böyle davrandıkça daha çok ezilirsin. burnun her zaman dik olacakGünaydın sevgili kk hatunları...
şu hayatta insanların bencilliğinden ; her türlü her an bi şekilde yolunu bulup beni kullanmaya çalışmasından ciddi anlamda yo-rul-dum!!!
sabah kahvaltı hazrla bulaşık yıka evi topla sonra iş sonra yine yemek bulaşık ütü çamaşır çay saati meyve saati misafir ağırla...hep en çok yorulan yıpranan fazla fedakarlık gösteren ben...
eşimle bile bazen bu sorunları yaşıyorum...
mesela dün sabah spora ben de geliim seninle deyip sabah işe erken gitmem lazım iş yetiştircem deyip; ardından rahatça duşunu alan hazırlanan kahvaltısını yapan ve işe 20 dk geç giden eşim!!!
bütün iş yoğunluğum ve yorgunluğuma rağmen; abimin kızına okuma çalışması yaptırıorum her onlara gittiğimizde...dün akşam çocuk zor okudu...annesi tutup sende okuyamadı çocuk bak amcasında okudu '' dedi...sanki ben okumasın diye bişi yapıorum..
zaten borç almak için arayanları saymıyorum...aileler arkadaşlar...
siz nasılsınız? yani fedakar mısınız? bana bu konu da ne önerirsiniz?
Yaptıklarınızın bir kısmını yapmamaya başlayın..
Mesela abinizin kızına okulla ilgili yardımcı olmayın..
Eşiniz hazırlanırken siz de hazırlanın ve işe gidin..
Bunları tavırla yapmayın ama..
böyle davrandıkça daha çok ezilirsin. burnun her zaman dik olacak
Kizmayin ama kimse size madalya takmayacak.
Birakin daginik kalsin.
Her seye yetismeye ne gerek var?
Robot degilsiniz.
Fedakarligin da dozu ve yeri olmali.
Siz böyle sustukça tepenize ev dikerler.... ezdirmeyin kendinizi herşeye yetişmek zorunda diilsiniz... biraz geri çekilin...
böyle davrandıkça daha çok ezilirsin. burnun her zaman dik olacak
yapmak zorunda degılsınız... Kimse yaptıgınız için size ödül vermiyor.. Yıpratmayın kendinizi olsun bitsin..
Verdikce daha çok talepkar hale geliyor insanlar kendinizi tüketmeye başlıyorsunuz.. Tarafınızı değiştirin..
Her gün yapiyosan iki güne bir yapmaya başla yada kirlendikce temizle yemeği haftasonlari üç dört çeşit yap dolaba koy hafta içi ısıtip yiyin... yemekten sonra masayı toplarken eşine tatlı dille ben çayı yaparken sen meyveleri hazırlarsan ben de hemen yanına gelebilirim beraber keyif yapabiliriz şeklinde yardım iste.... yada sen salatayı yaparken masayı hazırlamasını rica et... Böyle böyle yavaştan bazı şeyleri eşini de alıştırarak değiştirmeye baslageri çekilmeyi nasıl yapabilirim?
bu işlerin de bi şekilde yapılması laızm ev işleri için diyorum
okulla ilgili yardımcı olmaktan ben de vazgeçtim..
neden ailemle oturup çay keyfi yapmak varken ona okutmakla zaman kaybediyorum ki...
bi yandan da yeğenim diyorum ; destek oliim diyorum ama zarara uğrayan ben oluyorum
geri çekilmeyi nasıl yapabilirim?
bu işlerin de bi şekilde yapılması laızm ev işleri için diyorum
Artık kahvaltı hazırlamicam geç gidiyosun saatin değişiyor sen hazırla diyin
Her gün yapiyosan iki güne bir yapmaya başla yada kirlendikce temizle yemeği haftasonlari üç dört çeşit yap dolaba koy hafta içi ısıtip yiyin... yemekten sonra masayı toplarken eşine tatlı dille ben çayı yaparken sen meyveleri hazırlarsan ben de hemen yanına gelebilirim beraber keyif yapabiliriz şeklinde yardım iste.... yada sen salatayı yaparken masayı hazırlamasını rica et... Böyle böyle yavaştan bazı şeyleri eşini de alıştırarak değiştirmeye basla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?