Gebeliğe Hazırlık Femarayı Kaçıncı kullanışınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

purple_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2018
103
56
48
35
Bayanlar merhaba.. Femara isimli ilacı kaçıncı kullanışınız? doktorunuz kac defa Femarayla devam etmenizi uygun buldu? ve gebe kalanlar Femarayı kaçıncı kullanışınızda gebe kaldınız? bunları öğrenmek istiyorum..

Benim durumum bebek isteyeli 10 ay oldu pko lu olduğumu bildiğim içinde doktorum direk tedaviyle klomenle başlattı klomen kist yapınca 1 ay tedavi gördüm. Hemen temizlendi kist nisan mayısta femara verdi Femarayı 2. kullanımımda gebe kaldım ancak kalbi durdu temmuz ayında kürtaj oldum.. kürtaj sonrası eylülde tekrar femara ile denemelere başladık ancak 3. kullanımımda bitti ben hala gebe kalmadım. Doktor 4. yü vermeyi düsünmüyorum dedi ama ben kullanmak istiyorum... Aslında bakarsak bu 10 aylık sürecte kist gebelik kürtaj falan derken biz 4 ayı boş geçip 6 ay deneyebildik sadece ondada 1 defa tutmuş.. Bana fikir verin femara ile devam edeyimmi? eymzsem sizce doktor aşılamamı diyecek? Bana yardımcı olun lütfen

ben 3 klomen 2 femara kullandm ama olmadı olmadı olmadı sadece lh yuksek bende o düşse kalirim insallah

ben 3 klomen 2 femara kullandm ama olmadı olmadı olmadı sadece lh yuksek bende o düşse kalirim insallah
inşallah canım.. onun bir ilacı yokmu düşürmek için falan? ben klomen kullanamadım hiç bana yaramadı yan etki yaptı ama femara kullananları merak ediyorum..

kızlar yokmu yorum yapacak bir arkadaş

Canım benim femara ile 3. Ayım doktor 4-5 ay böyle devam etcez demişti. Yani benim bu ay olmasa bile bi kutu daha içerim gibime geliyor. Doktorun daha iyi bir planı yoksa femara iyi bence zararsız
Oh ya valla seni allah gönderdi dimi ya 3 ayda kesmeye gerek yok bencede simdi bide bende yeni kutu var 20 tane var icinde onlar bosa gitmesin 2 ay daha devan edim insallah seninde benimde tutarda gerek kalmaz yeni birseye

Ben 6 ay femara kullandım canım aralıktan mayısa kadar gebelik elde edemedik maalesef dewam etmeni önermem kendi fikrimi söylüyorum tabki karar senin ama önce kendi sağlığını düşünmelisin bence saçlarında ciddi dökülmeler meydana gelebilir tüylenme problemi yaşayabilirsin kilo alabilirsin sivilcelenme akne leke kalması vs vs bunların hepsi bende oldu çnkü yinede sen bilirsin allah yar we yardımcın olsun ..

Bu arada bunlar ilacı kullanırken olmuyo ilacı kestikten snra başlıyo bende böyle oldu umarım sende olmaz canım hakkından hayırlısı olsun seninde benimde isteyen dileyen herkesinde nasibinde annelik bulunsun inşallah

Ben de iki ay klomen, 3. ay klomen + memogon iğne kullandım çatlatma iğnesi vuruldum ama ama olmadı. Bir kaç ay bekleyip aşılamaya geçmeye karar verdik doktorla. Ben bu aralar lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyordum hazır tedaviye ara vermişken, şimdi bu kadar hormon ilacı aldım faydası olmaz mı acaba lazerin?

Merhabalar :)
Ben iğne kullandım hiç yumurta gelişmedi. Femera kullandım bir yumurta oldu aşılama yapıldı tutmadı.
İkinci defa femara kullanınca hamile kaldım maalesef dış gebelik oldu.
3. Kullanışımda yine hamile kaldım ve çok şükür bugüne kadar geldik. Bu arada bende de pko var. Adetlerim düzensiz. Doktorunuz bilir tabi ki ama son bir kez daha deneyin derim. Bana tüp bebekle bile hamile kalamazsın demişlerdi.
Çok şükür Allah nasip etti. Hiç bir yan etkisini de yaşamadım. Klomen çok etkilemişti ve hiç işe yaramamıştı. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Canim dedigim gibi ben oncedende kullandim ama dedigin hicbi yan etkiyi yapmadi bana yani 3 ayda farkederdim heralde... bide daha onceki denememde gebelik elde ettigimiz icin devam etmek istiyorum... peki sen şu an nasıl bir tedavi görüyorsun?

Canim saglikla kucagina almayi nasip etsin rabbim... bende bir defa gebelik gecirdim ama kalbi durdugu icin 9. Haftada kurtaj oldum onada femara ile kalmistim... klomen banada yaramadi kist yapti. Bakalim devam edecegim iki ay daha insallah senin gördügun günleri görürüm

Amin inşaallah. Ben iki kullanışımda da doktora takibe gitmedim. Elimizden geldiğince değerlendirdik. Klomen bende hiç kist bile yapmadı.
Yan etkileri çoktu. Gonal f diye bir iğne kullandım. O bile yumurta geliştirmedi. Femata tek yumurta ve kaliteli yumurta geliştirdi. Çok şükür bugüne.
İnşaallah sizde yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…