Evet ama testi yenice yaptıracağım.Çok teşekkür ederim. Siz de hamile misiniz test yaptırdınız mı?
Merhaba teşekkür ederim düşüncelerime saygı duyduğunuz için. Test sonucunu beklemek çok zor gerçekten. Ben genelde hislerime güvenen biriyim beni yanıltmaz çünkü. Test sonucunda hata çıktığını ve bebeğimin sağlıklı olduğunu hissediyorum ben de ama tabi ortada bir risk var görmezden gelemeyiz. Biz kötü ihtimal sanki gerçekmiş gibi düşünerek ileriyoruz. Canımı sıkmıyorum üzülmüyorum çünkü ultrasonda kötü bir şey görülmedi. Haftaya haftasonu detaylıya gireceğim bir daha inşallah sağlıkla ilgili bir sorun çıkmaz diye dua ediyorum. Hep toplum baskısı yüzünden hamile kadınlar çok ciddi psikolojik baskı altında kalıyorlar. Sağlığı yerinde olsun bebeğimin cinsiyetinin ne olacağını umrumda değil. ayrıca Benim gittiğim bi doktor dedi ki bu kromozom bozukluklarında down sendromlu olup da üniversite bitirenler var, bazı şehirlerde sadece down sendromluların işlettiği kafeler var bunu kendim gördüm yani kötü sonuçları hayat kararması gibi görürsek hayatımız kararır ama tamam biraz yorulacağız ama napalım dersek hayat biraz yorsa da sonunda çok da kötü senaryolar gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah her şey sağlıklı ve yolunda olur hepimiz içinMerhaba nasılsınız? Forumlarda boyle sonuclar çıkıp amniyosentez sonucu temiz çıkanlar olmuş okumuşsunuzdur mutlaka. İnşallah sizin sonucunuz da temizdir. Amniyosentez yaptırmama kararınızı büyük saygıyla okudum. İlk dogumumda burun kemiği geriliği vardı. Ayrıntılı ultrasonda gorduk. Ben o zaman yaptırmıştım. İlk firmada soğuk zincirde bozulma oldu Almanyadaki laba gidiyordu.para iadesi aldık. Genoksda yaptırdık. Beklemek çok yordu. Temiz çıktı. Kızım saglıkl dogdu.ikinciyi doktor demeden ben yaptırdım. Ense kalınlığı sınırda dedi . Sonucu bekliyorum şimdi. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı.
Hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız buraya da yazın mutlakaEvet ama testi yenice yaptıracağım.
Canım ne oldu sonucun ? Umarım kötü birşey yokturMerhaba,
Ben fetal dna testi verdim ultrasonda bir problem yoktu ikili ve üçlü tarama yapmak yerine fetal dna test yaptıralım diye tavsiye etti doktorum. Test sonucunda x y kromozom anomalisi olarak 45×/46xy mozaik yapı görüldü.
Rapordaki yazı:
(((Fetüste yapılan çalışmada 45,X/46,XY “Miks gonadal disgenezi” şüphesini artıran sinyal yapısı elde edilmiştir. Cinsiyet kromozom
anomalileri, NIPT testlerinde en sık “yanlış pozitif” çıkma olasılığı olan değişikliklerdendir. Ayrıca bazen sadece plasentaya sınırlı olarak
gözlenebilmektedir. Fetüste olup olmadığını aydınlatmak için 16 hafta bitiminde amniyon sıvısından kromozom analizi ve XY-FISH çalışması yapılabilir. Fetüste USG ile anomali taraması yapılması ve normalse aileye genetik danışma verilmesi önerilir)))
Kızlar yaptırdığım test sonucunda fetal fraksiyon oranı %4. Sanırım bu oran da düşük. Şuan 14+3 haftadayim. Cinsiyeti tam göremiyoruz ultrasonda ama muhtemelen kız diyor doktor. Böyle bir durum yasayan ya da duyan var mi?
