fıkirlerinize ihtiyacim var işin icinden cikamadim

lupina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
103
36
48
37
Herkese merhaba kk üyeleri yorumlariniza fikirlerinize ihtiyacim var ikinci bir göz olarak lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin

Bir senelik bir beraberligim var.evlilik düşünüyoruz bunun ıcin adımimizi attik.Aileme durumu anlattim gelsin tanisalim dedi ailemle ayri sehirlerde yaşiyoruz ben ablamla istanbulda kaliyorum iş sebebi nedeniyle.Ailem küçük bir ilcede yaşiyor.Ailem arkadasimin ne is yaptigini herseyi biliyor ilk zamanlar sorun yoktu fakat tanişma günunde öyle bir tavır sergilediler ki yerin dibine girdim adeta yapmadiklari hakaret kalmadi.Gerekce memur olmamasi özel sektorun garantisi yokmus.Hayatta neyin garantisi varsa artik

Bizimkiler karalari bagladi tabi.Annem agliyo bagiriyo ben memur istiyorum diye.Babam arkadasima ne sorduysa ikiletmeden anlatti herseyi Babasi ile anlasamadigini bugüne kadar kendi calisip okudugunu babasinin arkasinda olmadigini babasinin hiçbir destegi olmadigini annesinin her zaman yaninda oldugunu dedelerinin elindekileri hep aldigini.Gercekten babasi kendi ailesine kan kusturmus dısari kuzu evde aslan kesilen cinsten.Tabi bizimkiler 3 ay boyunca beni arayip sormadilar.Ablam bana destek cikmadi ben her konuda onun yanindayken bide.Ailem zaten atanamadim diye bana yapmadiklari zulum kalmadi isimi kucumsediler en kisa zamanda buraya geliceksin demeler baskilar.Bana ve arkadasimada vasifsiz demeler annemle ablamin gizli gizli tel beni konusmalari arkadasimi cagirip onlari ayir demeler.İstemeye gelen oluyor annem arayip memur iste cocuk kabul et yok zengin cocuk kabul et diye baski kurmalari resmen aylardir zulum cekiyorum.Tamam ailem simdiye kadar arkamdaydi okuttu yedirdi icirdi bakti hakkini ödiyemem babam eğitimci bide ama insanlara kibirle yaklasmalari arkadasimi asagilayip bizim ailemize uygun degil biz saygin memur bi aileyiz ben söför cocuguna kiz vermem demeler bezdim yeminle ya diyorum yapmayin kinadiginizi yasamadan ölmez kimse.Kimse kimseden üstun degil.Herkesin gelini damadi on numara cok iyi pek uslu bizler onlarin gozunde hep bi isi beceremeyen tipleriz ne yapsam yaranamadim hep bi kusur buldular.Neymis cocuk cok konusuyormus resmen yalan babam ne sorduysa ona cevap verdi utana sıkıla hareket etti evde saygisizlik etmedi hem bir gün nasil bi anda taniyiverdiler anlamiyorum.Zaten beni de biseye benzetemediler neymis arkadasim benim cantami tasidi diye ben kanmisim inanmisim ona daha neler neler

Demem o ki arkadasimin babasi dugun dernege yardim etmez sorunda degil yapmasin yaparsak kendi imkanimiz cabamizla dügün dernek yapicaz ama korkuyorum herkesin bi sabri sınırı var o islere girdigimizde bizimkilerin elestirileri istekleri bitmez herseyin en iyisi derler abartirlar.Sizin gücünuzün yettigi kizimi da üzmicek kadar olsun demezler cünkü elalem ne der diye hareket eden insanlar yalan konusmicam gozleri cok yuksekte cünku annem nolcak ayriliverir baskasini bulursun herkes kac tane sevgili tanistiriyo aile ile diyen mantik ortada kavga hir gur yokken arkadasimla sen meur degilsin diye ayrilacak misim o kadar hakarete asagilamaya gık demedi cocuk ailendir bitane kizlari var dedi.Her tel konusmasinda bunlarin hareketlerini duymaktan kücümsemelerinden bezdim bi akil verin nolur

okuyan herkese teşekkür ederim

Ne kötü bir bakış açısı var ailenizin. Memur takımtısıda yeni moda oldu. Çalışkan mı, iyi biri mi, kızımızı mutlu eder mi? Diye sormaları gerekirken gerçekten saçmalamışlar. Ne yapacaksanız kendiniz yapacaksınız. Elalem ne der diye düşünmeden kendiniz için yaşayacaksınız, yoksa elalemi susturmanın mümkünatı yok. Ama sevgilinizden emin olmadan ailenizin kalbini kırmayın.

