İlköğretim Yorum ve Soruları fikirlerinize ihtiyacım var

Bi-tanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
481
77
öğretmenlerimize ve sizlere bir sorum var arkadaslar cuma günü oğlumun yaptığı bir olay beni çok etkiledi ne yapacagımı şaşırmış durumdayım öncelikle olanları anlatayım: oğlum 3.sınıfta bu konuyla ilgili yazılarım olmuştur dersleri seviyor notları çok iyi 100 veya 90dan aşağı gelmedi henüz,1 ay öncesi öğretmenimiz bir kitap verdi ve bunu okuyun bundan sınav yapıcağını söyledi ben bu aralar yoğun oldugumdan okula pek gidip gelemedim oğlum sınava bir hafta kala bana söyledi kitabı aldık okudu anlattı gayet iyi anlamıştı sınav olmuşlar cuma günü sonuçlar acıklanmış oğlum 53 almış bu ilk defa oluyor öyle üzülmüş ki bir anda kağıdı alınca ağlamış ve kağıdı paramparca yapmış öğretmeni yırttığı için notunu 1 e düşürmüş o akşam yine babam okuldan almıştı oğlumu öğretmeni anlatmış babam özür diletmiş elini öptürmüş ama öğretmenimiz kabul etmemiş el öpmeyle olmaz demiş neyse akşam konuştımbana söylediklerini aynen aktarıyorum:anne cok zoruma gitti ben 90 dan asağı alamam çok üzüldüm bir anda oldu birde siz kızarsınız sandım ( bu zamana kadar kızmadık aslında ama daha iyi olsun diye niye oğlum bu kadar kolay sorulara yanlış cevap verdin vs diye baskı yaptım ama kırıcı asla olmadık ona karsı) şimdi salı günü öğretmenimizle görüşecegim ne demeliyim akıl verin lütfen ben kararsız kaldım oğluma hak vermiyor değilim piskoloji bozulduğunu düşünüyorum kaldıramamış olabilir ve daha cok ufak erkende basladı okula sınıftakilerin en küçüğü o öğretmenimiz oğlum üzülme kendine gel diye telkin etseydi olmazmıydı? yada öğretmenimizin tepkisi doğalmı gittiğimde haklısınız mı demeliyim yoksa tepkimi vermeliyim şu an okula gitmek istemiyor sanırım arada kaldım cevaplarınızı bekliyorum şimdiden tesekkürler arkadaslar

oğlunuzu başarısından dolayı tebrik ediyorum ama
okul hayatı boyunca aşırı hırs,herzaman kendine zarar verir...
yüksek notta,düşük notta alabilir,
bunu hareketlerine yansıtmamalı,
öğretmenine sorsaydı keşke,nerelerde hatam var diye,
neyse olan olmuş,bence siz öğretmeniyle sakin
bir şekilde konuşun,oğlunuzun yaptığı hatanın farkında olduğunu
anlatın..öğretmenin ilk tepkisi belki ceza niteliğindedir,
yani yapılmamsı gereken bir hareket
yapıldığında sonucu öğrenmesi açısından...ama
bu konuyu tatlıya bağlayacak olan yine öğretmen ve öğrencisidir...
öğrenci bütün sınıfın içinde,öğretmeninden özür dileyecek,öğretmende
ona karşılık verecektir ki,diğer öğrencilere örnek teşkil etmesi açısından...
siz de öğretmene gereken açıklamayı yapın,bu huzursuzluk yüzünden okula gelmek istemediğini
anlatın,eminim ki,bir eğitimci öğrencisini kazanmak için
elinden geleni yapacaktır...önemli olan destek olmaktır...
çocuklar doğruyu,yanlışı işte böyle
yaşayara öğreniyorlar maalesef,
çünkü daha çok küçük onlar...onlardan yetişkin gibi düşünüp
hareket etmesini bekleyemeyiz...onun için sakin ve sabırlı olmak zorundayız...
inanın daha da başarılı olacaktır..
sevgiler...

öncelikle cok tesekkür ederim bende sakin bir tavırla konuşmayı istiyorum konuştuktan sonra öğretmenimizin tavırları tabiki çok önemli bizler anne olarak cocuklarımızın hep daha iyi olmasını istiyoruz bu tepkiyi vermesini hoş karsılamadım tabi ve hiç beklemediğim bir şeydi çünkü oğlum sakindir öyle fevri bir cocuk degildir inşallah salı günü hoş bir tablo görürüm yoksa oğlumla daha farklı tavırlar olacak eminim tekrar tesekkür ederim saygılar...

oğlunuzu başarısından dolayı tebrik ediyorum ama
okul hayatı boyunca aşırı hırs,herzaman kendine zarar verir...
yüksek notta,düşük notta alabilir,
bunu hareketlerine yansıtmamalı,
öğretmenine sorsaydı keşke,nerelerde hatam var diye,
neyse olan olmuş,bence siz öğretmeniyle sakin
bir şekilde konuşun,oğlunuzun yaptığı hatanın farkında olduğunu
anlatın..öğretmenin ilk tepkisi belki ceza niteliğindedir,
yani yapılmamsı gereken bir hareket
yapıldığında sonucu öğrenmesi açısından...ama
bu konuyu tatlıya bağlayacak olan yine öğretmen ve öğrencisidir...
öğrenci bütün sınıfın içinde,öğretmeninden özür dileyecek,öğretmende
ona karşılık verecektir ki,diğer öğrencilere örnek teşkil etmesi açısından...
siz de öğretmene gereken açıklamayı yapın,bu huzursuzluk yüzünden okula gelmek istemediğini
anlatın,eminim ki,bir eğitimci öğrencisini kazanmak için
elinden geleni yapacaktır...önemli olan destek olmaktır...
çocuklar doğruyu,yanlışı işte böyle
yaşayara öğreniyorlar maalesef,
çünkü daha çok küçük onlar...onlardan yetişkin gibi düşünüp
hareket etmesini bekleyemeyiz...onun için sakin ve sabırlı olmak zorundayız...
inanın daha da başarılı olacaktır..
sevgiler...

Arkadaş çok iyi ifade etmiş herşeyi.Onlar çocuk her zaman mükemmel hareket edemezler.Arada böyle çocukça şeylerde yapabilirler.Yanlız benim dikkatimi çeken öğretmenin öğrencisinin özürünü kabul etmemesi.Bence öğretmende orda hata yapmış.Özür neden dilenir affedilmek için.Öğretmen orda seni affediyorum ama bir daha olmamasını bekliyorum dese daha etkili olurdu.(bence)

evet söylediklerine katılıyorum arkadaşım öğretmenimiz biraz daha ılımlı olmalıydı bencede ama belkide tekrarlamasından korktuğu için bu tepkiyi verdi bilemiyorum açıkçası nasıl davranacağımıda oğlumu okula nasıl yollayacağımıda çelişki içindeyim ilginiz için teşekkürler

koca öğretmen 3 sınıfa giden çocuğun doğru yadayanlış bilerek yada bilmeyerek hatasına karsın affetmemesi ne kadar doğru :bbo:
ben öğretmenın yaptığını sahsen doğru bulmuyorum çocuklara bu sekilde davranılması hoş değil , öğretmeniyle konusun

X