım kadarıyla içini dökmek için anlatıyor
sizde ne kdr cok üstüne gitmissiniz kadının.
pskolejisinin iyi olup olmadıgını bile bilmiyor
anlatmasıda güc oluyordur onun için
parca parca anlatmasının sebebide bu bence..

Arkadaş cesaret almak isteseydi yıllardır cinsilatif arkadaş ikna etmeye çalışıyormuş.Bu anlamda elinden geleni yapmış...

Cesaret almak isteyen arkadaşından cesaret alırdı.Haksızmıyım ?

bir kişi destekledi belki 10 kişi desteklerse kendini daha güçlü hissedebilir.

ayrıca bir önceki msjınızda neden boşanmıyor sorusuna cvp vermiyor demişsiniz.

bu soruya iki yerde cvp vermiş. hatta ben birinden alıntı yaparak birşeyler yazdım soru sordum ona cvp vermedi.

arkadasın boşanmama sebebi dul olmaktan korkuyormuş.

ilk cevabı bu sayfadaki 3. cü msj.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/366263-film-bitmedi-2.html

birinin tam yerini bulamadım ben alıntı yapmıştım bir cevabı da burda
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/366263-film-bitmedi-20.html#post13260612

Seni güçsüzleştiren yaşadıkların. Aslında yaşayacaklarından da güç alacaksın da, vakti gelmemiş demek ki.

Neden vazgeçemiyorum,un yanıtı bence beyin yıkanması gibi bir durum olabilir.
Yapman gerekeni biliyorsun, yanlış yaptığını da biliyorsun, doğrusunu da biliyorsun
ama yapamıyorsun. Zihnin bedenine söz geçiremiyor.
Döngüyü kıracak olan sensin, oluşturduğun gibi. Bir hamle yapman gerekiyor. Yaşam senin, tercih senin, seçim senin, seçimlerinin sonucu senin.

Aileni üzmekten ve dul olmak istemediğinden bahsetmişsin, anlattığın şekilde yaşamak istiyor musun ?
Ailen yaşadıklarına üzülmüyor mu ? Bilmiyorlar ise öğrenince üzülmeyecekler mi ?

ayyy kızlar bebişim bhırakmıyo okuyayım şunun sonu geldiyse bi anlatıverin kısacıktan zahmet olmazsa en son memlekete giderken wc ye gitmiş adam kredi kartını almış orda kaldım ben yaaa

offf okuyana kadar cnaim cikti.tabi arada atladigimda olduyani.valla herkesin dedigi gibi bile bile lades demek siszinki.bu nasils sevgiya.ilk günden parani alan adamdan hayirmi gelirki sana.bak isinde güzel sanirim bankacisin ailende yaninda olur.sen biluirsin ama bosa o adami cocuklarinla yeni bi hayat kur.yeri gelir ailen bakar yeri gelir bakici.ama kafan dinc olur rahatca isine gider gelirsin.sen hayatin anlamini unutmussun bu adamla bence canim.hatirla ve nefes almaya basla.hakkinda hayirlisi olsun ccanim.

valla bu yazdiklarinizdan sonra akli dengenizin yerinde olmadigini düsünüyorum
ask diyorsunuz sevgi diyorsunuzda hangi askin kitabinda sevdigini 10 larca kadinla paylasmak var
dayak yiyipte evlenmek
sonra psikopat bir adamdan hemde iki cocuk yapmak
biraz agir olacak ama aptalmisiniz siz bu adama katlaniyorsnuz
kadin dedigin biraz dik durmali onurlu gururlu olmali:mymeka:

vereliniortak

ersealme,
güçlü olabilmek ve cesaret bulabilmek için zaten 2 büyük nedenin ve hazinen var ...
evlatlarının senin yaşadıklarını görmesini senin bulunduğun psikoloji ve çöküntüyü yaşamalarını istemiyor ,onlara iyi bir gelecek ve temiz sayfalar açmak istiyorsun değil mi ?
öyle ise, sen zaten güçlüsün !!

istemek -umut etmek başarmanın yarısıdır, yada en azından atılan temelidir..
bu ortamlarda aradığının umut ve cesaret ,senin için bir hüsran ve hayal kırıklığı olmasın ,
buna izin verme!

