Fibromiyalji

Sayralow

hayat seni sevince güzel
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.481
386
Herkese merhaba
Fibromiyalji ağrıları çekiyorum yaklaşık 5 aydır. Boyun sol kol ve sol göğüs altında inanılmaz derece ağrılarım var. Bu hastalık için önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Doktor vs?

Daha önce fizik tedavi, nöralterapi, akupunktur, kuru iğne hepsini yaptırdım.

Yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Herkese merhaba
Fibromiyalji ağrıları çekiyorum yaklaşık 5 aydır. Boyun sol kol ve sol göğüs altında inanılmaz derece ağrılarım var. Bu hastalık için önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Fizik tedavi olabilir
pilates olabilir
Yaz geliyor bol bol yüzebilirsiniz imkan varsa
Geçmiş olsun:KK51:

Herkese merhaba
Fibromiyalji ağrıları çekiyorum yaklaşık 5 aydır. Boyun sol kol ve sol göğüs altında inanılmaz derece ağrılarım var. Bu hastalık için önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Öncelikle gecmis olsun, fibromiyalji tam olarak nedir acaba? Teshisi konulamayan agri gibi bir seydi diye biliyorum.

Bi suredir omuz, boyun& kafamin arka kisminda uyutmayan 24 saat suren agrilar cekiyorum, yemekten sonra artiyor, isikla siddetleniyor falan. Nörolojiye sevk verdi doktorum, yuruyus yapmak temiz hava iyi geliyor. Dustan cikmayan ben haftada 2 yapiyorum, ruzgardan korunuyorum.
Telefon, ipad kullanimini azaltip dizustu bilgisayarina gectim, uzun sure kullanimlarda kolumdan kafama dogru yayilan dalga dalga agrilar mevcut oluyor, belki kafamdan geliyordur bilmiyorum tabii. bi de yastiksiz yattigimda agrim hafiflemisti.

edit:imla

Son düzenleme:
Fizik tedavi olabilir
pilates olabilir
Yaz geliyor bol bol yüzebilirsiniz imkan varsa
Geçmiş olsun:KK51:
Çok teşekkür ederim. Daha önce 4 kere fizik tedavi aldim ve yaklaşık bir yıldır da nöralterapi alıyorum. Çok fazla doktora gittim ilaçlar kullandim bi sonuç alamadim. Umarım sonuç almış birilerini bulabilirim.

Magnezyum takviyesinin oldukça işe yaradığı söyleniyor dediğiniz durum için ancak formu önemli. Burada ticari isim vermek yasaktır sanırım ama içerisinde magnezyum malat, magnezyum glisinat ve ata magnezyum içeren bir takviye var piyasadaki en etkili magnezyum takviyesi. Araştırın isterseniz size iyi geleceğini düşünüyorum.

Öncelikle gecmis olsun, fibromiyalji tam olarak nedir acaba? Teshisi konulamayan agri gibi bir seydi diye biliyorum.

Bi suredir omuz, boyun& kafamin arka kisminda uyutmayan 24 saat suren agrilar cekiyorum, yemekten sonra artiyor, isikla siddetleniyor falan. Nörolojiye sevk verdi doktorum, yuruyus yapmak temiz hava iyi geliyor. Dustan cikmayan ben hafta 2 yapiyorum, ruzgardan korunuyorum.
Telefon, ipad kullanimini azaltip dizustu bilgisayarina gectim, uzun sure kullanimlarda kolumdan kafama dogru yayilan dalga dalga agrilar mevcut oluyor, belki kafamdan geliyordur bilmiyorum tabii. bi de yastiksiz yattigimda agrim hafiflemisti.
Kas romatizması olarak geçiyor ama bence de geçmeyen ağrı. Beslenmeyle alakalı ağrılar artıyor o yuzden yemek sonrasi ağrı yaşıyor olabilirsiniz glütensiz beslenmek gerekiyor. Tabi o da bi yere kadar yapabildim. Çok geçmiş olsun size de.

Magnezyum takviyesinin oldukça işe yaradığı söyleniyor dediğiniz durum için ancak formu önemli. Burada ticari isim vermek yasaktır sanırım ama içerisinde magnezyum malat, magnezyum glisinat ve ata magnezyum içeren bir takviye var piyasadaki en etkili magnezyum takviyesi. Araştırın isterseniz size iyi geleceğini düşünüyorum.
Daha önce birçok markanın magnezyum desteğini kullandim ama tekrar bi araştırayım teşekkür ediyorum.

