Fazla kilolu olup da hamile kalan var m?

valla ben geçenlerde dr a gittiğimde kendi kulaklarımla duydum,19 yaşında 126 kilo bi kız normal doğum yapıyodu...tabii hastaneyi yıkıyomuş bağırmaktan,kocası gelip dr a söyledi de ordan duydum şok oldum...
ama anladığım kadarıyla fazla kilosu olduğu için epidural veremiyolarmış,sezeryan da olamıyomuş...daha fazla açolması da yok,akşama kadar bekler dedi dr,saat de daha 10du...

Yani Benim 15 En Fazla 20 Kilom Var Fazla Ole 100 Lerde Degilim Ttabikide Boyum Kisa Ya :) Adile Nasit Gibi Duruyorum Adetlerim Oldum Olasi Duzensiz Cok Korkmustum Amanin Demek Var Ha Cok Kilolu Hamile Kalan Bile Vay Be Bana Hep Kilolular Hamile Kalamaz Diyolar Deli Oluyorum Da Kilolarimla Mutluyum :)

Benim bir tanıdığım var. Oldukça kilolu ve yakın zamanda ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Hatta üçüncüde ilk çocuklarını kordon dolanması yüzünden doğumda kaybettiler. Ancak kilo sanırım biraz hamileliği zorlaştırıyor. Hamile kalmadan önce sağlıklı bir şekilde az da olsa kilo verilirse iyi olur kanımca.

benim tanıdığım biri vardı kadın 130 kg doğum yaptı hemşireler bebeği çekiyormuş bebek cuuuup diye tektar geri gidiyormuş çok zor olmuş 1 haftaya kadar bebek mosmordu

canım benim dayımın kızı varr 120 kiloyla hamile kaldı şu an 141 kilo 8 ayının içinde:) allah yardımcısı olsunn hrkezin

ee cnm dayının kızına doktorlar diyet falan wermedilermii????merak ettim

benim annem 43 yasinda ve 100 kilo fallandi kardesime hamile kaldiginda birde bobrek hastasi tansiyon hastasi kolestrolu var birde demir hapi kullaniyor doktorlar mecburen kurtaj olmasi gerektigini soyledi cunku kilosu fazla ve hastalikli oldugu icin ama kurtaja karsi oldugu icin kabul etmedi ve cok sukur kardesim masallah cok saglikli yani YARADAN isteyince hersey oluyor

fazla kilolar ( kastettiğim özellikle obezitedir yani 90+ ) hamilelik ihtimalini azaltsa da bu imkansız dildir,hamile kalınabilir..fakat hamileliğin ilerleyen aşamalarında we/weya doğumda ciddi riskleri de wardır..mesela şeker..dikkat edilmesse anne de bebek de şeker hastası olabilir..weya wücut doğumu kaldıramayabilir, anne doğum esnasında kurtarılamayabilir..we daha birsürü eksisi war..bunlar her kilolu hamilede olucak diye bişey yok elbette ama risk yüksek..inşallah sorunsuz bi hamilelik we doğum yaşarsınız..a.s.

bende kiloluyum ama dr hiç zayıflamamı söylemez aksine diyet yapmamı istemiyor tedavi dönmlerimde ama başka dr gittiğimde sürekli zayıflamamı söylerler ama kilolu olmak hormonları çok etkilediğinden hamileliğin başlamasını ve devam etmesini etkiliyormuş bebekte de diyabet olma riskini yükseltiyormuş

benimde arkadaşım 110 kiloyla hamile kaldı şu an 1,5 aylık hamile bakalım kaç kiloyla doğuracak . ikimizde kızken hep ben onun bebek arayacağını düşünürdüm ama tam tersi oldu ,demekki allahtan başka kimse bilemez rabbim çok büyük...

Kizlar Saolun Gercekten Ben Okadar Obez Sayilabilcek Kadar Degilim Yani Kiloluyum Karnimda Surekli Sis Sinir Oluyorum Ama Nabiyayim Insallah Rabbim Hepimizie Nasip Eylesin Amin

merhaba canım fazla kilolu olupta hamile kalan kuzenim var 1.50 boyunda 90 kiloydu 3- 4 ay da bi adet olurdu doktora falan gitti olmadı en sonunda bizim buranın meşhur ılıcası vardır çareyi orada aradı ve 15 gün boyunca o sıcak ılıca suyuna girdi Tabi Allahın izniyle 1 ay sonra hamile kaldı e bununla da yetinmedi diyetler falan 15 kilo verdişimdiye kadar halada diyete devammmma.s. inş. Allah seninde gönlüne göre verir:teselli:

Ozi Bende O Civardayim Dir Iste Ama Sanirim Benim Sorunum Ilk Once Adetlerimi Duzenlemek
Cunku Ilac Icmeden Adet Olamiyorum Oldum Olasi Drlar Bisey Yok Hersey Normal Diyor Sinir Oluyorum Bir Neden Bulamayinca Kilo Ver Diyorlar Bende Butun Dpgum Kontrol Haplarini Biraktim Simdi Bitkilere Basvurdum Bakalim Degisiklikler Oluyor Ama 10 Gun Gecti Hala Adetlenemedim Sokulebilmek Icin Butun Bitkileri Deniyorum Goguslerim Aciyor Ha Simdi Geliyor Diyorum Yok Ole Iste Ama Dogum Kontrol Hapi Istemiyorum Artik Allah Im Mecbur Etmesin Insallah Amin

selam yesimmmcima.s.

ben hamile kalmadan önce 4yila yakin dogum kontrol hapi kullandim. Biraktim ve 1 bucuk yil icersinde hamile kaldim. hamile kaldigimda benim kilom 69du.tabil benim boyuma göre cok. (1,55). ilk zamanlar cok kilo aldim, tatlilari cok yedim. Kan sekerim yükseldi. tabi doktor kontol altina aldi. diyabet riski nedeni yüzünden.
Ben bir dahaki kontole kadar ( 2hafta ) hic tatli yememege gayret edip, kan sekerini düsürdüm, yapilan testlerde normal cikti.

yani benim taviseyem tatliyi fazla kacirma. ama bunun disinda ben hic bir sorun yasamadim hamilelik boyunca. (erken dogumu saymazsak tabii)
aldigim kilolari verdim, hatta 60a kadar düsmüstüm, ama yine 68 kiloya ciktimkafamçokkarıştı

yasemincim benimde sorunum regl görememek. yasadigim yerde isvicrede gittim doktora biri kilodan dedi digeri ise stressten dedi, bu arada 6 ay regl görmemistim. mecburen dogumkontrol hapina basladim regl görmeye baslamistim ama daha fazla kilo almayada basladim. turkiye de bi kadin dogum uzmanina gittim bana rahimim ve yumurtaliklarimin fazla kilodan kuculdugunu soyledi ozamanlar 120 civarlarindaydim acilen kilo vermezsem bir daha regl göremiycegimi ve cocugumunda olamiycagini soyledi. bende hemen o panikle 15 kilo vermistim hapida biraktim ve regl gormeye baslamistim. taki tekrar kilo alana kadar. ve suan gene uzun bir suredir regl olmuyorum kiloda veremiyorum. ama bi aralar enginar cayi icmistim kilo vermek icin kilo veremedim ama regl gormeye baslamistim. bitki caylari iciyorum demissin enginarida bi dene derim ama en az 2 hafta hergun iciceksin.

bende hem kilo var hemde regl olamiyorum o yuzden ilerde cocugum olurmu bilemiyorum. ama diliyorum ki bende evlendigimde saglikli bir anne adayi olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…