• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var(içten takılan diş teli)

DELYSHE

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
923
2
0
Diğer
arkadaşlar biraz forumu karıstırdım içten takılan dişteli hakkında kımsenın bır fıkrı yok..acaba taktıranlar varmı... seffaf telı pahalı olsa da doktorum onermedi. hem pahalı hemde %100 basarı elde edemezsın dıye..Bulundugum ilde ortodonti uzmanı yok dısardan gelıyo ozel olarak.İçerden tel taktıran arkadaşlar varsa benı aydınlatabılırmısınız??
:71:
üst ön dişlerimde 1 tanesi hafıf one cıkık.20 yas dişlerimi cok once cektırdım.çenemde sorun yok fakat bundan 5 yıl once kadar damagımdan diş cıktı o da dişimi öne itmiş..

Canım ne tevafuktur ki ben de bu aralar bütün '' gülüş tasarım merkezi'' yani estetik diş hizmeti veren yerleri telefon ve mail bombardımanına tuttum.27 yaşında evliyim ve ön dişlerim çarpık.Bekarken bir iki kez teşebbüs ettim ancak kuzenimden görmüştüm konuşmaları boğuk ve anlaşılmaz çıktığı için ben de çalışıyordum sürekli telefonlarda banka bilgileri veriyordum.Açık ve net anlaşılması için işim gereği taktırmıştım.Sonra yok gelinlikle vs derken evlendim şimdi taktırmak için bilgi almak adına bu hizmeti veren yerlerden bilgiler alıyorum.Hemen hepsi mailde yaklaşık bir rakam verdi.Sözbirliği etmişcesine 5.000 EURO YA DA USD olarak değişiyor.Çok rağbet gören bir sistem olmamasından bayağı tuzlu.Ancak ice braket denilen daha şeffaf tavsiye ediyorlar.Bir de muyene etmeden tele ihtiyaç olup olmadığına karar veremeyiz diyorlar.Bir çok çeşidi varmış paranda olsa onlar yönlendiriyorlarmış.Asıl sen uygun bir rakam bulduğunda beni de haberdar et : ))

Canım ne tevafuktur ki ben de bu aralar bütün '' gülüş tasarım merkezi'' yani estetik diş hizmeti veren yerleri telefon ve mail bombardımanına tuttum.27 yaşında evliyim ve ön dişlerim çarpık.Bekarken bir iki kez teşebbüs ettim ancak kuzenimden görmüştüm konuşmaları boğuk ve anlaşılmaz çıktığı için ben de çalışıyordum sürekli telefonlarda banka bilgileri veriyordum.Açık ve net anlaşılması için işim gereği taktırmıştım.Sonra yok gelinlikle vs derken evlendim şimdi taktırmak için bilgi almak adına bu hizmeti veren yerlerden bilgiler alıyorum.Hemen hepsi mailde yaklaşık bir rakam verdi.Sözbirliği etmişcesine 5.000 EURO YA DA USD olarak değişiyor.Çok rağbet gören bir sistem olmamasından bayağı tuzlu.Ancak ice braket denilen daha şeffaf tavsiye ediyorlar.Bir de muyene etmeden tele ihtiyaç olup olmadığına karar veremeyiz diyorlar.Bir çok çeşidi varmış paranda olsa onlar yönlendiriyorlarmış.Asıl sen uygun bir rakam bulduğunda beni de haberdar et : ))

canım invisagn sistem seffaf dis teli...Burda benım devamlı muayene oldugum diş hekımım var kesınlıkle onermedi %100 sonuc alamazsın dedi gereksız masraf ve 4000 ıla 6000$ arası degısıyor dedi.
onun yerine icten takılan yanı dişin arka kısmına takılan diş telini onerdi ama malesef onun ıcınde uzman ortodentistler gerekiyormuş çok ciddiyet isteyen bi uğraşmıs....Memleketimde hiç yok o yuzden dişardan gelecek o da estra külfet demek bana:50:
Muayenesi neticesinde (üstte sadece 1 dişim öne cıkık hafıf )damon system denen bi sistem varmıs senın gıbı sorunlara sadece max 6 ay dedi..en kötülerde bile 1 yılda kesin cocuk veren mukemmel bi sistemmiş..Tel gibi aynı gozukuyor onden ama daha nazık ve kibar:46:
konusma bozuklugu yaratmıyo ,yara yapmıyor...
ama yinede gözüküyo iste:1:

benım dedıgım yontem (lingual blaket,incognito) icten takılıyor en buyuk avantajı gozukmuyor, kotu yanıda eger alt ceneyede uygulanacaksa dilde yara edıyor (dilin devamlı haşır neşir oldugu kısımda)):51:

dişin arka taraflarına tel taktırma bence dilin dolaşır konuşman peltekden de daha kötü olur yani kmse anlamayacaksa bile konuşmana ne oldu der dilini yara eder ön taraflara taktırmak varken neden arkaya taktırmak istiyosun ki diş teli o kadar acayip bir görüntüsü yok bence hatta tatlı bile duruyo bende bi haftaya taktırcam ama düşünmedm dişin arka yüzeyine taktırmayı hiç devamlı dişine takılan bir degil on değil bir sürü braket olacak canım bi düşünsene :)

