• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var...

oguzhanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
33
0
36
Tekirdağ
Oğlum Oğuzhanı 2005 yılında dünyaya getirdim. Ne hamileliğimde ne de doğumum da çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Hem maddi hem manevi nedenlerden dolayı başka bir çocuk düşünmüyordum. Ancak çevremde, ailemde yaşadığım olaylar kardeşin ne kadar önemli olduğunu gösterdi bana. Oğlumun yalnız kalmaması gerektiğine karar verdim.

Ancak yaşım oldu 35. Bir yandan hamileliğin verdiği o güzel duygular geliyor aklıma, içinde senden bir parçanın kımıldadığını hissetmenin verdiği huzuru.

Diğer yandan, yaşımdan dolayı yaşayabileceğim problemleri, riskleri düşünüyorum. Çocuğum 20 yasına geldiğinde ben 55-56 yasında olacağım. Ona yetebilecekmiyim, ya da o kadar yaşayabilecekmiyim diyorum. Takdir-i ilahi, sonuçta yarına çıkacağımızda belli değil ama....

Sonuç itibariyle kafam çok karışıyor. Ama istiyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

Niye yetmeyesiniz ki 35 yaş çokta geç bir yaş sayılmaz bence. Ben de 29 yaşındayım hala bir çocuk sahibi olamadım:( ama eğer allah kısmet ederse kesinlikle 2 çocuk düşünüyorum, 2. çoukta en erken 33 olur sanıyorum.
Yakın bir zamanda bir tanıdığım evlehdi 35 yaşında ilk çocuğu oldu, şimdi 38 yaşında ve 7 aylık hamile:)))
Kardeş çok önemli, bence bir çocuğa verilebilecek en büyük miras.
Tabii siz daha iyi biliyorsunuz kendinizi ama bence yaşınız sorun oluşturabilecek bir yaş değil. Sadece yaş ise sorununuz bence kafanızda büyütmeyin ve 2. çocuğu acil olarak düşünün derim.
Sevgiler

ben tek çocuktan yanayım allah uzun ömür versin derler ya biride bir binide..bence her çocuk ayrı bir sorumluluk..yinede karar sizin.iyi düşünüp karar vermenizi tavsiye ederim..

ben tek çocuktan yanayım allah uzun ömür versin derler ya biride bir binide..bence her çocuk ayrı bir sorumluluk..yinede karar sizin.iyi düşünüp karar vermenizi tavsiye ederim..

Bende 7 yıldır tek çocuktan yanaydım. Ancak teyzem ameliyat oldu basında hep annem durdu. Eşimin abisi rahatsızlandı herkesten çok eşim koştu peşinden. Elbette ki çok büyük sorumluluk. Bir de 7 yıldan sonra rahata çok alışıyor insan ama ana baba gittikten sonra kardeşim olmada kendimi cok yalnız hissederdim diye düşünüyorum ben.

Benim düşüncem sorumluluktan çok sağlıkla ilgili.

Bende 7 yıldır tek çocuktan yanaydım. Ancak teyzem ameliyat oldu basında hep annem durdu. Eşimin abisi rahatsızlandı herkesten çok eşim koştu peşinden. Elbette ki çok büyük sorumluluk. Bir de 7 yıldan sonra rahata çok alışıyor insan ama ana baba gittikten sonra kardeşim olmada kendimi cok yalnız hissederdim diye düşünüyorum ben.

Benim düşüncem sorumluluktan çok sağlıkla ilgili.

bence kesinlikle kardeşi olmak çok ayrı bişey.ben 27 yaşındayım 20 aylık bi oğlum var şimdi ikinciyi yapmayı istiyorum. Allah kısmet ederse 3 çocuk istiyorum. oğlum yalnız büyüsün ilerde yalnız kalsın istemiyorum. bnece sizin yaşınız sorun edilecek bi yaş değil sağlık açısından bi problemle karşılaşabileceğinizi düşünmüyorum. inşaallah Allah tez zamanda bi evlat daha nasip ederr

neden olmasınki.
görümcem 36 yaşında ve hamile 3.çocuguna..
sağlık yönünü allah bilir ama doktor kontrolunde olursan sürekli fazla bir problem yaşamazsın bence..

Son düzenleme:
Back