Canım teşekkürler güzel dileklerin için, amniyosentez yaptırmadım. 16.haftada perinatolojiyle detaylı ultrasona girdim bi problem görülmedi, 22. Haftada yani haftaya da bir detaylı ultrasona gireceğim yine inşallah bir problem görülmez orada da. Cinsiyeti önemli değil dedik iç organlarında bir problem var mı yok mu ona bakılıyorCanım ne oldu sonucun ? Umarım kötü birşey yoktur
Merhaba teşekkür ederim düşüncelerime saygı duyduğunuz için. Test sonucunu beklemek çok zor gerçekten. Ben genelde hislerime güvenen biriyim beni yanıltmaz çünkü. Test sonucunda hata çıktığını ve bebeğimin sağlıklı olduğunu hissediyorum ben de ama tabi ortada bir risk var görmezden gelemeyiz. Biz kötü ihtimal sanki gerçekmiş gibi düşünerek ileriyoruz. Canımı sıkmıyorum üzülmüyorum çünkü ultrasonda kötü bir şey görülmedi. Haftaya haftasonu detaylıya gireceğim bir daha inşallah sağlıkla ilgili bir sorun çıkmaz diye dua ediyorum. Hep toplum baskısı yüzünden hamile kadınlar çok ciddi psikolojik baskı altında kalıyorlar. Sağlığı yerinde olsun bebeğimin cinsiyetinin ne olacağını umrumda değil. ayrıca Benim gittiğim bi doktor dedi ki bu kromozom bozukluklarında down sendromlu olup da üniversite bitirenler var, bazı şehirlerde sadece down sendromluların işlettiği kafeler var bunu kendim gördüm yani kötü sonuçları hayat kararması gibi görürsek hayatımız kararır ama tamam biraz yorulacağız ama napalım dersek hayat biraz yorsa da sonunda çok da kötü senaryolar gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah her şey sağlıklı ve yolunda olur hepimiz içinne zaman verdiniz testi? Sonuç ne zaman
Kaçıncı haftadasınız benimde fetal dna testim down yüksek riskli çıkınca detaylı ultrasona alındım birsürü anomali saptandı. Cvs yapıldı geçen hafta sonuç bekliyorum. Ama sonuç belli gibi bir şey malesef. İki farklı doktor 40 dakika detaylı ultrason muayenesi yaptı.Merhaba sonuç dün çıktı. Maalesef down sendromu. Ters köşe oldum diyebiliriz. Şaşkınım. Akşam bir profa muayene olduk. Ultrason bulgularını çok kötü anlattı. Ense kalınlığı, beyinde kistler, akciğerde su, kalp anomalisi. Ordan sonra bakmayı bıraktı. Tablo çok ağır dedi. Bu akşam amniyosentez yapılacak. Üzgünüm çok. Bazı tablolarda ultrason bulguları hafif oluyor amniyosentez temiz çıkıyor ya da daha sağlıklı bir yaşamı oluyor dedi.
Kendim için doğruluk payı araştırırken cinsiyet kromozomlarında çokça yanıldığını okumuştum. İnşallah ultrason muayeneleriniz güzel geçer ve sizin testtede yanılmışlardırCanım teşekkürler güzel dileklerin için, amniyosentez yaptırmadım. 16.haftada perinatolojiyle detaylı ultrasona girdim bi problem görülmedi, 22. Haftada yani haftaya da bir detaylı ultrasona gireceğim yine inşallah bir problem görülmez orada da. Cinsiyeti önemli değil dedik iç organlarında bir problem var mı yok mu ona bakılıyor
Ben de çok şaşırdım çok üzüldüm şimdi çok geçmiş olsun ne desem bilemedim siz şimdi fetal dna testi vermiştiniz sonuç kötü mü çıkmıştı da detaylıya girdiniz? Kaçıncı haftaydı? Daha önce nasıl fark edilmedi ki acaba? Başka doktora göründünüz mü? Amniyosentez sonucu temiz çıkar inşallah allahım üzmesin siziMerhaba sonuç dün çıktı. Maalesef down sendromu. Ters köşe oldum diyebiliriz. Şaşkınım. Akşam bir profa muayene olduk. Ultrason bulgularını çok kötü anlattı. Ense kalınlığı, beyinde kistler, akciğerde su, kalp anomalisi. Ordan sonra bakmayı bıraktı. Tablo çok ağır dedi. Bu akşam amniyosentez yapılacak. Üzgünüm çok. Bazı tablolarda ultrason bulguları hafif oluyor amniyosentez temiz çıkıyor ya da daha sağlıklı bir yaşamı oluyor dedi.
