• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir verirmisiniz

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
İyi Akşamlar hanımlar ..
Nedense kimseye Hayır kelimesini net bir şekilde kullanamıyorum.
2 sene önce bir komşu taşındı yan daireme ..
Ben komşuluk ilişkilerini ve evime Cat kapi gelinmesinden hiç hoşlanmam aslında hep bir yatmak mmodundayiz yada oğlumla oyun oynarız zaten geç kalkarız ..
Kahvaltıdir oyundur birlikte vakit geçirme öğlen yemeği akşam yemeği banyo evi toplama derken akşamı ederiz oğlumla( 3 yaşlarında ..)
Komşumun kronik rahatsızlığı olduğu için pandemi süreci boyunca hiç dışarı çıkmadılar iş yerindende izine ayrilmislardi ..
Bu süreçte tanışmış olduk biz çocuğa baksan markete bakkala gidermisin diye ricada bulundular kabul ettim (50 - 100) metre uzaklıkta söylediğim yerler ve pandemi sürecinde hep alışverişlerini ben yaptım ..
Az çok birbirimizi tanıdık .
Ebadan ders gören çocukları vardı o süreçte internetleri yoktu baglaticak durumumuz da yok dedikleri için internetin şifresini verdim ama bir süre sonra sözleşmenin dolucagini ve kapaticagimi söyledim ..
Sözleşme doldu kapaticagimi söyledim ..
Ve çok üzülduklerini ve alicak durumlarının olmadığını söylediler üzüldüğüm için sözleşmeyi uzattım . Dersten geri kalmaması için ..
İnternet faturam çok yüksek gelmeye başladı ..
Bugün bir uygulama yükledim ve bizim ev dışında wifiye bağlanan 6 kişi daha olduğunu bir tanesinin sinyal güçlendirici olduğunu gördüm ..
Biz hiç internet kullanmıyoruz desem yeridir sadece watsap ve arada sırada TV'den film oda çok nadir ..
Bugün ablayı çağırıp bunun hiç hoş olmadığını ben sadece ebaya girebilmesi için verdiğimi söyledim baya bozuldu ..
Oğlumu seviyordu birden sevmeyi bırakıp oturdu ve suratı düştü internetimin sözleşmesinin Mart ayında biticegini söyledim ..
Olmaz biz Nisan ayında alabiliriz ozmn dedi nisan ayına kadar açık kalsın dedi sözleşme elimde olan birşey yok dedi ( Eşi eşimle aynı işi yapıyor farklı firmalardalar calisiyorlar gelir düzeyimiz hemen hemen ayni tek farkımız onların okuyan bir cocuklarinin olması )
Sizce kabalikmi ettim gerçekten sözleşme Mart ayında bitiyor ve tekrar sözleşme yapmak istemiyorum ..
Sürekli oğlumla vakit geçirmek gelmek istiyorlardi böyle birden severken sevmeyi bırakıp oturması çok garip geldi ..
Yaşları baya olan bir aile bizim yasitimizda değiller ama kötülüklerini gormedim iyi davranışli ve kibarlardir genelde ..
Tek hoşlanmadığım şey ..
Oğlumun her ağlamasında veya bağırmasinda ( 2 yaş sendromu dediğimiz şey sanırım bu ) kapımın calinmasi agliyosa bize gelsin ağlıyorsa biz gelelim diye ..
Evet pandemi sürecinde hiç biryere gidip gelemiyoruz aslında komşumun olması çok iyi ama ..
Bu kadarda herşeye kapımın calinmasi hoşuma gitmiyor aslını sorarsanız ..
Misafirim geliyor ( Ablam kardeşim teyzeleri) bizim oglusumuz hoşlanmaz misafirden diye çocuğumu alıp götürmek istiyor birkaç kez yaşadık izin vermediğimde alındi ve kendisi gitti ..
Veya kız kardeşim geldiginde oğlum ordaysa kardeşimle direk anlamanız için konuşmasını yazicam ..
Kardesim ben geldim yigenimi sevmeye diyor ..
Abla çağır bakalım gelmicekmi diyor kardeşime
Kardeşim teyzos diye bagirdiginda
Bizi daha çok seviyor gelmezki diyor ..
Oğlum 10 dakika kalıyor genelde hemen alıyorsun çocuğu biz rahatız diyor ..
Kimliğini bize versenya diye espiriler yapiyor kendisi bunları şaka olarak yapıyor ama beni bu şakalar guldurmuyor ..
Çok kıskanç olduğumu iddia ediyorlar ..
Birkaç kez bassetigimiz şeyin oyuncak olmadığını dile getirdim
Sizce bendemi bir gariplik var ..
Tamam komşum ama yani ..
Daha önce komşuluk ilişkim olmadığı için soruyorum gerçekten bumudur komşuluk ..
Bu arada gerçekten kötülemek gibi olmasını istemem kurallarım vardır benden izin alınmadan kesinlikle çocuğuma birşey verilmesini istemem
Benden izinsiz birşey izletilmesini istemem .
Kesinlikle üstüne birşey dökülse ( oğlum suluguyla gezer ayran veya hoşaf olur içinde genelde) direk eve gelmesini isterim

