- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Ağırlık olarak düşüncem benimde bu yönde ama yinede farklı düşünceler de almak istedimparça parça alınca pahalıya geliyorsa bence ilk seti alman mantıklı. gayet güzel duruyor.
kıyafet için de erken. son ayda alır geçersin yani. çok kıyafet almanı tavsiye etmem çünkü çok çabuk büyüyolar.
çok haklısınız önceden olsa herşeyi alırım falan diye düşünürdm ama hamile kalınca mantıklı olan neyse ona yönelmek istiyorumCnm ilk cocugumda 38 de filan aldim ben yatagini:) yatacagi yatagi en kalitelilerinden aldim disina daha az para verdim. Nede olsa yatacagi zemin onemli. 4 yasina kadarda yatabilir oyle minicik yataklardan almadim. Zaten ayni odada yattik hepsiyle belli zamana kadar. 3. Cocugumda hala ayni yatak.. benim cocuklardan sonra daha cok cocuk buyutur. Kiyafetleride ikisi giydi kiz kardesmin bebegi dogacak ona verdim oglu olcak diye. Yoksa onlarda daha 10 cocuga yeterdi. Bebek ne kadar eskitebilirki? Zibin olsa en cok cok kaka yspiyolar sut skiyo filan.. birde boydan takimda 6-7 tane.. hastane cikisi bi kac battaniye.. dedim ya o kadar esya vardiki yaridan coghnu hic biri giymemisti bile. Simdi kizdada kiz kiyafeti aliyorum eskiler cok ise yaramio
Erken dememin sebebi , ne olur ne olmaz diye korktuğumdan açıkçası ve koltuk takımımin satılması lazım odayı almam için çünkü kurulumu falan nerden baksak 15 gün minimum diye biliyorum yoksa haklısınız .Bende 32 haftalik hamileyim herseyi hazir valla. Oda yaptik buyuyen yatakli komple takim olarak. Birde ilk zamanlar yanimda durmasi icin park yatak aldim katlayip kaldiririm odasina gecince diye dusunerek. Oda imkan varsa yapilmali bence neden olmasin. Onun disinda kiyafetleri bebek arabasi herseyi alindi ha erken ha gec ne fark eder sonucta alinacak erken erken diyenleride anlamiyorum.
Aynen annem baya bişeyler aldı ama bende almak istiyorum tabiki beşik te kararsızım bende siz nasıl bişey düşünüyorsunuz fotoğrafını atarmisin iz bana da fikir olsun :) büyüyen yataklardan çok hazetmiyorum ama mecbur başka seçenek yok gibi görünüyor şuanda teşekkür ederim hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah normal süreçteyim o halde oda vs konusundqİlk gönderdiğiniz fotoğraftaki gibi bir oda yapmayı planlıyoruz biz. Tek fark büyüyen beşik olmayacak, çevremde kullananlar pek memnun kalmamışlar, öyle olunca 80x140 ölçüsünde, kenarları parmaklıklı karyoladan alacağız. Büyüyünce değiştiririz. Ayrıca odaya beşik almayacağız şimdilik. Niyetim bir süre beraber yatıp sonra bebeği kendi odasında uyutmak. Eğer bu planım tutmazsa yatak odam için beşik alırım. İkinci gönderdikleriniz sanki gelecek yıllarda kullanılır, şimdiden gerek yokmuş gibi geliyor bana. Odasına da 1-2 ay içersinde karar verip sipariş geçeceğiz ancak son ay kurabileceğiz ancak. Kardeşimin düğünü, annemlerin ev taşıması falan üst üste geldi baya.
Kıyafet konusunda da annemler fazla hevesli olduğu için öğrenir öğrenmez baya bişeyler aldılar. 0-3 ay birkaç takım, ağırlıklı olarak 3-6 ay alındı. 3 takım nevresim takımını da annem dikti. Şimdilik dış kıyafet almadık, onu seneye yaza doğru alırız diye düşünüyorum. Kışın zaten içine ne giyse üstüne ya battaniye sarılacak ya da astronot mont giydirilecek. O yüzden ekstra kıyafete gerek yok. Zaten dışarı kıyafet de yok o dönem bebekleri için. Ya tulum ya da pijama takımı gibi şeyler var. 6-9 ay ve ilerisi için pantolon gömlek gibi dışarı kıyafetleri var.
Başlangıç olarak da indirimleri takip ederek bebek arabası, ana kucağı gibi temel ve bir miktar pahalı şeyleri alabilirsiniz. Eninde sonunda alınacak nasılsa, indirimler o açıdan iyi oluyor. Kıyafet vs de denk gelip beğendikçe ufak tefek alınabilir. Allah yardımcınız olsun bu süreçte :)
Benim cok kanamam olmustu ilkinde o yuzden beklemistim cunku kaybedersem korkusu vardi.. sukur kucagima aldim darisi bekleyenlere olsun. Paran olsun yeterki..Bende 32 haftalik hamileyim herseyi hazir valla. Oda yaptik buyuyen yatakli komple takim olarak. Birde ilk zamanlar yanimda durmasi icin park yatak aldim katlayip kaldiririm odasina gecince diye dusunerek. Oda imkan varsa yapilmali bence neden olmasin. Onun disinda kiyafetleri bebek arabasi herseyi alindi ha erken ha gec ne fark eder sonucta alinacak erken erken diyenleride anlamiyorum.
