- 23 Mart 2014
- 6.461
- 12.327
- 198
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
Harf başına para alımı başlamıştır
Osmanlı İmparatorluğunu inkar etmemiz veya yok saymamız mümkün değil, bizim tarihimizdir Osmanlı, denildiği gibi dizilerden öğrenmeye çalışanların yanısıra, ciddi manada bilen, araştıranlarda var.
Japon'lar bize biraz haksızlık yapmış gibi
Ben de İran tarihine ilgi duyuyorum .Kafayı ona taktım epeydir.Her ülkenin tarihiyle o ülkenin vatandaşlarından fazla ilgilenen ve o tarihi daha iyi bilen birileri illa ki vardır zaten. Benim en büyük ilgi alanlarımdan biri 1400-1600 İngiltere tarihi mesela.
Kaldı ki o ülkenin dışından birinin çok daha detaylı okuması zaten mantıklı, düşünürsek biz küçük yaştan beri hem genel Türk tarihi hem Osmanlı tarihi okutularak büyüyoruz. O adam sonradan öğrendiği için bizden çok daha fazla okuyor. Bu böyledir, şimdi forumdan biri Japon tarihine merak salsa sıradan bir Japon'dan daha fazla araştırmak zorunda kalır.
Neredeyse hiç bilmediğimiz, sadece Osmanlı'ya değen taraflarını bildiğimiz ülkeleri keşfetmek güzel oluyor değil mi? :)Ben de İran tarihine ilgi duyuyorum .Kafayı ona taktım epeydir.
Haklısın, ben tarihle pek ilgili değilimdir, okul bilgilerim ve burada sizlerden duyup aslı astarını araştırdıklarım dışında merak uyandırmıyor tarih bende.Her ülkenin tarihiyle o ülkenin vatandaşlarından fazla ilgilenen ve o tarihi daha iyi bilen birileri illa ki vardır zaten. Benim en büyük ilgi alanlarımdan biri 1400-1600 İngiltere tarihi mesela.
Kaldı ki o ülkenin dışından birinin çok daha detaylı okuması zaten mantıklı, düşünürsek biz küçük yaştan beri hem genel Türk tarihi hem Osmanlı tarihi okutularak büyüyoruz. O adam sonradan öğrendiği için bizden çok daha fazla okuyor. Bu böyledir, şimdi forumdan biri Japon tarihine merak salsa sıradan bir Japon'dan daha fazla araştırmak zorunda kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?