- 1 Mayıs 2007
- 10.363
- 31
büyük istek üzerine bu tarifimi sizlerle paylaşıyorum son derece lezzetli ve hafif bir yiyecektir
Önce tavuğunuzu biraz tuzla güzelce haşlayın
tavuğun etlerini bir kaba küçük küçük ayırın
taze soğanı yıkayıp küçük küçük doğrayın
kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın
kayısıları küçük küçük doğrayın
sarımsağı dövün
mısır konservesini süzüp yıkayın
yarım tavuk
yarım paket makarna
1 demet taze soğan
1 konserve mısır
15 adet kornişon turşu
1 büyük avuç kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
10 kaşık yoğurt
6 kaşık mayonez
birkaç diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
tavuğu haşlayıp etlerini küçük küçük bir tabağa aldıktan sonra tavuğun suyuyla makarnanızı haşlayın mümkün olduğu kadar suyunu çektirin ben suyunu öyle ayarlıyorumki hiç artmıyor biraz sulu kalırsa süzün doğradığınız kayısıları suda haşlayın( çok dağılmayacak) ocağı kapatmanıza birkaç dakika kala kuru üzümleride ilave edin pişince suyunu süzün bir kaba yoğurdu mayonezi koyup karıştırın sarımsağıda ilave edin ben bu ölçüyü göz kararı yapıyorum makarna ve diğer malzemelerle karıştırdığınızda çok hafif sulu olmalı çünkü durunca makarna içine çekiyor katı olmasın)
içine zeytinyağ biraz tuz bol karabiberide ilave edin iyice karıştırdıktan sonra diğer bütün malzemeyi ilave edip karıştırın üstüne biraz toz kırmızı biber serpip ince kesilmiş kırmızı biber halkaları ve kornişon turşuyla süsleyin afiyet olsun
Önce tavuğunuzu biraz tuzla güzelce haşlayın
tavuğun etlerini bir kaba küçük küçük ayırın
taze soğanı yıkayıp küçük küçük doğrayın
kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın
kayısıları küçük küçük doğrayın
sarımsağı dövün
mısır konservesini süzüp yıkayın
yarım tavuk
yarım paket makarna
1 demet taze soğan
1 konserve mısır
15 adet kornişon turşu
1 büyük avuç kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
10 kaşık yoğurt
6 kaşık mayonez
birkaç diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
tavuğu haşlayıp etlerini küçük küçük bir tabağa aldıktan sonra tavuğun suyuyla makarnanızı haşlayın mümkün olduğu kadar suyunu çektirin ben suyunu öyle ayarlıyorumki hiç artmıyor biraz sulu kalırsa süzün doğradığınız kayısıları suda haşlayın( çok dağılmayacak) ocağı kapatmanıza birkaç dakika kala kuru üzümleride ilave edin pişince suyunu süzün bir kaba yoğurdu mayonezi koyup karıştırın sarımsağıda ilave edin ben bu ölçüyü göz kararı yapıyorum makarna ve diğer malzemelerle karıştırdığınızda çok hafif sulu olmalı çünkü durunca makarna içine çekiyor katı olmasın)
içine zeytinyağ biraz tuz bol karabiberide ilave edin iyice karıştırdıktan sonra diğer bütün malzemeyi ilave edip karıştırın üstüne biraz toz kırmızı biber serpip ince kesilmiş kırmızı biber halkaları ve kornişon turşuyla süsleyin afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: