• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

filipinli yardimci

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.023
248
herkese merhaba,

gelecek ay esimin gorevi geregi farkli bir ulkeye gidiyoruz. arastirdigim kadariyla yatili yahut gunduzlu yardimcilar genelde filipinli.

bu toplum hakkinda bir bilgim olmadigi icin uzun zamandir aklima takiliyor. genelde ingilizce konustuklari icin iletisim sikintim olmayacak saniyorum ama duzenleri nedir, cocuk birakma konusunda guvenli midirler ve ev islerinde nasillar? bilgisi olanlardan beni rahatlatacak yanitlar bekliyorum :anne:

diger yandan daha evvel hep gunduzlu yardimci ile calismistim, yatili kadin deneyimim yok. bu konuda da beni aydinlatabilir misiniz? neler yapmak-yapmamak gerekiyor.

tesekkur ederim yanitlar icin simdiden

Bildiğim kadarıyla sadece çocuk bakimiyla ilgileniyorlar. Oyle yemek yapmak temizlik yapmak yok. Bi tanidigim 2 cocuguna 750$ baktiriyor.
Benim bilgilerim bu kadar:)

Bildiğim kadarıyla sadece çocuk bakimiyla ilgileniyorlar. Oyle yemek yapmak temizlik yapmak yok. Bi tanidigim 2 cocuguna 750$ baktiriyor.
Benim bilgilerim bu kadar:)

cok tesekkur ederim.

bizim gittigimiz ulkeye gore sanirim fiyat farkliligi olacaktir ama ben daha cok aslinda ev isi icin istiyorum. soyle ki, 2 cocugum var. biri ilkoulda. digeri krese gidecek. bu durumda cocuklarin okul donusunde evde olacagim. benim isim oldugu takdirde ancak cocuga bakacaktir. dolayisiyla benim esas onceligim ev isleri, utu vs.

Valla gideceğin ülkede miyim bilmem, ama bir önceki iş yerimde iş arkadaşlarımın yüzde 90 ı Filipinliydi. Filipinler'de değilim bu arada. :) Ama sayelerinde Tagalog diline aşina oldum yav. Her neyse. İyi insan, kötü insan, insanına göre değişir. Ama benim deneyimim kadarıyla Filipinler çok canayakın, iyi insanlardı. Misafirperver, cömert falan. Kadınlar en azından. Bende iyi izlenim bıraktılar.

Valla gideceğin ülkede miyim bilmem, ama bir önceki iş yerimde iş arkadaşlarımın yüzde 90 ı Filipinliydi. Filipinler'de değilim bu arada. :) Ama sayelerinde Tagalog diline aşina oldum yav. Her neyse. İyi insan, kötü insan, insanına göre değişir. Ama benim deneyimim kadarıyla Filipinler çok canayakın, iyi insanlardı. Misafirperver, cömert falan. Kadınlar en azından. Bende iyi izlenim bıraktılar.

sevdecigim maalesef ayri kitalarda olacagiz :)))

cok tesekkur ederim.

Back
X