- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
- 798
- Konu Sahibi acembuselik
-
valla bu dediklerinizi bende yapiyorum ama 4 kisiyle bile bu kadar olmuyor..yani her gun camasir yikayacak kadar. herneyse..herkesin kendi kesesi kendi camasiriEşim ben ve oğlum. Mesela her gün ya da en geç gün aşırı duş alırım ve üstümü değiştiririm. Eşim de öyle. Gün içinde hafif terlesem ya da yemek yapsam üstüme sinse, oğlum yemek yerken üstüne damlatsa değiştiririz hemen. Aynı şekilde dışarı gidip geldikten sonra da değiştirmek gerekiyor. Oğlum dışarıdayken montu battaniyesi, beresi kaşkolu vs kirlendiği için onları da Ayrıyeten hassas programda yıkıyorum. Havlular gün aşırı değişiyor, banyo havluları haftada bir. Evde çocuk olunca koltuk örtüleri de leke olup yıkanabiliyor. Ortalama haftada bir kere oluyor. Nevresimler yine kışın haftada bir, yazın haftada 2 kere değişiyor. Yatağa alez+çift çarşaf, yastıklara alez+çift kılıf kullanıyorum, onlar da tek makineye sığmıyor haliyle.
paradan ziyade hasta olunca zor duzeliyor benimkiler...benım bebek var geziyor tüm odaları mecbur yakıyorum hastane parası vermemek için
aynen öyle canım zam da geldikçe geliyor haparadan ziyade hasta olunca zor duzeliyor benimkiler...
cocuklar yokken biz sade oturma odasini yakardik simdi tum ev, kullansakta kullanmasakta..cocuklar aniden girer filan diye..
varsin canlari sag olsunda..elektrik gaz onlarin köpegi olsun
ufoyu hiç sevmiyorum kendini ısıtıyor anca kapatınca buz kesiyor heryer hemde hava kuruyor elektrikte çok yakıyor yağlıkalorifer yakıyorum geceleriİnan bende o mantikla her yeri yakiyorum yuksekde yakmasamda ilik olsun diyorumbari
Oglum var benimde cok kucuk degil ama mutfaga odalara giriyo kapilarida hic ortmuyo sagolsun
Yani evde oglum olmasa mutfak ve oturma odasini yakarim sadece
Gunduzde ufoyla idare ederim ama cocuk olunca mecbur yakiyoruz.
Saglik olsun artik ama sirf dogalgaza uzuluyorum o da isinamadigimizdan kuzey cephe olmandan falan.
Ben kendi ust ve alt komsumu dusunerek yazdim, makinadan makinaya degisir zaten. Size kolay gelsin =)Benim sıkma da 63 db sesi çıkıyor supurgemden 2db daha dusuk.
Makine banyoda olduğu için de diğer odalara ses yayılmıyor.
Ben komşularıma sıkıntı yaratmiyorum :)
Diğerleri düşünsün
Hangi şehir?doğalgaz sayacı kapının önünde biz o şekilde kontrol ediyoruz metreküpü 1 tl zaten biz önceden hesaplıyoruz ne kadar geleceğini :)
elektrik faturanız akıllı sayaç sisteminde mi ?
Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(
ayda iki kere nasıl çamaşır yıkanır anlayamadım ben.
makine 20 kglık falan mı??
eğer hafta içi hiç çalıştırmazsam haftasonu boyunca çamaşır yıkıyorum ben, abartmıuyorum, iki günde 5-6 çalıştığı oluyor.
her şeyi bir kenara koysam, kış şartlarında en kötü haftada 3 kere duş alsa bir insan çıkaracağı kıyafetler zaten bir makineye yaklaşır.gerçekten düşünüyorum anlam veremiyorum. evde giyilen eşofman tarzı kıyafetler ayrı, pijamalar ayrı, iç çamaşırları ayrı. e dışarı kıyafeti ayrı.yani bir tek insanın bile bir haftada tonla kıyafeti çıkar.
kıyafet değiştirmiyor musunuz ? evde en az iki kişi yaşadığını düşünürsek, bütün kıyafetler *2 desek, yok vallahi aklım almadı ayda iki kez çalıştırmaya
hadi kıyafeti geçtim , bir takım nevresimle üç tane havlu atsan makine dolar. abartmıyorum ya benim makinem 8 kglık, öyle küçük de değil yani.
bunun bornozu var, el yüz mutfak havluları var, banyo paspası vs var. bunlar hiç yıkanmıyor mu bir ay boyunca?
ya da her şeyi bir arada mı yıkıyorsunuz??
biri gerçekten bunu açıklayabilirse bana minnettar olacağım kendisine.
bilmiyorum ki ama annemle oturduğumuzdan beri yaptığımız şeyler... fişte priz bırakmam kesinlikle, eşim elektrikleri çok açık bırakır onuda alıştırmaya çalışıyorum. benimde eşim polis memuru yedek kıyafeti çok hafta sonları (akşam) yıkarım uzun programda yıkamıyorum pek kirli olmuyor çamaşırlar ütüyüde akşam toplu yapıyorum elektriğim bu ay 29 geldi su 24 tl geldi evim sıcak bende çalışıyorum. Yalıtımı iyi birde hamileyim bana sıcak da geliyor doğalgaz açmadım daha hiç 13 tl falan geliyor sadece sıcak su açacağım zaman açıyorum kombiyi
Ayda 2 3 kere çamaşır yikayan varmış. Ya da makinayı tika basa dolduran... hayretler içerisindeyim.
Marketlerde ya da asansörde farkediyorum, üstü başı leş gibi kokan insanlar var.
Öğrencilerimin bazılarına yaklasamıyorum bile kokudan...
Ayda 2 kere çamaşır yıkayınca ya da makinayi tika basa doldurunca boyle oluyor.
Ayrica bulasik makinasi hergun kullanilmazsa bulasik biriktirilirse ev kokar..
Tasarruf yapicam diye kokamam varsın 100 tl fazla ödeyim....
Bi de aklima bi tanıdığım geldi. Ben doğallıktan yanayım roll on parfüm kullanmam diyor kokusundan evine gidemiyoruz. Çoluk çocuğuna eşine acıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?