Fetih 1453

bir tarih öğretmeni olrak mutlaka çocuklarınızla birlikte izleyin derim.biz 7. sınıfta istanbulun fethini işliyoruz özellikle ilköğretim 2 .kademe öğrencilerime izlemelerini söylüyorum. ben beğendim filmi.
ve bizim de sonunda şöyle güzel bi tarihi filmimiz oldğu için mutluyum.mel gibsonlu vatansever veya cesur yürek gibi bi filmimiz oldu ..sadece boğazda gemi sahneleri bana basit geldi.o kısımları daha gerçekçi bilgisayar çalışmaları olabilirdi.bunun dışında herşey çok güzeldi. bi de ikiyakışıklı savaşçı hasan ve justinyani biribrine çok benziyordu saçlar falan. kılıç sahnelerinde gözlerim yanıldı durdu hangisi hangisi diye. tarihi gerçeklere gelince benim bildiğim kadarıyla hepsi doğru. muhteşem yüzyıldaki gibi değil yni. zaten muhteşem yüzyıl bir dizi ve rayting için süslüyolar ...biz sadece onu bir dizi olarak görelim ve inanmayalım. ben öğrencilerimi böyle uyarıyorum o diziyle ilgili.. bir de mesajlar havada uçuştu görünmeyecek gibi değil. şehitler bizde unutulmaz,ve son sahnede fatihin hıristiyan halka karşı beraber yaşayacağız kardeşçe sözleri ne kadar da günümüze dokunuyordu değilmi.bir de dikkatimi çeken bişeyde şu oldu. hıristiyan filmlerinde hep kilise hristiyanlık ayinler çan falan hep filmin biyerlerinde olur ya. bizim de sonunda böyle bi filmimiz oldu. müslümanlığa dair bir çok sahne de vardı filmde değilmi..

1453 e emek verildigi ortada en yakın zmaanda izlemek istiyorum

üç boyutlu deniyordu dogru mu acaba

merhaba hayırlı pazarlar arkadaşlar :))
Bizde dün gece eşimle izledik.İzmirin en büyük sinema salonunda ve gercekten inanılmaz rağbet var.tıka basa doluydu çünkü. filme hakkında ne mi düşünüyorum?

öncelikle böyle bir fethi anlatan film fikri çok güzel.çok emek harcanmış.kıyafetler,montajlar..vs gercekten çok emek var.hele ki tarihimizde istanbulun nasıl ne şartlar altında ne şehitler verilerek alındığının gösterilmesi çok güzel.duygulanmadım,gözlerim yaşarmadı değil yani.

gelelim eleştirilerime:
1) oyuncuları çok profesyonel bulmadım.bazı sahnelerde verilmek istenen duygu verilememiş diye düşünüyorum.o sanheleri izlerken bana bunun film olduğu hissini hatırlattı.
2) filmde Ulubatlı Hasan ile diğer yabancı şovalyenin mücadelesinin yer aldığı mücadele çok fazla yer kaplamış,o bölümleri izlerken sıkıldım.hele şu sancağı tam surların tepesine dikecekken olan yaptıkları dövüşme...
3) filmin bir çok yerinde 'dinsiz Türkler ' ifadesi geçiyor ve hristiyanlar çok fazla dinlerine düşkün,imanlı insanlar gibi gösterilmiş.ben burada subliminal mesaj olduğunu düşünüyorum naçizane.
4) tarihe bakılırsa yapılan savaşlarda sancağın asla yere düşmediği,bu konuda özel bir çaba gösterildiği bilinir.filmde sancak yerlere düşüyor falan falan...
5) filmin Medine 'de efendimizin sözü ile başlatılmış olması bu sözden cesaret alınmış olmasının belirtilmesi çok güzel olmuş,beğendim.
6) Ak Şemsettin'i oynayan karakterin kişinin asıl kişiye uygun seçilmemiş olduğunu düşünüyorum.adam göbekli,bıyıkları sigara içmekten sararmış gibi duruyor ( kabaca söylemek gerekirse şarapçı bir tipi var adamın),ayrıca dişlerinin yapısından dolayı söyledikleri anlaşılmıyor.

