Felsefe Kitap ve Makaleleri

pinaran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
66
Yer
Norveç
Selamlar KK Kadınları

Konumuz felsefeye dair kitaplar, makaleler, yazılar... felsefeye dair her şey..
Aylık kitap okuma konuları gibi olacak, diğer yandan da okuduklarınıza dair yorumlar, düşünceleriniz, felsefe günlüğü tadında, beğendiğiniz okumların, fikirlerin, kitapların tanıtımı ve önerilerinizi ekleyebilirsiniz.. canınız nasıl istiyorsa, sadece şunu okudum demeniz bile yeterli..

felsefe tarihi olabilir, filozofların kendi eserleri, kitapları, yazıları, makaleleri olabilir...
kim ne okumuş tek tek yazıp aylık listeyi buradan yazacağım, bakalım en fazla kim okuyacak..
katılımın ilk başlarda fazla olmayacağını tahmin ediyorum... hadi bakalım..

Son düzenleme:
$felsefe.jpg

28 Ağustos 2011 - 28 Eylül 2011

1. pinaran: ..............................
2.
3.
4.
5.
.
.
.​

Son düzenleme:
postyapısalcı ve yapısökümcü filozof Jacques Derrida - Khõra 'ya başlıyorum bugün, kabalcı yayınlarından, kitapların sayfalarını açabilmem için bıçak kullanmam gerekti, yine de yırtıldı çoğu sayfası, kabalcı neden böyle oldu :19: diğer iki denemesi de Çile ve İsim Hariç. Çile'yi okumuştum, çevirisi berbattı.. bunun çevirisi biraz daha iyiye benziyor. hani felsefe kelimeleri vardır, kimse anlamasın diye kasarlar da kasarlar felsefeciler bile anlamaz, hele birebir çeviri yapacam der üstüne çevirmen, cümlelerden ne çıktığını tahmin etmeye çalışırsın, öyle bir şeydi. bakalım bu nasıl olacak.

genel anlamda denemenin hangi konular üzerinde durduğuna bakacak olursak, duyumsama ve kavramaya ek olarak üçüncü bir türü, ötekiliği ve Platon'un Timaios'ta bahsettiği khõra'yı irdeliyor..

bayram önüne denk geldiği için katılım yok diye düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum :9:

bayram bitince listede en az 10 kişi olacak..

Ben geldim :10:
Elimde okunmayı bekleyen üç kitabım var
F.Nietzsche - Ecce Homo
F.Niezsche - Eğitimci olarak Schopenhauer ve
Hardy Boullion - John Locke biyografisi

Şuan okuduğum kitap bitsin üçünden birine başlayacağım
Böyle bi konu açman çok iyi olmuş,birbirimizle fikir alışverişinde de bulunabiliriz ve tartışabiliriz felsefe hakkında
Ama katılımcı bulman biraz zor olabilir zira felsefeye önyargı fazla oluo genelde,sıkıcı bulunuo
Sadece felsefe olarak sınırlandırmasak da psikoloji vb düşünsel kitapları da katsak olmaz mı?
Freud'un okumam gereken bikaç kitabı var elimde

Ben geldim :10:
Elimde okunmayı bekleyen üç kitabım var
F.Nietzsche - Ecce Homo
F.Niezsche - Eğitimci olarak Schopenhauer ve
Hardy Boullion - John Locke biyografisi

Şuan okuduğum kitap bitsin üçünden birine başlayacağım
Böyle bi konu açman çok iyi olmuş,birbirimizle fikir alışverişinde de bulunabiliriz ve tartışabiliriz felsefe hakkında
Ama katılımcı bulman biraz zor olabilir zira felsefeye önyargı fazla oluo genelde,sıkıcı bulunuo
Sadece felsefe olarak sınırlandırmasak da psikoloji vb düşünsel kitapları da katsak olmaz mı?
Freud'un okumam gereken bikaç kitabı var elimde

hoşgeldin :71: şimdiden üç kitap, harika olmuş,
yazdığı gibi katılımcı az olur ama bizim olur :)) okuduklarımızı konuşalım, felsefeye dair paylaşımlarımız, tartışma ortamımız olun istedim.. psikolojiyi de katmayalım bence, sen de o konuyu aç, harika olur, aslında kitap bölümü tek tek ayrılsaydı dallara daha iyiydi, zaten kadınların kitap mekanı bölümünde bütün olarak ele alınıyor, bir de belirli bir dal altında fikir alışverişi amacıyla konular da bulunsun kk'da istedim.. ve felsefe olarak ayrı bir konu tartışma ortamı bakımından daha bir yararlı olur görüşündeyim, "psikoloji kitap, makale ve denemeleri" adı altında bir konu daha açılırsa hemen ismimi yazdırmak isterim :34:

