Mezeler - Ordövrler Fasulye Kavurması

Eline sağlık başarılar 🌺

İlk defa denediğim bi tarif,biz beğendik :kk77:

Yarım kilo taze fasulye(bkz.ben :KK45:)
2 adet kuru soğan
1 yemek yaşığı un
Biraz zeytinyağı ve tuz
2 kaşık Pınar Labne
2 kaşık süzme yoğurt

Eki Görüntüle 2686652
Fasulyelerimizi güzelce ayıklayıp yıkıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk kadar haşlıyoruz.Suyunu süzmek için süzgeçte bırakıyoruz.
Soğanları dilerseniz küp küp,dilerseniz jülyen kesip tencereye atıyoruz.Biraz rengi dönünce unumuzu ekleyip,pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavuruyoruz.Üzerine haşlanan fasulyeleri ekleyip kaşıkla karıştırmadan tencereyi sallayarak kavuruyoruz ki fasulyeler dağılmasın.
5-10 dk sonra soğan ve fasulye özdeşleşince ocağı kapatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2686657

Soğuyan fasulyelerimizi tabağa diziyoruz.Bir kapta yoğurt ve labnemizi karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.Tabağa dizdiğimiz fasulyelerin üzerine sosumuzu da koyup afiyetle yiyoruz 😍

Eki Görüntüle 2686660
O fasulyeleri tek tek dizen barnaklarin yiyim senin fasulye bile fasulyelikten çıkmış sanat olmuş ellerine sağlık :KK68: :KK68: :KK68:

Cidden böyle bir tarif var.Ama tarifte bu üstteki harç fasulye ile karıştırılıyor.Bir nevi fasulye tarator gibi düşün:KK66:Ama Eloş süslü yapmış.
İçine mısır falan konuyor hatta turşu bile oluyor.
Ben yapıyorum dediğinden kornişon turşu mısır sarımsak süzme yoğurt ama ben soğan koymuyorum yumurtalisina soğan koyuyorum

Ellerine sağlık Elalis Elalis çok severim fasulye kavurmasını yumurtalı falan böylede çok güzel olur eminim

Ellerine sağlık harika olmuş eloscum döktürmüşsün yine,başarılar diliyorum yarışmada sanada :KK200:

Karadeniz de çok yapılır 🥰 eline saglik sunum da çok güzel ❤️

Back
X