- Konu Sahibi tinkerbell1989
-
Ailemiz elbette sizi düşünüp baskı uygulayacaktır...
Ama siz kesinlikle bu yüzden erkek aarkadaşınıza baskı uygulamakta hatalısınız.
Bu devirde adam gibi adam bulmak zor! ayrıca evlenmek için aceleniz ne? Tamam 2 yılı aşmışolabilir ama daha bir seyleri rrayına oturtamadıgınızı soyluyorsunuz. Sizin sevgilinize baskı yapmanız gereken konu bu.
Sizinle ciddi dusunuyorsa iyi kotu de olsa bir ise girip birikim yapmayı hedeflemeli...
Bu yaşına kadar gelmiş adam illaki bir vasif kazanmıştır...
Ailenin ne dediğini boşver kulaklarını tıka ve sen bu adamın sevgisinden merhametinden emin ol. Kimsenin yarını belli değil ve tüm sorumluluğu erkeklere yüklemeyi saçma buluyorum ben.
Eski bir is arkadaşım da ayni sıkıntıları cekti ama onlar birbirlerini çok seviyorlar , erkek kızdan daha az kazanıyor ne is olsa yapacak bir adam ki öyle de yaptı kız onun elini bırakmadı hep destekledi çocuk askerden gelince direk bulduğu ise girdi hic kimseye muhtaç olmadan yaptilar dugunu.
Önemli olan senin bu ilişkiye olan inancın ve bunu da erkek arkadaşına inandirman, onu destekleyip elinden geleni yapmaya çalışmasını saglaman.
Çok doğru yazdıklrn teşekkür ederim bende biliyorum inan hepsine katılıyorum ama annemin sürekli sölediği sey ne düşünüyosunuz ne yapıcaksınız baban sürekli soruyo napıyo bunlar diye bende düşünmüyoruz şuan diyporum ne zmna kadar böle gidicek diyor haliyle sinirlerim bopzuluyo ben annemle oturup dertleşen bi insan değilim erk. arkadaşımın parasal anlamda bana uygun olmıcağını düşüncesi içersinde olduğu için kabullenmiyo ve benim üzüyo tamam haklı bi anne olarak evladını düşünüyo. Birde benim çok kısmetim oluyo etraftan teyzemler falan o var bak zengin şu var bak mühendis etrafta sürekli bi zengin koca merakı benimkini de görünce haliyle bi küçümseme oluyo tabiki kimse açık açık sölemiyo ama anlıyo insan
Lise mezunu, vasfı olmayan bir adamdan nasıl bir yüksek beklentileri var ailenin? Fabrikanın başına müdür olarak getirmez kimse sevgilini.İş bulamıyor değil benim ailemin beklentileri yüksek olduğu için iş seçmek durumunda kalıyor.
Adam is bulamiyor ailesini niye karistiriyorsunuz? 30 yasina gelmis biri hala ailesinin kanatlari altinda olacaksa vah vah diyorum...
Lise mezunu, vasfı olmayan bir adamdan nasıl bir yüksek beklentileri var ailenin? Fabrikanın başına müdür olarak getirmez kimse sevgilini.
İlk başta sana üzüldüm bu kız yakacak kendini bu adamla diye ama sonra sevgiline acıdım.
Ailene neden söyledin ki? Benim 4 yılı aştı kendimiz hazır hissedene kadar söylemedim böyle baskılara maruz kalacağım için... Bana bu surede gorucu bile geldi ama tavrım netti...
Senin de tavrin net olsun cevreye karsi elbette iyi kismetlerin cikacak ama sen bu adamla mutlusun, mutluysan aksi kafani karistirmamali...
Sen iliskinizden eminsen yapacagin en onemli sey iliskinizin adini koyun bari soz yapin ceneleri kapansinemin degilsen ailene kulaklarini tika ve sadece erkek arkadasina odaklan onu yonlendir destek ol.
Başkaları benim yerimde olsalar ne yaparsın diyorsun madem cevap vereyim.Müdürlük istemiyo kimse yeterki düzenli bi geliri olsun milyarlar da istemiyorum çalıştığı iki yerde çok ii geliri vardı ama kapandı satıldı evet muhakkak b,i işe girer kimse işsiz kalmaz bende bu fikirdeyim ama benim bulunduğum durumu anlayamamışsınız ki ztn bende bunları biliyorum sadece kendi pskolojimden dolayı yanlış bi karar vermemek için acaba ben mi abartıyorum başkalaro ne düşünür acaba ne yaparlar benim yerimde olsalar die sorayım dedim hepsi bu
sende amannn gezim diye başlamışın bu ilişkiye evet 2 yıl sürmüş ama çokta düzeli gitmemiş.işsizbirisi bunu kınamıyorum ama bir işte sabit kalmamış neden sürekli işten çıkıyor bu başlı başına sorun...devamlı böyle işe gir çık nereye kadar sürücek azıcık azimli istkrarlı olur ki yaşıda 30 sizinde çok kuvvetli duygularınızz yok gibi...böyle giderse zaten bu iş biter bir yerde kopar...sonuç ilerde çok üzülücegine şimdi bir karar al üzül,yani bu adam düzelmezse nereye kadar GEÇTİ O SAMANLIK SEYRANLIK ZAMANLARI canım
Başkaları benim yerimde olsalar ne yaparsın diyorsun madem cevap vereyim.
