Ferzan ile Harun

((
Yavrucak ölmüş, öldükten sonra sadece boynundaki morluklara ve örflere takılı kalınması içimi acıttı.
Ölmüş bundan öte gerçek var mı
18'indeki bir kızında kötü kız ilan edilmesini yanlış buluyorum, tüm Türkiye'ye duyurup o çocuğun hayatını mahfetmeye hakları yok.
Çocuksa ikisi de çocuk, ortada başka şeyler olsa oğlunun hakkının peşine düşersin, sonuna kadar mücadele edersin lakin yaşanan bir flörtten başka birşey değilken genç bir kızın adının karalanmasını yanlış buluyorum.
Böyle bir durumda anne örten, anne büyüklük gösteren olmalı, ben mi yanlış düşünüyorum

Bir kız annesi olarak kesinlikle hak vermek ile birlikte ben başka bir şeye fena takıldım Mune...

Yeni doğan bebeğini çöpe atan yada ölüme terk eden anneleri de anlayamıyorum ama bir noktada ruhsal bir hastalik adı söyleniyor ve çok içimden gelmese de hımmm diyorum....

Ama emeklediğini, yürüdüğünü, konuştuğunu gördüğü...sarıldığında sevgisini hissettiği...başarılarıyla gururlandığı... acısıyla yandığı...18 yaşına kadar getirdiği -hala ergenlik çağında olan- evladını tehditlerle canından bezdirir ve kazara da olsa ölümüne sebep olur da nasıl nefes almaya, konuşmaya hatta başkalarını suçlamaya devam edebilir...

Evladımın gözünde arpacık çıktı 2 gündür... Eliyle dokunup ''anne acıyooo'' dedikçe içim acıyo benim de...

Toplum olarak bozulduk falan da annelik duygusu bozulacak dejenere olacak bir şey değildir ki ya...

olan zavallı çocuğa olmuş,Allah rahmet eylesin..anne ve abla hakkında yorum yapıp dilimi kirletemiycem!

Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok garip bir olay,
Bu hayattan giden gencecik bir insana mı üzüleyim,
O kadar laf edilmiş olan kıza mı üzüleyim.
Oğlum neden öldü demeyip hala boynundaki morlukları konu eden ailenin acısına mı ( insan böyle acıyı yaşarken facebooka girmesi daha bir garip, ablası yazmış ama abla yaa, yine de yakıştıramadım)
Kızı hakkında bu kadar hakaret edilen aileye mi,
Yoksa bugün bu konuyu konuştuğum kişilerin bir kısmının hakverişlerine mi...
Bilemiyorum, olan her zaman ölen kişiye oluyor.
Cama yumruk atıp o şekilde ölmesi de garip.
Yazıları ilk okuduğumda nedense, bir ara ünlü olan Semra hanım geldi aklıma.

Benim de takıldığım yer bu neden annesine sarılmadı da cama vurmayı tercih etti.
Demek ki sadece ağzından çıkan kelimelerdi ama içindeki fırtına çok farklıydı.
Bir garip yan da anne bunu anlatıyor ama suçu kıza atıyor. İnsan bir durur, der ben o kadar tepki vermeseydim böyle olmazdı diye..
Ama hala aynı devam ediyorlar sanırım. Buradaki arkadaş ekşiden bahsetmiş. Orayı okuyunca Ferzan ve ailesine üzüntüm daha da arttı nedense.
Kendilerini aklamak isterken başka bir insanın hayatını çamura yatırmayı tercih etmişler gibi geldi bana.
Neyse bu konudan çıksam iyi olucak, bugünkü konuştuğum kişiler beni yeterince ürküttü zaten, hala başımın ağrısı geçmedi.

çarpık kentleşme olur ya Mune buda çarpık gelişme. çarpık adaptasyon. zamana çarpık, yamuk uyum.
yazıp yazıp siliyorum ya . öyle nefret doluyum ki.....

Bende baktım kadının profiline inanılır gibi değil oğlu gitmiş hala face sayfalarında kendini aklama peşinde. Yazdığı kelimeler hala çok çirkin. Bir tek Sabah gazetesi bu kadına hak vermiş ki teşekkür etmiş onlara aklım hafsalam almıyor ya anne beter kızı ondan beter hepsi aynı kafada işte. Hiç bir şey olmamış onlara evladını sevdiği filanda yokmuş kuklaymış onun için onun istediklerini yapacak yoksa bir anne ne kadar kızgın olursa olsun face giremez yazamaz yaa. Ben asla kız yüzünden olduğuna inanmıyorum dört duvar arasında ne biliyoruz ne oldu en fazla çocuk çeker kapıyı giderdi başka olaylar oluş kadın bunu bastırmak için kızı suçluyor ama bu resmen iftira, karalama. Olan gencecik çocuğa oldu ve ailesinden kimse bizim yüzümüzden baskımızdan demiyor yaa.

Çocuk 18 yaşındaydı, ergenlik döneminde bir çocuk öfke patlaması yaşamış olabilir, annesi o kızla bir daha görüşmeyeceksin, o kız .... dediyse çocuk kızıp cama yumruk atmış olabilir, hele ki erkek çocukları kızlara göre biraz daha sinirli oluyorlar ergenlikte.

Ama tabii yine de flört ettiği kızın karalanmasını haklı bulmuyorum, adli bir vaka olsa, çocuk dışarda birileri tarafından öldürülmüş olsa vs anne bunun peşine düşsün, oğlunun faillerinin bulunması için elinden geleni ardına koymasın derdim ama böyle birşey söz konusu değil, anne oğul tartışmış, çocuk öfke patlaması yaşayıp cama yumruk atınca kaza sonucu vefat etmiş

Artık onla sevgiliydi, falanca boynunu morartmıştı, x şöyle demenin bir anlamı yok, çocuk yaşarken anlamı olan herşey hayatının sona ermesiyle manasını yitirdi, tek gerçek artık gencecik bir çocuğun hayatta olmaması...

ölen ölmüş giden gitmiş millet hala facebookta osuçlu bu haklının derdinde. o anne 7/24 internette mi ya ne garip hala paylaşım yapıyor :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…