- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi lamelifAmine
tek eksiğimiz osmanlıcaydı zaten![KK45 :KK45: :KK45:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk45.gif)
siz biliyorsunuz da madalya mı takıyorlar
![KK45 :KK45: :KK45:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk45.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tek eksiğimiz osmanlıcaydı zaten
amin aminbelki öyledir ne biliyorsun !!!!
ha tek eksiğim bu değil eksiğim ve bilmediğim o kadar çok ki ...ve bilmediklerim hiç bir zaman bitmeyecek ALLAH ilim öğrenme azmi ve gücü versin HEPİMİZE![]()
Onun sorumlusu ben degilim okudugunuz yazarlar dirtip horlatıyolar.Osmanlıcayı ben öldürmedim. Ölmesi gerektiği için ölüp gitti. Ölmesi gereken diller ölüyor, yaşaması uygun olanlar sağ kalıyor. Doğal seçilim kimseyi kayırmaz.
Hala cahil bırakıldık teranesi. Bi bitmediniz
Bırak Allasen Türkçeyi düzgün konuşup yazmayı ogrensinler de Osmalicasi kalsın.Öyle tabi. Osmanlı bilim adamları 1910'da uzaya füze furlatacaklardı ama Cumhuriyet gelince cahil kaldılar.
Okuryazarlık oranı %99du Osmanlı'da, Türk alfabesi bir gecede herkesi cahil bıraktı.
Onun sorumlusu ben degilim okudugunuz yazarlar dirtip horlatıyolar.
Bizde onlardan öğreniyoruz işte ölmüş olan yanlarımız megerse bizimiş
ibugün bazı yorumlar şaşırtıyor beni
öğrenmeyi çok isterdim ...ki kurs araştırıyorum var ise gideceğim inşallah![]()
yok ben anladım seni--Evet bende beni begenen kişiden sonra yanlis anlasildigimi farkettim.demek ki benim ne kadar osmanlı aşığı olduğumu ve karşıtının da karşıtı olduğumu bilmiyor:) o yüzden ikinci mesajı yazma gereği duydum
i
bakın benim demek istediğimi tam olarak anlamadınız ben ilk konuşmamın beri alfabemizi değiştirip meshep değiştirir gibi herşeyimizi değiştirelim demiyorumBakın, Antik Mısırca da öldü, ama araştırması tabi ki yapılıyor. Ama kimse çıkıp bu dili tekrar konuşalım, yazalım demiyor.
Osmanlıca da keza, araştırması yapılsın ama bu kadar.Diğer ölü diller neyse bu dil de o.
Ölüyü mezardan çıkarmayız, mezarına saygı duyarız, yaşarken yaptıklarını araştırır öğreniriz, bu kadar. Kemikleri mezarında kalır.
Bizim kimseden bir ley öğrenmeye ihtiyacımız yok. 5090990853 kez yazdığım gibi, bu konuda çalışmalar yapan Türk tarihbilimciler zaten var ve çok sayıda. Madem Osmanlıcaya bu kadar meraklısınız, burda Japon Japon sayıklayacağınıza şimdi açın bu araştırmacılar kimdir bakın, araştırmalarını okuyun.
Haddim değil, Türkçe öğretmeni değilim ama kendimce doğru yazmaya dikkat ederim. Ola ki yanlış bir şey görürsem söylerim. Şimdiden yazıyorum ki ileride aramızda yanlış anlaşılmalar olmasın. Büyük küçük harf ile yazmaktan değil, diğer şeylerden bahsediyorum.birisi bana Türkçe'yi doğru yazmayı öğretebilir mi
cidden söylüyorum üstüme alınıyorum artık yanlışlarımı düzeltmek isterim![]()
deyil-beyendim -yapmıom gibi miHaddim değil, Türkçe öğretmeni değilim ama kendimce doğru yazmaya dikkat ederim. Ola ki yanlış bir şey görürsem söylerim. Şimdiden yazıyorum ki ileride aramızda yanlış anlaşılmalar olmasın. Büyük küçük harf ile yazmaktan değil, diğer şeylerden bahsediyorum.
birisi bana Türkçe'yi doğru yazmayı öğretebilir mi
cidden söylüyorum üstüme alınıyorum artık yanlışlarımı düzeltmek isterim![]()
Ben dedeyil-beyendim -yapmıom gibi mi
bende beğenmiyorum mune hanım harfede para almıyor ama
ama varya yakında onu da yapar ben size deyim![]()
Ben de
Harfe de
Diyeyim
(Varya klavye hatasıdır diye düşünüyorum.)
Sevgiler.
Evet onlar gibi. Mesela İkinci cümledeki "bende beğenmiyorum" yazarken de ayrı olacak. Bunun en kolay bilme şekli şudur: De'yi kelimeden çıkardığımızda, cümlede anlam bozukluğu olmuyorsa, ayrı yazılacak demektir.deyil-beyendim -yapmıom gibi mi
bende beğenmiyorum mune hanım harfede para almıyor ama
ama varya yakında onu da yapar ben size deyim![]()