How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ferrarisini Satan Bilge - Robin Sharma

ben simdiye kadar bu tür kitaplar1 hep yabanc1 yazarlardan okurdum tabi onlar1n yasam tarz1yla bizimki bir degil ben 2 sene önce yani ilk ç1kt1g1nda bir kitap kesfettim Mümin SEKMAN 'HERSEY SEN0NLE BASLAR' eger okumayn1n1z varsa mutlaka okuyun Türkleri gerçekten çok iyi gözlemlemis ve anlatm1s anca bu kadar olabilirdi.Hatta onu okurken akl1ma su geldi:yabanc1 bir yazar olsa 'esinizle kavgam1 ettiniz d1sar1 ç1k1p arkadaslar1n1zla bi kaç kadeh biseyler için sakinlesip ondan sonra eve dönün derdi' bunu hangi bayan yapabilir ya da hangi Türk erkegi kabullenir bu durumu.Ama eger Mümin SEKMAN böyle bir sey yazm1s olsayd1:'girin mutfaga is yap1n sakinlesin ondan sonra konusun' derdi. Kitapta böyle bir örnek yok sadece ben okuduktan sonra bu akl1ma geldi yani bu kadar iyi anlatm1s ve örneklendirmis.Siddetle tavsiye ediyorum....

Bu adam madem bilge, madem maddiyatı bir kenara bırakıyor, neden ferrarisini satıyor?? bağışlamak varken :)

kitabın onun zengin olmasıyla bi ilgisi yok bence,ferrarisi satması sadece bi başlangıç onun için.sizin başlangıcınız da farklı olabiir.Türk yaşantısına uygulamak zor belki bi çok şeyi ama o kitapta mesala yoga yapın ,hayal edin,affedici olun, ve buna benzer bi çok şeyi tavsiye ediyor .ayrıca düşüncenin gücünden bahsediyor... genel olarak aslında psikolojik açısan nasıl daha az stresli daha mutlu ve huzurlu olabiiriz bunu anlatmaya çalışıyor.maddiyatla bi ilgisi yok yani anlattıklarının.ama uygulayamadım o başka mesele biraz zaman ve uğraş istiyo

Robin Sharma'nın tüm kitaplarını birazda mesleğim gereği okudum. Eğer bu tür içerikli kitaplar isterseniz, tavsiye edebilirim. Sharma'nın kitapları fena değil ama ondan çok daha iyi benzer konularda yazanlar var.
Hayat bilgisi kitapları diyorum ben onlara.
Ahu
[/SIZE:1rolleyes: ]

Tabi ki... aşağıda sıraladım,

1. IRWIN YALOM - BUGÜNÜ YAŞAMA ARZUSU ( FELSEFE- psikiyatri)
2. JOACHIM KÖHLER - NIETZSCHE'NİN SON RÜYASI (FELSEFE)
3. WILLIAM GOLDING- SİNEKLERİN TANRISI (ROMAN) Bu kitap üzerine üniversitede tez hazırlamıştım. Aslında bir romandır ama insanı çok iyi anlatır...
Bu kitapların ortak özelliği insanı konu almaları... Sharma bunların yanında magazin dergisi gibi kalıyor, gerçek felsefe ile ilgilenenlere... Düşünmeyi sevenlere..
Sharma'nın bakışı çookkkk olumlu bir iç dünya yaratıyor, oysa insan çok karmaşıktır ve hayat hiç te öyle Ferrari'yi satıp, bilgelerin yanına koşmakla anlaşılacak kadar basit değildir.
İlk önce, Sinekerin Tanrısı'nı okumanızı öneririm.
Ahu

teşekkürler ahu okuyanlardan tavsiye almak çok iyi oluyor seni çok etkileyen romanlardan isim verirsen seviniriz.

kitapta yapılması gerekenler iyi hoş da biz sorumluluklarımızı bırakıp nereye gidecez yenilenmek için

1. IRWIN YALOM - BUGÜNÜ YAŞAMA ARZUSU ( FELSEFE- psikiyatri)
2. JOACHIM KÖHLER - NIETZSCHE'NİN SON RÜYASI (FELSEFE)
3. WILLIAM GOLDING- SİNEKLERİN TANRISI (ROMAN)
İLK ÖNCE, 'SİNEKLERİN TANRISI' NI OKUMANIZI ÖNERİRİM.

ferrarisini satan bilge ve aile bilgeliği kitabını okuyup hayatına uygulayan var mı ?

