Kesinlikle ve kesinlikle 4Merhaba hanımlar
Direk konuya gireyim: Ben para yönetemiyorum, yani idare edemiyorum.Yetiremedim. 4.sınıfım, öğrenim kredisi alıyorum. E-devlet'e baktım. Benim borç olmuş 10bin TL. Nereye gitti o 10bin TL anlam veremiyorum. Ailemin yanında kalıyorum ona rağmen idare edemedim, hala harçlık avanstan yiyorum.(ailemden harçlık vs almıyorum, sadece dershane taksidi ödüyorlar.)
Her neyse, bana yılbaşından itibaren iki yerden toplam 450 tl burs gelecek.Biri kesin değil ama öteki aylık 200 tl kesin verecek.Öğrenim kredisi de yılbaşından itibaren artacakmış. Bu beni rahatlasa da eminim ben yine parayı yönetemeyeceğim, yine hiç olacak. Kendimi borçlandırmayı düşünüyorum. Akıl akıldan üstündür deyip seçenekleri size sıralıyorum
1-Dershane taksidini ailemin üzerinden alıp ben ödeyeyim (aylık 350 tl)
2-Telefonumu 4 yıldır kullanıyorum ve bozuk eski model zaten. Kendime telefon alayım.
3-Babama telefon alayım onunki daha eski.Benim dershane taksidim yerine kendisine telefon alabilirdi. Fedakarlığının karşılığını vereyim
4-Bu iki bursla okulumu idare edeyim, borcum daha da artmadan öğrenim kredisini almayı bırakayım.
5-Her ay bir yerlerden kısarak birikim yapayım(küçük altın gibi).Çünkü mezun olunca hemen iş bulma ihtimalim az, kenarda dursun.
Siz olsanız ne yapardınız, başka tavsiyelere de açığım
Not: Ailenin yanında okuyorsun, çift bursu hak etmiyorsun gibi yorumlar olursa eğer şimdiden yazayım. 3 yıl boyunca kredi hariç hiçbir yerden burs almadım. Şimdi burs alacağım yerler tarafından defalarca incelendim, mülakatlara girdim, beni detaylı araştırdılar. Eğer ihtiyacım olmasaydı, en baştan kredi alarak kendimi borçlandırmazdım zaten. Bir süre konum taşınmazsa sevinirim. Herkese iyi akşamlar
Teşekkür ederim yorumunuz içinKesinlikle ve kesinlikle 4
Yani siz olsaydınız hangisini yapardınızduygusal baktım babana telefon al.
mantıklı baktım burslarla idare etmeye çalışıp öğrenim kredisini bırak.
Pardon, anlamadım?6.Bu durum için bir doktora görüneyim.
bence ogrenci iken birikim yapmak pek mumkun degil . ogrenim kredisini almaya devam et burs da alacakmissin zaten . kimseye tlf alma 1 sene daha idare etmeye calis . bu surede bol bol dersini calis ailenin senden istedigi sey budur mezun olup calismaya baslayinca ailene en guzel seyleri alirsinMerhaba hanımlar
Direk konuya gireyim: Ben para yönetemiyorum, yani idare edemiyorum.Yetiremedim. 4.sınıfım, öğrenim kredisi alıyorum. E-devlet'e baktım. Benim borç olmuş 10bin TL. Nereye gitti o 10bin TL anlam veremiyorum. Ailemin yanında kalıyorum ona rağmen idare edemedim, hala harçlık avanstan yiyorum.(ailemden harçlık vs almıyorum, sadece dershane taksidi ödüyorlar.)
Her neyse, bana yılbaşından itibaren iki yerden toplam 450 tl burs gelecek.Biri kesin değil ama öteki aylık 200 tl kesin verecek.Öğrenim kredisi de yılbaşından itibaren artacakmış. Bu beni rahatlasa da eminim ben yine parayı yönetemeyeceğim, yine hiç olacak. Kendimi borçlandırmayı düşünüyorum. Akıl akıldan üstündür deyip seçenekleri size sıralıyorum
1-Dershane taksidini ailemin üzerinden alıp ben ödeyeyim (aylık 350 tl)
2-Telefonumu 4 yıldır kullanıyorum ve bozuk eski model zaten. Kendime telefon alayım.
3-Babama telefon alayım onunki daha eski.Benim dershane taksidim yerine kendisine telefon alabilirdi. Fedakarlığının karşılığını vereyim
4-Bu iki bursla okulumu idare edeyim, borcum daha da artmadan öğrenim kredisini almayı bırakayım.
5-Her ay bir yerlerden kısarak birikim yapayım(küçük altın gibi).Çünkü mezun olunca hemen iş bulma ihtimalim az, kenarda dursun.
Siz olsanız ne yapardınız, başka tavsiyelere de açığım
Not: Ailenin yanında okuyorsun, çift bursu hak etmiyorsun gibi yorumlar olursa eğer şimdiden yazayım. 3 yıl boyunca kredi hariç hiçbir yerden burs almadım. Şimdi burs alacağım yerler tarafından defalarca incelendim, mülakatlara girdim, beni detaylı araştırdılar. Eğer ihtiyacım olmasaydı, en baştan kredi alarak kendimi borçlandırmazdım zaten. Bir süre konum taşınmazsa sevinirim. Herkese iyi akşamlar
Kendime telefon yani :) Teşekkür ederim yorumunuz içinHep derim o telefon alınacak o yüzden telefonu şimdi sen almasan eninde sonunda ailen almak zorunda kalır oyumu telefondan yana kullanıyorum
Evet çok haklısınız. Dersimi çalışıyorum zaten ama bir de parayı idare etmesi var ve ben beceremiyorumbence ogrenci iken birikim yapmak pek mumkun degil . ogrenim kredisini almaya devam et burs da alacakmissin zaten . kimseye tlf alma 1 sene daha idare etmeye calis . bu surede bol bol dersini calis ailenin senden istedigi sey budur mezun olup calismaya baslayinca ailene en guzel seyleri alirsin
Yani siz olsaydınız hangisini yapardınız
Yol parası, günlük harçlık, giyim, mecbur kullanmam gereken kontakt lenslerim, kitaplarım, fotokobi vs vs aklınıza ne gelirse kendim alıyorum. Yine de haklısınız ben idare edemedimAilenin yanında kalıyorsun, yemek masrafın yoktur o kadar para çok değil mi? 450 tl bir ay geçinebilecek bir para. Her gün 10 tl harcasan 300 yapar. Benim bi sınıf arkadaşım var ailesinin yanından gelip giden yol parası hariç hiç birşey harcamıyor. Haftada bir dışarı çıkıyoruz onda da en fazla 20-30 tl harcıyor. Pekala biriktirebilirsiniz hatta başka seyler bile yapabilirsiniz bence.
Hiç sormayın, aklıma geldikçe başıma ağrılar giriyormantıklı olanıo kredinin geri ödemesi çok sinir bozucı oluyor..:)
Ah benimki az bile ilk sene almamıştım. Arkadaşlarımın 17bin olmuşKrediyi birakin.
Mezun olunca 10 bin tl borc korkutucu geldi daha fazla birikmesin bence.
Yol parası, günlük harçlık, giyim, mecbur kullanmam gereken kontakt lenslerim, kitaplarım, fotokobi vs vs aklınıza ne gelirse kendim alıyorum. Yine de haklısınız ben idare edemedim
Şu an 425. Yıl başından sonra 475 olacakmış öyle duydum.Öğrenim kredisi ne kadar yatıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?