• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fazla fedakarlık! yoruldum

işte empati yapan yok.. akşam bir çay koyduramadım kızıma:(ondan sonra film koptu bende:(
o bile daha şimdiden hayır diyebiliyor.. ama ben :(hep ezilen kullanılan:(ve karşılığındada hiç bir takdir görmeyen:(

ne güzel ifade etmişsin...
cidden yazına hayran kaldım...
sınırı bildir ; dengeyi kur...
bunu bşarmak zorundayım..
ne bi arkadaşımla buluşabilir oldum ne de bi aktiviteye katılır oldum...
her şey eve işe eşime odaklı olmaya başladı..
ne acı...
Teşekkür ederim. :KK23::KK28:
Biraz bencil olmak, çok sağlıklı bir şey kendimiz için.

malesef kadının görevleri diye nitelendiriliyor bunlar..çoğumuzun yaptığı şeyler..

geri çekilmeyi nasıl yapabilirim?
bu işlerin de bi şekilde yapılması laızm ev işleri için diyorum

Bende yukarıda anlattıklarınızın aynısını yapıyorum ,çok yoruluyorum,
Aile dışındaki hariç ,aileme anca yetiyorum hatta yetemiyorum bir yeğen daha kaldıramaz bu bünye çünkü,
Ev işleri derken mesela önceden hergün birşeyler yapma çabasındaydım temizlik şu,bu bakımından sonra eşim kızmaya başladı,olmaz böyle aramız limonu oluyo gibiydi.Bende düşündüm ve mantıklı geldi kızması niye neden bukadar yorgunlk ?
Zaten ev kullanılmıyor hafta sonundan hafta sonuna genel temizlik yapıyorum,Yemek zaten 1 gün boş 1 gün dolu yapıyorum bazende anneciğimden alıyorum :)Fazla misafir demek fazla olur çok nadir kabul ediyorum .Yani hayatını birşekilde kolaylaştır derim.Çocuk varmı bilmiyorum 2 tane var bende ve yeterince zorlanıyorum eşimle iş paylaşımı yapıyoruz çok şükür sıkıntı yok,demem o ki size eşinizin her konuda sadece çocuk değil yardımcı olması gerekiyor.Tek kişi ile olabilecek birşey değil bu !!

işte empati yapan yok.. akşam bir çay koyduramadım kızıma:KK43:ondan sonra film koptu bende:KK43:
o bile daha şimdiden hayır diyebiliyor.. ama ben :KK43:hep ezilen kullanılan:KK43:ve karşılığındada hiç bir takdir görmeyen:KK43:

ay kıyamam ya..
insanları biz yönlenirioruz bunu anladım..
meseela kimi insan var çok güzel çok da mutlu şekilde iş yaptırıyor karşısındakine...
hem iş halloluyor hem muhabbeti güzel oluyor..işi yaptıran mutlu yaapan mutlu..
bunu öğrenmek lazım en başta

Bende yukarıda anlattıklarınızın aynısını yapıyorum ,çok yoruluyorum,
Aile dışındaki hariç ,aileme anca yetiyorum hatta yetemiyorum bir yeğen daha kaldıramaz bu bünye çünkü,
Ev işleri derken mesela önceden hergün birşeyler yapma çabasındaydım temizlik şu,bu bakımından sonra eşim kızmaya başladı,olmaz böyle aramız limonu oluyo gibiydi.Bende düşündüm ve mantıklı geldi kızması niye neden bukadar yorgunlk ?
Zaten ev kullanılmıyor hafta sonundan hafta sonuna genel temizlik yapıyorum,Yemek zaten 1 gün boş 1 gün dolu yapıyorum bazende anneciğimden alıyorum :)Fazla misafir demek fazla olur çok nadir kabul ediyorum .Yani hayatını birşekilde kolaylaştır derim.Çocuk varmı bilmiyorum 2 tane var bende ve yeterince zorlanıyorum eşimle iş paylaşımı yapıyoruz çok şükür sıkıntı yok,demem o ki size eşinizin her konuda sadece çocuk değil yardımcı olması gerekiyor.Tek kişi ile olabilecek birşey değil bu !!

haftalık eve yarım gün kadın çağırcam kararlıyım bu bir..
ikincisi her şeye koşturmicam..
üçüncüsü kendime vakit ayıracağım..
dört herkese evet demicem..
beş önce kendi sağlığım ve mutluluğumu düşüncem...

bunnları başaracağım inanaın çok sıkıldım..

ev iş ev eş..

arkadadaşlarım küstüler zaman ayırmıyorum diye...
ailem desem haftada bi gün gidiyorum o da koştur koştur...

