• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize İhtiyacım var

Otobusle gıdemezmısınız
Otobüsle gidicem kadıköye gidicem yer içerde kalıyor biraz daha kendisi o civarda çalışıyor bırak diyorum benimle işin yok git başka arabaya bin taksi bu hususi araç değil para yakıyor diyor o kadar değerim yok gözünde

Ailem hala gel kızım diyor. Ama nasıl olur kafamda bir sürü soru işareti var. Kendi annesi babasına söyledim kızdılar eşime kayınpederim o ev senin kendisi gitsin ordan dedi onların hatrı da var
Bebek doğup kış günü soğukta hastalanınca anasının babasının yanına gidersiniz bebeği ısıtmaya o zaman onlarda hatrınız var diye barındırır sizi

Otobüsle gidicem kadıköye gidicem yer içerde kalıyor biraz daha kendisi o civarda çalışıyor bırak diyorum benimle işin yok git başka arabaya bin taksi bu hususi araç değil para yakıyor diyor o kadar değerim yok gözünde
Hayatında başka bir kadın olabilir mi? Bir insanın eşine böyle davranması normal değil çünkü.

Töbeler olsun

Bugün allaha ağlayarak dua ettim ve bugün bir işe başvurdum home office için görüşmeye çağırdılar yarın gidicem inşallah olur. Ben 9 yıl öncede büyük kaza geçirdim 3 kere ameliyat geçirdim. Doğumum riskli birde demiyor ki üzmeyeyim yanlız bırakmayayım. Doktor yüzüne söyledi ölüm riski var diye. Hiç umruna değil
Böyle umursuz gamsız eşle hayat çok zor bende de vardı 6 ay bile dayanamadım. Allah sana sabır versin.

Sürekli konulara bir şeyler yazıp yazıp siliyorum. Nutkum tutuluyor bunları okudukça.
Kendi düşüncemi yazınca beddua ediyorlar.
Zümrüt kaplı kocaniza biat ederek mutlu olabilirsiniz.
Buzdolabı için de asma kilit alsın.
Yarın çocuk doğduğunda da patiskadan bezler baglarsiniz oldu da bitti maşallah.
Ölüm riskiniz de varsa onun çocuğunu doğurmak için de oluverin bir zahmet nolucak.
Yaşasın kocacilik.

Merhaba hanımlar 1 yıllık evliyim 4 aylık hamileyim. Benim sıkıntım eşim maalesef. Biz çok severek evlendik ailesiyle ilgili hiç bir problemim yok. Eşim taksici ve çok geç saatlere kadar çalışıyor evlenmeden önce sordumda böyle olmayacağını evlendikten sonra daha farklı olacağını söyledi söz verdi güvendim ama öyle olmadı haftasonumuz bile yok maalesef. Bir diğer sıkıntım ise kıyafet almak için para istediğimde benimle kavga ediyor bütün konularda böyle. Ben pazar paralarını biriktirip altın yapıp kenara atıyorum 100 verdiyse 50 lira harcıyorum kenara atıyorum 100 lira istedim diye israfçısın dedi ve bütün borçlarını saydı. Markete gideriz sinirli sinirli alır birşey aldımda 100 kere sorar bunu niye aldın diye. Kışın mutfağın kapısını bile kitlemiştir gidip de kaloriferi açmıyım diye. Aileme söyledim hamile kalmadan önce çık gel kızım dediler hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım
Kırıp dizini katlanacaksın. Gözünle görmüşsün adamın huyunu suyunu, ailen en güzel aklı vermiş, buna inat korunmadan ilişki ve hamilelik. Ne dememizi bekliyorsun? Aldır mı desin buradan birisi sana istiyorsun? Çok beklersin…

Ya tabiki kitledi cebine koydu birde bağırması var. Annesini babasının yanında kaç defa bağırdı bana onurmu bıraktı

Ben sizin yerinizde olsam kendi gelecegimi kurma derdine düserdim. Böyle hareket eden adam yarin "bu bebek fazla kaka yapiyor. Bez yetistiremiyoruz." Veya "emzimeye gayret et. Mamaya verecek param yok" der. Hamile kalmadan kenara attiklariniz bebegi masraflarina yeter mi?

Sürekli konulara bir şeyler yazıp yazıp siliyorum. Nutkum tutuluyor bunları okudukça.
Ölüm riskiniz de varsa onun çocuğunu doğurmak için de oluverin bir zahmet nolucak.
Yaşasın kocacilik.

Böyle söyleyince sanki milletin boşanmasına çok meraklıyız ya da kendi hayatımızda çok mutsuz olduğumuz için böyle yazıyoruz sanıyorlar. Yaşamayan anlamaz diye ekleniyor. Diyecek bir şey yok.

