• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fazla fedakarlık! yoruldum

Bi akşam çay meyve servisi yapma kim istiyorsa kalksın alsın sende yazıl spor salonuna kalk gir sporuna eşin bişey istediğin de işim var spora gidiyorum de ya da çalışmıyorsan işe başla inan çalışmak iti geliyor insana

Sizin yeğeniniz kabul de sizin zaten vaktiniz kısıtlı..
Anneciği babacığı çare bulsun sorunlarla ilgili..
Ayrıca takdir görmemek de çok can sıkıcı..

annesi ev hanımı...haklısın o çalıştırsın madem evladı ve çok kıymetli otursun okutsun çocuğunu...

bu yazıyı okuyunca bi an kendimi gördüm.. dün akşam bende bir patlama yaşadım..
herşeye koşan ben.. yetişemeye çalışan ben.. neden neden hep kadın anne fedakar olmak zorunda:KK43:(
sizde kendimi gördüm ..ofoff.. bende çare arıyorum ama çaresi yok.. eşim çocuklarım bencil:KK43:empati bile yapmıyorlar..

Herkes fedakarlık yapıyordur hayatında ama dozunu abartmamak lazım. Ben önce kendi rahatımı, mutluluğumu önemserim, çünkü bunlar yoksa çevremdekileri de mutsuz eder, gererim. Bu eşimle, arkadaşlarımla, ailemle olan ilişkilerimde de geçerli. Bunun dengesi nasıl kurulur; "hayır" demeyi becermekle bence. İnsanların her istediklerine gözü kapalı evet demek, atlamak yerine, bir dönüp kendine sormalı insan bunu gerçekten yapmak istiyor muyum, yoksa sırf karşımdaki mutlu olsun, ona hayır deyip kabalık etmeyeyim diye mi kabul ediyorum diye? Bir de karşımdaki insan beni sömürüyor mu, yoksa gerçekten ihtiyacı var mı, bu da önemli.

Sizin örneklerinize gelince, bir çocuğa okuma pratikleri yaptırmak güzel ama bu sizin işiniz değil. Anası, babası var ve sorumluluk onların. O yüzden sorumluluk sizinmiş gibi davranmaya başladıklarında ben olsam önce lafı çakar, sonra da geri çekilirim. Ev işlerine gelince, o işler aynı zamanda eşinizin de işleri. Yapmıyorsa, evi b.k götürsün bir süre bakalım ne oluyor. Siz işleri üstlendikçe, o alıştığı rahattan vazgeçmeyecek elbette. Evde yemek mi yok, eşiniz buna dırdır mı ediyor, eee siz ütü yaparken, etrafı toparlarken o da bir çorba, bir makarna yapabilir en azından. Bırakın meyve saatinde de meyveleri o hazırlasın. Çok yetenek gerektiren işler değil bunlar, bahane de bulamaz.

Kısaca dengeyi kurmanın asıl yolu "her şeyi yapmamak, her istenilene evet dememek, insanlara sorumluluklarını, sınırlarını hatırlatmak". Yapmazsanız siz verdikçe, ne yazık ki insanlar sizi su istimal etmeye çok müsait.

ne güzel ifade etmişsin...
cidden yazına hayran kaldım...
sınırı bildir ; dengeyi kur...
bunu bşarmak zorundayım..
ne bi arkadaşımla buluşabilir oldum ne de bi aktiviteye katılır oldum...
her şey eve işe eşime odaklı olmaya başladı..
ne acı...

Bi akşam çay meyve servisi yapma kim istiyorsa kalksın alsın sende yazıl spor salonuna kalk gir sporuna eşin bişey istediğin de işim var spora gidiyorum de ya da çalışmıyorsan işe başla inan çalışmak iti geliyor insana

çalışıyorum canımcım ...
haklısın ya...
yaapamam spora gidecem diyeyim...