uzun zamandır vakit bulamamaktan sinemaya bile gidemiyorduk ama bu filmi sabırsızlıkla bekleyip işlerimizi ona göre ayarladık...
herkes de bizim gibi düşünmüş olacak ki salonlar hınca hınç doluydu akşa yedi seansına zor yer bulduk,
ben beğenenlerdenim ilk kez dünya standartlarında bir türk filmi özellikle tarihimizi anlatan bir film izlemek keyifliydi,
eksik yanları didiklenirse bulunabilir ,hatalar felan ama genel itibariyle ilk denemeye göre başarılı,
özelliklle Fatih Sultan Mehmet'İ oynayan oyuncu role çok yakışmış,
hasan karakteri de başarılı ...
özellikle filmn giriş sahnesi çok etkileyiciydi ve son kuşatmadan sonraki sahne etkileyiciydi....
savaş sahneleri ,lağamcıların çalıştıkları sahne ,geminin karada çekilmesi de gerçekciydi,yaralı askerler,kopan kollar bacaklar...
devamı gelsin tarihimizi gerçek şeilde yansıttın bu tür filmler.

bugün eşimle gidecektik. 3 salon bütün seanslar doluydu geri döndük
çok merak ediyorum gerçekten. hafta içi gideceğiz mutlaka.

bende gittim izledim filmi ilk önce yıllardır kimsenin cesaret edemediğini yaptıkları için kutlasam da benim ilkokuldan beri Fatih Sultan Mehmet'e karşı duyduğum derin sevgi ile izleyince istediklerimi göremediğimi o yüzden hayal kırıklığına uğradığımı düşünüyorum ama görsel efektler olsun hollywood u aratmıyordu yani başka birisi benim düşünmediklerimi düşünebilir

aslında çok çok çok güzel olmasına karşın eleştirilecek bir çok şey buldum neden see ilk baştaki hasanla mehmet hanın saruhan sancağındaki dövüşünde arka planda kocaman kabak gibi bi hoparlör gördüm kii baya güldüm sessizce

bide era erkek kılığına girip döküm atölyesinde savaş meydanında arada ulubatlı hasanla sarılıyor orda kimse onları görmüyormu erkek olan era ile hasanın sarılmasına hoop napıyosunuz demezlermi bilemiyorumm???

bunun gibi bi çok şeye takılmış olmamla birlikte çok çok çok güzel bir filmdi izlenmesini şiddetle tavsiye ederimm film ekibi ve filmin için saygıyla eğiliyorumm

bende izledim dün ...

oyunculugu bende pek begenmedim
arkadaslarin dedigi gibi duygusuzdu

ama yinede izlenmesini tavsiye ederim

ayrica iyi para yapsinki recep ivedik gibi sacma filmer hatirlanmasin bile yani

bende izledim dün ...

oyunculugu bende pek begenmedim
arkadaslarin dedigi gibi duygusuzdu

ama yinede izlenmesini tavsiye ederim

ayrica iyi para yapsinki recep ivedik gibi sacma filmer hatirlanmasin bile yani

2008den beri recep ivediki geçen yokmuş.
bu film geçsin artık. yeter bu kadar recep

bence gayet güzeldi

subliminal mesaja gelince öyle bir şey yoktu.ordaki "dinsiz türkler" ifadesini konstantin kullanıyordu.fatih onu sevmiyosa o da fatihi sevmiyo hoş dimi ülkesini kötülemek için kullandı tutupta türklerin dinsiz olduğunu göstermeye çalıştılar demek saçma yani

oyunculuklarda bence gayet iyiydi.sonuçta romeo juliet oynamıyorlar savaş alanında gayet naturel bir oyunculuk sergilediler birkaç beğenmediğim oyunculuk oldu onlarda zaten her oynadıkları rolü beğenmedikleirmdi :)

küçük şeylere takılmamak gerek bence yada incik cıncık edip hata bulmaya çalışmak

kesinlikle tavsiye ederim :)

Kızlarr bende dun gıttım 23:15 seansına cok gec bıttı ama cok gzeldı fılm sonunda herkes ve bızde dahıl olmak uzere ayaga kalkıp alısladık ...

İki gün önce filmi izlemeye gittik bizde ama kaç gün önceden yer ayırttık
Onu bile zorla bulduk.
Filme gelince valla benim hoşuma gitti.Oyuncular müthiş oynamış.
Elbette göze batacak ufak tefek hatalar vardı
Mesela Ulubatlı Hasan çok fazla ön plana çıkarılmış
Ki bizim kaynaklarımızda öyle biri yokmuş
Bizanslıların kaynağında geçiyormuş
Tabi ne derece doğru bilemem.
Çokta eleştrmemek lazım aslında
Nihayetinde bu bir film belgesel değil
Kısaca tavsiye ederim.İstanul'un ne kadar zor şartlar altında alınmış olduğunu gösteriyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…