dün izledik filmi. salonlar tıka basa dolu. eşim güç bela yer bulabilmiş. ilk aklıma gelen şu oldu , türk halkının sinama kültürünün pek olmadğı söylenir sinama duayenleri tarafından. demekki halkın önüne adam gibi , kendi tarihini , muhteşem bi şeklide koymak için çabalayan filmler yapılnıca türk halkıda sinemaları doldurabiliyormuş. yıllarca tarihimzi karalayan, ondan utanan, dalga malzemesi yapılan filmler izledik. yapancılardan çok biz karaladık tarihmizi. ona karşı bi hınç içindeydik. tarihimizle savaşan filmler o kadar çok ön plana çıkarıldı ve alkışlandıki ona gitmeyen onu seyretmeyen halk sinama sevmez sinemadan anlmaaz ilan edildi. dün filmi izlirken çok duygulandım. ben bu filmi tarihimze karşı bi özür olarak görüyorum. gerçekten çok beğendim. eksikleri vardı mutlaka , eleştirilecek yanları da ama hasrettik kendi öz tarihimizi duygulanark izlemeye., holywod'un sahte kahramanları devleştirilirken benim kahraman ecdadımın küçültülmesi çok üzüyordu beni. belki diyeceksiniz altı üstü bir film. ama öyle değil işte. gişe rekorları kırmalı bu film bence . kırmalıki tarihimde gizli nice kahramnlık öyküleri geri dönüşü fazlasıyla alınacak umuduylu sinema salonlarnıa taşınsın.
çocuklarımız, ismiyle müsemma olmayan dizilerin saçmalıklarıyla değil kahramanlıklarıyla büyüsün. oğlumla seyrettik bi filmi. bu toprak için neler yaşandığını anlması için hep elimden geleni yapmaya çalışmışımdır. seyredince umarım bunu daha iyi anlar.