• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmville Paylam Alan

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FARMVİLLE BAĞIMLISINIZ?

• EVET OLDUKÇA

OY: 332 62,1%
  • HAYIR VAKİT BULDUKÇA OYNUYORUM.

OY: 99 18,5%
  • HİÇ OYNAMADIM ODA NE..

OY: 104 19,4%

• Ankete Katılan
    535
Gübreledim canım,yalnız ahırların ve kümesin seni bekliyo.Yetişemiyosun galiba çiftlik işlerine bi yardımcı lazım sanakaydirigubbakcemile3

evet canım bazen yetişemediğim oluyor

bende gübreledim tarlani bu arada bu gübreleme olayi ne icin yani daha cok puan mi aliyoruz:icecream:

Hey Çiftçiler !

Sizlere en son yeniliği sunmaktan mutluyuz : Crop Fertilizer
Nasıl çalışır? Basit!

Rastgele seçilmiş kullanıcılar,her gün komşu başına 5 çanta gübre alacak. Bu oyuncular daha sonra kendi komşularının çiftliklerindeki bitkilerde gübre olarak kullanabilecek…

Gübre torbaları bir arkadaş görevi (karga kovalamak,otları çekerek verilir vb.) tamamlandığı zaman verilir ve başka bir komşu çiftlikte ziyaret edildiğinde kaldırılır.

Bir kez gübrelenen tohum, normal ürünlere göre daha ışıltılı ve büyük görünür.

Solmalarına izin vermeyin, gübrelenmiş tohumlar hasat edilirken özel oyun puanları alacaksınız.

İşte size yeni özellik, umarız herkes zevk alır!

canım bunu bir siteden buldum ve gübre olayında bir de ribbon tamamlaman lazım ne kadar çok arkadaşının çiftliğine girip gübre atarsan görevi o kadar kısa sürede tamamlarsın

Farmville Para kazanmak ve oyun içindeki araçlar: Para kazanmaya başlamak için en başta tarlanızı oluşturmanız lazım. Bunun için en başta Plow Tool seçin ve alanlar oluşturmaya başlayın. Oluşturduğunuz tarlalar kahverengi olacaktır. Bu durumdayken ekmeye başlayabilirsiniz.

Plow tool tarla oluşturmaya yarar. Hemen sağındaki

Delete Tool ise varolan eşyaları ya da tarlaları silmeye yarar.

Plant/harvest tool ise ekip biçmek içindir.

Plant tohum ekmek ve de harvest toplamak anlamına gelir. Ekime hazır tarlanız yoksa bu araç ile tarlanızı yenilersiniz. Sonra hazır olan tarlayı bu araçla tıklarsanız, tohum satın alma ekranı yani market çıkacaktır. Buradan en uygun tohumu alıp ekeceksiniz. Tohum çeşitine göre 4 saat, 12 saat 1 gün bekleyecek ve o süre sonunda olgunlaşan meyve ve sebzeleri toplayacaksınız. Bu sayede para kazanacaksınız.

Oyun içindeki araçlar ve özellikler: Yukarıda yazdıklarım dışında market butonuna basarsanız çeşitli ağaçlar satın alabilir, dekorasyon ürünleri satın alabilirsiniz.

Seeds= Tohum,
Trees=Ağaç,
Animals= Hayvanlar,
Buildings=Binalar,
Decoration=Dekor,
Expand= ise genişleme anlamına gelmektedir.

Buradan alacağınız ağaçlar da size para kazandırabilir. Hayvanlar da aynı şekilde. Binalar ve dekorlarla para kazanamazsınız. Sadece XP yani tecrübe puanı kazanırsınız. Expand ile de tarlanızın boyutunu büyüterek daha çok para kazanabilirsiniz.

Farmville Püf Noktaları
Farmville Arkadaş ekleme: Bu Oyun Facebook kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşmaktadır bunun nedenide oyunun püf noktalarıyla ilgili, şimdi bakalım bu oyun neden hızla yaygınlaşıyor, oyunun zevkli olmasını bir kenara bırakacak olursak 1. nedeni oyunun içerisinde arkadaşlarını davet etme diye bir yer var peki arkadaşını davet edince ne oluyor? bunun birçok faydası var gün içerisinde davet ettiğin kişinin tarlasını ziyaret ettiğinde 20 altın ve 5 xp kazanırsın hem maddi kazanç elde edersin hemde xp toplayarak levet atlamada (bölüm geçmede) faydası olur, eee bu kadarcık tarlayla ne kadar ekip biçeceksin bir yere kadar değilmi işte burdada yine arkadaş eklemenin faydasını görüyorsun, 8 arkadaş eklediğinde 10.000 altın karşılığında tarlan 12×12 den 14×14 e büyüyor daha çok ekme ve daha çok kazanma şansı senin için sonra 10 kişiye çıkardığında arkadaş sayısını her dolaştığın arkadaşta hem altın hem xp hemde kazan ve tarlanıda 16×16 ya büyüt eee işin içine hırta girdimmi işte bu oyun bu nedenle çok ama çok hızlı yaygınlaştı.

