• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fazla fedakarlık! yoruldum

Siz kendiniz demişsiniz fazla fedakarlık diye. Ben hep söylüyorum dört dörtlük olursa insanlar rahat siz yorgun ve huzursuz oluyorsunuz. Uykuda kalın sabah kahvaltı hazırlayamadım deyin. Evi temizlemeye zamanım kalmadı yada yorgunum deyin. Kendinize zaman ayırın. Yoksa saçını süpürge etsen erkekler anlamaz.

anlamıyorlar..
en anlayışlısi bile anlamıyor haklısın

Günaydın sevgili kk hatunları...

şu hayatta insanların bencilliğinden ; her türlü her an bi şekilde yolunu bulup beni kullanmaya çalışmasından ciddi anlamda yo-rul-dum!!!

sabah kahvaltı hazrla bulaşık yıka evi topla sonra iş sonra yine yemek bulaşık ütü çamaşır çay saati meyve saati misafir ağırla...hep en çok yorulan yıpranan fazla fedakarlık gösteren ben...

eşimle bile bazen bu sorunları yaşıyorum...

mesela dün sabah spora ben de geliim seninle deyip sabah işe erken gitmem lazım iş yetiştircem deyip; ardından rahatça duşunu alan hazırlanan kahvaltısını yapan ve işe 20 dk geç giden eşim!!!

bütün iş yoğunluğum ve yorgunluğuma rağmen; abimin kızına okuma çalışması yaptırıorum her onlara gittiğimizde...dün akşam çocuk zor okudu...annesi tutup sende okuyamadı çocuk bak amcasında okudu '' dedi...sanki ben okumasın diye bişi yapıorum..

zaten borç almak için arayanları saymıyorum...aileler arkadaşlar...

siz nasılsınız? yani fedakar mısınız? bana bu konu da ne önerirsiniz?
evinle ilgili işleri yap tamam ama şu kıza okuma çalışması falan yaptırma ne diye yaptırıyosun ayak ayak üstüne at otur. senin kızın beni çok yoruyo anlamıyo de

biliyorum, sizin gibi bana derdini anlatan arkadaşlarıma hep aynı tavsiyeyi verdim.
siz istediğinizi yapın, ilk aşamada belki tepki göreceksiniz. kitap örneğinde olduğu gibi. paramız yok sen para harcıyorsun diyecek eşiniz. desin, fark etmiyor, hemen yeni duruma alışılıyor. sonra unutuluyor bile yaşanan ufak tartışma. ama siz yapmazsanız istediğinizi içinizde kalıyor, eşiniz ne güzel sıyrılıyor, sonra siz dert yanınca, e yapsaydın diyor, ben sadece öneri sundum sen kabul ettin diyor.

aynen birebir katılıyorum her kelimene...
bu can sıkıcı durum...
ben de o zaman diyorum ki ben enayi miyim? neden fedakar olan benim..
neden ben kendi harcamamdan kısıp kenara para atıyorum ve o ay sıkışınca cıkarı pborcları kapatıyorum?
beyimiz 20 tl yemek yemesin..
arkadaşı istedi diye gidip kahve dünyasından çikolata almasın..
bu kadar eli bol olmasın...
şimdiye kadr biriktirip borç için verdiklerim bende kalsaydı temzi 2bin tl m vardı şu an ..hem de 5-6 ay içinde

evinle ilgili işleri yap tamam ama şu kıza okuma çalışması falan yaptırma ne diye yaptırıyosun ayak ayak üstüne at otur. senin kızın beni çok yoruyo anlamıyo de

insanların eksiğini hatasını yüzüne vurmak gerek sanırım..

sen çalıştır akşama kadr evdesin tv karşısında yatıp tel de konşcagna küçüğü uyutunca otr kızına çalştır
eşşeklik bende eşşseklil

Ben belli bir yaştan sonra insanların "doğru" davranışları kendi başlarına bulamadıklarına inanıyorum. Siz sınırlarını çizmekte zorlanan ve o sınırların aşılmasına tepki verebilen bir insan değilsiniz. O yüzden imkanınız varsa bir psikolog yardımı almalısınız.

İmkanım yok diyorsanız Henry Cloud'un SINIRLAR kitabını okumanızı öneririm. Tüm Türk halkına öneriyorum...

insanların eksiğini hatasını yüzüne vurmak gerek sanırım..

sen çalıştır akşama kadr evdesin tv karşısında yatıp tel de konşcagna küçüğü uyutunca otr kızına çalştır
eşşeklik bende eşşseklil
aynen öyle. o kadın sana nasıl dediyse kızım senden okuyunca anlamadı diye sende ona diyeceksin

Günaydın sevgili kk hatunları...

şu hayatta insanların bencilliğinden ; her türlü her an bi şekilde yolunu bulup beni kullanmaya çalışmasından ciddi anlamda yo-rul-dum!!!

sabah kahvaltı hazrla bulaşık yıka evi topla sonra iş sonra yine yemek bulaşık ütü çamaşır çay saati meyve saati misafir ağırla...hep en çok yorulan yıpranan fazla fedakarlık gösteren ben...

eşimle bile bazen bu sorunları yaşıyorum...

mesela dün sabah spora ben de geliim seninle deyip sabah işe erken gitmem lazım iş yetiştircem deyip; ardından rahatça duşunu alan hazırlanan kahvaltısını yapan ve işe 20 dk geç giden eşim!!!

bütün iş yoğunluğum ve yorgunluğuma rağmen; abimin kızına okuma çalışması yaptırıorum her onlara gittiğimizde...dün akşam çocuk zor okudu...annesi tutup sende okuyamadı çocuk bak amcasında okudu '' dedi...sanki ben okumasın diye bişi yapıorum..

zaten borç almak için arayanları saymıyorum...aileler arkadaşlar...

siz nasılsınız? yani fedakar mısınız? bana bu konu da ne önerirsiniz?

iyi niyetli temiz kalpli güzel insan hayatta hep kaybetmeye mahkumsun bu gidişle mesela bak abinin eşine ne güzel cevap vermişsiniz ama içinden dıştan dene bunu şaka karışık geçir lafı içine atma Allah yardimcin olsun ezdirme kendini

Bence fazla abartmışsınız.
Ev işi herkesin yaptığı bir şey. Eşinizin sabah spora gelip, sonra işe geç kalmasını zaten anlamadım, yani ne demek istediğinizi anlayamadım.
Yeğeninize yardım etmek desek, bir yardım ettiniz diye saçınızı süpürge etmiş gibi konuşmanıza gerek yok. Herkes herkese yardım edebilir. Bu kadar söylenecekseniz yardım etmeyin zaten. Ben açıkçası pek de fedakarlık bir şey göremedim. Yaptığınız her şeyi dev aynasında görüyor, denilen her şeye de fazla alınıyorsunuz gibi geldi. Az sakin yaşayın. Bir şeyler zorunuza gidecekse yapmayın gitsin yani.

okulla ilgili yardımcı olmaktan ben de vazgeçtim..
neden ailemle oturup çay keyfi yapmak varken ona okutmakla zaman kaybediyorum ki...

bi yandan da yeğenim diyorum ; destek oliim diyorum ama zarara uğrayan ben oluyorum
Bırakın annesi çalıştırın milletin annesi enayi mi canı çıkıyor birde beğenmiyor gelinimix!!

Back