empati yapınca ,ben ,sen olduğumda şunu düşündüm;
GÜÇLÜYÜM, çünki ,ANNEYıM.''bana sırtını dayamış ,
benden iyi bir gelecek beklentisi içinde olan bir yavrum var ,
o halde ben tüm engel ve zorluklara rağmen bir aslan kadar güçlü ve cesur olmalıyım,
her ne ve her kim olursa olsun ,evladımdan öte değil, ama benden öte''

yaşadıklarını -hissettiklerini yalnızca sen bilip ,acını yaşarsın
ve yaşarken 2 masum evladınınıda buna istemeden de olsa ortak edersin ....
annesin ,2 hazinen var , o halde güçlüsün ve hep güçlü olmak zorundasın ...

Ruh halin de adım atmana engel gibi. Ezilmiş,kırılmış,incinmişsin, keza hayal kırıkları.

Hareket edemiyorsan nasıl hareket edebilirim,e odaklan.
Hareketlenmek için terapist mantıklı bir başlangıç.

Hiç vakit kaybetmeden terapist araştır. İstanbul'da isen istersen, sana yardımcı olabilirim,yönlendirebilirim

Yaşadıklarına gösterdiğimiz duyarlılığı lütfen sen de yanıtlarımıza göster. Dikkate al. Bu mesajıma da geri dön lütfen.

Biz ancak yorumlarımızı fikirlerimizi söyleyebiliriz sana, cesareti alıcak olan sensin,vericek olan biz değil.

Hikayeniz değil inandırıcı bulmadığım.Toplumda bu ve benzeri bir çok yaşantı içerisinde olan insanlar var.Şartlar gereği,mazoşistlik hesabı,cehalet faturası vs...
Samimiyetsizliğiniz...Evet benim rahatsız olduğum nokta bu!
Kimseden yardım ister bir haliniz yok,okuyorum okuyorum içim sızlamıyor bir türlü.
Bir sürü soru sormak geliyor içimden ama yanıtlamıyorsunuz bile.Mesela;

Eşiniz berbat koca kötü baba peki ya siz?Belki zarif,güzel,zeki,saymakla bitiremediğiniz bir ton özelliğinizle mükemmel bir insansınız ama nasıl bir annesiniz?Yapmayın lütfen ya.

O çocuklar henüz kaç yaşında?Nasıl bir ortamda büyüyorlar?İlk mesajlarınızı kavga arasında yazdığınızı söylemiştiniz.Gecenin yarısı tüm gün bakıcıda duran çocuklar için gece bir de şiddet dolu bir ev!

Dayak yiyiyorsunuz,baba eve gelmiyor sonra çıkıp '' ben kendimi haklı bulmuyorum zaten ama seviyorum aşığım'' diyorsunuz.Evlatlarınızdan da mı çok seviyorsunuz bu adamı???

Dul kalmamak için yani sırf kendi geleceğiniz için evliliğinizi sürdürürken çocuklarınızın geleceğini nasıl hiçe sayıyorsunuz?

Daha dünya kadar soru listerim size bu daha başlangıç....

Filmin sonunu söyleyebilecek biri var mı, çok uzun , sanırım genelde olduğu gibi bu film de bitirilmek istenmiyor, en azından anladığım bu. Bitirmek zorunda olup, bitir(e)memek.

Ben şimdilik 2 sayfa okudum, o bile bana ağır geldi. Daha ilk buluşmada paranızı çalan ve bunu inkar etmeyen, şaka yaptım diyen biriyle devam etmişsiniz. Sonrasında dayaklar vs vs.

Böyle birine insan ne sevgi hisseder, ne de başka birşey. Ne dul kalma korkusu, ne de başka bir korku, yanında tutamaz bu insanın. Hangi neden, bu kadar eziyet çekmenize neden olabilir. Karşıdaki de sizin burnunuzu kırarken, sevgi dokunuşlarımı yapıyor. Bu kadar çok mu seviyor. Çocuklarım için diyeceksiniz, yazık ki, böyle bir evliliğin içinde helak olup gidecekler. Eğer erkek çocuklarsa, sanmayın ki babasından farklı olacak sonları. Kız çocuklarsa, böyle örnek bir babayı, ömürleri boyunca unutamazlar artık. Yazık en çok çocuklara yazık. Eşinize olan sevginiz, kendinizden ve çocuklarınızdan daha önemli mi.