$felsefe.jpg

1. pinaran: ..............................
2. LadyEvil: ..............................
3.
4.
5.
.
.
.​

$felsefe.jpg

1. pinaran: ..............1................
1) Jacques Derrida - Khora

3.

4.

5.
.
.
.​

Son düzenleme:
canım bende katılayım. bana kitaplar önermen lazım. neler alıp okuyabilirm.

canım bende katılayım. bana kitaplar önermen lazım. neler alıp okuyabilirm.

hoşgeldin hemen ekliyorum :71:

yeni isen felsefe tarihinden başlayabilirsin istersen..
orada filozofları akımları düşüncelerini bir bütün olarak görüp okudukça sana en yakın olan akımı ve filozofu daha yakından tanımak isteyeceksin..

ben felsefe tarihini dört kaynaktan okuduğum halde tekrardan başladım, çok zevkli, hepsi bütün filozoflar bütün fikirler avuçlarımın içinde oluyor :)) taa Antik Yunan'dan günümüze kadar..

bendeki Felsefe Tarihi kaynaklarını yazayım..

- Ahmet Cevizci - Felsefe Tarihi (Thales'ten Baudrillard'a)

- Copleston Felsefe Tarihi (9 Cilt)

- Felsefe Tarihi - Prof. Macit Gökberk

- Felsefe Tarihi, Antik Yunan'dan Modern Döneme - G. Skirbekk & N. Gilje

- Felsefenin Kısa Tarihi - Otfried Höffe

- A'dan Z'ye Felsefe - Alexander Moseley

- Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder (son derece eğlenceli bir kitap, felsefe tarihinin en zevkle okunan kitabı)

- Yaratıcı Aklın Sentezi - Server Tanili (Felsefeye Giriş olarak)

- Prof. Dr. Ahmet Arslan - Felsefeye Giriş (Felsefe Bölümlerinde bu kitap ilk ders kitabı olarak tercih ediliyor)

- ve kesinlikle on numara diyebileceğim yine Ahmet Arslan'dan 4 ciltlik İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınlarından İlkçağ Felsefe Tarihi

bunları veya birkaçını veya şu an kitaplıktan gözümden kaçan varsa ya da bilmediğim ve başkalarının önerdiği kitaplardan bazılarını birini okursan sana en yakın geleni keşfeder ve o alana kayarsın,, istediğin filozofu incik cincik edersin artık ;)

okuduğun kitapları buraya eklemeni sabırsızlıkla bekliyorum :40:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 254175

3. durubulut: ............................

4.

5.
.
.
.​

Jacques Derrida Khora hakkında yazacak ifade edebilecek gibi değilim.. Çile'nin çevirisi daha kötü olmasına rağmen beni daha az sarsmıştı, daha iyi oturmuştu kafamda, ama bu Khora yedi bitirdi beni :) 90 sayfalık kitabı 10 günde bitirebildim. Her cümlesinde okuyup içimden bir hmm.. çekip uzun uzun düşünmem anlamam gerekti. yapıbozumu bu kadar mı zorlar insanı, her kelimenin sözün ifadenin, diğer filozofların fikirlerinin tek tek çözülmesi, çelişkilerini belirtmesi, gelenekleri, kuralları, bilindikleri yıkması, ve aslında ifade edilenin bize anlatmak istediğinden daha farklı anlamlarının olduğu, hele hele o iki türe de ait olmayan ve üçüncü türe giren cümleler.. yedin bitirdin beni Derrida..