Nasıl böyle konusur bir aile anlamıyorum? Hadi yarın bir gün onların istediği birini aldığınızda ki memur bile olsa kötü çıksa nasıl bunun vebalini alicaklar umarım yakın zamanda herşey yoluna girer adınıza üzüldüm

Ne iş yapıyo ki arkadaşın?
istanbulda belediyeye ait istanbul spor a.ş de sözlesmeli antrenör yine kendini gelistirmeyede devam ediyor tabiki sinavlarada giriyor isi ve maasi da guzel öyle küçümsenicek bi meblada almiyor.

bu yazdiklarim devede kulak kalir desem yeridir tanismada hic bu sekil sorular sormadi zaten sürekli bir onyargi kendi kafalarinda bi damat profili yaratmislar onu görmek istiyorlar.ama ben o hareket kisminda kim olursa olsun hazmedemiyorum zoruma gidiyor.Ufak tefek tartismalarimiz illaki oluyor ama cözum odakli yaklaşıyoruz hep.Arkadaşlarimda evlenince herkes değisiyo diye diye iyice bi korkutuyolar beni huy degisirde karakter değismez gibi geliyor bana ne bilim iyice illet ettim su stresden kafamda milyonlar dolasiyo

bana diyolar ki bosanipta gelmenden korkuyoruz ee memur biriyle evlenince insanalr bosanmiyor mu cok mu iyi oluyorlar bu evlilik birazda kader kismet diyorum hayir bosanmazsin o zaman bisey olmaz diyolar garanticilikten bahsediyolarda yarina cikip cikamicamizi bilmiyolar

Ay bise dicem yanlış anlamada memur olmanin neresi prestijli pardon da ben bunu anlayamadim cok kotu bence memur olmak. Ayni sekilde ozel sektörde çalışıyor demissiniz ne alaka garantisi yokmus mus. Meslegi varsa kendi isinin patronu da olur ileride. Benim esimin şirketi var. Uluslararasi isler yapiyor. Ve esim polis asker ogretmen yads devletin herhangi bir yerinde memur olsaydi onunla evlenmezdim. Bu kadar net söylüyorum. Ilk kriterimde zaten bu olmamasiydi. Allahta gonlume.gore verdi cok şükür. Ailenizi hic takmayın baskilarada kulak asmayin seviyorsaniz vazgecmeyin. O bahsettiginiz tantanalar olacagi zaman dugun nisan kina isteme söz.. hicnirseye karismayin biz.kendimiz halledicez dersiniz susturur sunuz lutfen net olun .el alemi takmayın hic siz zaten takmiyorsunuz aileniz takıyor. Gorun iste evlenceniz zaman aileler nasilda bencillesiyor nasilda kendi isteklerini yaptirmaya calisiyir nasil da degisiyor . Sakin bu sozlere kanmayın. Elalem de ne derse desin nasilsa arkanızın kulağı yok.

Onlar olaya para gözüyle bakiyor garanticilikle degil esin memur degil bir isveren patron olsaydi da kabul ederlerdi böyle saf düşünme canim. Olay garanticilik degil. Para gibi geldi bana

Asıl sen ne iş yapıyorsun? Ailen yere göğe sığdıramıyor seni?

Çok kızdım babana.

Ama çocuk da keşke şakır şakır anlatmasaydı her detayını en başından.

Güvenilir bir tablo çizmemişsiniz. İnsanlar karşı tarafın aile hayatını önemsiyor böyle durumlarda. Epey uğraşmanız gerek ikna etmek için. Ki olsalar bile içleri asla rahat etmeyecektir.

