-
- Konu Sahibi Scarletprincess
En son gebeliği sonlandirmaya karar vermişti.
Teşekkürler cevap verdiğim için arkadaşımEn son gebeliği sonlandirmaya karar vermişti.
Merhabalar efendim inşallah mesajımı görürsünüz bende detaylı ultraysunda beyninde iki kist var haftasına göre önde gittiğini söyledi doktor nifty testini yaptım trisomy 21 çıktı ve amiyonsetez yapmadım çünkü doğuma çok az kaldı Allahtan umuyorum nifty testin yanlıştır diye sizin bebeğiniz dünyaya geldi mi durumunuz nasılIkili tarama testi 1/50 cikinca doktorum fetal dna onerdi.Fetal dna nifty test yaptırdım ve trisomi21 yüksek risk çıktı. Şimdi amniyosentez ile kesin tanı konması gerekiyor deniyor.Ancak amniyosentez ile ile ilgili olumsuz pek çok şey okudum.Aranızda fetal dna testi yaptırıp amniyosentez sonucunda yanlış pozitif yada yanlış negatif çiktigi anlaşılan oldu mu ?Eşim de aileler de bu gebeliği istemiyor sonlandırmamı istiyorlar ben ise son bir umut arıyorum lütfen yardımcı olun.
Cok ileri bir haftadasiniz, bu haftada nifty yapmaya kistler yuzunden mi ihtiyaç duyuldu? Daha once detayli ultrason uapilmis, burun kemigi gorulmus muydu?Merhabalar efendim inşallah mesajımı görürsünüz bende detaylı ultraysunda beyninde iki kist var haftasına göre önde gittiğini söyledi doktor nifty testini yaptım trisomy 21 çıktı ve amiyonsetez yapmadım çünkü doğuma çok az kaldı Allahtan umuyorum nifty testin yanlıştır diye sizin bebeğiniz dünyaya geldi mi durumunuz nasıl
Merhaba bu yorumunuzu görünce nasıl mutlu oldum kendi adıma anlatamamBenim arkadasimin fetal dna testi turner sendromu cikmisti. Sonra cvs yapildi ve temiz cikti. Kendi doktoruma da danışmıştım arkadaşım için malesef fetal dna icin yanlis cikmaz demişti. Arkadaşımın cvs sonucunun iyi gelmesine hem sevindim hem şaşırdım. Hakkinizda hayirlisi olsun, cok zor bir durum umarim her sey gonlunuze gore olur.
Merhaba sizin bebeğiniz nasıl acaba ? Nifty testim riskli çoktı benim deTeşekkürler cevap verdiğim için arkadaşımamniyosentez son umudum benimde genetik doktor down hakkında bilgilendirme yaptı ama içim içimi yiyor ne uyku ne yemek Allah kimseye yaşatmasın
Fetal dnada turner sendromu hata oranı %50 ymiş. Sonradan öğrenmiştim. Bebeği çok iyi görüyorum. İnşallah siz de iyi sonuçlar alırsınız içinizi ferah tutmaya çalışınMerhaba bu yorumunuzu görünce nasıl mutlu oldum kendi adıma anlatamam
Bir dal arıyorum tutunacak,günlerdir
Bana da fetal dna da turner dendi amniyosentez için gün bekliyorum
Sizin bahsettiğiniz bebek doğmuş olmalı,Şuan nasıl normal mi acaba ?
Amniyonun da yanılma payı bile aklıma geliyor
Lütfen bana cevap verir misiniz hatta arkadaşınıza sorar mısınız bebekte şüphelendiği bi durum var mı Şuan,çünkü turner sonraları belirti veriyormuş maalesef
Maalesef gebeliğim sonlandı amniyosentez sonucumda kötü geldiMerhaba sizin bebeğiniz nasıl acaba ? Nifty testim riskli çoktı benim deamniyo yapılacak
Ancak benim trizomi 21 di senin durumun farklı yanılma payı varmış ama fetal DNA testininde yüzde 2 idi bizim sizin fazla olabilir belki yanılma payı inşallah da öyledir canımMerhaba sizin bebeğiniz nasıl acaba ? Nifty testim riskli çoktı benim deamniyo yapılacak
Benim %10Ancak benim trizomi 21 di senin durumun farklı yanılma payı varmış ama fetal DNA testininde yüzde 2 idi bizim sizin fazla olabilir belki yanılma payı inşallah da öyledir canım
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsunMaalesef gebeliğim sonlandı amniyosentez sonucumda kötü geldiinşallah dizin sağlıklıdır bir genetik taramalı tüp bebek yaptırdık şimdi gebeyim yine inşallah sağlıkla alırım kucağıma seninde inşallah amniyosentez sağlıklı gelir beni de bilgilendir geçmiş olsun o acıyı iliklerime kadar yaşadım
Evet zaten amniyosentez sonucu 3 hafta sonra çıktı bizim sonrası doğum yaptırdılarÖncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsunGebeliği kaçıncı haftada nasıl sonlandırdılar ?
Doğum yapılıyor ileri haftalarda diyorlar doğru mu ?
İnşallah teşekkür ederimEvet zaten amniyosentez sonucu 3 hafta sonra çıktı bizim sonrası doğum yaptırdılarAllah yardımcınız olsun dilerim güzel çıkar böyle durum yaşamazsın benim 18+5 di doğum yaptırdıklarında
Ahmet hocam canım hocam. 3 çocuğumda da ona gitmiştim. Hatta son bebeğimde arayıp “hocam tatile gideceğim erken baksak olur mu” demiştim. Tamam olur demişti gitmiştim. Sonra benden 10 gün sonra vefat ettiğini öğrendim. Allahım ona gani gani rahmet eylesin. O kadar genç gitti ki. Öyle değerli ve iyi bir insandı.BEn en yeniyim bu konularda bilmiyorum . İkili test için isim isteyince doktorum Aytül çorbacıoğlu ve Ahmet Gül ü önerdi. Muayene olmadım bilmiyorum nasıldır.
Merhaba Sizin hangi hastalık çıkmıştı acaba ? Down diye okudum sanırım ama ?Maalesef gebeliğim sonlandı amniyosentez sonucumda kötü geldiinşallah dizin sağlıklıdır bir genetik taramalı tüp bebek yaptırdık şimdi gebeyim yine inşallah sağlıkla alırım kucağıma seninde inşallah amniyosentez sağlıklı gelir beni de bilgilendir geçmiş olsun o acıyı iliklerime kadar yaşadım
Ense kalınlığı veya kalpte bi problem var mıydı? Fetal dna test sonucu çıktı bizim de trizomi 21 yüksek riskli ve kalp sorunları var ense kalınlığı da yüksek. Çok çok karışık düşüncelerdeyim. Doğum nasıl yaptırdılar nasıl oldu süreç?Evet zaten amniyosentez sonucu 3 hafta sonra çıktı bizim sonrası doğum yaptırdılarAllah yardımcınız olsun dilerim güzel çıkar böyle durum yaşamazsın benim 18+5 di doğum yaptırdıklarında
Siz kaç haftalıksınız ?Ense kalınlığı veya kalpte bi problem var mıydı? Fetal dna test sonucu çıktı bizim de trizomi 21 yüksek riskli ve kalp sorunları var ense kalınlığı da yüksek. Çok çok karışık düşüncelerdeyim. Doğum nasıl yaptırdılar nasıl oldu süreç?
16. Haftadayım sizin haftasınız kaçSiz kaç haftalıksınız ?
Bende de turner çıktı amniyosentez yapacağım bu cuma.
Ben de 15+1 im16. Haftadayım sizin haftasınız kaç