- 14 Nisan 2017
- 5.663
- 25.958
- 498
Aylık mı?Şu an 425. Yıl başından sonra 475 olacakmış öyle duydum.
3 aktarma yapıyorum yol parası günlük 7 lira oluyor. Lenslerimin ömrü 2 haftalık, yani 3ayda bir 2 yeni paket almak zorunda kalıyorum. Bana kalsa gözlük kullanacağım ama doktorum lensle takibimi yapıyor, göz numarımı düşürdüğünü düşünüyor gerçekten de 0.50 düştü. Ben de sözel bölümdeyim, geçen fotokobiye 15lira vermişim. Her hafta makale okuyorum. Dedikleriniz çok mantıklı uygulayacağım çok haklısınızYol parası ne kadar harcıyorsun, büyük ihtimal akbil kullanıyorsunuz. Bunu aylık yükle. Paranı çek ve eve koy. Dersin azsa yanına para almamaya çalış. Dışarı çıkacağın zaman da ona göre para al. İnsan fazla alınca fazla harcıyor :) Kantin pahalı oluyor. Çikolata vs A101’den al çantana at, bazen ders arası şekeri düşüyor insanın :) Lensler numaralıysa 6ayda bir değişiyor bildiğim. Onu es geç. Kitaplarda dönem başı alınıyor zaten yazın ve 15 tatilde paranızı harcamayıp biriktirin. Kıyafete aylık 100tl rahat ayırırsınız. Çok pahalı giyinmeyin. Ya da 2 ay biriktirip öyle alışveriş yapın. Fotokopilerde aylık en fazla 10 liralık oluyor. Sözel bi bölüm okudum hatta bazen bazı aylar fotokopi bile vermiyorlar. En pahalısı 3 tl oluyor. Günlük kota planlamasıyla para bile biriktirirsiniz :)
Dikkate alacağım teşekkür ederimZaten borçlanmışsın yeterince ve son sınıfsın. Hepsini almaya devam edip, elinde kalan ne kadarsa babana dersane taksiti diye verebilirsin. 350 olmaz da 200 olur 150 olur. Sonuçta destek yanı. Bir de en önemlisi dershanenin karşılığını atanarak ver. Tabi ki benim fikrim bunlar.
EvetAylık mı?
Öyleyse ailesinin yanında yaşayan öğrenci için güzel para. Yeni gelecek bursları ve bu bursun zamlı kısmını hiç çekmeden birikim hesabına aktarın. Mezun olunca ihtiyaç olacak.
Teşekkür ederimÖyleyse ailesinin yanında yaşayan öğrenci için güzel para. Yeni gelecek bursları ve bu bursun zamlı kısmını hiç çekmeden birikim hesabına aktarın. Mezun olunca ihtiyaç olacak.
Ataması hiç belli olmayan bölüm. Bazen yılda 1000 kişi alıyorlar bazen hiç.hangi bolumdesiniz ? atamasi olmayan bolumse 4 te israr edyrm
Vay be biz 70-90 alırdık en son 110 mu 130 mu ne olmuştu da havalara uçmuştuk. Ne yaşlanmışız yaŞu an 425. Yıl başından sonra 475 olacakmış öyle duydum.
Ama işte o zamanın 130 lirası şimdinin 400üne denktir enflasyon vsVay be biz 70-90 alırdık en son 110 mu 130 mu ne olmuştu da havalara uçmuştuk. Ne yaşlanmışız ya
Ve ayrıca, krediyi her türlü ödicen ha bir taksit eksik ha bir fazla. Ama iş bulabileceğinden eminsen tabi.
Eğer geleceğe yönelik kuşkun varsa paranı biriktir işe başlayınca hem babana hem sana telefon alırsın.
Ataması hiç belli olmayan bölüm. Bazen yılda 1000 kişi alıyorlar bazen hiç.
Gerekirse kasiyerlik yapar öderim diyorum. Bir yandan da okul sonrası evlilik düşünüyorum ödemem lazım onu hemenbende oyle bir bolumden mezundum simdi 200 kişi aliyorlar... ogrenim kredisi atanmazsan başa bela oluyor.. ben burs almistim kredi alsaydim simdi odeyemezdim
Gerekirse kasiyerlik yapar öderim diyorum. Bir yandan da okul sonrası evlilik düşünüyorum ödemem lazım onu hemen
Eğer 2 kredi kesin olursa öğrenim parası ile toplam ne kadar olacak alacağın para eğer 750 civarı olursa bankadan vadeli hesap aç aylık 250 tl yi oraya aktar orada biriksin,telefon taksidi yada çeyiz taksitine girme derim.Ataması hiç belli olmayan bölüm. Bazen yılda 1000 kişi alıyorlar bazen hiç.
900 civarı olacak. Banka gibi ben de altın düşünmüştüm teşekkürlerEğer 2 kredi kesin olursa öğrenim parası ile toplam ne kadar olacak alacağın para eğer 750 civarı olursa bankadan vadeli hesap aç aylık 250 tl yi oraya aktar orada biriksin,telefon taksidi yada çeyiz taksitine girme derim.
Altın alacaksanız çeyrek alın her ay çeyrek satarken zarar etmez yada gram altın.Yada para olarak biriktirin.900 civarı olacak. Banka gibi ben de altın düşünmüştüm teşekkürler
Kpss kursuna gidiyorum. Haklısınız bence de dolar biriktirmek daha mantıklı.Ne kursuna gidiyosunuz?
Ceyrek altin 250 lira onu unutun bence 2012de 200 liraya yaklasip sonra cok uzun sure 130-150 seyretti yarin duserse uzulursunuz
Dolar alin dolar 1 dusse 2 cikar sizin okul bitene kadar 4,5 5 lura olur
Okumak icin burs alip telefona yatirmakta sacma alo diyosaniz bitmistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?