Yemek saatlerinde hemen evde olmasını isterim karnı tok olsada bizimle sofrada oturmasını isterim .
Bunlara her zaman uyarlar gün içindede uyku saatleri var zaten fazla vakit geçirmeleri mümkün değil ..

Son düzenleme:
Sürekli oğlumla vakit geçirmek gelmek istiyorlardi
Öncelikle gerçekten çocuğunuzu sevmek, vakit geçirmek için geldiklerinde gerçekten inanıyorsanız bayağı iyi niyetlisiniz.
Gözünüze girmek için seviyor gibi yapabilirler.
Ayrıca ne tür bi rahatsızlıkları var çözemedim, elin oğlunu "oğluşum" diye sevip göndermemek mi? Sürekli evinden kendi evine götürmek mi? Tamamen hadsizlik, kendini bilmezlik hatta cahillik. Sizin yerinizde olsam keskin sınırlar çizerim, bu çok rahatsız edici. Hem neler neler duyuyoruz, bu kadar komşuculuk oynamaya gerek yok yani. O çocuğun başına birşey gelse ne siz ne onlar kimse birşey açıklayamaz.
Ben internet alacak durumları olmadığına da inanmıyorum gerçi, bu bir bahanedir. Aynı şeyi yaşadığım için söylüyorum inanın o verdiğiniz internet ders dışında herşeyde kullanılıyordur. Vicdan yapıp sözleşme uzatmanıza gerek yok, bana duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Akşamlar hanımlar ..
Nedense kimseye Hayır kelimesini net bir şekilde kullanamıyorum.
2 sene önce bir komşu taşındı yan daireme ..
Ben komşuluk ilişkilerini ve evime Cat kapi gelinmesinden hiç hoşlanmam aslında hep bir yatmak mmodundayiz yada oğlumla oyun oynarız zaten geç kalkarız ..
Kahvaltıdir oyundur birlikte vakit geçirme öğlen yemeği akşam yemeği banyo evi toplama derken akşamı ederiz oğlumla( 3 yaşlarında ..)
Komşumun kronik rahatsızlığı olduğu için pandemi süreci boyunca hiç dışarı çıkmadılar iş yerindende izine ayrilmislardi ..
Bu süreçte tanışmış olduk biz çocuğa baksan markete bakkala gidermisin diye ricada bulundular kabul ettim (50 - 100) metre uzaklıkta söylediğim yerler ve pandemi sürecinde hep alışverişlerini ben yaptım ..
Az çok birbirimizi tanıdık .
Ebadan ders gören çocukları vardı o süreçte internetleri yoktu baglaticak durumumuz da yok dedikleri için internetin şifresini verdim ama bir süre sonra sözleşmenin dolucagini ve kapaticagimi söyledim ..
Sözleşme doldu kapaticagimi söyledim ..
Ve çok üzülduklerini ve alicak durumlarının olmadığını söylediler üzüldüğüm için sözleşmeyi uzattım . Dersten geri kalmaması için ..
Bugün bir uygulama yükledim ve bizim ev dışında wifiye bağlanan 6 kişi daha olduğunu bir tanesinin sinyal güçlendirici olduğunu gördüm ..
Biz hiç internet kullanmıyoruz desem yeridir sadece watsap ve arada sırada TV'den film oda çok nadir ..
Bugün ablayı çağırıp bunun hiç hoş olmadığını ben sadece ebaya girebilmesi için verdiğimi söyledim baya bozuldu ..
Oğlumu seviyordu birden sevmeyi bırakıp oturdu ve suratı düştü internetimin sözleşmesinin Mart ayında biticegini söyledim ..