Boyun tetkikleriniz yapıldı mı

Boyun düzleşmesi vs de aynı sorunlar yaşanıyor

Çözüm az stres sadece az stres

Yani dışarıdan ne yaparsak yapalım içteki stres kaldıkça ağrılar da kalıyor

Çok teşekkür ederim. Daha önce 4 kere fizik tedavi aldim ve yaklaşık bir yıldır da nöralterapi alıyorum. Çok fazla doktora gittim ilaçlar kullandim bi sonuç alamadim. Umarım sonuç almış birilerini bulabilirim.
Fizik tedaviden ziyade fizyoterapist eşliğinde egzersizler alın. O egzersizleri günlük hayatta düzenli olarak yapın. Düzenli spor, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durabilirseniz ağrılar hafifler diyebiliyorum.

Yillar once ciddi ataklar cektigim hastalik
Benim arkadasim bu alanda ciddi arastirmalar yapmisti benide o kurtardi o zamanlar ogrenciydi simdi docent sanirim

1. Si iyi uyuyacaksiniz, dus spor gece yemek yememe bir sure 12den once uyuma hepsi lazim

2. Uyuyamiyorsaniz terleyeceksiniz buda spor yapmaktan geciyor hemde kaslar gucleniyor

Iyi uyku uyuyamadigimizda vucudumuz toksinleri atamaz onlarda agri yaparmis bana en basiti boyle anlatmisti.
O yuzden 2. Secenek terleme sporu kullaniyoruz.

Boyun tetkikleriniz yapıldı mı

Boyun düzleşmesi vs de aynı sorunlar yaşanıyor

Çözüm az stres sadece az stres

Yani dışarıdan ne yaparsak yapalım içteki stres kaldıkça ağrılar da kalıyor

Tetkikler yapıldı evet düzleşme de var bu arada. O da 4 yıl önce çıkmıştı.
Stres bitmiyor ki😭😭

Bugün aynı konuyla ilgili Yasemin Sakallıoğlu da bir story paylaşmış. Onda da varmış bu hastalık. Ağrıdan duramıyorum diyor. :KK43:
Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Fizik tedaviden ziyade fizyoterapist eşliğinde egzersizler alın. O egzersizleri günlük hayatta düzenli olarak yapın. Düzenli spor, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durabilirseniz ağrılar hafifler diyebiliyorum.
O şekilde hiç tedavi almadım. Evde kendim egzersiz yapmaya çalışıyorum ama oyle tutuk ve ağrıyla uyanıyorum ki zor oluyor.Bunu araştırayım. Teşekkür ediyorum.

Yillar once ciddi ataklar cektigim hastalik
Benim arkadasim bu alanda ciddi arastirmalar yapmisti benide o kurtardi o zamanlar ogrenciydi simdi docent sanirim

1. Si iyi uyuyacaksiniz, dus spor gece yemek yememe bir sure 12den once uyuma hepsi lazim

2. Uyuyamiyorsaniz terleyeceksiniz buda spor yapmaktan geciyor hemde kaslar gucleniyor

Iyi uyku uyuyamadigimizda vucudumuz toksinleri atamaz onlarda agri yaparmis bana en basiti boyle anlatmisti.
O yuzden 2. Secenek terleme sporu kullaniyoruz.
Erken yatamıyorum maalesef ki uyumam 2 yi buluyor. Biraz daha erken yatmaya çalışayım en iyisi. Teşekkür ederim☺️

Tetkikler yapıldı evet düzleşme de var bu arada. O da 4 yıl önce çıkmıştı.
Stres bitmiyor ki😭😭

Düzleşme zaten o ağrıların sebebi

Stres arttıkça ağrı artar

Ağrı kesici değil de ağrı eşiği yükseltici ile çok ağrıdığında kontrol altına alıp bu şekilde yaşamaya alışmak gerekiyor

Yaklaşık 30 yıllık deneyimim bu yönde

Ben de bunu önerecektim.
Reformer plates yaptıran fizyoterapistler var.
Maddi imkanınız yeterli ise muhakkak tavsiye ederim.
Ayrıca bölgesel ağrılar için de manuel terapi yapıyorlar.
Ben başka bir durumdan gittim çok faydasını gördüm.
Spor hayatinizin merkezinde olmalı.
Geçmiş olsun.

X