Size de geçmiş olsun çok üzüldüm Siz kaçıncı haftada yaptırdınız detaylı ultrasonu? Cvs olduğuna göre başlarda olmalısınız. Çok geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar gelir hayat hiç belli olmaz mucizelerle doluKaçıncı haftadasınız benimde fetal dna testim down yüksek riskli çıkınca detaylı ultrasona alındım birsürü anomali saptandı. Cvs yapıldı geçen hafta sonuç bekliyorum. Ama sonuç belli gibi bir şey malesef. İki farklı doktor 40 dakika detaylı ultrason muayenesi yaptı.
Kendim için doğruluk payı araştırırken cinsiyet kromozomlarında çokça yanıldığını okumuştum. İnşallah ultrason muayeneleriniz güzel geçer ve sizin testtede yanılmışlardır
Ben tamamen öylesine fetal dna testi yaptırmıştım hatta geciktimde yaptırmak için, 14.haftamda sonuç çıktı. Hemen doktorum çağırdı perinatologla birlikte ultrasona aldılar, detaylı gibi incelediler her organı kalbi vs. Cvs önerdi. Sonra devlet hastanesine yönlendirdi beni cvs için orada tabi tekrar detaylı ultrasona alındım yine aynı bulgular ve fetal dna sonucuda olunca cvs yapıldı benimde onayımla. Keşke mucize olsa ama bir umudum kalmadıSize de geçmiş olsun çok üzüldüm Siz kaçıncı haftada yaptırdınız detaylı ultrasonu? Cvs olduğuna göre başlarda olmalısınız. Çok geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar gelir hayat hiç belli olmaz mucizelerle dolu
Çok geçmiş olsun canım çok üzgünüm gerçekten keşke elimden bişey gelse de yardım edebilsem sanaBen tamamen öylesine fetal dna testi yaptırmıştım hatta geciktimde yaptırmak için, 14.haftamda sonuç çıktı. Hemen doktorum çağırdı perinatologla birlikte ultrasona aldılar, detaylı gibi incelediler her organı kalbi vs. Cvs önerdi. Sonra devlet hastanesine yönlendirdi beni cvs için orada tabi tekrar detaylı ultrasona alındım yine aynı bulgular ve fetal dna sonucuda olunca cvs yapıldı benimde onayımla. Keşke mucize olsa ama bir umudum kalmadı
Çok teşekkür ederim canım inşallah senin sonucun güzel olur dua edeceğimÇok geçmiş olsun canım çok üzgünüm gerçekten keşke elimden bişey gelse de yardım edebilsem sana
Ben fetal dna testini (nipt) 12 +5 te kendim yaptırdım. Aslında doktor 11. haftadan sonraki muayenelerde gergindi. Ense kalınlığı sınırda demişti. Ama çok umursamadık açıkçası. Çünkü kızımda da burun kökü yok vb çok strese sokmuşlardı ve fetal dna sonucu temiz gelmişti ve sağlıklı doğdu. Ensesi kalın ve sağlıklı çocul doğuran arkadaşlarım da var. Ben fetal dna testini 2'li 3'lü taramayı yaptırmayayım şurası böyle burası böyle derlerse içim rahatlasın diye yaptırdım. Çıkan sonuç trizomi 21'di. Maalesef bu test trizomi 21 de yani downda çok iyi çalışıyormuş. Eğer ultrason bulguları temiz görünseydi amniyosentez temiz çıkacak diye bir umudum olacaktı.Ben de çok şaşırdım çok üzüldüm şimdi çok geçmiş olsun ne desem bilemedim siz şimdi fetal dna testi vermiştiniz sonuç kötü mü çıkmıştı da detaylıya girdiniz? Kaçıncı haftaydı? Daha önce nasıl fark edilmedi ki acaba? Başka doktora göründünüz mü? Amniyosentez sonucu temiz çıkar inşallah allahım üzmesin sizi