Olmaz biz Nisan ayında alabiliriz ozmn dedi nisan ayına kadar açık kalsın dedi sözleşme elimde olan birşey yok dedi ( Eşi eşimle aynı işi yapıyor farklı firmalardalar calisiyorlar gelir düzeyimiz hemen hemen ayni tek farkımız onların okuyan bir cocuklarinin olması )
Sizce kabalikmi ettim gerçekten sözleşme Mart ayında bitiyor ve tekrar sözleşme yapmak istemiyorum ..
Sürekli oğlumla vakit geçirmek gelmek istiyorlardi böyle birden severken sevmeyi bırakıp oturması çok garip geldi ..
Yaşları baya olan bir aile bizim yasitimizda değiller ama kötülüklerini gormedim iyi davranışli ve kibarlardir genelde ..
Tek hoşlanmadığım şey ..
Oğlumun her ağlamasında veya bağırmasinda ( 2 yaş sendromu dediğimiz şey sanırım bu ) kapımın calinmasi agliyosa bize gelsin ağlıyorsa biz gelelim diye ..
Evet pandemi sürecinde hiç biryere gidip gelemiyoruz aslında komşumun olması çok iyi ama ..
Bu kadarda herşeye kapımın calinmasi hoşuma gitmiyor aslını sorarsanız ..
Misafirim geliyor ( Ablam kardeşim teyzeleri) bizim oglusumuz hoşlanmaz misafirden diye çocuğumu alıp götürmek istiyor birkaç kez yaşadık izin vermediğimde alındi ve kendisi gitti ..
Veya kız kardeşim geldiginde oğlum ordaysa kardeşimle direk anlamanız için konuşmasını yazicam ..
Kardesim ben geldim yigenimi sevmeye diyor ..
Abla çağır bakalım gelmicekmi diyor kardeşime
Kardeşim teyzos diye bagirdiginda
Bizi daha çok seviyor gelmezki diyor ..
Oğlum 10 dakika kalıyor genelde hemen alıyorsun çocuğu biz rahatız diyor ..
Kimliğini bize versenya diye espiriler yapiyor kendisi bunları şaka olarak yapıyor ama beni bu şakalar guldurmuyor ..
Çok kıskanç olduğumu iddia ediyorlar ..
Birkaç kez bassetigimiz şeyin oyuncak olmadığını dile getirdim
Sizce bendemi bir gariplik var ..
Tamam komşum ama yani ..
Daha önce komşuluk ilişkim olmadığı için soruyorum gerçekten bumudur komşuluk ..
Bu arada gerçekten kötülemek gibi olmasını istemem kurallarım vardır benden izin alınmadan kesinlikle çocuğuma birşey verilmesini istemem
Benden izinsiz birşey izletilmesini istemem .
Kesinlikle üstüne birşey dökülse ( oğlum suluguyla gezer ayran veya hoşaf olur içinde genelde) direk eve gelmesini isterim

Yemek saatlerinde hemen evde olmasını isterim karnı tok olsada bizimle sofrada oturmasını isterim .
Bunlara her zaman uyarlar gün içindede uyku saatleri var zaten fazla vakit geçirmeleri mümkün değil ..
Bence fazla yüz vermişsiniz ki sizin interneti ne zaman alıp ne zaman bırakacağıniza bile karışıyor siz yüz vermişsiniz o astarını istiyor bi kaç kere tepkinizi gercekten koyun birdaha yapamaz internetide kapataciginizi söylemeyin kapatın gitsin neden hesap veriyorsunuz ki parasını siz ödüyorsunuz insan en azından yarı yarıya ödeyelim der bizde komşumuzla paylaşıyoruz ama onlar yarısını ödüyor komşuluk budur benim gözümde.

