• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Fikirlerinize ihtiyacim var...

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
arkadaslar yurtdisinda yasiyorum ve 3 aylik bir erkek bebegim var bi cok konuda oldugu gibi sünnette bizim icin problem oldu ben bebegim cok fazla büyümeden sünnet ettirmek istiyorum gittigimiz cocuk doktoru ise sünnete karsi ve burda tam anlamiyla yasak olmasada cocuk haklarindan dolayi cocugun 14 yasindan sonra sünnetine kendinin karar vermesini savunuyolarsempatiksalakcinniesimde birakalim 14 e gelince isterse olur,istemezse olmaz diyovereliniortakbense o yasta bi cocuk istese bile korkabilir diye düsünüyorum kücükken herseyin olup bitmesi daha iyi olurCADIARZUBide o yasa kadar burda arkadaslari arasinda sorun yasamasindan korkuyorum:bbo:Aslinda mantik olarak cokta yanlis degil sonucta o onun bi parcasi ama bizim kararimizla kesilecek .Ama isin ucunda bundan dolayi dislanip psikolojisinin bozulmasida varmafoldumbenCok kararsiz kaldim :uhm:bana fikir verebilirsenin memnun olurum.benneyaptımki

Kararsızlığınızı anlıyorum ama senin yerinde olsaydım küçükken sünnet ettirirdim.Hem artık sağlık açısından çok iyi olduğunu yabancı doktorlar bile kabul ediyorlar.En önemlisi müslüman olmanın şartı yani.Dini inancını bilemediğim için bişey söyleyemiyorum ama her iki açıdan da düşününce bence gerekli.14 yaşına geldiğinde belki de olmak istemez,keşke küçükken kestirseydik dersiniz.O yaşta zorlayamazsınız da,üstüne gittikce daha çok kaçar.
Yine de anne baba olarak oğlunuzun menfaatlerini en iyi koruyacak sizsiniz.Her anlamda iyice araştırıp ortak karar almanızı öneririm...

cevabiniz icin cok tesekkur ederim bende zaten aynen sizin gibi düsündügüm icin kararsizim...

bence de şimdiden sünnet ettir.ordakiler tabi karşı olur inanç yönünden.bi de sağlık açısından da çok önemli.ne gerek var ilerde çocuğa soracan da o da kes diyecek.bence aklı başına gelmeden sünnet ettir.14 yaş ne demek koca oğlan olacak .sonra ergenliğe girmiş olacak ya da girecek.daha büyük sorun olur bence.

bende ondan korkuyorum zaten belki diger arkadaslari arsinda dislanir.Kücük yasta sünnet olmasi psikolojisinin bozulmasindan iyidirbenneyaptımki

gamyoncuiremsucanım bencede yaptırın ordaki dr tabiki öyle dicek inanç meselesi
benim oğlum 4 aylık bile değildi sünnet olduğunda şimdi çok şükür iyileşti:emir_bebek:
eşininde itirazı yoksa bence küçükken yaptır canım

merhaba arkadaşım ben henüz bugün katıldım aranıza 2002 eylül de oğlum ve 2007 de eylülde kızım dünyaya geldi.ikinci çocuğumu çuk fazla ara olmasını istemediğimizden ve ikincide erkek olursa ikisi aynı anda olurbsünneti düşüncesiyle 6 yıl aradan sonra kız yinedfe sünnet için hiç geç bir yaş değil bence. ben böyle düşündüm. ikinci çocuk düşünmeseydim bende hemen olsun isterdim.küçükken et taze olduğu için acısı az olur derler. ben 7 yaşında yaptırdım sana tavsiyem bence erken yaptır.hem gelişimde çok büyük etken . oğlum sünnetten sonra çok boy attı ve acayip kilo aldı.oradakilee sıkma canını imkan varsa türkiyede yaptır.turkbayragi

Back