Size de geçmiş olsun çok üzüldüm Siz kaçıncı haftada yaptırdınız detaylı ultrasonu? Cvs olduğuna göre başlarda olmalısınız. Çok geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar gelir hayat hiç belli olmaz mucizelerle dolu
Cvs işlemi bu kadar uzun sürede mi çıkıyor bilmiyordum . Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok zormuş.Kaçıncı haftadasınız benimde fetal dna testim down yüksek riskli çıkınca detaylı ultrasona alındım birsürü anomali saptandı. Cvs yapıldı geçen hafta sonuç bekliyorum. Ama sonuç belli gibi bir şey malesef. İki farklı doktor 40 dakika detaylı ultrason muayenesi yaptı.
Kendim için doğruluk payı araştırırken cinsiyet kromozomlarında çokça yanıldığını okumuştum. İnşallah ultrason muayeneleriniz güzel geçer ve sizin testtede yanılmışlardır
12 + 5 te fetal dna verdim. Kendi doktorum önce farketti de kızımda da böyle şeyler söyleyip fetali temiz çıkınca öyle olacak zannedip çok takmamıştım. Sonuç trizomi 21 gelince apar topar perinatoloğa muayene oldum. Bana cvs yapmadan direkt amniyosentez yaptılar. Tablo çok ağırdı ve ultrason haftası normal haftamdan ileri çıkıyor. Sanırım onu baz aldılar.Ben de çok şaşırdım çok üzüldüm şimdi çok geçmiş olsun ne desem bilemedim siz şimdi fetal dna testi vermiştiniz sonuç kötü mü çıkmıştı da detaylıya girdiniz? Kaçıncı haftaydı? Daha önce nasıl fark edilmedi ki acaba? Başka doktora göründünüz mü? Amniyosentez sonucu temiz çıkar inşallah allahım üzmesin sizi
Size de geçmiş olsun çok üzüldüm Siz kaçıncı haftada yaptırdınız detaylı ultrasonu? Cvs olduğuna göre başlarda olmalısınız. Çok geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar gelir hayat hiç belli olmaz mucizelerle dolu
Bu yazdığınızı okudum tekrar. Evet öyle eğitim alanlar var. Fakat genelde onlar mozaik down ve çok etkilenmemiş olanlar diye anlattı profesör. Bizimki bedenen en ağır tabloda. Beyinde kistler var, akciğerde su var , kalpte anomali var. İleri haftalara ulaşamayacağını söyledi doktor.Merhaba teşekkür ederim düşüncelerime saygı duyduğunuz için. Test sonucunu beklemek çok zor gerçekten. Ben genelde hislerime güvenen biriyim beni yanıltmaz çünkü. Test sonucunda hata çıktığını ve bebeğimin sağlıklı olduğunu hissediyorum ben de ama tabi ortada bir risk var görmezden gelemeyiz. Biz kötü ihtimal sanki gerçekmiş gibi düşünerek ileriyoruz. Canımı sıkmıyorum üzülmüyorum çünkü ultrasonda kötü bir şey görülmedi. Haftaya haftasonu detaylıya gireceğim bir daha inşallah sağlıkla ilgili bir sorun çıkmaz diye dua ediyorum. Hep toplum baskısı yüzünden hamile kadınlar çok ciddi psikolojik baskı altında kalıyorlar. Sağlığı yerinde olsun bebeğimin cinsiyetinin ne olacağını umrumda değil. ayrıca Benim gittiğim bi doktor dedi ki bu kromozom bozukluklarında down sendromlu olup da üniversite bitirenler var, bazı şehirlerde sadece down sendromluların işlettiği kafeler var bunu kendim gördüm yani kötü sonuçları hayat kararması gibi görürsek hayatımız kararır ama tamam biraz yorulacağız ama napalım dersek hayat biraz yorsa da sonunda çok da kötü senaryolar gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah her şey sağlıklı ve yolunda olur hepimiz içinne zaman verdiniz testi? Sonuç ne zaman çıkacak?
