Fikir vermenizi rica ediyorum.

para olunca sizede ev alırız diyor
Bu teklifi kabul edin . Ne zaman bize ev kredisi çeker borcunu ödersin o zaman çıkarız diyin. Evi de emsal değerden satacağınızı söyleyin sussunlar. Hem parası yok hem sizi kiraya çıkarmak istiyor. Çok rahatsız oluyorsa kiranızı da o ödesin.

Kardeşinizin size tapuyu vereceğini asla sanmıyorum.6 ay sonra güncelleyin konunuzu lütfen.

Konu sahibi yazılarınızı okudum ve size çok üzüldüm.Şimdi size çok sağlam bir yöntem söyleyeceğim ama bunu kardeşinize ve geline asla belli etmeyin.Ortak mal asla alınmaz benimde bundan dilim yanmıştı seneler önce.
Kardeşiniz size tapuyu verirse (umarım) 2/1 olacak zaten %50 senin %50 onun.Sen kendi hissene çok güvendiğin biri adına intifa hakkı koyduracaksın (bu kişi annen olmalı) o şerhi koydurduğun an kendi payını asla satamaz zaten şerhli evi kimse almaz.Neyse aradan bir sene geçtikten sonra izaleyi şuyu davası aç,mahkeme ortaklara sorar ve ortaklar arasında satılmaz ise açık arttırma yoluna gidilir.İntifali şerhi kimse almaz zaten.Açık arttırmada kimse almayacağı için kardeşinizin hissesini en az yarı fiyatına alırsınız.Size anlattığım olay hukuğun bir açığı:)

Ek bilgi: Gelin fazla zekiyse ve konut kardeşinizin üzerine olduğu için gidip aile konutu şerhi koydurmuş olabilir.Buda büyük bir faciaya yol açar,kardeşinizin eşinin izni olmadan size asla devredemez.Kardeşiniz yanında olmadan hatta haberi olmadan bile kolayca aile konutu şerhi koydurmuş bile olabilir.Zaten kardeşinize bu akıllarıda gelininiz veriyor.Dua edin öyle bir zekada olmasın.

Dua etsin de asıl gelin bunu okumamış olsun
Aslında amaç kardeşi mağdur etmek değil. Hakkaniyetli bir çözüm bulmak.

Bende biraz Google ladım, anladığım kadarı ile bir mimarlık bürosuna başvurup bilgi alabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…