• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var, çok umutsuzum.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Herkese merhaba, umarım uzatmadan konuyu toparlayabilirim. Oldukça umutsuzum hem bir kaç sorum olacak hem de içimi dökemezsem çatlayacağım. Bir senelik evliyim evimiz, arabamız var kira derdimiz yok çok şükür. Ancak biraz bizim tecrübesizliğimiz, biraz emlakçının gaz vermesi derken bu yaz bir kafe açtık ve şu an batıyoruz. Dükkanımız Beylikdüzü Adakent'de okullar bölgesinde. Bu bölgenin maddi durumu ve harcama kapasitesinin iyi olduğu yalanıyla kandırıldık. Dükkana ikiyüzbine yakın harcama yaptık. Bu rakama tadilat, mobilya, her türlü dolap, fırın vs. dahil. Ve bu parayı bize kayınvalidem verdi. Ama kendi işini kuranlar bilir iğneden ipliğe herşey masraf ve bizim de kenardaki iki üç kuruş birikimimiz de bitti gitti.

Maalesef beklentilerimiz gerçekleşmedi, belki başka bir semtte çok iyi iş yapabilecek bir konsepttik ama burada sevilmedik ve tutunamadık. Şu an kazanmayı bırakın kiramızı bile çıkartamıyoruz, yine sağolsun kayınvalidem destek oluyor. Onun durumu oldukça iyi, benimkiler de ufak tefek yardım ediyorlar bana masraflarım için falan. Her neyse biz artık dükkandan umudu kestik, Haziran ayından beri 2000 TL ya kazandık ya kazanmadık o derece vahim.

Artık ailelere ( yani özellikle onun ailesine ) yük olmak istemiyoruz , dükkandan soğudum o hevesle döşediğim yere gelirken ayaklarım geri gidiyor , eşimle de sinirimiz bozuk ve tartışıyoruz. Netice itibariyle devren kiralık ilanı verdik, alan istediği gibi işletsin mis gibi dükkan. Zaten biz özel sektörden gelen iki kişi olarak esnaflığı da sevemedik yalan yok. E bir de iş de olmayınca iyice soğuduk.

Çok büyük borçlarımız Allah'a şükür yok ama kredi var, kredi ve kartların toplamı max. 50.000 TL oluyor, devredersek borcu kapatacagiz. Ama ne zaman devrederiz mechul.... Bu krediyi odeyemezsek yapilandirmaya gidebilir miyiz ? Bankaci arkadaslardan bilgi alabilir miyim ? Ya da borcu tek bir yerde toplamak mumkun olur mu ? Ama ssk olmadigindan oturu bankalar kredi de vermiyor. Bu konuda ne yapabilirim ?

Instagram'dan kolye taki vb satisi icin kollari sivadim, esim de is bakmaya basladi. Ben part time bir seyler bakiyorum. 36 yasimdayim ozel sektorden cok umudum yok acikcasi, 29 yasimda is ararken bir sene yasiniz buyuk diye almamislardi beni......

Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Insanlar doner, borek, manti gibi seyleri daha cok seviyor. Biz Starbucks konsepti gibiyiz, doner vs yok ve insanlar kahveye para vermek istemiyor. Evde icerim diyorlar, cheesecake satiyorum "ben bunun daha guzelini evde yapiyorum" diyorlar. Yuzume bakip "ben sende bir kahveye bes tl vermem " diyorlar hevesim kaçtı tamamen.

çok üzüldüm gerçekten. umutlarınızın kırılması, borçlanmanız, moralinizin bozulması, elinizde olanı kaybetmeniz..
Kvaliden iyi biriymiş Allahtan.
Ama üzülme en azından kaybetmediğin çok önemli bir şey var elinde: sağlığın.
Klişe gelmesin sana. Parası olup da harcayamayan çok insan var sağlığı bozuk olduğu için.
Hayat hep yokuş aşağı değildir. Şimdi yalpalarsınız, sonra koşarsınız.

Insanlar doner, borek, manti gibi seyleri daha cok seviyor. Biz Starbucks konsepti gibiyiz, doner vs yok ve insanlar kahveye para vermek istemiyor. Evde icerim diyorlar, cheesecake satiyorum "ben bunun daha guzelini evde yapiyorum" diyorlar. Yuzume bakip "ben sende bir kahveye bes tl vermem " diyorlar hevesim kaçtı tamamen.
Konsepte ekle ne olacak sanki. İsim almadınız ya marka olarak. Sabah börek, poğaça koy, kahvaltı menüleri ayarla.
Deneme yanılma en azından elden çıkarana kadar.

Ticaret birazda şans işi hakkınızda hayırlısı olsun.İyi ki farkedip zararın neresinden dönersek kardır demişsniz yoksa sonuçları daha kötü olabilirdi.Çok masraf etmişsiniz inşallah iyi bir fiyata devir edersiniz.

çok üzüldüm gerçekten. umutlarınızın kırılması, borçlanmanız, moralinizin bozulması, elinizde olanı kaybetmeniz..
Kvaliden iyi biriymiş Allahtan.
Ama üzülme en azından kaybetmediğin çok önemli bir şey var elinde: sağlığın.
Klişe gelmesin sana. Parası olup da harcayamayan çok insan var sağlığı bozuk olduğu için.
Hayat hep yokuş aşağı değildir. Şimdi yalpalarsınız, sonra koşarsınız.

Elbette öyle, ölümden başka her şeye çare var ama para da yaşamak için bir araç maalesef. Aidat var, faturalar var... Bir de çok özendim, sunumlarım, aldığım kahveler her seye özendim ama rızkımız değilmiş burası...

