• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fed Up [Tıka Basa] - Obeziteye Dur Diyecek!

Aysar_

İçim Garip, Sıfır Huşu
Kayıtlı Üye
Fed Up

fed-up-movie1.jpg



'Artık günümüzde hızla çocuk obezite vakaları çok görülmeye başlanmıştır. Doğal ve dengeli besinlerin yerini hazır kimyasal ve şeker içeren şeyler almıştır. Bunlardan bir tanesi de çocukların en çok sevdiği şeker ve çikolatalardır. Bu belgeselde Para kazanmak isteyen şeker üreticilerinin de yol açtığı çocukların nasıl şeker yeme alışkanlığı kazanıp sağlıklarından olduklarını konu alıyor.'

Tür: Belgesel
İmdb Puanı: 7.7
Yapım Yılı: 2014
Süre: 1 Saat 35 Dakika



2381335-202x289.jpg



'Amerika’da salgın halinde günden güne artan bir sorun olan obezite’nin nedenlerinin irdelendiği belgeselde, gıda endüstrisinin bu konuda ne kadar sorumlu olduğunu görüyoruz.

İnsanların obez olma aşamalarında spor yapmamaları dışında ki asıl tehlikeli sorunu gıda endüstrisinin topluma yaydığı kalitesiz kalorilerin neden olduğunu bize aktaran bir belgesel.'


Fed-Up-DVD-pTRU1-19357124dt.jpg



Belgesel 21. yüzyılın en büyük problemlerinden birine ışık tutuyor: Obezite!

Özellikle de çocuklarda kendini fazlasıyla hissettiren bu fazla kiloların nedeni az çok biliniyor. Ancak nedeninin bilinmesi çözüm için yeterli olmuyor. Böylelikle obezite konusunun temellerine iniliyor. Belgesel bu irdeleme neticesinde ilginç sonuçlar elde ediyor. Özellikle çocukların tüketmiş olduğu şekerlerin, şeker satıcıları tarafından manipülasyonlarla sunulduğu anlaşılıyor. Bu şekerler daha fazla yeme isteği uyandırıyor ve obeziteye yeşil ışık yakıyor.

Yaklaşık bir buçuk saat boyunca obezite araştırması yapılan belgesel bu sayede çağın problemlerinden birine de dokunuş oluyor. Film, belgesel türünde olmasına rağmen film özelliğini de yitirmiyor. Akıcı ve seri şekilde ilerliyor, izleyicileri sıkıcı bilgilere boğmuyor. Bilgiler en keyifli haliyle sunuluyor.





Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuklar arasında hızla yayılan obezite problemleri Stephanie Soechtig yönetmenliğinde filmleştirildi.

'Fed Up' isimli belgesel yapım, genç Amerikalıların yeme içme alışkanlıklarını irdeliyor ve her geçen gün artan şeker, yüksek kan basıncı ve kalp problemlerine cevap arıyor. Film 2 yaşından itibaren çocukların günlük yeme ve hareket alışkanlıklarını inceliyor. [euronews]
 
Son düzenleme:
''Fed Up'' Amerikalıların gözünü açacak bir Belgesel

Her geçen gün daha da popülerleşen hazır yemekler, Dünya’yı bir sağlık krizine doğru sürüklüyor. Bazı ülkelerde hazır ve şeker ilaveli yemekler diğer ülkelere göre daha çok tüketiliyor. Bu ülkelerin en başında da Amerika geliyor. Uplifers olarak, Amerika’da yaşanan sağlıksız beslenme problemini ve bu sorunu ele alan 'Fed Up' belgesini sizlerle paylaşmak istedik.


Amerika’da satılan yemeklerden %80’i şeker ilaveli. Şekerin sağlığımıza olan zararı aslında çok bilinmiyor, fakat, şekerin yaptığı bağımlılığın kimyasal uyuşturuculardan farkı yok. Özellikle şeker ilaveli yiyeceklerin çocuklar tarafından tüketilmesi, çocukların ortalama yaşam sürelerini ciddi düzeyde düşürüyor.


fed-up-sugar-cocaine-brain-scan-6201.jpg


Yapılan araştırmalara göre, Amerika’da yaşayan insanlar bu şekilde sağlıksız beslenmeye devam ederse 20 yıl sonra ülkenin %95’inden fazlası obez veya aşırı kilolu olacak. Bunun yanı sıra, 2050 yılına kadar da Amerikalıların 3te 1inin şeker hastası olması bekleniyor.


2014 Ocak ayında, Amerikalıları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek, ve hayatları üzerinde oluşan tehlikeye dikkat çekmek için ‘Fed Up’ belgeseli vizyona girdi. Bu belgeselde, Amerikalıların nasıl bir tehlikeyle yüz yüze olduğu ve sağlıklı beslenmek için neler yapılabileceği anlatıyor.


maxresdefault-1024x576.jpg


Amerikalıları daha sağlıklı bir geleceğe götürebilmek için evlerde, okullarda ve iş yerlerindeki yeme alışkanlıkların değişmesi gerekiyor. Bunun içinde filmin yapımcıları bir kampanya oluşturdu: 'Fed Up Challenge' Bu kampanyaya katılan insanların, 10 gün boyunca şekerli yiyecek tüketmemesi gerekiyor. Kampanyadaki en büyük amaç, çocuklara iyi örnek olup yeme alışkanlıklarını değiştirmek.

kaynak: uplifers

 
Back