Sizin yaşadığınız şey sevgi değil, tamamen sıkışmış, ezilmiş, çıkar yol bulamayan ( ki çıkar yok elbette var), doğru düşünemeyen, bağlılık değil bağımlılık ve hastalık olmuş bir duygu.

Ve arkadaşlarında dediği gibi, filminizde en ufak duygu belirtisi yok. Sanki yabancı birinin ve gerçekten bir film anlatır gibisiniz.

Son düzenleme:
o kadar yorgunum ve o kadar uykum varki ama şu halimle üşenmedim bütün sayfaları okudum.....

öncelkle şunu söyliyim bazı arkadaşlar çok acımasızca yorum yapmışlar....kadıncağız yaşadıklarını kafasında bile toparlayamıyor belliki,belliki beyni ,ruhu yorgun sadece burda içini dökmek istemiş....ama çoğunuz "ee sonuç ne,sadete gel" gibi sanki bir dizi film izliyormuş gibi davranmış...çok üzüldüm buna...sonuçta herkes yaşadığını çektiğini bilir,kimse kimsenin acısını içinde hissedemez....kadının yaşadıkları gerçek,bir dizi değil o yüzden bu şekilde yorumlar yapmayalım bence....

ayrıca yok haketmişsin,yok hastasın,salaksın vs gibi yorumlarda çok kırıcı...elbetteki bu insanın ruh sağlığı yerinde değil,yaşadıklarından sonra çok sağlıklı olmasıda mümkün değil...ha baştan hata yapmış evet,hemde çooook büyük bir hata...ama unutmayınki kimin başına ne geleceği belli olmuyor bu hayatta...."ben asla yapmam,ben asla etmem " dediğiniz bişey bi gün olur başınıza gelebilir...elbette normal ve doğru bişey değil....ama olmuşsada kınamak doğru değil.....

baştan elini verip kolunu kaptırmış arkadaş...ve sonrası çorap söküğü gibi gitmiş belaya bulaşmış bi kere....belki bu insan aşırı duygusal,mantığını ön planda tutamayn biride olabilir...eğitimle falan alakası yok bunun....

bir kere herşeyden önce artık olan olmuş bi sürü şey yaşanmış,geçmişi geri getiremeyiz önemli olan şuanki durum....şu an yapılması gerekenler....

arkadaşım şu konuda arkadaşlarla hem fikirim...kesinlikle bu adamdan boşanmalısın!

yıllarını heba etmişsin,maddi manevi çok büyük kayıplar yaşamışsın...artık hayatını daha fazla zindan etme kendine...üstelik artık düşünmen gereken 2de çocuğun var....eğer bu adamla devam edersen sonun hiç iyi değil...hepten ruh sağlığını kaybedecksin,aklını kaçırırsın....inanki değmezzzzzzzz.....aynanın karşısına geç ve kendine bak...ben ne yapıyorum de....bu adam için değermi de...kendine yakıştırabiliyormusun yaşadıklarını? hakediyormusun sence bunları?

bak yatıcaktım sırf senin konuna yazabilmek için oturdum kaldım....çok üzüldüm çünkü...

dul kalmakta emin ol şu yaşadıklarından daha kötü değil...boşan,sonrada bi psikiyatriye gidip beynini ve ruhunu tazelemeye bak.....tertemiz bir sayfa aç önünde...belkide hayat sana seni hakeden birini getirecek bilemezsin....ailen şu yaşadıklarını duysa sence bunları yaşamaya devam etmenimi yoksa dul kalmanımı tercih eder???

çok üzüldüm çokkk....bi yerden başlamalısın...elini kolunu bağlayan bu illetten kurtulmalısın....işe o adamı boşamakla başlamalısın...sonrada kendini yenilemekle devam edeceksin.....

şunuda unutma senin sadece 1 hayatın var....başka yok...bir daha gelmiyceksin dünyaya...bu hayat senin ve sen nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşarsın....

Back