• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var, lütfen esgeçmeyin :((

pembelicivciv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2014
748
66
38
merhaba kızlar, mümkün olduğu kadar kısa yazıcam :40:
3 yıl önce falandı biriyle tanıştım, çıkmaya başladık (bu kısımları hızlı geçiyorum) :1: geçen seneye kadar arada ufak tefek küslükler falan olaraktan devam ettik. geçen yıl netten biriyle kısa süreli konuşmuş bitmiş onu öğrenmem üzerine kavga ettik. ertesi gün ben işe başladım normalde hiç hoşluk yapmayan adam çiçek gönderdi hemen. uzun süre konuşmadık..
neyse, bi süre sonra tekrar başladık. tanıştığımızdan beri evlenme maksadımız vardı hemen değil ama bu zamanlar için istiyorduk işte(26 yaşındayız). maddi anlamda ailesi zorluk çekti bi dönem, anne baba ayrı. 1 seneden fazladır evlencez diye kendi söylüyo. annesi ev istiyomuş, gayrimenkulleri satıp anneye ev alcaklar sonra biz evlencez ama 1 senedir ne aldılar ne sattılar. :5: durumum yok, senin için para biriktiriyorum diyo habire. ben kaç kere dedim evde bi söz, yemeksiz bi düğün yeter diye. beraber ödiycez borçları. öyle altın askı da istemiyorum. ama bi adım atmadı hiç.:14: hep yüzük ölçümü almaya çalışır ama yüzük falan da yok. habire başka kızları söyler sevgilisine şunu almış bunu yapmış diye. ilk sene bi kere hediye aldı onu da küsünce geri istedi. ben ona beğendiği bişeyi falan ara sıra alır sürpriz yaparım. en son bi saat aldım burnumdan getirdi günlerce. kaça aldın diyo sölemeyince surat yapıyo küsüyo.geri verelim parasını düğünümüze harcayalım dedi. öle deyince bende film koptu :53: başka tartışmalar da oldu, çok kırıldım, uzun süre konuşmadım :43::43:
geçenlerde konuştuk tekrar, ben artık evlenmek istiyorum dedim. kızdığım konuları anlattım, para biriktiriyorum deyip hiç destek olmadın dedi hep. ben de sen hiç adım atmadın ki ben mi evlenme teklif edecem dedim. sonra ağustosta istemeye gelelim dedi. ben de tamam veya olmaz demedim. 1 hafta kadar oldu, dün durmuş "annem ev alalım ondan sonra isteyelim" dedi diyo. ama elindekileri satmaya da izin vermiyomuş :14: artık görüşmeyi kesmeyi düşünüyorum soğudum artık. şimdi de benim gibisini bulamazsın pişman olcaksın deyip duruyo. gerçekten haksızlık mı ediyorum yoksa bitirmeli miyim?? lütfen yardım edin :14::14:

anladığım kadarıyla pek cimri senin ki ne demek saati geri verip parasını parasını düğüne harcamak

Bana çok mantıklı gelmedi. Bahane üstüne bahane sanki. Durumun zor bence en iyi kararı yine sen verebilirsin arkadaşım. Ama sadece objektif bakmaya çalış bu durum bir arkadaşının başına gelse sen ona ne derdin o şekilde düşün.

Bence hiç arkana bakma hem çocuk hemde ailesi cimri anladığım kadarıyla.. Olsa bile yarın öbür gün aldığın en ufak birşey de bile laf eder neden aldın gerek varmı diye..maaşının hesabına yapar..ne kısmetler vardır etrafında bence başkalarını değerlendir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bana çok mantıklı gelmedi. Bahane üstüne bahane sanki. Durumun zor bence en iyi kararı yine sen verebilirsin arkadaşım. Ama sadece objektif bakmaya çalış bu durum bir arkadaşının başına gelse sen ona ne derdin o şekilde düşün.
arkadaşımın başına gelse kesinlikle niyetinin ciddi olmadığını düşünürdüm. ama ayrılınca filan da çok üzülüyo hep barışmaya çalışıyo annesi filan arıyo oğlum çok üzülüyo diye :53: ben de hemen inanıyorum saftiriğim accık

merhaba kızlar, mümkün olduğu kadar kısa yazıcam :40:
3 yıl önce falandı biriyle tanıştım, çıkmaya başladık (bu kısımları hızlı geçiyorum) :1: geçen seneye kadar arada ufak tefek küslükler falan olaraktan devam ettik. geçen yıl netten biriyle kısa süreli konuşmuş bitmiş onu öğrenmem üzerine kavga ettik. ertesi gün ben işe başladım normalde hiç hoşluk yapmayan adam çiçek gönderdi hemen. uzun süre konuşmadık..
neyse, bi süre sonra tekrar başladık. tanıştığımızdan beri evlenme maksadımız vardı hemen değil ama bu zamanlar için istiyorduk işte(26 yaşındayız). maddi anlamda ailesi zorluk çekti bi dönem, anne baba ayrı. 1 seneden fazladır evlencez diye kendi söylüyo. annesi ev istiyomuş, gayrimenkulleri satıp anneye ev alcaklar sonra biz evlencez ama 1 senedir ne aldılar ne sattılar. :5: durumum yok, senin için para biriktiriyorum diyo habire. ben kaç kere dedim evde bi söz, yemeksiz bi düğün yeter diye. beraber ödiycez borçları. öyle altın askı da istemiyorum. ama bi adım atmadı hiç.:14: hep yüzük ölçümü almaya çalışır ama yüzük falan da yok. habire başka kızları söyler sevgilisine şunu almış bunu yapmış diye. ilk sene bi kere hediye aldı onu da küsünce geri istedi. ben ona beğendiği bişeyi falan ara sıra alır sürpriz yaparım. en son bi saat aldım burnumdan getirdi günlerce. kaça aldın diyo sölemeyince surat yapıyo küsüyo.geri verelim parasını düğünümüze harcayalım dedi. öle deyince bende film koptu :53: başka tartışmalar da oldu, çok kırıldım, uzun süre konuşmadım :43::43:
geçenlerde konuştuk tekrar, ben artık evlenmek istiyorum dedim. kızdığım konuları anlattım, para biriktiriyorum deyip hiç destek olmadın dedi hep. ben de sen hiç adım atmadın ki ben mi evlenme teklif edecem dedim. sonra ağustosta istemeye gelelim dedi. ben de tamam veya olmaz demedim. 1 hafta kadar oldu, dün durmuş "annem ev alalım ondan sonra isteyelim" dedi diyo. ama elindekileri satmaya da izin vermiyomuş :14: artık görüşmeyi kesmeyi düşünüyorum soğudum artık. şimdi de benim gibisini bulamazsın pişman olcaksın deyip duruyo. gerçekten haksızlık mı ediyorum yoksa bitirmeli miyim?? lütfen yardım edin :14::14:

soğunmayacak gibi de değil hani
:50:
hediyenin parasını sorması filan resmen görgüsüzlük
2 neden geliyor aklıma
1 çok cimri
2 seni oyalıyor

her ikiside kötü
uğraşmaya değmez

arkadaşımın başına gelse kesinlikle niyetinin ciddi olmadığını düşünürdüm. Ama ayrılınca filan da çok üzülüyo hep barışmaya çalışıyo annesi filan arıyo oğlum çok üzülüyo diye :53: Ben de hemen inanıyorum saftiriğim accık

ayrılınca boşluğa düşüyordur bence kendini yalnız hissediyor ve biliyorki sen varsın nasıl olsa ve yufka yürekli olduğunuda bilerek annesini arattırıyor daha çok inandırabilmek için bence sen bu kadar iyi niyetle düşünme arkadaşım yani bak kendin dedin niyetinin ciddi olmadığını düşünürdüm dedin bende aynısını düşünüyorum evet seni seviyordur ama yeteri kadar değil bence sen fazla zaman kaybetme yıpranan sen olucaksın üzülmeni istemem

o anca bu kadınla evlenir..

$a[1].jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Joy
Bence bu belirsizlik iyi değil. Olumlu ya da olumsuz durumu netleştir ve hayatını ona göre planla. Sürekli bir bahane nereye kadar yani.

evlilikte senin paran benim param mevzu söz konusu olursa çok canınız yanar.
anladığım kadarıyla bunun hesabını yapan biri...
bence yol yakınken yol verin ki evlendikten sonra geç olabilir.
Erkeklerin bir kısmının evlendikten sonra değişeceğini de hesaba katarak
risk almayın derim ama tabi kalbinizi de dinleyin.
Allah hayırlısını nasip etsin.

anasına ev alacakmış da yok danasına yem alacakmış geç bunları yaaa. sonra da nasılsa ev aldık anama o da yalnız kalmasın evlenince onunla kalalım da der o. hem anası da neden ev de ev diye tutturuyor ki madem durumları da yoksa. ev almak kolay değil ki. hem ev alınca da borca harca girecekler sizin düğün en az 2 sene daha yalan olacak o zaman. senin iş yaş canım kusura bakma. daha ağustosta isteme kışın söz yazın nişan diğer yaza da düğün ki o zamana kadar aileler ya da siz birbirinizi yemezseniz iş uzun. hem düğüne kalkış hem ev al anana. kusura bakmasın ama bir koltuğu iki karpuz konmaz.

pek hayır gelcek gibi değil benim acizane fikrim bu
annesi de çok bencil, bize karışmasa yine iyi ama bizi de etkiliyo illa ki :50: ben de öyle düşünüyorum zaman zaman. annesi benim oğlum gibi bulamazsın diyo ciddi ciddi. sanmayın ki öyle çok iyi çok yakışıklı filan. ama kendilerinden çok eminler, şımarıklıktan ayrılıyorum diye düşünüyolar ahları tutar da hiç mutlu olamam diye korkuyorum :14:

Benim erkek kardesim nisanlisindan ayrildi ve nisan yuzuklerini de tek tasida o almisti. Ayrildiginda yuzukleri ki 3-4 bin tl idi kesinlikle geri bile istemedi.. Demem o ki aldigi 3 kurusluk hediyeyi geri isteyen adamdan cimrilik derecesinde ufak hesaplar pesinde olan adamdan hayir gelmez. Ayrica evlenmeye niyeti oldugunu kesinlikle dusunmuyorum. Seni oyaliyor bence.

annesi de çok bencil, bize karışmasa yine iyi ama bizi de etkiliyo illa ki :50: ben de öyle düşünüyorum zaman zaman. annesi benim oğlum gibi bulamazsın diyo ciddi ciddi. sanmayın ki öyle çok iyi çok yakışıklı filan. ama kendilerinden çok eminler, şımarıklıktan ayrılıyorum diye düşünüyolar ahları tutar da hiç mutlu olamam diye korkuyorum :14:

beddua haklıysa tutar haksıza sahibinin yakasına yapışır

ev aldırmayı boşuna istemiyor kadın kabul edersen kaynanayla oturursun kabul etmezsen malzeme bu derler
senide gelin olunca yanına aldırır büyük ihtimalle sonra evin borcu bitsin yolumuza bakalım şudur budur olacak diye aynı evde oturmaya ikna çalışmaları başlar :20:
genelleme yapıp herkesi aynı kefeye koymak istemiyorum büyük sözüme de tövbeler olsun lakin kocası ölmüş boşanmış kayınvalidenin iyi gözlemlenmesi gerektiğine inanıyorum..

Back