Haftasonlari erkek arkadasimda kalıyorum. Yemeği o hazirliyosa bulasiklari kaldiririm.ben hazirladiysam yemekten sonra bulasiklari kaldirir misin derin. Yada yorgunsam kahve yapta icelim derim o yorgunsa bana der. Zor bisey değil karsindakinden de istemek. Tek taraflı fedakarliga karsiyim istemem de kendim dr yapmam. Bi sure sonra kullanilma hissi oluşturuyor bende

haftalık eve yarım gün kadın çağırcam kararlıyım bu bir..
ikincisi her şeye koşturmicam..
üçüncüsü kendime vakit ayıracağım..
dört herkese evet demicem..
beş önce kendi sağlığım ve mutluluğumu düşüncem...

bunnları başaracağım inanaın çok sıkıldım..

ev iş ev eş..

arkadadaşlarım küstüler zaman ayırmıyorum diye...
ailem desem haftada bi gün gidiyorum o da koştur koştur...

Evet bunları yaparsanız eminim daha mutlu olup ,az yorulacaksınız ;)

okulla ilgili yardımcı olmaktan ben de vazgeçtim..
neden ailemle oturup çay keyfi yapmak varken ona okutmakla zaman kaybediyorum ki...

bi yandan da yeğenim diyorum ; destek oliim diyorum ama zarara uğrayan ben oluyorum
Tabi ki yegeninizi okutmayin.Arada onunla ilgilenin tabi ama bu sizin goreviniz halini almasin.Aksi halde ufak tefek seyler insanin gozune batmaya basliyor.
Annesi pek tabi okutabilir,babasida. Unutmayin,once siz..Bu bencillik degil.Eger bi anne,bir es,bir calisansaniz birden cok sorumluga sahipsiniz demektir.
Sizin beden veya ruh sagliginiz negatif etkilendigi taktirde, yapmaniz gerekeni yapamamaya baslarsiniz.

ben her şeye yetişmeye çalışmadıktan sonra yarım kalıyor aksamalar oluyor diye düşündüğümden bu denli olan çabam...
ama geriye bi bakıyorum cidden madalyayı geç takdir eden yok...

daha da acısı olacak ben size söyleyeyim.
siz bir gün yapmıcam yeter ya, hep ben fedakarlık yapıyorum dediğinizde (eşiniz olur, başkası olur), diyecek ki "e yapmasaydın o zaman".
o kadar çok çevremde rastladığım örnek ki, ben de bu olayları örnek alarak, kendi iyiliğimi düşünüyorum, he kendim mutlu olacaksam o işte yapıyorum, belki oğlum için farklı davrandığım oluyordur ama geri kalan kimse için saçımı süpürge etmiyorum.
sonuç da fena değil, tavsiye ediyorum.

daha da acısı olacak ben size söyleyeyim.
siz bir gün yapmıcam yeter ya, hep ben fedakarlık yapıyorum dediğinizde (eşiniz olur, başkası olur), diyecek ki "e yapmasaydın o zaman".
o kadar çok çevremde rastladığım örnek ki, ben de bu olayları örnek alarak, kendi iyiliğimi düşünüyorum, he kendim mutlu olacaksam o işte yapıyorum, belki oğlum için farklı davrandığım oluyordur ama geri kalan kimse için saçımı süpürge etmiyorum.
sonuç da fena değil, tavsiye ediyorum.

bu dediğini yaşadım..
bi ay sıkışmıştık maddi anlamda..
istediğim kitap vardı..kk ile alacaktım
eşim şimdi sıkışıgız evdekileri okuyalım dedi..istediğim kitap 15 tl feln...
neyse beyimiz iş yerinde yemekhanede yemek varken gitmiş 17 tl ye yemek yemiş...ve bunu dedğimde
e alsaydın o zaman dedi..
nasıl zoruma gitti nasıl anlatamam

Siz kendiniz demişsiniz fazla fedakarlık diye. Ben hep söylüyorum dört dörtlük olursa insanlar rahat siz yorgun ve huzursuz oluyorsunuz. Uykuda kalın sabah kahvaltı hazırlayamadım deyin. Evi temizlemeye zamanım kalmadı yada yorgunum deyin. Kendinize zaman ayırın. Yoksa saçını süpürge etsen erkekler anlamaz.

bu dediğini yaşadım..
bi ay sıkışmıştık maddi anlamda..
istediğim kitap vardı..kk ile alacaktım
eşim şimdi sıkışıgız evdekileri okuyalım dedi..istediğim kitap 15 tl feln...
neyse beyimiz iş yerinde yemekhanede yemek varken gitmiş 17 tl ye yemek yemiş...ve bunu dedğimde
e alsaydın o zaman dedi..
nasıl zoruma gitti nasıl anlatamam

biliyorum, sizin gibi bana derdini anlatan arkadaşlarıma hep aynı tavsiyeyi verdim.
siz istediğinizi yapın, ilk aşamada belki tepki göreceksiniz. kitap örneğinde olduğu gibi. paramız yok sen para harcıyorsun diyecek eşiniz. desin, fark etmiyor, hemen yeni duruma alışılıyor. sonra unutuluyor bile yaşanan ufak tartışma. ama siz yapmazsanız istediğinizi içinizde kalıyor, eşiniz ne güzel sıyrılıyor, sonra siz dert yanınca, e yapsaydın diyor, ben sadece öneri sundum sen kabul ettin diyor.

Back