Cok üzücü bir durum ailenizin insanları böyle gurplar haline koyması halbuki kimse kimseden üsütün değildir herşeyi paraya bağlamalrı cok acı sizin mutluluğnuz önemli değil yeterki memur olsun dünayda hic birşeyin garantisi garantisi olmayan birşeyden sizden nasıl garanti beklerler bu nasıl bir sacmalık bennce herşeyden eminseniz kendiniz düğünüzü yapın kimseyide takmayın kim ne derse desin bu sizin hayatınız

güzel dilek ve moral icin cok tesekkur ederim bende sizinle ayni fikirdeyim cok eskiden avantajmis memurlik artik bi artisi kalmadi her isin kendine gore zorlugu sikintisi illaki var ama calisip amacina yönelik hareket ettikten sonra o düzenle devam ediyor hersey bizimkilerin derdi hava atma cidden aci ama.gercek cok kararli duruyorum diretiyorum ama bugune kadar hep kendi istedikleri gibi yaptilar simdide onu bekliyorlar ilcede olduklari icin gelismeleri duzeno hic takip etmiyorlar malesef

Asıl sen ne iş yapıyorsun? Ailen yere göğe sığdıramıyor seni?

Çok kızdım babana.

Ama çocuk da keşke şakır şakır anlatmasaydı her detayını en başından.
yok beni yere goge sigdiramadiklarindan degil benide biseye benzetemiyolar bende kurumsal bi yerde spor hocasiyim atanamadim kpss den biktimda acikcasi surekli calis calis surekli kpss gir demeleri girdim bi cok kez ama olmadi maasimda imkanlarida cok iyi ama yinede begenmiyolar ögretmenligin adi durusu var diyolar zaten ailemle konustugumfa butun ozgüvenim yerle bir oluyor söylediklerinden

haklisiniz herseyi soledi kivirmadi ama bilsinler istedi ilerde yuz yuze gelindiginde bilmiyorduk bunu boylemiymis demesinler diye

Güvenilir bir tablo çizmemişsiniz. İnsanlar karşı tarafın aile hayatını önemsiyor böyle durumlarda. Epey uğraşmanız gerek ikna etmek için. Ki olsalar bile içleri asla rahat etmeyecektir.
güvenilirliginde degil aslinda kimsenin hayati dört dörtlük olmuyo kiminin ailesi cocugunu el ustunde tutuyo kiminin gözü görmüyor kendi başına yükleniyor herseyi kimse ailesini secemiyo malesef

Bu aile benim ailem olsa. Hic bir seyime destek olmadiklari bu sürecte, dügün doğum ölüm fark etmez. Hayatimda olsunlar istemem. Bu nasil bir bencillik. Siz onlarin evladi misiniz kredi kartlari misiniz? Önemli olan sizin mutlulugunuz olmali. Ayrica bu "biz senin iyiligini istiyoruz" gibi bir sey degil. O zaman hep zenginler evlensin. Biz kendi yagimizda kavrulanlar ölüp gidelim. Sacma sapan seyler.

Ailenizin sadece memur diye böyle yaptığını düşünmüyorum. Acaba başka şeylerde mi var?

Haklisiniz gercekten cok üzücu ve can sıkıci bir durum cok kez oturup anlatmaya guzel guzel konusmaya calistim ama yok bu kinamalar kücük gormeler birgun beni vurucak diye korkuyorum dedenin yedigi erik torununun disini kamastirir misali.

Annenle baban eninde sonunda sizi ayırır. Var onlarda böyle bir potansiyel. Valla arkadaşına üzüldüm.

Ailenizin sadece memur diye böyle yaptığını düşünmüyorum. Acaba başka şeylerde mi var?
Benim bi amcamın karısı var, kızı biriyle çıkıyordu. Ona hep birşeyler aldirt diyordu. Cocukla aile arasında nişan yaptılar. Çocuğu hep somurduler. Yengem daha iyisini bulunca bunu dehle diyordu. Çocuk ne hayaller kurdu. Kaç yılını yediler, tabi parasını da. Sonra kız başkasını buldu ikisini birden götürdü. Sonra nişanlısı duyunca terk etti. Benim yasadiklarimin aynısını yaşarsın inşallah dedi. Bunlar olurken hep annesi ön ayak oldu. Hep para hırsları yüzünden. Ve evet nişanlı çocuğun bedduası tuttu. Daha beterini yaşadı. Bulduğu adam bunu somurdu çünkü kuzenim çok aşık olmuştu, sonra adam başkasını bulup evlendi. Şimdi 37 yaşına geldi, koca bulamıyorum diyip duruyor. Bunu yaşadığında 20 yaşındaydı. 28 yaşında terk etmişti nişanlısını. Annesi hâlâ paralı birini bul diyo. Paralı zengin biri de gelip kuzenimi alçak pehhhh. Zaten bu yaptiklariyla sulalede mahallede nam saldi. Demem o ki böyle aç gözlü, para gözlü çok anne baba var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…