dişin arka taraflarına tel taktırma bence dilin dolaşır konuşman peltekden de daha kötü olur yani kmse anlamayacaksa bile konuşmana ne oldu der dilini yara eder ön taraflara taktırmak varken neden arkaya taktırmak istiyosun ki diş teli o kadar acayip bir görüntüsü yok bence hatta tatlı bile duruyo bende bi haftaya taktırcam ama düşünmedm dişin arka yüzeyine taktırmayı hiç devamlı dişine takılan bir degil on değil bir sürü braket olacak canım bi düşünsene :)

tatlım zaten bu düşğncelerden önce maddi olarak imkansiz 12.ooo tl dediler:1::1:
bende one taktırdım artık porselen braketlerden.bugun ılk gunum agrım var ama olacak o kadar:16:

canım invisagn sistem seffaf dis teli...Burda benım devamlı muayene oldugum diş hekımım var kesınlıkle onermedi %100 sonuc alamazsın dedi gereksız masraf ve 4000 ıla 6000$ arası degısıyor dedi.
onun yerine icten takılan yanı dişin arka kısmına takılan diş telini onerdi ama malesef onun ıcınde uzman ortodentistler gerekiyormuş çok ciddiyet isteyen bi uğraşmıs....Memleketimde hiç yok o yuzden dişardan gelecek o da estra külfet demek bana:50:
Muayenesi neticesinde (üstte sadece 1 dişim öne cıkık hafıf )damon system denen bi sistem varmıs senın gıbı sorunlara sadece max 6 ay dedi..en kötülerde bile 1 yılda kesin cocuk veren mukemmel bi sistemmiş..Tel gibi aynı gozukuyor onden ama daha nazık ve kibar:46:
konusma bozuklugu yaratmıyo ,yara yapmıyor...
ama yinede gözüküyo iste:1:
benım dedıgım yontem (lingual blaket,incognito) icten takılıyor en buyuk avantajı gozukmuyor, kotu yanıda eger alt ceneyede uygulanacaksa dilde yara edıyor (dilin devamlı haşır neşir oldugu kısımda)):51:

Ilk bahsetigin seffaf dis telini ne duydum ne gördüm(baktim internete simdi)Etkili bi sonu alabilcegini bende düsümüyorum.Cesit cesit dis teli kullanan olarak:1: ben sadece alt dislerimin ic kismina ince tel takildi o da dislerimin kaymasini önlemek icin yasim kücüktü cünkü..Dikattini cekerim Geceleri taktigim tüm damaga kaplayan dis telim vardi onda biraz zorlaniyordum konusmakda o kadar.Yaralar olusmasi gayet dogal bir süreligine oldugu icin bi önemi yok sonucu düsündünmü eolsun o kadar :51:
mmeelleekk disin ic kisminda dis telli kullandin anlasilan?

Ilk bahsetigin seffaf dis telini ne duydum ne gördüm(baktim internete simdi)Etkili bi sonu alabilcegini bende düsümüyorum.Cesit cesit dis teli kullanan olarak:1: ben sadece alt dislerimin ic kismina ince tel takildi o da dislerimin kaymasini önlemek icin yasim kücüktü cünkü..Dikattini cekerim Geceleri taktigim tüm damaga kaplayan dis telim vardi onda biraz zorlaniyordum konusmakda o kadar.Yaralar olusmasi gayet dogal bir süreligine oldugu icin bi önemi yok sonucu düsündünmü eolsun o kadar :51:
mmeelleekk disin ic kisminda dis telli kullandin anlasilan?

walla arkadaşım melek kullndıgmı bılmıyorum da yabancı bır arkadaşta kullandı kesınlıkle tavsiye etmem dedi...bende araştırdım internette o kadar kötü resimler gördümki korktum:30::30:
ms gibi taktırdım ön tarafa tabir-i caizese anam babam usulü:9::9:

walla arkadaşım melek kullndıgmı bılmıyorum da yabancı bır arkadaşta kullandı kesınlıkle tavsiye etmem dedi...bende araştırdım internette o kadar kötü resimler gördümki korktum:30::30:
ms gibi taktırdım ön tarafa tabir-i caizese anam babam usulü:9::9:

:9: :) gecmis olsun

canım tam olarak kaç yaşında taktırdın telleri. Ne kadar sürecek tedavin? Ve geç yaşta olması tedavinin cevap verip vermemesini etkiliyor mu? Eşime de düşünüyoruz da ondan soruyorum.