Farmville Ağaç ve Hayvanlar: Şimdi Marketten Ağaç ve Hayvan ekleyerek bunlardan 1 -2 3 günde verim almanız mümkün 1 kere para ödeyeceksiniz ve size düzenli olarak gelir getirecek ama siz bunlara para harcamak istemiyorsunuz para harcamadanda bunlara sahip olmanız mümkün biraz yardımlaşma ile bunu çözebiliriz, Burda freegifts seçeneğini kullanacağız buradan oyundaki puanlarınıza göre kilitleri açılmış olan ağaç hayvan dekarayon ürünlerinden listenizde bulunan kişilere hediye edebilirsiniz onlarda size ederek para harcamadan gelir elde edebilirsiz vede çifliğiniz için dekarasyonlar yapabilirsiniz.

Farmville Sebzeler: Sebzelerdeki püf noktalarına baktığımızda burada bize uygun saatleri seçerek ektiğimiz sebzeleri çürütmemeye özen gösteriniz, ayrıca kısa sürede ürün veren çilek, böğürtlen, bal kabağı gibi ürünlerden ekmenizde size hızlı para ve xp kazandıracaktır, akşam yatarken ise genelde 12 saatlik ürünlerden ekmeniz tarlanızın sürekli çalışmasına ve size kazandırmasına fayda sağlar.

Farmville Madalya görevleri nasıl yapılıyor,

Aynı görev için 4 aşama ve madalya mevcut.Mavi madalya alınca o görev bitiyor. Her madalya alışında XP ve coins kazanıyorsun.

1. Arkadaş Ekleme Görevi (Kişi ekleme 8 de ve 10 da tarla büyür.sonrası açık değil ama yinede çok kişi eklemek lazım)
2. Arkadaş Tarlasına Yardım Görevi (ekrana gelen arkadaşlara yardım etme sayımız)
3. Para Kazanma Görevi (biriktirdiğimiz para)
4. Para Harcama Görevi (marketteki harcama tutarımız)
5. Tarla Hasat Görevi (Toplamdaki tarla hasadı)
6. Ağaç Hasat Görevi (Toplamdaki ağaç hasadı)
7. Hayvan Hasat Görevi (Toplamdaki hayvan hasadı ile ilgili)
8. Bina alma Görevi (Ana binalardan alıp ilgili sayıya ulaşmaya çalışıyoruz)
9. Dekorasyon Malzemesi Alma Görevi (çitler,yayık,havuz v.b alıp ilgili sayıya ulaşmak)
10. Hayan Yardım Görevi (Arkadaşlarının ana sayfasında görürsen Adopt Yapıp kazanabiliyorsun)
11. Tarla Resim Çekme Görevi (Değişik arkadaşlarının tarlalarının resmini çekmek)
12. Değişik Ürünler Hasat Etme Görevi (17 değişik ürünü ekip hasadını yapmak)
13. Değişik Ağaçlar Hasat Etme Görevi (15 değişik ağacı ekip hasadını yapmak)
14. Değişik Hayvanlar Hasat Etme Görevi (8 değişik hayvanı tarlaya koyup hasadını yapmak)
15. Hediye Kutusu Görevi (Gelen hediyeleri saklayıp belirli sayıya ulaşınca madalya verir.)

Buraya kadar oyunu genel hatlarıyla anlatmaya çalıştım. Bir çok kişi Facebook FarmVille Hileleri adı altında arama yapıyor. Farm ville altını paraya dönüştürme, Farmville para hilesi, Farmville altın hilesi, Farmville ağaç hilesi, Farmville ev hilesi, Farmville hayvan hilesi, Farmville tarla hilesi, Farmville çok para kazanmak istiyorum gibi bir sürü arama mevcut. Elbette her oyunun hilesi vardır. Ama bu oyundaki amaç hem sizi facebooka bağlamak hemde paypal aracılıgı ise sizden para koparmak

Hey Çiftçiler!

Çiçeklerin hediye edilebildiğini duyurduğumuz için şu an çok mutluyuz!

Bu özellik şu anda yalnızca rasgele seçilen bir grup kullanıcıda mevcuttur.

Çiçekleri hasat ederken, avatarların üstünde küçük metinler gösterilecek ve, “Mükemmel demet” için bir şansınız olduğu bu metinde gösterilecek.

Eğer Kişisel bahçeniz yoksa; ilk buketinizde yukarıda pop up alanına izin vermelisiniz. Tıpkı yalnız hayvanlarda olduğu gibi, arkadaşlarınızdan biri tıklayarak buketinizi alabilir ve sergileyebilir.