Elbette öyle, ölümden başka her şeye çare var ama para da yaşamak için bir araç maalesef. Aidat var, faturalar var... Bir de çok özendim, sunumlarım, aldığım kahveler her seye özendim ama rızkımız değilmiş burası...
ufak değişiklikler yapmaya çalış. Amaç elindeki malzemeyi bitirip en azından paraya dönüştürmek olabilir.
Mesela kek yanında kahve bizden gibi basit değişik denemeler yapabilirsin.

en azından devredene kadar konseptte ısrar etmek yerine onların istediği şeyleri satıp en azından kısa bir süre zarar etmezsiniz..

Konsepte ekle ne olacak sanki. İsim almadınız ya marka olarak. Sabah börek, poğaça koy, kahvaltı menüleri ayarla.
Deneme yanılma en azından elden çıkarana kadar.

Dükkanın konsepti degistirseniz

Ticaret birazda şans işi hakkınızda hayırlısı olsun.İyi ki farkedip zararın neresinden dönersek kardır demişsniz yoksa sonuçları daha kötü olabilirdi.Çok masraf etmişsiniz inşallah iyi bir fiyata devir edersiniz.

İki genç ortağın nir heves kurup, şubeler açıcaz diyerek büyük umutlarla başladığımız bir franchise aldık. Adamlar sıkıldı iki şubede bıraktı, şimdi Nilantaşı civarında yeni bir işe başlamışlar şirket kurup yani olan bize oldu. Onlar böyle ilgisizken konsepte uymak ne derece gerekli bilemem ama zaten bende de kahvaltı tabağı, simit tabağı, açma falan var. İnsanlara peynir, domates, reçel, zeytin ve simit dolu bir tabağa dört lira vermek zor geliyor, tabii ki herkesin bütçesi önce gelir bir şey diyemem. Ama ollmadı işte...

ufak değişiklikler yapmaya çalış. Amaç elindeki malzemeyi bitirip en azından paraya dönüştürmek olabilir.
Mesela kek yanında kahve bizden gibi basit değişik denemeler yapabilirsin.

Var var zaten :) latte & pasta kkampanyam var ama talep öyle az ki... Semtle ilgili sanırım.

BenIpek BenIpek siz bankacı mıydınız yanlış mı hatırladım ? Kredi konusunda bilgi alabilir miyim ?

İki genç ortağın nir heves kurup, şubeler açıcaz diyerek büyük umutlarla başladığımız bir franchise aldık. Adamlar sıkıldı iki şubede bıraktı, şimdi Nilantaşı civarında yeni bir işe başlamışlar şirket kurup yani olan bize oldu. Onlar böyle ilgisizken konsepte uymak ne derece gerekli bilemem ama zaten bende de kahvaltı tabağı, simit tabağı, açma falan var. İnsanlara peynir, domates, reçel, zeytin ve simit dolu bir tabağa dört lira vermek zor geliyor, tabii ki herkesin bütçesi önce gelir bir şey diyemem. Ama ollmadı işte...
bir de bizim insanımız kalabalığı sever. mesela pazarda boş tezgaha gitmez. bakar millet birbirini kırıp geçiyor oraya gider. cafe tarzı yerlerde de böyledir. gençlik zaten piyasa yapmaya gidiyor ve tenha görünce girmez kimse..
valla anne, kardeş falan masalarda biraz oyalansa mı ki?
ciddiyim bu konuda..

Canım açıkcası resmen şans işi bizim burda o tarz kahvaltı setine 15 -25 Tl arası ödeniyor ekstralarda cabası o yüzden sanırsam mevkii anladıldığı gibi iş yapacak bir yer değil hakkınızda hyaırlısı olsun.İnşallah iyi bir iş imkanınız olur.

Samimiyetle söylüuorum çok da acemi davrandık, toz pembe baktık herşeye. Bunca insan kıvırıyor biz neden yapmayalım dedik. Ama yapamamak da varmış.

Canım açıkcası resmen şans işi bizim burda o tarz kahvaltı setine 15 -25 Tl arası ödeniyor ekstralarda cabası o yüzden sanırsam mevkii anladıldığı gibi iş yapacak bir yer değil hakkınızda hyaırlısı olsun.İnşallah iyi bir iş imkanınız olur.

İyi dilekler için çok teşekkür ederim. Keşke daha iyi araştırsaydık ama biz de buralıyız ototurmuş bir semt dedik, insanlar kiracı değil hep ev sahibi dedik genç nüfus fazla dedik aamaolmadı.

Samimiyetle söylüuorum çok da acemi davrandık, toz pembe baktık herşeye. Bunca insan kıvırıyor biz neden yapmayalım dedik. Ama yapamamak da varmış.
Üzme kendini canım bir kapı kapanır bir kapı açılır.Hakkınızda hangisi hayırlı ise o olsun.Gıda sektörü hep en riskli gruptadır.

Kayınvalidenize hayran kaldım..
Ne kadar da arkanızda..
Nasıl da destek...
Gerçek bir anne..
İnşallah siz de bir an önce kurtulursunuz sıkıntılarınızdan..

arkadaşım semtle ilgili değil sunduğun ürünle ve yeriyle ilgili..bak enbeye kuyruk var..
bak migrostaki kahve dünyası vs dolup taşıyor yani insanlar kahveye o parayı veriyor..
siz semt olarak değil ama yer olarak yanlış seçim yapmışsınız..
merkezdeki küba, mado vs tıklım tıklım geçerken görüyorum.. sizin nokta biraz kör sanırım.. konsepti değiştirseniz ..döner satsanız inanın daha çok kazanırsınız.. sabah da börek vs.. o börekçiler nasıl iş yapıyor şaşıp kalıyorum..

Back