Onu ikinci el mi alsam diye düşünüyorum kullandıktan sonra ne yaparım bilmiyorum kalkmıyor değil mi o ?Ha sepet besik bence cok gereksiz birsey
Aynen annem baya bişeyler aldı ama bende almak istiyorum tabiki beşik te kararsızım bende siz nasıl bişey düşünüyorsunuz fotoğrafını atarmisin iz bana da fikir olsun :) büyüyen yataklardan çok hazetmiyorum ama mecbur başka seçenek yok gibi görünüyor şuanda teşekkür ederim hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah normal süreçteyim o halde oda vs konusundq
Bilmiyorum bana cok gereksiz birsey geliyo almadimda ben ondan zaten.. normal dogurdum hepsini hani sezeryan olsaydi bi ise yararmiydi bilmiyorum. Zaten cocugun yatagi ayni odada olacak.. bu besigin islevi nedir onu bilmiyorum belki. Bilenler cevap yazarsa iyi olurOnu ikinci el mi alsam diye düşünüyorum kullandıktan sonra ne yaparım bilmiyorum kalkmıyor değil mi o ?
Kesinlikle aynı fikirdeyim zaten o kadar saçmaya 6 7 bin TL verip mobilya almayı saçma buluyorum buda çok mantıklı teşekkür ederim:)Son aylarda ağırlaşınca daha zor olur herşey diyorlar. Bi de kendi adıma maddiyat için ferahlık içerisinde yüzmüyoruz, tüm istekleri aynı anda yapmamız mümkün değil. İndirimlerle birlikte yavaş yavaş almak daha uygun oluyor bizim için.
Tabi bu arada çevremizden daha erken diyen de çok oluyor da onlara da hep aynı şeyi söylüyorum “doğum anında bebeği kaybetme riskimiz de var. O zaman hiçbirşey almadan bitirmemiz lazım hamileliği”
Bizim baktığımız karyolanın katalog fotoğrafını göndereyim. O var bitek elimizde :)
Eki Görüntüle 2164976
Çilek mobilyadan. Kendim gittim gördüm, birkaç sene idare edebilir bu. Zaten niyetim çocuk okula başladığı zaman daha büyük yatak, çalışma masası vs de almak. O yüzden 100 yıl dayanacak kalitede mobilya arayışında değilim.
Oda takımının içinde aldığım beşik odama girmesi imkansız anne yanına yatak odamda 5 6 aya kadar yatırmayı düşünüyorum geceleri o yüzden tercih sebebim olcakBilmiyorum bana cok gereksiz birsey geliyo almadimda ben ondan zaten.. normal dogurdum hepsini hani sezeryan olsaydi bi ise yararmiydi bilmiyorum. Zaten cocugun yatagi ayni odada olacak.. bu besigin islevi nedir onu bilmiyorum belki. Bilenler cevap yazarsa iyi olur
O zaman mantikli tabii.. ama 5-6 aya kadar gider mi onu bilmiyorumOda takımının içinde aldığım beşik odama girmesi imkansız anne yanına yatak odamda 5 6 aya kadar yatırmayı düşünüyorum geceleri o yüzden tercih sebebim olcak
Kesinlikle aynı fikirdeyim zaten o kadar saçmaya 6 7 bin TL verip mobilya almayı saçma buluyorum buda çok mantıklı teşekkür ederim:)
Teşekkürler hepimiz inşallah ❤Rica ederim. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın, güzel günlerde büyütün inşallah
Aaaa çok şaşırdım korkunç bi durum iyiki bişey olmamış , çok mantıklı montessori yatak tavanim alçak öküzden hiç düşünemiyorum ama bunu aklımda bulundurayim. Teşekkür ederim :)Yatak odam genis oldugu icin buyuyen besik alip yatagin yanina koymustum. Bebegim ayaklanmaya basladigi donemlerde gece yarisi gozumu bi actim, besikten sarkiyor dustu dusecek..
Simdi ona montessori oda yaptim ve cok memnunum.
Simdiki aklim olsa asla buyuyen besik almazdim. Kaliteli bi park yatak epey isimi gorurdu. Hos bu bahaneyle odasini erken ayirmis oldum.
Bence kiyafete para harcama simdi. Hayirli olsuna gelen herkes kiyafet getirir. Eksik gordukce al derim heves ettiklerin disinda.
Hayirli dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?