lingual ortodonti deniyor bu yönteme, tavsiye etmem

dile zarar verir ve tedaviyi geciktirir, geçmi,ş olsun

benım 3gun oluo üst dişlerime arkadan tel takıldı alt dişimde ise şeffaf tel var sormak istedıklerınızı cevaplayabılırım

arkadaşlar biraz forumu karıstırdım içten takılan dişteli hakkında kımsenın bır fıkrı yok..acaba taktıranlar varmı... seffaf telı pahalı olsa da doktorum onermedi. hem pahalı hemde %100 basarı elde edemezsın dıye..Bulundugum ilde ortodonti uzmanı yok dısardan gelıyo ozel olarak.İçerden tel taktıran arkadaşlar varsa benı aydınlatabılırmısınız??
:71:
üst ön dişlerimde 1 tanesi hafıf one cıkık.20 yas dişlerimi cok once cektırdım.çenemde sorun yok fakat bundan 5 yıl once kadar damagımdan diş cıktı o da dişimi öne itmiş..

vala yasınız ilerlemişse arkadan taktırmak super bir buluş.ve ha önden ha arkadan sonuçlarda ilk basta asanan sıkıntılarda aynı.ben dişçinin yanında calısıyorum ve herseyı bırebır yasayarak ogrenıyorum

merhaba, sitede dolaşırken bu başlığı gördüm ve lingual teknik (içten takılan tel) uygulanan birisi olarak yardımcı olmak isterim. Şeffaf tellerden de bahsetmişsiniz, onların normal braketlerden farkı şeffaf olmaları drlar genelde yetişkin hastalara öneriyor işe yaramaz diyenler var neden yaramasın ki işe yaramasa drlar önermez sanırım. Normal braketlere göre birazcık fiyat farkı var sanırım ama onun dışında farkı olacağını sanmam. Lingual olanlar (içten takılanlar) ise dediğiniz gibi dilde yara yapıyor. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Özellikle lingual olanları araştırdım drum benim dişlerime uygulanabileceğini söyledi umarım iyi bir sonuç alırım çünkü gerçekten çok zahmetli. Sıkıntılarına gelince, ilk zamanlar taktırdığınıza pişman olur yamuk dişli olayım ne olacak diyebilir dişlerinizden söküp atmak isteyebilirsiniz :) Çünkü dilinizle temas halinde olduklarından yara yapar yemek yiyemezsiniz konuşamazsınız acıdığı için ve konuşmanızı değiştirir. Üst dişlerime takıldığında 1 haftada 3 kilo vermiştim :) Faydaları da yok değil :) 1 ay sonra da alt dişlerime takıldı aynı işkenceyi tekrar yaşadım, alışana kadar çok zor malesef, işkence gibi ama alıştıktan sonra rahat edersiniz çünkü konuşmanız da zaman geçtikçe düzelmeye başlar, dil uyum sağlamaya başlar, siz söylemedikçe kimse dişlerinizde tel olduğunu bilmez. Sonucu düşünerek kullanırsanız kendinizi adapte etmiş olursunuz, sonuca değeceğine inanın. :) Yaklaşık 4 aydır alt ve üst dişlerimde tel var başlarda çok zordu, şimdi alıştım zaman zaman yine zorlukları oluyor tabi ama ilk günlerdeki işkenceler bitti çok şükür. Konuşmam sanırım telsiz zamanlarımdaki gibi akıcı değil ama insanlar konuşmamda değişiklik olmadığını söylüyor. Mesleğim gereği sürekli konuşmak zorundayım ona rağmen lingual tekniğe karar verdim bakalım sonuç ne olacak? Ayrıca dişlerinizin ön kısmına taktırdığınızda da damaklarınız yara olacak diliniz olmasa da. Her işin bir zorluğu var. Maliyetine gelince benim drumun verdiği fiyata göre, şeffaf ön tarafa takılan braketlere göre yaklaşık 2000 lira kadar fark var arada. Şeffaf braketlerle metaller arasında da 500 - 1000 lira kadar fark var sanırım yerine göre değişiyor da olabilir maliyet konusunda yanlış bilgilendirmek istemem, drlarla görüşüp iyi düşünüp karar vermek lazım. Umarım istediğiniz gibi bir dr bulur tedavinize başlarsınız.

Son düzenleme:
benım 3gun oluo üst dişlerime arkadan tel takıldı alt dişimde ise şeffaf tel var sormak istedıklerınızı cevaplayabılırım

merhaba
ben de 28 yaşındayım ve izmirdeyim
bende arka kısmdan takılan diş tellerinden araştıyıorum ama biraz terddütlüyüm
izmirde nereye ne zaman ve kime yaptırdın
sonuçları nasıl
bana bilgi verisen çok seviniirm

ben normal önden taktırmıştım, diş teli taktıranlar hijyene çok dikkat etmeli, her yemekten sonra dişler fırçalanmalı örneğin, telli dişler için özel diş fırçaları(arayüz fırçası, iğne gibi bi şey) özel diş ipleri vs. var. bunları önde olan tel varken bile kullanmak zor, arkada hiç kullanılamaz sanırım, çürük, diş taşı, plak vs. bi sürü bela açılır başınıza.
otuzundan sonra diş teli taktıranlar bile gördüm, utanılacak bi şey yok bunda, arkada olsun görünmesin derken diş sağlığınızdan olmayın.

mrb gubu
bu msjı atalı çok zaman olmuş. tedavin bitmiştir herhalde. sonucunu yazar mısın? bir de izmir de nerede yaptırdın bu işlemi?

Back