Eğer Kişisel bahçeniz varsa bu harika buketleri içine koyup sergileyebilirsiniz. Kişisel bahçe almak için 30,000 coin yada 30 tarla parası ve 10 komşuya ihtiyacınız vardır.

Kişisel Bahçe 30 Mükemmel demet alabilir. Mükemmel demetleri paylaşmak için, Kişisel bahçeyi aç’ı tıklamanız yeterlidir.

Bir kez açtıktan sonra, mükemmel demetleri paylaşmak istediğiniz çiçek sayısını seçin (en fazla 5 Çiçek) seçebilirsiniz. Pop-up, duvarınızda görünmesi için izin isteyecektir. Paylaşmak istediğiniz buket sayısına göre,arkadaşlarınız buketlerinizi besleyebilir ve kendi tarlalarında dekoratif olarak kullanabilirler.

Kişisel bahçe haricinde buketlerinizi kullanabilir ve mükemmel dekorasyonlar yapabilirsiniz.

Umarız bu yeni özellikten zevk alırsınız…
.Mandıralar hakkında bazı bilinmesi gerekenler;

Bir seferde mandıraya en fazla 20 inek yerleştirilebilir,
Mandıra 24 saatte bir kullanılabilir ve içerdeki tüm ineklerden süt alınır. (Örneğin mandırada 10 inek varsa, inek başına 6 Coin’den toplam 60 Coin kazanırsınız.)
Mandıra alabilmek için en az 8 komşunuz olmalıdır. Eğer 8 komşunuz yoksa 20 Çiftlik parası ile alabilirsiniz.
Mandıraya ineği almak için, ineğin üzerine gelerek “taşı” seçeneğini seçin. Daha sonra ineğinizi mandıraya doğru uçurun ve mandıra üzerinde serbest bırakın. ınek mandıraya geldiğinde,mandıranın ışığı sarı olarak yanacaktır.
ıneğinizi mandıradan çıkarmak için, mandıranın üzerine tıklayıp “inekleri kaldır” seçeneğini tıklayın.
Çiftliğinizde en fazla 5 mandıra bulundurabilirsiniz.

Kızlarrrr lütfen banada yardım edin,oyunu daha yeni oynamaya başladım,henüz level 9 dayım.2 kere mahsulümü çürüttüm,doğru düzgün para kazanamadım,gübre lazım heralde bilmiyorum.mafoldumben
benide komşunuz olarak aranıza alın,yardım ediiinn mafoldumben mafoldumben mafoldumben

ajikal canım mahsulunu zamanında toplamazsan çürür bunun gübreyle bir ilgisi yok her ektiğin tohumun altında kaç saatte yetişeceği yazar örneğin çilek 4 saate yetişir toplaman için de 4 saatin var yani 1 çilek yetiştikten sonra 4 saat içinde toplamazsan çürür canım
yada taze fasülye 1 günde yetişir ve 1 günde de toplaman gerekir aman vaktini kaçırma yoksa çürütürsün

komşu lazım kızlarr..ilgilenenler yok mu?hadin gariiiii...yerimsenibenyerimsenibenŞeniz.ajikal canım ben komşu olurum sana..istersen özel measj bana ben eklerim seni.yerimsenibenhihoyyyt..niye mahsülün çürüdü kii..yetişemedin mi biçmeye:uhm:..işin olduğu günler uzun süreli şeyler ekmelisin.a.s.üzülme yardımcı oluruz sana canım beniimm..Şeniz.

ajikal canım mahsulunu zamanında toplamazsan çürür bunun gübreyle bir ilgisi yok her ektiğin tohumun altında kaç saatte yetişeceği yazar örneğin çilek 4 saate yetişir toplaman için de 4 saatin var yani 1 çilek yetiştikten sonra 4 saat içinde toplamazsan çürür canım
yada taze fasülye 1 günde yetişir ve 1 günde de toplaman gerekir aman vaktini kaçırma yoksa çürütürsün

canım bundan sonra mahsulümü zamanında toplayacağım,ama önce ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,ekip biçip paramı biriktireyim yoksa hemen ağaç yada hayvanmı alayım,ben şuan tüm tarlama balkabağı ektim,para biriktirmeye çalışıyorum.
zaten ingilizcemde çok iyi değil,sürekli yazılar çıkıp duruyor,sözlük karıştırmaktan gına geldi

komşu lazım kızlarr..ilgilenenler yok mu?hadin gariiiii...yerimsenibenyerimsenibenŞeniz.ajikal canım ben komşu olurum sana..istersen özel measj bana ben eklerim seni.yerimsenibenhihoyyyt..niye mahsülün çürüdü kii..yetişemedin mi biçmeye:uhm:..işin olduğu günler uzun süreli şeyler ekmelisin.a.s.üzülme yardımcı oluruz sana canım beniimm..Şeniz.

