Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ferro sanolu kullanmıyorum sizce yanlışmı yapıyorum?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ayseren10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
40
1
286
41
Balıkesir
bebeğim 7 aylık çok araştırdım doktorumuz kullan eczacımız kullanma diyor internette bazı yerlerde kansızlık sorunu varsa kullanılır kansızlığı yoksa yan etki yapar yazıyor siz ne düşünüyorsunuz?-tatlicadiarzu-kafam karıştı ben kullanmayı bıraktım sizce yanlışmı yapıyorumfisfisfis

canım doktorun verdiyse hansızlık sorunun var demeketir.kansızlıkda çoğu olumsuz etkilerede sebeb oluyor.bende kullanıyorum benim eczacım kullanma falanda demedi.bence devam et,doktorunu dinlemelisin.

kan testi yapıldımı? genelde kan değerlerine bakıp o şekilde veriyolar. biz 4. aydan beri kullanıyoruz bu ay kan değerlerine bakacak doktorum eğer demir eksikliği yoksa kesebiliriz dedi.

kan testi yapılmadı istersen yapalım dedi dr.normalde yapmadan herkes kullanıyor.bende bebeğime kıyamadım kan almalarına.sanki biz kullandıkmı noldu kullanmadıkta böyle düşünüyorum

Kan testi yapılmadan ezbere verilen her ilaca karşıyım ben.
Doktorundan bir cvc iste,ona göre kullanıp kullanmayacağınıza karar versin doktor.
Banada sağlık ocağından verdiler 4 aylıkken kullanmadım,6.ayda doktorumuz tahlil aldı iyiki kullanmamışsın dedi kanı çok üst sınırda çünkü dedi..
Ezbere ilaç kullanmayın kullandırtmayın bebelerinize,yazık günah..

ben 1jhafta kullanmadım kızımın kan degerleri müthiş derecede düştü hastanede yada nötrofili düşmüşşş 163lere kadar 6gün antibiyotik yedi damardan hastanede yattı verin bence iştah açıyo o kan ilacııı
bu arada bizim kan degerimiz heray ölçülüo bilinçli kullanıoz

ya dr bizim test yapmadan geçen ay verdi 4 aylıkken yani, kullanıyoruz mecburen dr verdi die şimdi gene gideceğiz kontrole bakalım ne yapacak merak ediyorum içmekten de pek hoşlanmıyor zaten d vit de var bi ara göz damlası da kullanıyorduk ilaçlarını vermek de zor oluyor bebeğin takip edicem unutmucam die mahvoluyorum

bende test yaptırayım o zaman inş gerek olmaz.nasıl veriyorsunuz ilacı ben karnı doyduktan 1 saat sora verip 1 saatte birşey vermiyordum. oda sorun.

valla dr bize öyle bir uyarı yapmadı ben 5 damla veriyorum ferrumdan, ferro sanolu içmedi bizimki. sonra emzirmemeye çalışıyorum ama emerse de emiyor yapacak bir şey yok.

bize de verdiler elimden geldiğince içirmeye çalışıyorum ben de
ama 8 damla ve aç karnına olması lazımmış aç karnına içirip
yarım saat emzirmemeye çalışıyorum....
dr bugün kan sayımı yazdı bakalım durumu iyiyse ben de kullanmak
istemem tabi

bizim doktor ne kanına baktı ne bir şey kullan dedi. bende hergün kullanıyorum bebişime.
şimdi kontrole gittiğimde sorsam adam bilmişlik yaptığımı düşünecek. bizde bir kan testi yaptırsak hiç fena olmayacak.

kızlar ben de kullanmıyorum...ezbere verilen ilaçlara karşıyım...doktora da söyledim kullanmıyorum diye, oda bir kan testi yapalım,ona göre karar verelim dedi...ama kıyamadım bebeğime testi de yaptırmadım...
devit 3 te kullanmıyorum. başka herhangi bir ilaç veya vitaminde kullanmıyorum...

ben kan sayımı yaptırdım.değerlerde iyi çıktı.ama doktorum kullanma felan demedi.aksine her kontrolde 1 yaşına kadar kullanılacak diye hatırlatıyor.

bende geçen ay sağlık ocağına götürdüğümde ordaki doktor bebeğin kansız görünüyo dedi gerçi bebeğin beyaz tenli ondanda olabilir dedi kan tahlili yaptır dedi bende doğum yaptığım hastaneye gittim özel de yapmıştım doğumumu ordaki doktorumuzda çocuk kansız görünmüyo ama zaten 4.ayda başlaması lazım dedi ve ferrum verdi benim oğlan severek içiyo ama sonrasında biraz kusuyo ama aç karnına verin falan diyede demedi doktorum

sağolun kızlar ama ben hala kullanmıyorum ayın 16sında kontrol var o zaman belki kan testi yaptırırım.henüz karar vermedim.kıyamıyorum bebişime:sinifsinif:

bende kullanmadım sağlık ocağı vermişti bize...oğlum 3 yaşında...
oğlum 2 aylıkken gaz sancısı yüzünden acile gitmiştik...ordaki dr.a da sordum , kendi dr.umuza da sordum ...her ikisinin de görüşü kullanmama yönündeydi...sağlık bakanlığı vermiş kullanın diye dediler , ama ne de olsa her iksi de kimyasallar içeriyor dediler...

demir ilacı yerine , bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi verin kahvaltıyla...

ben kullanıyorum.kızımdada hem ferroyu hem deviti kullanmıştım.hiç kansızlık sorunu ve kemiklerle ilgili bi rsorun yaşamadık şükür...oğluşumdada 1 yaşına kadar kullanıcam.

sana katılıyorum zlato.zaten benim bebiş suyu sevmiyo ama pekmezle karıştırınca çok seviyor bol bol veriyorum bende pekmezli su bazende kahvaltıda en iyisi pekmez.bebişimde mutlu bende:teytey:

Tahlillerini yaptır öyle kullan canım..benım kızımda talasemi taşıyıcılıgı var bende oldugu gıbı..onun için demir kullanmak anlamsız.tüm tahlilleri yaptır ona göre kullan.demiri üst sınırlardaysa neden kullanasınki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…