Fetih 1453

çok güzeldi tavsiye ederim
ülkemizin o kadar köklü geçmişi varki senaristler senaryo bulamıyoruz demesinler
tarihimizle ne kadar övünsek az
 
kızlar inş pazar günü gidicez eşimle bilet bulmak çok zor oldu
annem babam ablam hep izlemişler mutlaka gidin diyorlar inş pazar günü gidiyorum.
beğeneceğime şimdiden eminim.
 
çok daha önce yapılması gereken bir filmdi....

film sektöründede gelişmeye başladığımızı görmek güzel, ben beğendim şimdiye kadar yapılmış görselliği en gelişmiş filmlerden biriydi Türkiye adına

konuya deginmeme zaten gerek yok
 
çok güzel bir filmdi insanın geçmişlerine sahip çıkması geçmişini tanıması açısındanda güzeldi.sadece final bölümünde ben biraz daha kalıcılık beklerdım istanbula fatihin girişi vb. biraz daha anlatılabılırmıs sankı.
 

yorumunuzu çok beğendim kesinlikle size katılıyorum.tebrikler
 
sadece ,sterdimki gümbür gümbür mehter marşı çalsın herkes FATİH İN İSTANBULU FERTHETTİĞİ YAŞTASIN desin ...
 
Kesinlikle.. Bir mehter marşı yoktu.Akşemsettin'e çok az yer verilmiş ki Fatih'in hayatında çok önemli yeri vardır. Ve en önemlisi Fatih küçük yaşta tahta çıktığında tepkiler gelince babasına yazdığı mektup... "Eğer siz padişahsanız kâfirlerin hücumunu önlemek için gelip tahta oturmalısınız. Yok, ben padişahsam, emrediyorum yine gelip tahta oturmalısınız. Padişaha itaat şarttır." sözü nasıll unutulur nasıl yer verilmez hala anlamış değilim. Ama bu eksikler dışında beğendim.
 
malesef sonunu beğenmedim ve filmde aklıma yatmayan yerler vardı ama bunları saymazsak filmin kalitesi çok yüksekti :)
 
 
Ya bugun kizlarla filme gidelim dedik.
En erken gosteri saati 8.30.
Filmde once 15 dakika reklam ve film suresi 2,5 saatten hesaplarsak,
Filme gitmek imkansiz gibi gorunuyorr. Ben en iyisi baska birini buluyim
 
Ya bugun kizlarla filme gidelim dedik.
En erken gosteri saati 8.30.
Filmde once 15 dakika reklam ve film suresi 2,5 saatten hesaplarsak,
Filme gitmek imkansiz gibi gorunuyorr. Ben en iyisi baska birini buluyim

evet çok uzun sürüyo filmde bir de çişim geldi filmin yarısına gelene kadar çatladım
 

Fatih Sultan Mehmet zamanına kadar olan süre zarfında Osmanlı da "nevbet" çalınırdı (Selçuklu Sultanı Osman Beye sancak, tuğ ve davullar gönderdi). Bu nevbet; hem askeri coşturmak hem de vefat eden Sultan Keykubat anısına çalınırdı. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un fethinden sonra "ölmüş bir sultanın ardından nevbet çalınamaz" deyip nevbeti kaldırmıştır ve daha sonra Mehter Marşı kurulmuştur. Yani filmde bence Mehter Marşı olmaması çok yerinde olmuş, şayet Mehter Marşı olsaydı o dönemde olmayan birşeyi filme yansıtmış olacaklardı ki bence bu pek hoş olmazdı tarihi bilgi açısından. Haa filmin arkasında mehter olsaydı kötü mü olurdu tabi ki hayır belki film daha zevkli hale bile gelebilirdi ama o zamandan gerçekçilikten uzak olurdu.
 
Son düzenleme:
bende çok gitmek istiyorum bu filme ama fırsat bulamadım ya
bide işyerinden birisi gitti oda çok etkilenmemiş beklediğim kadar güzel değildi dedi
 
mehter marşının olmadığımı savunanlara ::: MEHTER - Fatih Mehter Takm - Mehter.com.tr Sitesine Hogeldiniz... - Fatih Mehteri Web sitesi- Mehter gsterileri ve organizasyonlar iin bizi araynz... - Tarihemiz burayı okumalarını rica ederim hatta;
STANBUL'UN FETHİNDE MEHTER
Fatih Sultan Mehmet, Fethin devam ettiği bir sabah şafakla beraber topçularının yanına gitti. Toplar atılırken, Okmeydanı'na dolmuş binlerce ulema, hep bir ağızdan tekbir getirmeye başladılar. Yüzlerce davul ve zurnadan oluşan devasa bir mehteran düşünün. Osmanlı ordusuyla beraber, savaş meydanında bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul surlarının önüne geldiğinde, 300 kişilik mehter takımında, 100 zurna, 70 davul durmadan çalıyor; kalp ve ruhları coşku ve heyecana getiriyor. Okmeyda'nındaki ikinci mehter de Haliç surlarına hücum eden kıtaların harp şevkini artırıyordu. Gök gürültüsünü andıran korkunç ve insanın içini ürperten sesler çıkarıyorlar, topların seslerini bile susturuyorlardı. Yine Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'a giren muhteşem zafer alayının ortasında, gözlerini yıkılmış surlara dikti, sonra atını ileri sürdü. Maiyet bölükleri, yeniçeri arkasındaki mehteran, davul ve zurnalarını çalarak devirler açıp kapayan, asırlar önce müjdelenmiş olan bu mutlu güne mutluluk katıyor ve cenk havası çalıyordu. Zaferlerden sonra ezan okunur ve mehter çalınırdı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…