tabi orjinalinden okusam belki de bambaşka olacaktı.. belki de değil muhakkak.. ama işte fransızcam yok ki :( üniversitede henüz öğrenciyken felsefe topluluğunda birisiyle tanışmıştım, şimdi bu yazıyı yanlışlıkla okursa falan hatırlar kesin :) bana felsefe metinlerini orjinalinden okuyabilmek için fransızca öğrendiğini anlatmıştı.. hem de kendi çabalarıyla gitmiş gramer kitabı, konuşma cd leri ve fransızca sözlük almış, orjinalindeki gerçek anlamlara ulaşabilme sevinciyle hevesiyle öğrenivermiş fransızcayı :)) üstelik almancsı ve ingilizcesi varken..

diyeceğim o ki, derleme bittiğinde içimde bir şeyler cız etti.. fransızca bilseydim ve Derrida' yı kendi dilinden okusaydım, her şey çok farklı olabilirdi.. ne bileyim 90 sayfayı 10 günde okumazdım en azından :((

Selam :3:

John Locke biyografisini bitirdim
Yorum yapacak bişey yok adı üstünde biyografi kitabı fakat Locke'u sadece emprizm ve sensualizm başlıkları altında değil bir çok konuda ele almış

Biri daha katılmış aramıza hoşgelmiş :71:
Daha yeni başlıosan Sofinin Dünyasıyla başlamanı tavsiye ederim ben ilk onu okuyarak başlamıştım felsefeye ilgim daha da gelişmişti çok güzel bi kitaptır

pinaran bu arada tavsiye ettiklerimden okumadıklarımı en kısa zamanda edineceğim

LadyEvil:1

Selam :3:

John Locke biyografisini bitirdim
Yorum yapacak bişey yok adı üstünde biyografi kitabı fakat Locke'u sadece emprizm ve sensualizm başlıkları altında değil bir çok konuda ele almış

Biri daha katılmış aramıza hoşgelmiş :71:
Daha yeni başlıosan Sofinin Dünyasıyla başlamanı tavsiye ederim ben ilk onu okuyarak başlamıştım felsefeye ilgim daha da gelişmişti çok güzel bi kitaptır

pinaran bu arada tavsiye ettiklerinden okumadıklarımı en kısa zamanda edineceğim

LadyEvil:1

eğer okumadıysan içlerinden ilk Ahmet Cevizci'yi öneririm.. masamda sağ köşede hep durur. kaldıramadım bir türlü kitaplığa :)) açıp açıp bakıyorum hala.. 1344 sayfa attın mı kafayı yaracak cinsten :))

John Locke dilbilimi derslerimizde deli ederdi bizi, hocalarımız Lock'cuydu.. her konuda onun görüşlerini anlatırlardı ondan sorular sorarlardı.. :31:

$felsefe.jpg

2. LadyEvil: .............1.................
1) John Locke, Biyografisi

3. durubulut: ............................

4.

5.
.
.
.​

[SUP][/SUP]
kızlar siz felsefe mi okuyosunuz, bende çok isterdim ama olmadı. acaba diyorum açıköğretimi kazanıp felse bölümünü tercih edip okusamm mı nasıl olur bilginiz var mı. gerçi bir yaşında bir kızım var onunla nasıl olacak bilmiyorum. en kısa zamanda ilk okumam gereken kitabı alcam.

[SUP][/SUP]
kızlar siz felsefe mi okuyosunuz, bende çok isterdim ama olmadı. acaba diyorum açıköğretimi kazanıp felse bölümünü tercih edip okusamm mı nasıl olur bilginiz var mı. gerçi bir yaşında bir kızım var onunla nasıl olacak bilmiyorum. en kısa zamanda ilk okumam gereken kitabı alcam.

Ben felsefe okumuyorum ama okumayı hep çok istemişimdir
Bu sene sosyoloji okuyacağım
Bence hiç fena olmaz ama hocalardan dinlemenin tadı ayrıdır diye düşünüyorum ben
İçinde kalmasın oku bence
pinaranın önerdiği kitaplarla başla mutlaka :)

eminim birebir hocalarla olmak daha güzeldir ama ben bu şansımı kaçırdım artık. 30 yaşında bir çocuk annesi ev meslek lisesi mezuuyum. açıköğretimi deneyecem bakalım. en azından üniversiter okudum derim değil mi. kitabı alıp okuduktan sonra anlataırım.

[SUP][/SUP]

benim alanım edebiyat ve dilbilimi

felsefeye ilgim bildim bileli var hiç bitmedi..

aynı zamanda açık öğretim de okuyorum, bence istiyorsan asla erteleme..

Back