Down sendromu çeşitleri de varmış dediğiniz gibi, acaba bu yaptırdığımız tarama testleri sonucu bu saptanabiliyor mu biliyor musunuz, ben doktora sormayı tamamen unuttum.Bu yazdığınızı okudum tekrar. Evet öyle eğitim alanlar var. Fakat genelde onlar mozaik down ve çok etkilenmemiş olanlar diye anlattı profesör. Bizimki bedenen en ağır tabloda. Beyinde kistler var, akciğerde su var , kalpte anomali var. İleri haftalara ulaşamayacağını söyledi doktor.
Neye niyet olmuş ne çıkmış çok üzüldüm gerçekten geçmiş olsun keşke elimden bişey gelse çok üzgünümBen fetal dna testini (nipt) 12 +5 te kendim yaptırdım. Aslında doktor 11. haftadan sonraki muayenelerde gergindi. Ense kalınlığı sınırda demişti. Ama çok umursamadık açıkçası. Çünkü kızımda da burun kökü yok vb çok strese sokmuşlardı ve fetal dna sonucu temiz gelmişti ve sağlıklı doğdu. Ensesi kalın ve sağlıklı çocul doğuran arkadaşlarım da var. Ben fetal dna testini 2'li 3'lü taramayı yaptırmayayım şurası böyle burası böyle derlerse içim rahatlasın diye yaptırdım. Çıkan sonuç trizomi 21'di. Maalesef bu test trizomi 21 de yani downda çok iyi çalışıyormuş. Eğer ultrason bulguları temiz görünseydi amniyosentez temiz çıkacak diye bir umudum olacaktı.
Çok üzgünüm gerçekten Allah size şifa versin bir an önce inşallah çok güzel şeyler yaşarsınız yakın zamanda da bunların hepsi geçmişte kalırBu yazdığınızı okudum tekrar. Evet öyle eğitim alanlar var. Fakat genelde onlar mozaik down ve çok etkilenmemiş olanlar diye anlattı profesör. Bizimki bedenen en ağır tabloda. Beyinde kistler var, akciğerde su var , kalpte anomali var. İleri haftalara ulaşamayacağını söyledi doktor.
Amniyosentez ya da cvs sonucu saptanabilir bence. Tvde üniversite okudu , şurada çalıştı , şu işi yapıyor vb anlatıyor çok pembe bir tablo çiziyorlar. Ama gittiğim hoca sadece mozaik olanlar eğitilir beyin hücreleri tam zarar görmemiştir dedi. Sonra kendim araştırdım okudum. Ben tıp fakültesindeki bir profesörün özel muayenehanesine gittim. Nipt testi pazartesi çıkmış, Ben 16.45 de öğrendim. 20.30'da muayene oldum. Salı 21.30'da amniyosentez oldum. Perşembe sonuç çıkıcak. Cuma kurul toplanıcak.Down sendromu çeşitleri de varmış dediğiniz gibi, acaba bu yaptırdığımız tarama testleri sonucu bu saptanabiliyor mu biliyor musunuz, ben doktora sormayı tamamen unuttum.
Bizim bedenen ne noktada olduğu sanırım bir sonraki ultrasonda daha belirgin olacak. Cvs ben devlet hastanesinde yaptırdım, o sebeple süre uzun sanırım özellerde daha erken sonuç çıkıyormuş. Çok zor dediğiniz gibi allah sabır versin hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?