• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir Verir misiniz?

Sulesibel

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
355
558
303
Hemen konuya girmek istiyorum..Bu şehre yeni taşındık yaklaşık 6 ay oldu..Ben merkezde oturuyorum.İş çevresi daha uzak olduğum yere..İkiz oğullarım var bu sene bir kaç arkadaşın çocuğuyla aynı sınıfta..Ben bu insanlarla toplamda üç kez görüştüm..Ortamlarından ve konularından uzağım..Şöyle bir şey oldu..Onlarda otururken bayan çocuklara bağırıyor ya da kendi çocuğu ayağını çarptı çocuk ben çarptım diyor kim yaptı yaptı diye garip bir ses tonuyla çocuğunu sıkıştırıyor.Benim haricimde de aileler vardı..Çocuklar kavgaya tutuştu (benimkiler değil)onları ayırdık sakinleştiler..Sonra bayan başka konulardan mesela benim okuduğum kitaplar gibi bana 'yanlışsın'gibi sözler söyledi..Ben de bunun benim tercihim olduğunu belirttim.(evimde Yılmaz Özdilin kitabını görmüştü) Sonra benim çocuklarımı şikayet etmeye başladı.Ben çok kırıldım.Bahsettiği konuları öğretmenimizden ve kendi çocuklarımdan biliyorum..Kendimce bir başka bakış açısıyla anlatmaya çalıştım..Neyse en son şunu dedi.Herkes çocuğunu durduracak dedi.Ben evde gerekli uyarıları yapan okullada iletişim halinde olan biriyim..Her anne çocuğunu uyarır ama çocuklar bildiğini okur genelde.Bana seni çocuklarını döveceklerdi ben kurtardım dedi..Ben çocuk kavgasının ya da oyunun hayatın ilk adımları olduğunu düşünüyorum.Her hareketin bir sonucu var görerek öğrenirler diye düşünüyorum..Evinde üstünde olduğum için konuyu uzatmadım ..Ayrıca bu sırada oradan bir iki kişi kalkmıştı.Aslında ben bunları çağırmak istemiyordum da eşim ayıp olur dedi gibi lafları duyunca şok oldum.Ben herkese aynı mesafedeyim.Acaba ben yanlış mı yapıyorum çok mu abartıyorum?Bana kendi evinde öyle davranmasından çok rahatsız oldum.Ayrıca çocuğunun yalan problemi var söyleyemedim.Ben nasıl davranmalıyım?Kusura bakmayın uzun oldu..

belli ki patavatsızın teki. uzak durmak ve mecbur kalmadıkça konuşmamak dışında yapmanız gereken bir şey yok bence. selamlaşmadan fazlasını yapmayın.

belli ki patavatsızın teki. uzak durmak ve mecbur kalmadıkça konuşmamak dışında yapmanız gereken bir şey yok bence. selamlaşmadan fazlasını yapmayın.
Teşekkür ederim yorumunuz için...Kalbim çok kırıldı üstelik çocuklar aynı sınıfta o kısmı beni daha çok düşündürüyor açıkçası...

Pek normal insanlar değiller sanırım..

Okuduğunuz kitaplar, uğraştığınız hobiler ya da çocuğunuzu yetiştirme tarzının başkasına zarar vermediği müddetçe kimseyi ilgilendirmez.

Bence ayıp falan da olmaz mutlaka kafa dengi bir veli bulursunuz onunla yakınlaşırsınız böyle insanlarla samimiyet pek faydalı olmaz diye düşünüyorum

"olgun insan" tipinden uzak gördüm anlattığınız kadarıyla.
mesafe bazı durumlarda çok ama çok etkilidir.selam bile vermeyin demek yakışmaz,
lakin zaruri durumlar harici görüşmek bu tip insanlar tarafından her zaman bir şekilde
zarara açık olmak anlamını taşır.

Sizin düşünceleriniz, bakış açınız, çocuklarınıza yaklaşımınız kimseyi ilgilendirmez .

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..Yorumlarınız çok önemliydi benim için..Sanıyorum aklın yolu bir..

Teşekkür ederim yorumunuz için...Kalbim çok kırıldı üstelik çocuklar aynı sınıfta o kısmı beni daha çok düşündürüyor açıkçası...

cocukların aynı sınıfta olması butun annelerle kanka olacaksınız anlamına gelmez tabıkı.haa onun cocugu ve sızın cocugunuz arasında bı tatsızlık cıktı dıyelım kadınla muhatab olmak zorunda kalıcaksınız tabıkı ama genede agırlıgınızı hanımlıgınızı bozmayın.ciddiyede almayın bu kadını. her ortamdan (iş,arkadas vb) boyle tıpler bırer ıkıser cıkar zaten.sizin gibi art niyetli olmayan, kırıcı olmamaya calısan insanlarında uzerlerine giderler damarına damarına basarlar. o kadını hıc umursamayın soyledıklerıne cvp vermeyın hatta o yokmuş gıbı davranın bu onun egosunu buyuk ölcude incitecektir.yapılacak en ıyı sey budur.

cocukların aynı sınıfta olması butun annelerle kanka olacaksınız anlamına gelmez tabıkı.haa onun cocugu ve sızın cocugunuz arasında bı tatsızlık cıktı dıyelım kadınla muhatab olmak zorunda kalıcaksınız tabıkı ama genede agırlıgınızı hanımlıgınızı bozmayın.ciddiyede almayın bu kadını. her ortamdan (iş,arkadas vb) boyle tıpler bırer ıkıser cıkar zaten.sizin gibi art niyetli olmayan, kırıcı olmamaya calısan insanlarında uzerlerine giderler damarına damarına basarlar. o kadını hıc umursamayın soyledıklerıne cvp vermeyın hatta o yokmuş gıbı davranın bu onun egosunu buyuk ölcude incitecektir.yapılacak en ıyı sey budur

Çok teşekkür ederim.Asıl beni düşündüren de buydu.Çocuğunda değil sürekli başkalarında hata arıyor.Sorun yaşanacak gibi duruyor.Ama dediğiniz gibi benim tavrım onu kendi egosuyla başbaşa bırakabilir.Bu da zaten sorunu büyük ölçüde çözer.

Back