Bu pandemide bu kadar sıkı fıkı olmak iyi değil ayrıca madem kronik rahatsızlığı var o zaman onlarin daha hassas olmasi lazim.misafir konusunda
Ben de Marttan beri evdeyim Temmuzdan beri evden neredeyse hiç cikmiyorum ondan önce haftada 1 cikardim.simdi sadece binanin önüne çöp atmaya çıkıyorum o kadar. Kapim calsa maskesiz açmıyorum, alisverisimi online yapıyorum ki komşunuzun esi de alisverisi yapabilir. Böyle mıç mıc iliskileri ben de sevmem mesela.alt kattaki komsularin anahtarlar bile kapidadir birbirlerine girip cikarlar yani ben sizin iyi niyetinizin suistimal edildiğini düşünüyorum.
Internet konusunda da benim.de komsum bir kere şifre istedi ben bilmiyorum adamlar bağlayıp gitti isterseniz telefondan bakalim merak ettiğiniz seye dedim daha da istemediler :) ben olsam sozlesmeyi de uzatmazdim.ne o öyle 6 kisi kullaniyor resmen suistimal!

Ben çocuğumu konu komşuya bırakmam hem de bu yaşta ne alaka yani. İnternet olayında da aynı şeyi babamlar yaşadı yan komşunun durumu yok diye dersleri de var diye şifreyi verdiler sürekli film indirmelerinden dolayı kota 3 günde doluyor kardeşim falan kullanamıyordu yavaşladığı için bir de her gelen misafire de şifreyi dağıtmışlar kendi malları gibi. Sonra şifreyi değiştirdik durumu da izah ettik iyilikten maraz doğuyor gerçekten. Artı bu insanlar çok uyanık oluyor böyle sizi kalbinizden vurmak için çocuğa düşkün görünüyorlar. Ben de babamlara geldikçe o kadın kızı bize ver biraz sevip getiririz diye ısrar edip dururdu ne münasebet ya diye sert çıkmıştım en sonunda

Konu iki taraftan da elde kalıyor.. komşuya yorum yapmıyorum onu herkes görüyor zaten. Ben sizi anlamadım 🤔

Şu sondaki ‘benim Kurallarım var’ cümlesi ve anlattığınız olaylara bakınca daha çok kuralsız bir insan gördüm ben..

Siz kurallarınız olsa dahi onları uyguladığınıza veya uygulayabildiğinize emin misiniz konu sahibi ?

Öncelikle gerçekten çocuğunuzu sevmek, vakit geçirmek için geldiklerinde gerçekten inanıyorsanız bayağı iyi niyetlisiniz.
Gözünüze girmek için seviyor gibi yapabilirler.
Ayrıca ne tür bi rahatsızlıkları var çözemedim, elin oğlunu "oğluşum" diye sevip göndermemek mi? Sürekli evinden kendi evine götürmek mi? Tamamen hadsizlik, kendini bilmezlik hatta cahillik. Sizin yerinizde olsam keskin sınırlar çizerim, bu çok rahatsız edici. Hem neler neler duyuyoruz, bu kadar komşuculuk oynamaya gerek yok yani. O çocuğun başına birşey gelse ne siz ne onlar kimse birşey açıklayamaz.
Ben internet alacak durumları olmadığına da inanmıyorum gerçi, bu bir bahanedir. Aynı şeyi yaşadığım için söylüyorum inanın o verdiğiniz internet ders dışında herşeyde kullanılıyordur. Vicdan yapıp sözleşme uzatmanıza gerek yok, bana duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi.
ıyılıkten maraz dogar demısler..herkes mecburen oduyor ınternette gerklı bı hale geldı..hadı bır ıkı ay komsuluk hatırı ıdare ettın..uzatmaya gerek yok değilmi