Selena, her okudugumuzu uygulamak zorunda degiliz ki. Kimi kitabı bir bitse ne sıkıcı diyerek okuruz kimi kitaptan etkileniriz kimi kitap için beni anlatıyor deriz kimi kitap için ne guzel bende oyle yapsam olsam deriz. Her kitabın tadı farklı. Ferrasini satan bilgeyi okudum. Bazı satırlarında bildigimiz şeyler dedim bazı satırlarında yenimi keşfetmiş dedim bazı satırlarında ne garip şeyler dedim. Bu kitabında tadı farklıydı.
Ferrasini satma nedeni emeksiz yemek olmaz mantıgını açıklamaktı bana gore. Parayı kendisi için istemedi. Satın alan arkadaşına mesaj gonderdi aslında.
Kısacası onun anlattıgı gibi iyi bir insanım ama ferrarim hiç olmadı:-))
Heralde ben de bir kitap yazarsam kitabımın adı Ferrari satın almak isteyen bilgeydi ama omru yetmedi olur:-)
sevgiyle...

Selenacığım Nihayet bitirebildim bu sıkıcı kitabı.Buda öğretisinden başka birşey değil.Bizim çok büyük bir millet olduğumuzu bir daha hatırlattı bana.Yazık onu okumakla kaybettiğim vakte.Bizde ne bilgeler var,bir bilseler.

Geçen yıl okumuştum bu kitabı, Kendi yaşantımıza uyarlayacağımız şeyler var, birebir uygulayamayız, Mesela orada meditasyondan bahsediyor, gün içinde iş arasında kendimize vakit ayırmanın çok faydalı olduğundan bahsediyor, kendi inançlarına göre anlatmış .....Bizim bu kitabı okumayacağımız anlamına gelmiyor...

Bize uyarlarsak..Namaz, şükür, inanç, ibadet etmek olarak değiştirebiliriz..

Ayrıca her kitapta okuduğumuzu birebir uygulayacağız diye bişey sözkonusu değil... Kendimize uyarlayabiliriz anlatılanları...

ben bu kitabı yeni okuyorum.yorumlarına aynen katılıyorum.belki anlaşılmaz gelecek ama zayıflamak için bilinçaltımı kandırma yöntemini bu kitap sayesinde geliştirdim.uyumadan az önce gözlerimi kapatıp en beğendiğim halimde çekilmiş bir resmimi gözümün önüne getiriyorum.kendimi öyleymişim gibi hayal ediyorum.faydası oldu desem inanırmısınız?kendi haline birsüre yalnız bişeyle ilgilenmek kısmını okuduğumda işte namazda bunu yapıyoruz diye düşündüm.yazacağım çok şey var ama sıkıcı olmayayım.a.s.
Geçen yıl okumuştum bu kitabı, Kendi yaşantımıza uyarlayacağımız şeyler var, birebir uygulayamayız, Mesela orada meditasyondan bahsediyor, gün içinde iş arasında kendimize vakit ayırmanın çok faydalı olduğundan bahsediyor, kendi inançlarına göre anlatmış .....Bizim bu kitabı okumayacağımız anlamına gelmiyor...

Bize uyarlarsak..Namaz, şükür, inanç, ibadet etmek olarak değiştirebiliriz..

Ayrıca her kitapta okuduğumuzu birebir uygulayacağız diye bişey sözkonusu değil... Kendimize uyarlayabiliriz anlatılanları...

İlk okuduğum da çok etkilemişti beni, bende yazarın uyguladığı günlük ritüelleri uygulamaya kalkmıştım, ve çok zor gelince bıraktım ,sonra saçma ve ütopik geldi, kitap eleştirmenlerinin olumsuz yazılarını da okuyunca daha çok etkilendim ve boşa geçirilmiş zaman diye düşündüm!!

bence kitabın iyi ya da kötü olması algılamaya bağlı.. the secret ta aynı şekilde.. çok önyargılı okumamak lazım.. kitaptan neler alabiliriz ona bakmalı.. bir kitabı illaki dini ya da siyasi bir platforma oturtmak ta yanlış... Ferrari de de okuyanlara meditasyonla ve hayata bakışla ilgili bazı tüyolar veriyor.. algılamaya göre saçma ya da süper ötesi bulunabilir.. ben de geçen sene okudum kitabı.. ilk zaman insan, kitabın etkisini üzerinde hissedebiliyor ama sonra o yoğunluk azalıyor..

Ben de okudum...Biraz beğendim, sadece biraz...Okuyucuya mesajı hoş ama anlatılanlar beni çok çekmedi. Kişisel gelişim furyasında ortaya çıkmış, best-seller rafında yerini almış bir kitap sadece...
Gene de okumak birşey kaybettirmedi...

Back