• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Farklı Emzikler Kullanmak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

My son is my sun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
31
22
3
37
Merhaba,
Bebeğim 3 aylık, iki aydır avent emzik kullanıyor. Farklı emzikler kullanmama gerek kalmadan direkt onu kabul etti. Bununla birlikte hediye gelen ve her nedense bana sorulmadan alınan chicco ve mam marka emzikler var evde. 6 aydan sonra emzik değişikliği yaptığımda marka değişikliği de yapmak bebeğim açısından sorun yaratır mı? Her markanın emzik yapısı çok mu farklıdır? Bununla ilgili bir bilgi bulamadım, ben aventten devam etme taraftarıyım ama doktorumuza soracağım haftaya kontrolde, bu konuda deneyimi veya bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

Merhaba,
Bebeğim 3 aylık, iki aydır avent emzik kullanıyor. Farklı emzikler kullanmama gerek kalmadan direkt onu kabul etti. Bununla birlikte hediye gelen ve her nedense bana sorulmadan alınan chicco ve mam marka emzikler var evde. 6 aydan sonra emzik değişikliği yaptığımda marka değişikliği de yapmak bebeğim açısından sorun yaratır mı? Her markanın emzik yapısı çok mu farklıdır? Bununla ilgili bir bilgi bulamadım, ben aventten devam etme taraftarıyım ama doktorumuza soracağım haftaya kontrolde, bu konuda deneyimi veya bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

Bende avent kullanıyorum diğer hiçbir markayı bebeğim almadı ama bu da sürekli burnuna çarpıyor bende değişmek istiyorum ama bi türlü kabul etmiyor

Emzik tutturmayi nasil basardiniz benimde 2 ay 10 gunluk bebegim var cok gaz sancili emzik rahatlatirmis cabaliyorum ama tutmuyor varmi bir yontemi

Ben kandırıyormuşum gibi hissedip veremedim eşim verdi ilk :) Güya hiç emzik vermeyecektim o yüzden nuk almıştım ne olur ne olmaz bulunsun da gerekmezse atarım diye :) Oğlum ilk önce garipsedi, öğürüp çıkarmaya çalıştı, eşim tekrar verdi o çıkardıkça. Ağladıkça sıkboğaz etmeden verdi tekrar, sanırım bizimki bunu bekliyormuş, ertesi gün alıştı. Hemen gidip avent aldım madem kullanacak içime sinen marka olsun diye.
Emziğe tatlı bişeyler sürmemi söylemişlerdi ama asla denemedim, doğru bulmuyorum. Sanırım bebekler emzik seçiyor, başka emzikler deneyip başaranlar olduğunu duydum.

Emzik tutturmayi nasil basardiniz benimde 2 ay 10 gunluk bebegim var cok gaz sancili emzik rahatlatirmis cabaliyorum ama tutmuyor varmi bir yontemi
O emziği attıkça sen vereceksin öyle öyle alışıyor bi de ayağında sallarken verirsen bi de elinle destekle atmasin düşmesin o zaman da alıyor

Merhaba,
Teşekkürler.
Merhaba benim kızım da ilk avent kullandım . Onuda babası alıştırdı . 6 ay sonra zaten değişmesi gerekiyor ağız yapısı için . Kullandığım aventtin aynı modeli mam da vardı eczacım onu tavsiye etti memnun kaldım . Sonra ona devam ettim. Şimdi kızım 20 aylık emziği bıraktırmak istiyorum ama henüZ cesaretim yok tamda 2 YAŞ sendromu ağlama kırızlerinde olduğu bir dönem . Ama şunu söylemeliyim ne avent ne mam diş yapısı için iyi degil . Ön dişlerde Öne doğru Çıkma görüldü. Hem de kızım sadece uyku zamanı emer . Uykuya geçince çıkarmama rağmen çok alıştı . Şimdi dodie kullanıyorum o daha iyiymiş diş yapısı için . Keşke elimde olsaydı hiç alıştırmasaydık . Okadar ağlıyordu ki Çaresiz kaldık . Ama ikinci olursa inşallah her ağladığında emzircem diyorum yeterki sahtesine alışmasın . En kuşa zamanda bıraktırmaya çalışın bence ilerledikçe daha da zorlaşır

Her ağladığında emzirmek gerçekten çok çok zor, sadece emmek ama süt içmek istemediğinde ağlıyor mesela. Ne beslenmek ne uyumak mümkün bizim açımızdan :(
Dün oğlumun kontrolü vardı, emzik olayını sordum doktora. Değişikliğin sorun yaratacağı ile ilgili bir şey söylemedi ama emziğin silikon kısmının bebeğin yumuşak damağına kadar ulaşması için biraz uzun olması gerektiğini söyledi. Alışverişe gidince bakacağım.