ıyılıkten maraz dogar demısler..herkes mecburen oduyor ınternette gerklı bı hale geldı..hadı bır ıkı ay komsuluk hatırı ıdare ettın..uzatmaya gerek yok değilmi
Tabi yok, ayrıca kadın hadsiz. Senin durumuna göre mi İnternet uzatacağım ben? İyi niyetli olsa, sadece ders için kullansa neyse ama iyi niyetli de değiller yani. Kadın ders için vermiş, tolerans göstermiş onlar iyi niyeti suistimal etmiş. Milletin çocuğunu alıp alıp evlerine götürmelerini saymıyorum bile. Bu iyi nyietlilik, komşuluk değil. Çocuğun tırnağı kırılsa onun başı ağrır, anlamıyor demek ki.

Burdan bakıldığında siz iç disiplini olan ama sınır koyamayan birisiniz.
Yani içiniz dışınızı tutmuyor.
Ve bu uzun vadede çok zorlayıcı bir özellik.
Bahsettiğiniz durum uzun süreli bir şeye benziyor.
Yani bi yıla yakın bi süredir rahatsızsınız onlardan anlaşılan, ama hala tam tavrınızı koyamamışsınız.
Bi de tam içinize sinmeyen insanlara çocuğunuzu bırakmanız makul gelmedi bana.

Tabi yok, ayrıca kadın hadsiz. Senin durumuna göre mi İnternet uzatacağım ben? İyi niyetli olsa, sadece ders için kullansa neyse ama iyi niyetli de değiller yani. Kadın ders için vermiş, tolerans göstermiş onlar iyi niyeti suistimal etmiş. Milletin çocuğunu alıp alıp evlerine götürmelerini saymıyorum bile. Bu iyi nyietlilik, komşuluk değil. Çocuğun tırnağı kırılsa onun başı ağrır, anlamıyor demek ki.
arkadasım adevır kotu..nekadar olumlu dusunmeye calıssakta..kıskanc da deseler umursamam ..kucucuk bır cocuk,ben kımsenın evladını oyle elleyerek sevmedım..bırkac dakıkalıgına alsamda bırakmısımdır..kendı evladımıda hıc sevdırmek ıcın vermedım acıkcası..opmeyı bırakın yalayarak yada ısırarak seven ınsanlarda varkı :110:

arkadasım adevır kotu..nekadar olumlu dusunmeye calıssakta..kıskanc da deseler umursamam ..kucucuk bır cocuk,ben kımsenın evladını oyle elleyerek sevmedım..bırkac dakıkalıgına alsamda bırakmısımdır..kendı evladımıda hıc sevdırmek ıcın vermedım acıkcası..opmeyı bırakın yalayarak yada ısırarak seven ınsanlarda varkı :110:
İnsanlar nerede duracağını bilmiyor çoğu zaman. En iyisini yapıyorsunuz. Bi çocuğu öyle öperek dokunarak sevemez kimse. Birinci dereceden akrabalar dışında kimse yapamaz yani bunu. Kötülüğün kimden geleceğini belli olmuyor sonuçta.

Siz komşuluk hatri diye önemsemiyorsunuz fakat adamlar sizin vermiş olduğunuz şifre ile telefon, tablet veya bilgisayarlarindan yasadışı sitelere girerlerse ilk sizin kapınızı çalar polisler biliyorsunuz değil mi? Benim de samimi komşumun kızı istedi hayır dedim olay kapandı.
3 yaşında ki çocuğu zorunlu bir sebep olmadıkça kimsenin evine yalnız göndermeyin. Neler duyup okuyoruz, insanın en yakını bile zarar verirken dışarıdan birine nasıl güveniyorsunuz?