Ben işi olmayan bir adamla olmazdım. Bu kadar işsiz kalıyorsa ya totosu yemiyordur çalışmayı, tembeldir ya da iş bulamıyordur ve bulamıyorsa böyle gider. Mesele para değil zaten, mesele sabit işi olmaması. Sen bakacaksın bu adam çalışmak mı istemiyor diye. Tembel adam çekilmez çünkü. Şimdi işe girer evlenince yine çıkar.
Eşimle tanıştığımda şartlarına göre geliri çok düşüktü, ama işi sabitti. Evlendiğimizde de yine düşüktü. Aile yardımı almadan borçla harçla evlendik. Cebimizde beş kuruş kalmıyordu inan. Ama umurumuzda değildi, mutluyduk. Sonra birden her şey değişti. Terfi etti, maaş arttı. Düze çıktık.
Anlatmak istediğim nişanlının bir yerden başlaması lazım. Ailenin kriterlerine göre iş ararsa zor. Başlasın, kendini göstersin gerisi gelir. Para her şey değil ama olmazsa da sorun yaşarsınız. Bu şekilde evlenirseniz iki seneye kalmaz ayrılırsınız.
Slm kızlar..
Benim 2 buçuk yıldır süren bi ilişkim var ama kafamdaki düşünceler yüzünden hiçbi zman ilişkimi rahat yaşayamadım. Şöyle anlatayım...Biz iş yerinde tanıştık sonra iş yeri kapandı ve ben başka yere geçtim o bi süre işsiz kaldi kendisi lise mezunu ve yaşıda 30 u geçtği için iş bulmak bi hayli zorlaşıyor haliyle. Bu yaşa kadarda hiçbir birikimi olmamış ve ailesininde hiçbir desteği yok. İlk başlarda hiç istemedim sadece amann gezim ii vakit geçireyim gözüyle ilişkiyi götürdüm ama insanın ağzı dili bağlanıyomus ha bitti ha bitecek die 2 buçuk sene oldu. Bi ara işe girdi tekrar çıktı ve yaklaşık 3 aydır işsiz. Ailesi desen hiç ilgilenmiyor umurlarında değil. E benimde nerdeyse 3 sene olduğu için ailemden gelen bi baskı var annem tanıyor karakterini çok seviyo fakat bi türlü kabullenemedi kadın. Sürekli ne zmn işe gircek o bu yaştan snra bişey yapamaz iyi düşün dye sürekli üzerime geliyo. Haliyle acayip sinirim bozuluyo ve çocuğa kötü davranıyorum sürekli .Kendisi çok ii biri 4 4 lük denir ya işte ondan. Okadar sabırlı ki peygamber sabrı var resmen ailesinin vurdumduymazlığına benim bu gel gitlerime bitürlü rastgitmeyen işlerine rağmen bana destek olur ve sürekli dua eder. O kadar yoruldum ki nolcak napıcaz ne zmn işe gircek die düşünmekten resmen yaşlandığımı hissediyorum depresyona girdim hiçbi şeyden zevk alamıyorum ayrılamıyorum da vicdan azabı bu sebepten ayrılırsam allah daha kötüsünü verir diye falann oooff acayp çıkmazdayımm siz olsanız napardınız kızlar bana bi fikir verinn
Sen gerçekten sevdiğine emin misin bu çocuğu ?? İşi yok diye ayrılmayı düşünmek tuaf geldi bana
Bir adam 35 yaşına gelip her şeyini kaybedebilir, işsiz de kalabilir zor günler geçirilir gerekirse makarnaya talim edersin atlatırsın. Ama adam 30 una kadar bir baltaya sap olamamışssa kusura bakma ne eş olur ondan ne de baba. Sana zor gelmesin bu yazdıklarımız ama o adamla evlenmek hayatının en büyük hatası olur.
Gerçekten öyle mi düşünüyosun? İşi gücü yok diye ayrılınmaz mı ?
Eğer gerçekten seviyorsan hayır. İlişkiniz yeni değil öyle ya da böyle yıllarca sürmüş
Sen bu çocuğun işsiz olduğunu işsiz kalabildiğini de gördün ona rağmen devam etmişsin
Şimdi iş ciddiye binince korkuyorsun gibi geldi bana .
Bende sevdim zamanında o adam bana yanlış yapmasaydı kesinlikle bırakmazdım bırakamazdım
Ben böyle düşünüyorum
Tabi işsiz güçsüz gezsin demiyorum işini bulsun orası ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?