Merhaba hanımlar 1 yıllık evliyim 4 aylık hamileyim. Benim sıkıntım eşim maalesef. Biz çok severek evlendik ailesiyle ilgili hiç bir problemim yok. Eşim taksici ve çok geç saatlere kadar çalışıyor evlenmeden önce sordumda böyle olmayacağını evlendikten sonra daha farklı olacağını söyledi söz verdi güvendim ama öyle olmadı haftasonumuz bile yok maalesef. Bir diğer sıkıntım ise kıyafet almak için para istediğimde benimle kavga ediyor bütün konularda böyle. Ben pazar paralarını biriktirip altın yapıp kenara atıyorum 100 verdiyse 50 lira harcıyorum kenara atıyorum 100 lira istedim diye israfçısın dedi ve bütün borçlarını saydı. Markete gideriz sinirli sinirli alır birşey aldımda 100 kere sorar bunu niye aldın diye. Kışın mutfağın kapısını bile kitlemiştir gidip de kaloriferi açmıyım diye. Aileme söyledim hamile kalmadan önce çık gel kızım dediler hamile olduğumu öğrendim ne yapmalıyım
Maddi imkan var mı yok mu önemsizleşti çünkü tavır çok yanlış. Herşeyin bi yolu yordamı vardır bu şekilde davranması hoş değil

Tam da bu yüzden maddi özgürlük çok önemli işte. Boşansan da, evli de kalsan ne iş yapabileceğini otur düşün, 50 yaşından sonra bile bir şeyler üretip satan ev hanımları var, hiç bir şey imkansız değil, insan yeter ki istesin. Bilmiyorum öyle kocam olsa, 1 lirasını bile istemem.

Böyle söyleyince sanki milletin boşanmasına çok meraklıyız ya da kendi hayatımızda çok mutsuz olduğumuz için böyle yazıyoruz sanıyorlar. Yaşamayan anlamaz diye ekleniyor. Diyecek bir şey yok.
Malesef öyle.
Kimsenin bosanmasina meraklı değiliz. Fakat her hatayı kendimiz yapacak kadar uzun değil hayat.
Biz istiyoruz ki kızlarımız degersizlestirilmesin. Biz istiyoruz ki kadınlarımız ezilmesin. İkinci sınıf muamelesi görmesin. Psikolojik ya da fiziksel şiddete uğramasın. Kendi aileleri ve es aileleri tarafından kendileri ve çocukları mağdur edilmesin.
Tüm bunlar için kadının bilinclenmesi lazım. Kendi ayaklarının üzerine kalkması lazım. Ki yine kadınları yetistirecegi kızlar ve erkekler bu düzeni degistirebilsinler.
Ama yok hala kocam gül goncam kafasindalar.

Yok yemiceksinde içmiceksinde gezmiyeceksinde. Parası olmasa zaten istemem.
Sakın bu dediklerini yapma amacı seni her acıdan kısıtlayıp kendi istediği şekle sokmak, bak yeni evliyken eşim de beni maddi manevi kısıtlamaya kalktı evi başına geçirdim 😅 şimdi kendi gelip hayatım benden istediğin bişey var mı, bir ihtiyacın var mı diye sorar, ama ben susup katlansaydım öyle alışacaktı, tabi birazda zihniyet meselesi bazı erkeklerin aileden gelen kalıplaşmış kara cahil düşünceleri oluyor, doğumdan sonra da çalışın sakın pasif kalmayın derim ...

Yaşasın kocacilik.
Kendi düşüncenizi daha uygun üslupla yazabilirsiniz. Ne demek ölülerin bir zahmet nolucak. Yaşasın kocacılık falan ? Ben buraya fikir almak için yazdım moralim daha çok bozulsun diye değil.

Aileniz gel diyor ama siz kayınpederin ve kayınvalidenin hatırı var diyorsunuz. Ne desem bilemedim. Allah yardımcınız olsun.
Kayınvalidemler ayrılıcaksınız o ev senin. Kendisi istiyorsa o gitsin diyor lar

Sakın bu dediklerini yapma amacı seni her acıdan kısıtlayıp kendi istediği şekle sokmak, bak yeni evliyken eşim de beni maddi manevi kısıtlamaya kalktı evi başına geçirdim 😅 şimdi kendi gelip hayatım benden istediğin bişey var mı, bir ihtiyacın var mı diye sorar, ama ben susup katlansaydım öyle alışacaktı, tabi birazda zihniyet meselesi bazı erkeklerin aileden gelen kalıplaşmış kara cahil düşünceleri oluyor, doğumdan sonra da çalışın sakın pasif kalmayın derim ...
Bugün iş görüşmesine gittim. İşe alındım evden çalışacağım çok daha iyi oldu benim için günde 5 saat belirli günler. Rabbım bir kapı açtı çok şükür

Tam da bu yüzden maddi özgürlük çok önemli işte. Boşansan da, evli de kalsan ne iş yapabileceğini otur düşün, 50 yaşından sonra bile bir şeyler üretip satan ev hanımları var, hiç bir şey imkansız değil, insan yeter ki istesin. Bilmiyorum öyle kocam olsa, 1 lirasını bile istemem.
Bir zaman sonra isteyemiyorsunuz mecbur kalmadıkça

Kırıp dizini katlanacaksın. Gözünle görmüşsün adamın huyunu suyunu, ailen en güzel aklı vermiş, buna inat korunmadan ilişki ve hamilelik. Ne dememizi bekliyorsun? Aldır mı desin buradan birisi sana istiyorsun? Çok beklersin…
Birisi aldır dese alınacak bişey değil bu. Rabbım verdiği canı almam ben. Öyle bir niyetim olsa birilerinin demesini beklemem ki

Bugün iş görüşmesine gittim. İşe alındım evden çalışacağım çok daha iyi oldu benim için günde 5 saat belirli günler. Rabbım bir kapı açtı çok şükür
Kazandığın para ile kendine ve çocuğuna yatırım yap , kuruş verme , senin adına sevindim 😇

Back