canım özel mesaj atamıyorum sanaaa

level atlama k istiyorsan öncelikle devamlı ekip biçmelisindekorasyon filan boşver bir de çok fazla komşu edinmeye bak tarlanı büyütebilmek için

ebrum yumoş yayınla beklıyom hadii :roflol:

yayınlıyom uleeeee:roflol::roflol::roflol::roflol: bu farm ville deki tavuklar bile benden çok yumurtluyo:roflol::roflol::roflol:ben tembelin tekiyim yaaaww:bbo::bbo:laelaelaelaelae:hulya::hulya:

canım bundan sonra mahsulümü zamanında toplayacağım,ama önce ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,ekip biçip paramı biriktireyim yoksa hemen ağaç yada hayvanmı alayım,ben şuan tüm tarlama balkabağı ektim,para biriktirmeye çalışıyorum.
zaten ingilizcemde çok iyi değil,sürekli yazılar çıkıp duruyor,sözlük karıştırmaktan gına geldi

bastan tarlani hayvanla cok doldurma ek,bic para kazan..agacta cok yer kaplamiyor kenarda bos kalan yerlerde duruyor..o acidan iyi..hayvanlar ve agaclar hediye gonderiliyor..simdilik alma..hediye isteesositosositosonra da sende olmayan agac ve hayvanlari alirsin..birde yilbasi agaci var iki tane suresi yilbasina dogru bitiyor..1500 altin istersen al..iyi altin veriyor hemde olmayan bir agac..once ek..para topla derim.zamanla gerisi gelir..elinde devamli para olsun istiyorsa kisa sureli de ek mesela cilek 4 saat..ben ilk zamanlar bol cilek,gece yatarken kabak,birazda fasulye ektim..xp icin en basta yer alan gulu ekebilirsin onunda suresi az bitecek yilbasina ozel.tabi levelin ilerlemisse.alabiliyorsan ek..

Son düzenleme:
bastan tarlani hayvanla cok doldurma ek,bic para kazan..agacta cok yer kaplamiyor kenarda bos kalan yerlerde duruyor..o acidan iyi..hayvanlar ve agaclar hediye gonderiliyor..simdilik alma..hediye isteesositosositosonra da sende olmayan agac ve hayvanlari alirsin..birde yilbasi agaci var iki tane suresi yilbasina dogru bitiyor..1500 altin istersen al..iyi altin veriyor hemde olmayan bir agac..once ek..para topla derim.zamanla gerisi gelir..elinde devamli para olsun istiyorsa kisa sureli de ek mesela cilek 4 saat..ben ilk zamanlar bol cilek,gece yatarken kabak,birazda fasulye ektim..xp icin en basta yer alan gulu ekebilirsin onunda suresi az bitecek yilbasina ozel.tabi levelin ilerlemisse.alabiliyorsan ek..

sağol canımmm çok işime yaradı söylediklerin,teşekkür ederim..
henüzlevel 9dayım,o zaman şimdilik sadece ekip biçeyim ve komşularımdan hediye istiyim..demin bir arkadaşım gübre verdi,nasıl sevindim anlatamam,tarlam ışıl ışıl oldu kaydirigubbakcemile3

sağol canımmm çok işime yaradı söylediklerin,teşekkür ederim..
henüzlevel 9dayım,o zaman şimdilik sadece ekip biçeyim ve komşularımdan hediye istiyim..demin bir arkadaşım gübre verdi,nasıl sevindim anlatamam,tarlam ışıl ışıl oldu kaydirigubbakcemile3

rica ederim canimvereliniortak
ben ineklerimi,tavuklarimi,dekor malz.,agaclarin neredeyse tamamini hep hediyeden aldimmkaydirigubbakcemile3sositosositobirde ribbon larina bak neleri tamamlaman lazim ne kadar kalmis.

selam çiftlik ahalisiiiiiopuyorumnanaktan
sorun sadece bende mi bilmiyorum face hala takılıyor zor açılıyor dünden beri tıklıyorum burdan verilen linklerin hiçbirini açmadı hep hata verdii ama face açık şu anda normalde açılması lazımmm you_know bilmiyorum bende eklimisinn faceden yolllayayım diyecem amaaa:sm_confused:kimin neye ihtiyacı var bilmediğimizden bu sistem çok güzel aslında mesela benim ağacım dolu ama hala 20 30 hediyem varr kabul etmedim dahaa-kümesten ona sıra gelmediiiiizemuszemus-ecinnilinin listesi vardı facedeki adlarımızı yazdığımız artık kimse yazmıyor bende bilmiyorum ki eskiler tamamda yeniler hepten karıştııı biri el atsada şu liste yenilensee buradan yollayamayan farmdan yollasın hediyeyiii:hulya:

Back
X