Biz kadınlar çok yıpranıyoruz işte çalış yetmiyor evde çalış aslında çok iyi anlıyorum seni eyer maddi açıdan sıkıntınız yoksa hafta bir yardımcı al ya da izin günleriniz de eşinle yapın canım sen yaptıkça insanlar tepene çıkıyor.

yardımcı almaya karar verdim ben de geçenlerde..

önümüzdeki ay haftalık alıcam inşaallah...
hesap kitabıı da ele alcam...
kaç aydır hep eksilerdeyiz ve ben eşimin elinin bolluğuna güvenmiyorum artık

bu yazıyı okuyunca bi an kendimi gördüm.. dün akşam bende bir patlama yaşadım..
herşeye koşan ben.. yetişemeye çalışan ben.. neden neden hep kadın anne fedakar olmak zorunda:KK43:(
sizde kendimi gördüm ..ofoff.. bende çare arıyorum ama çaresi yok.. eşim çocuklarım bencil:KK43:empati bile yapmıyorlar..

ah ah ..
kaderdaşım..
kimse kıymetimizi de bilmez...
eksiğimizi söyler ...
takdir etmez...

çok acı

kelin ilacı olsa :(
ahh ahhhh ne hayır demeyi öğrenebildim ne de ihtiyaç duyulduğunda aaa ben yaparım ne istersen diye atlamamayı sonra sonra da insanlar her yaptığımı benim zorunluluğummuş gibi algılamaya başladı :(

ah ah ..
kaderdaşım..
kimse kıymetimizi de bilmez...
eksiğimizi söyler ...
takdir etmez...

çok acı
ooooo sorma o kadar çalışrsın didinirsin güzel şeyler yapayım, iyi olsun herşey
aman herkes mutlu olsun
kimse bunları görmez çünkü neden bu bi süre sonra senin görevin olmuştur :(
ama en ufacık yanlışında bütün şimşekler senin üzerine çekilir
herkes bi eleştiri bi eleştiri, sen zaten hep böylesin olur :(

Günaydın sevgili kk hatunları...

şu hayatta insanların bencilliğinden ; her türlü her an bi şekilde yolunu bulup beni kullanmaya çalışmasından ciddi anlamda yo-rul-dum!!!

sabah kahvaltı hazrla bulaşık yıka evi topla sonra iş sonra yine yemek bulaşık ütü çamaşır çay saati meyve saati misafir ağırla...hep en çok yorulan yıpranan fazla fedakarlık gösteren ben...

eşimle bile bazen bu sorunları yaşıyorum...

mesela dün sabah spora ben de geliim seninle deyip sabah işe erken gitmem lazım iş yetiştircem deyip; ardından rahatça duşunu alan hazırlanan kahvaltısını yapan ve işe 20 dk geç giden eşim!!!

bütün iş yoğunluğum ve yorgunluğuma rağmen; abimin kızına okuma çalışması yaptırıorum her onlara gittiğimizde...dün akşam çocuk zor okudu...annesi tutup sende okuyamadı çocuk bak amcasında okudu '' dedi...sanki ben okumasın diye bişi yapıorum..

zaten borç almak için arayanları saymıyorum...aileler arkadaşlar...

siz nasılsınız? yani fedakar mısınız? bana bu konu da ne önerirsiniz?

İyilik yapıcam alelaaayyy diye atlamamanı. Böylece insanlardan beklentin mininmuma inmiş olur. Kendimde de aynısını denemeye çalışıyorum.

Sanki başımız göğe erecek de.. İnan değmez.

Mükemmel olmak zorunda değilsiniz ki :KK3: En önemli kişi kendinizsiniz o yüzden yıpratmayın kendinizi :KK20:

Ayni eski ben...Merak etmeyin sizin de birgun caniniza tam tak eder yukleri atar ferahlarsiniz.

aynen öyleeee..
hayır takdir görsek ne o da var..
empati yapılması lazm
İlk zamanlar zaten bunları yapmadığınız için eleştirirler sonradan alışırlar :KK60: Ayrıca hayatınızın başrolünde siz varsınız öncelik kendinizi mutlu edip kendinize yatırım yapmanız :KK59:

Back