Küçükken annem babam onlar olmadan kimsenin evine beni göndermezlerdi. Hayatımda kimsenin evinde yatılı kalmadım. Çok kızardım o zamanlar. Ama şimdi kendim anne oldum evladımı nasıl koruyacağım diye düşünüyorum. Siz olmadan sürekli çocuğunuzu almalarına müsade etmeyin. Sapık insanlar yüzünden, korkumuzdan çocuk sevemez olduk toplumca ama yapacak bişey yok herkes kendi çocuğunu kendisi sevsin. Siz epey iyi niyet göstermişsiniz. Evde devamlı internet olur çocukta derslerini sizin internetten yapar anlarım ama başkası için kullanmadığınız interneti ödemek zorunda değilsiniz.

Bariz iyi niyetin suistimal ediliyor, kronik hastalık konusu da yalan olmasın? Kendileri için markete giden birileri var bu pandemi döneminde harika birşey, ben sağlıklı olmama rağmen ben de isterdim biri benim yerime markete gitsin... sanal marketler varken bilemedim, komsuculuk var ama markete gitmek yok ki senin evine de giren başka insanlar varmış... ben markete gitmeyecek kdr dikkat ediyor olsam sana gelen insana da güvenmem ne yaptığını bilemediğim için... görüşmeye korkarım.

Internet konusunda da 6 girişin olduğunu gördüğüm an papaz olmuştum... martta biten sozlesme için nisana kdr kalsın demesinin sebebi hazır uzattirdim 1sene daha kalır belki internet diye düşünüyor olabilir mi? Ne yapacaksınız yeni sözleşme yapıp 1ay sonra bitirebilecek misiniz, firmalar o kdr yapışkan ki ara dönemde kimsenin sözleşme sonlandiracagini sanmıyorum... dönem sonu sözleşme bitirirken bile bir sürü çingenelik yapıyorlar, ben kullanmayacağım dememe rağmen zor kapartırmıştım interneti.

Çocuğu eve goturmelerine fln ise bir şey diyemiyorum, bu devirde insanlar kime guvenebiliyor bu kadar... fazla samimisin, bahsettiğin kuralların hiçbirini koyamamışsın aslında farkında değilsin.

Siz uyardıktan sonra ne oldu peki bağlanan sayısına baktınız mı tekrar.. bizimde komsu şifre istemisti . Verdik ama birkaç gün sonra şifre değiştirdik . Daha sonra tekrar istediler. Bizde tabii ki sınırsız zaten beraber kullanabiliriz dedik. Faturayı beraber öderiz dedik. 1 . 2 gün sonra şifreyi değiştirebilirsiniz biz kullanmıyoruz dediler .. baska komşudan almışlar.
Maddi durumları bizim gibiydi komşunun.

ınternet sıfrenızı kullanan kısılerden bırı ınternetde yasa dısı bırseyler yapsa, provakatıf soylemlerde bulunsa ,bırını rahatsız etse o kısı sıkayetcı olsa
ne gerek var sıfre paylasmaya ?okuyan cocugu var ınternet alsın bır zahmet
ınternet guclendırıcıye kadar dusunmusler kendınızı neden kullandırıyorsunuz

hayır demenın bin yolu var
dırekt hayır dıyemıyorsanız bız kullanmıyoruz eşim kendısı kapattırmıs kullandıgınızdan haberı bıle yoktu soyleme geregı duymadım kucuk basıt bır durum dıye dersınız
sozlesmemız bıtmıs yenılemedık otomatık devre dısı kaldı dersınız bıttı gıttı

kadın uzat dıyor uzatıyorsunuz e ıyıymıs :)

eskıden benımde komsum vardı cocugumu sevmeye gelmek ısterdı musaıt degılım dedıgım zaman ver eve gotureyım sevıp getıreyım derdı
sapık oldugunu dusunurdum
cocugunuzu herkese sevdırmeyın anne baba sevgısı yeter ona

Sınırınızı çizmelisiniz her şeyden önce evet komşuluk güzel ama belirli sınırlar çerçevesinde. WiFi şifrenizi verip sizden hbrsiz dağıtması da garip ayrıca yarı yarıya ödeyin madem..

Back