Bence de olmaz. Dubleks dediğin iki katlı tek ev, ben şimdi mutfakla çocuk odasını nasıl ayırıp satayım kalanı başkasına, tapuda imarda nasıl açıklanır ki bu? çok saçma geldi bana, bı başka üye de bazı dubleksler bu şekil satilabiliyor demiş ama ona da çok masraf çıkar diye eklemiş bilemedim. İnşallah hallederler.valla asagıda bir başkası yazdı dubleks olmuyormuş herhalde . İnşAllah iki kardeş araları bozulmadan hallederler
Hisseli tapu olsaydı biri diğer hissedara satış yapardı belki ama .. şuan bahsedilen ev miras değil ortak tapu değil değil nası olcak bilmiyorumBence de olmaz. Dubleks dediğin iki katlı tek ev, ben şimdi mutfakla çocuk odasını nasıl ayırıp satayım kalanı başkasına, tapuda nasıl açıklanır bu çok saçma geldi bana, bı başka üyede bazı dubleksler bu şekil satilabiliyor demiş ama ona da çok masraf çıkar diye eklemiş bilemedim. İnşallah hallederler.
Adamın kafası kızıp vermiyorum tapuyu deme ihtimali bile var. Konu sahibi ayrintilari verse daha çok fikir edinir aslında, ev kaça alındı, kredi ne çıktı, ödemeler nasıl yapıldı vsHisseli tapu olsaydı biri diğer hissedara satış yapardı belki ama .. şuan bahsedilen ev miras değil ortak tapu değil değil nası olcak bilmiyorum
Dublex ev alt ve üst katları aynı mi ? Aynı parayı ödeyip aynı metrekareye mi ortak oldunuz?Merhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..
Krediyi ortak ödedik diyorlar ama herhalde tüm evi krediyle almamıslardr ihtimal tabiAdamın kafası kızıp vermiyorum tapuyu deme ihtimali bile var. Konu sahibi ayrintilari verse daha çok fikir edinir aslında, ev kaça alındı, kredi ne çıktı, ödemeler nasıl yapıldı vs
Eşit ödemişler, 10 yıl önceki fiyatlar şimdi komik görünür 300 bine aldılarsa peşin parayı da eşit ödemişler, taksitleri de. Kredi tutarı kardeşine daha fazla çıktığı için kardeşi çekmiş krediyi. O dönemlerde 0,88’di faiz oranı keşke kendiniz ayrı ev alsaydınız. Ortaklı işler hiç iyi olmuyor.Adamın kafası kızıp vermiyorum tapuyu deme ihtimali bile var. Konu sahibi ayrintilari verse daha çok fikir edinir aslında, ev kaça alındı, kredi ne çıktı, ödemeler nasıl yapıldı vs
İşte muglakta kalan çok ayrıntı var. Belki gelinin altınları pesinata kattılar, belki ev alınırken adam hanıma söz verdi buranın borcu bitsin, maya eder ayrı eve çıkarız dedi, belki kredi ödemeleri eşit olmadı, belki pesinata anne de destek oldu...bin bilinmeyenli denklem gibi...Krediyi ortak ödedik diyorlar ama herhalde tüm evi krediyle almamıslardr ihtimal tabi
Aynı evet.Dublex ev alt ve üst katları aynı mi ? Aynı parayı ödeyip aynı metrekareye mi ortak oldunuz?
İşte muglakta kalan çok ayrıntı var. Belki gelinin altınları pesinata kattılar, belki ev alınırken adam hanıma söz verdi buranın borcu bitsin, maya eder ayrı eve çıkarız dedi, belki kredi ödemeleri eşit olmadı, belki pesinata anne de destek oldu...bin bilinmeyenli denklem gibi...
Yani demekki olabiliyormus . insallah erkek kardeş annesinin ve ablasının hakkını hakkıyla verir .Siyah Palto Gayet mümkün o zaman. Keşke hemen parlamasaydin konu sahibi, çözümü varmış
Sevindim , süzen sayaç kullandiniz mi ? Şuan oturduğum ev dublex ev sahibi ikiye ayırmış üst kata süzen sayaç takmış tek fatura geliyor ama üst katın sartelleri vs ayrı süzen sayaçtan da kullandiklari kadarını hesaplayıp yolluyorlarAynı evet.
'Evi bize bırakın siz kiraya çıkın para olunca size de ev alırız' diyen biri iyi niyetli olamaz zaten.Ben çok iyi niyetli bulmadım. Annesine kızkardeşine kiraya çıkın denir mi şu ortamda.
Aynen evin tamamını istiyorlar. Taktiksel davranıyor kardeşi.'Evi bize bırakın siz kiraya çıkın para olunca size de ev alırız' diyen biri iyi niyetli olamaz zaten.
Ev o kadar kolay alınabiliyorsa kendine ev alsın,
Madem ev öyle bırakılıp gidilebiliyor sen çık git kiraya, evi annene kız kardeşine bırak onların parası olunca size ev alsınlar?
Kardeşin tüm amacı o eve tek başına sahip olmak. Bunu anlamak çok zor değil.
Şalter vs problemi çözülebilir kendi hakkını kiraya verebilir madem katlar ayrı bunda delirecek bir şey görmedimMerhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..
SdfhfdsAynen evin tamamını istiyorlar. Taktiksel davranıyor kardeşi.
Yok fişteklemek deği de , temkinli olsun diye. her ihtimali düşünmek lazım. Kimler neler yapabiliyor aile de olsa.Sdfhfdsbacım ya bı de siz fişteklemeyin kadını.. Konu sahibi zaten şu anda küp gibi sinirli, burdan gaz alıp gidip yakacak tapuyu...
Bence adamın niyeti gerçekten yatırımını değerlendirmek, zaten mümkünmüş böyle bişey, niye yapmasın ki? Zaten annesiyle bacısını düşünmeyen adam en başta 1+1 alırdı. Onları hiç bulastirmazdi krediye eve filan
Yoo siz tam okumuyorsunuz heralde. Herşey eşit ödendi ve verildi. Sadece kardeşim ve ben ödedik. Zaten bu konularda sıkıntı yok.kendi hakkını kiraya vermesindede yok aslında.sikinti herşeyin altkata bağlı olması sadece.İşte muglakta kalan çok ayrıntı var. Belki gelinin altınları pesinata kattılar, belki ev alınırken adam hanıma söz verdi buranın borcu bitsin, maya eder ayrı eve çıkarız dedi, belki kredi ödemeleri eşit olmadı, belki pesinata anne de destek oldu...bin bilinmeyenli denklem gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?