fazla fedakarlık! yoruldum

mezigboz

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
169
94
13
38
Günaydın sevgili kk hatunları...

şu hayatta insanların bencilliğinden ; her türlü her an bi şekilde yolunu bulup beni kullanmaya çalışmasından ciddi anlamda yo-rul-dum!!!

sabah kahvaltı hazrla bulaşık yıka evi topla sonra iş sonra yine yemek bulaşık ütü çamaşır çay saati meyve saati misafir ağırla...hep en çok yorulan yıpranan fazla fedakarlık gösteren ben...

eşimle bile bazen bu sorunları yaşıyorum...

mesela dün sabah spora ben de geliim seninle deyip sabah işe erken gitmem lazım iş yetiştircem deyip; ardından rahatça duşunu alan hazırlanan kahvaltısını yapan ve işe 20 dk geç giden eşim!!!

bütün iş yoğunluğum ve yorgunluğuma rağmen; abimin kızına okuma çalışması yaptırıorum her onlara gittiğimizde...dün akşam çocuk zor okudu...annesi tutup sende okuyamadı çocuk bak amcasında okudu '' dedi...sanki ben okumasın diye bişi yapıorum..

zaten borç almak için arayanları saymıyorum...aileler arkadaşlar...

siz nasılsınız? yani fedakar mısınız? bana bu konu da ne önerirsiniz?

böyle davrandıkça daha çok ezilirsin. burnun her zaman dik olacak

Yaptıklarınızın bir kısmını yapmamaya başlayın..
Mesela abinizin kızına okulla ilgili yardımcı olmayın..
Eşiniz hazırlanırken siz de hazırlanın ve işe gidin..
Bunları tavırla yapmayın ama..

yapmak zorunda degılsınız... Kimse yaptıgınız için size ödül vermiyor.. Yıpratmayın kendinizi olsun bitsin..

Verdikce daha çok talepkar hale geliyor insanlar kendinizi tüketmeye başlıyorsunuz.. Tarafınızı değiştirin..

okulla ilgili yardımcı olmaktan ben de vazgeçtim..
neden ailemle oturup çay keyfi yapmak varken ona okutmakla zaman kaybediyorum ki...

bi yandan da yeğenim diyorum ; destek oliim diyorum ama zarara uğrayan ben oluyorum

Kizmayin ama kimse size madalya takmayacak.
Birakin daginik kalsin.
Her seye yetismeye ne gerek var?
Robot degilsiniz.
Fedakarligin da dozu ve yeri olmali.

ben her şeye yetişmeye çalışmadıktan sonra yarım kalıyor aksamalar oluyor diye düşündüğümden bu denli olan çabam...
ama geriye bi bakıyorum cidden madalyayı geç takdir eden yok...

kendim tükendim .
kendime zaman ayıramaz oldum

geri çekilmeyi nasıl yapabilirim?
bu işlerin de bi şekilde yapılması laızm ev işleri için diyorum
Her gün yapiyosan iki güne bir yapmaya başla yada kirlendikce temizle yemeği haftasonlari üç dört çeşit yap dolaba koy hafta içi ısıtip yiyin... yemekten sonra masayı toplarken eşine tatlı dille ben çayı yaparken sen meyveleri hazırlarsan ben de hemen yanına gelebilirim beraber keyif yapabiliriz şeklinde yardım iste.... yada sen salatayı yaparken masayı hazırlamasını rica et... Böyle böyle yavaştan bazı şeyleri eşini de alıştırarak değiştirmeye basla

Herkes fedakarlık yapıyordur hayatında ama dozunu abartmamak lazım. Ben önce kendi rahatımı, mutluluğumu önemserim, çünkü bunlar yoksa çevremdekileri de mutsuz eder, gererim. Bu eşimle, arkadaşlarımla, ailemle olan ilişkilerimde de geçerli. Bunun dengesi nasıl kurulur; "hayır" demeyi becermekle bence. İnsanların her istediklerine gözü kapalı evet demek, atlamak yerine, bir dönüp kendine sormalı insan bunu gerçekten yapmak istiyor muyum, yoksa sırf karşımdaki mutlu olsun, ona hayır deyip kabalık etmeyeyim diye mi kabul ediyorum diye? Bir de karşımdaki insan beni sömürüyor mu, yoksa gerçekten ihtiyacı var mı, bu da önemli.

Sizin örneklerinize gelince, bir çocuğa okuma pratikleri yaptırmak güzel ama bu sizin işiniz değil. Anası, babası var ve sorumluluk onların. O yüzden sorumluluk sizinmiş gibi davranmaya başladıklarında ben olsam önce lafı çakar, sonra da geri çekilirim. Ev işlerine gelince, o işler aynı zamanda eşinizin de işleri. Yapmıyorsa, evi b.k götürsün bir süre bakalım ne oluyor. Siz işleri üstlendikçe, o alıştığı rahattan vazgeçmeyecek elbette. Evde yemek mi yok, eşiniz buna dırdır mı ediyor, eee siz ütü yaparken, etrafı toparlarken o da bir çorba, bir makarna yapabilir en azından. Bırakın meyve saatinde de meyveleri o hazırlasın. Çok yetenek gerektiren işler değil bunlar, bahane de bulamaz.

Kısaca dengeyi kurmanın asıl yolu "her şeyi yapmamak, her istenilene evet dememek, insanlara sorumluluklarını, sınırlarını hatırlatmak". Yapmazsanız siz verdikçe, ne yazık ki insanlar sizi su istimal etmeye çok müsait.

Kimse size aferin demiyecek madalya da takmaz hem şu hayatta iyilik kime yaramış ki boşverin bu kadar fedakarlık yeter.

okulla ilgili yardımcı olmaktan ben de vazgeçtim..
neden ailemle oturup çay keyfi yapmak varken ona okutmakla zaman kaybediyorum ki...

bi yandan da yeğenim diyorum ; destek oliim diyorum ama zarara uğrayan ben oluyorum

Sizin yeğeniniz kabul de sizin zaten vaktiniz kısıtlı..
Anneciği babacığı çare bulsun sorunlarla ilgili..
Ayrıca takdir görmemek de çok can sıkıcı..

geri çekilmeyi nasıl yapabilirim?
bu işlerin de bi şekilde yapılması laızm ev işleri için diyorum

Kahvalti mi edilecek? Sallama cay+tost ya da bugun pogaca yiyiveririz canim ne olacak...
Temizlik mi yapılacak? Haftada 1, en fazla 2 saatte.
Ortalik mi toplanacak? Yarin aksam yaparsin acelen ne.
Yemek mi yapilacak? Cocugun yoksa ikiniz de gelisme doneminde degilsiniz, canin istemiyorsa ya makarna ya disaridan soyle.

Yetisme her seye, esin de rahatsiz olursa yardimci olur mecburen.

eşime yap dersen yapar...
ama bu ne kadar sürer.....?yani o yapana kadr ben tükeniyorum..
ama bi şekilde ortak olması lazım...her şeyi ben yapamıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…