Slm cnm recelinn icine az bi sey batir tadi hoşuna gidip emecekdir bi kac kere yaparsan alisir emmeye biraz tuaf gelecektir ama oyle alısacaktır

Merhaba,
Teşekkürler.
Niye emzik veriyorsunuz ki? Ne gerek var? Adı üzerinde YALANCI emzik. Yapmayın Allah aşkına bebeğinizin size ihtiyacı var ve bu günler bir daha geri gelmeyecek istediği zaman istediği kadar emsin sizi... KANDIRMAYIN onları daha şimdiden YALANCI şeylerle...

Niye emzik veriyorsunuz ki? Ne gerek var? Adı üzerinde YALANCI emzik. Yapmayın Allah aşkına bebeğinizin size ihtiyacı var ve bu günler bir daha geri gelmeyecek istediği zaman istediği kadar emsin sizi... KANDIRMAYIN onları daha şimdiden YALANCI şeylerle...

Çocuğunuz var mı veya bir bebeğin büyüme aşamalarına hiç şahit oldunuz mu?

Evet var, şahitte oldum. Başka sorunuz var mı?

Çocuğunuz varmış ve şahit de olmuşsunuz, demek ki bilirsiniz ki bebekler birbirinden tamamen farklıdır. Bazı bebeklerin emme güdüsü ise çok fazla olur.
Ben bebeğimi tek başıma büyütüyorum, sabahtan akşama akşamdan sabaha emzirmem mümkün olamaz, yemek yapmak değil hazır söylediğim yemekleri bile yiyemez durumdayken, bir hafta banyo yapamazken, iyi uyuyamazken bilirsiniz ki sütün kalitesi ve miktarı azalır. Bunların yarattığı stres sütün kesilmesine bile neden olabilir. Neyse ki sütüm gayet kaliteli ve bebeğim hızla son derece sağlıklı büyüyor, emzik sayesinde!
Yorum yaparken insanlar ne halde neyi neden yapıyorlar bilmeden bu kadar sert eleştirmek çok acımasızca, zira ben bebeğime emzik verdiğim gün kandırıyorum diye saatlerce ağlamıştım... Eşim halime dayanamamıştı ve o alıştırmıştı ilk gün. Emzik veren bütün anneler bebeklerini kandırmak için dünyaya getirmiyor, ihtiyaç doğrultusunda emziğe yöneliyorlar. Kimse çocuğun ağzında her daim mikrop taşıyan bir şey olsun istemez değil mi?
Yorumunuza önce sinirlenmiştim, şimdi sadece üzülüyorum, bir sorununa çare arayan bir anneyi durduk yere üzdünüz, teşekkürler.

Merhaba,
Teşekkürler.
cnm benim bebeğim emzik almakta çok zorlandı 2 aylıktı avent i tuttu ama ilerleyen zamanlarda hemen hemen 7 aylıkken suavinex emzik aldım (ön ve arka tarafı simetrik olanlardan, yani ne kiraz ne damaklı abentten sonra damaklı almaları zor oluyor) yaşına girince de yine suavinex in damaklı emziğine döndüm çünkü simetri uçla aşıltı normal emziğe şuan 17 aylık sadece uykuya dalarken arıyor emziğini gün içi yüzüne bile bakmaz.. 1 yaş sonrası çene yapısı açısından damaklıda fayda var.. haricinde istediğini kullan değiştir bebek sorun yapmıyorsa sende yapma..

ilginç bir bakış açınız var 2 çocuğum var ilki almadı emzik ikincisi 17 aylık hala uykuya dalarken arıyor emziğini.. ne ilkinde ne ikincisinde bir sorun yaşamadım her bebek farklı kaldı ki emzikle kandırmanın ne ilgisi var.. çocuklarımı 15-16 aya kadar emzirdim kızım emzik almadı diye sıkıntı yaşamadım ama oğlumun sürekli emme refleksi vardı sık emzirdiğim içinde aşırı kilo aldı ve bana 2.ayın sonunda doktorum emzik kullanmaya başlamamı önerdi her emme refleksinde emzirme o refleksi emzikle geliştirsin aşırı kilo alıyor önüne şimdi geçmezsek ilerleyen zamanda daha zor olur dedi meselaaaa... yani her bebek her anne her dr yorumu farklı yargılayın diye konu açılmıyor fikir verin diye açılıyor ön yargılı olmanıza anlam veremedim :KK20:

Çocuğunuz varmış ve şahit de olmuşsunuz, demek ki bilirsiniz ki bebekler birbirinden tamamen farklıdır. Bazı bebeklerin emme güdüsü ise çok fazla olur.
Ben bebeğimi tek başıma büyütüyorum, sabahtan akşama akşamdan sabaha emzirmem mümkün olamaz, yemek yapmak değil hazır söylediğim yemekleri bile yiyemez durumdayken, bir hafta banyo yapamazken, iyi uyuyamazken bilirsiniz ki sütün kalitesi ve miktarı azalır. Bunların yarattığı stres sütün kesilmesine bile neden olabilir. Neyse ki sütüm gayet kaliteli ve bebeğim hızla son derece sağlıklı büyüyor, emzik sayesinde!
Yorum yaparken insanlar ne halde neyi neden yapıyorlar bilmeden bu kadar sert eleştirmek çok acımasızca, zira ben bebeğime emzik verdiğim gün kandırıyorum diye saatlerce ağlamıştım... Eşim halime dayanamamıştı ve o alıştırmıştı ilk gün. Emzik veren bütün anneler bebeklerini kandırmak için dünyaya getirmiyor, ihtiyaç doğrultusunda emziğe yöneliyorlar. Kimse çocuğun ağzında her daim mikrop taşıyan bir şey olsun istemez değil mi?
Yorumunuza önce sinirlenmiştim, şimdi sadece üzülüyorum, bir sorununa çare arayan bir anneyi durduk yere üzdünüz, teşekkürler.
Amacım sizi üzmek değildi. Aynı süreçlerden geçtim, anlattığınız kadarıyla benzer şeyleri yaşamışız. Ama emzik değil bunun çaresi. şöyle düşünün, bebeğiniz dünyaya gelmeden önce 7-24 sizinle beraberdi. Dünyaya geldi ve yine sizinle olmak istiyor. Amacı emmek, emme refleksine bağlı olarak birşeyleri emmek değil. Amacı, niyeti sizin yanınızda olmak. Ağzına ne verirseniz emecek zaten. Adı üzerinde refleks. Size ihtiyacı varken emme ihtiyacını gidermem gerek diyerek emziğe başvurmanız yanlış. Ki sizde biliyorsunuz ki bu tür emzik ve biberon tarzı şeyler bir süre sonra bebekte iştahsızlık ve emme reddi yapıyor. Tepkim bunaydı, sert olduysa affola.

ilginç bir bakış açınız var 2 çocuğum var ilki almadı emzik ikincisi 17 aylık hala uykuya dalarken arıyor emziğini.. ne ilkinde ne ikincisinde bir sorun yaşamadım her bebek farklı kaldı ki emzikle kandırmanın ne ilgisi var.. çocuklarımı 15-16 aya kadar emzirdim kızım emzik almadı diye sıkıntı yaşamadım ama oğlumun sürekli emme refleksi vardı sık emzirdiğim içinde aşırı kilo aldı ve bana 2.ayın sonunda doktorum emzik kullanmaya başlamamı önerdi her emme refleksinde emzirme o refleksi emzikle geliştirsin aşırı kilo alıyor önüne şimdi geçmezsek ilerleyen zamanda daha zor olur dedi meselaaaa... yani her bebek her anne her dr yorumu farklı yargılayın diye konu açılmıyor fikir verin diye açılıyor ön yargılı olmanıza anlam veremedim :KK20:
Önyargı değil. Benim bebeğimde sürekli emdi beni, 2900 doğum kilosuyken ikinci ayın sonunda baya baya kilo almıştı. İlk doktorum her istediğinde emzirirsen çocuğun obez olur dedi. Gittiğim başka bir doktorda tabiki çocuk gak dese emzir guk dese emzir göğüslerin bunun içn var demişti. Araştırdım, dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı verilerine baktım. Tomris cesuroğlu(Hacettepe mezunu doktor, emzirme konusunda müthiş bilgilendirici tecrübeleri mevcut) notlarını okudum ve öğrendim ki emzirmek bebekleri obeziteden koruyor. İlk doktorumun söylediği tamamen kendi yorumu. Şimdi bebeğim 10 aylık ve maşallah gayet iyi durumda (kilo açısından şişman bu yüzden iyi filan demiyorum yaşıtlarıyla aynı durumda) Demem o ki araştırmak lazım. Değil mi ki her annenin hayali 24 aya kadar emzirmek, o zaman hataya düşmemek lazım hayalleri gerçekleştirmek adına.

Son düzenleme:
Googleye tomris cesuroğlu emzirme notları yazar, okursanız demek istediğimi anlayacak ve benim bakış açımı göreceksinizdir.:KK52:

Önyargı değil. Benim bebeğimde sürekli emdi beni, 2900 doğum kilosuyken ikinci ayın sonunda baya baya kilo almıştı. İlk doktorum her istediğinde emzirirsen çocuğun obez olur dedi. Gittiğim başka bir doktorda tabiki çocuk gak dese emzir guk dese emzir göğüslerin bunun içn var demişti. Araştırdım, dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığı verilerine baktım. Tomris cesuroğlu(emzirme konusunda uzman ) notlarını okudum ve öğrendim ki emzirmek bebekleri obeziteden koruyor. İlk doktorumun söylediği tamamen kendi yorumu. Şimdi bebeğim 10 aylık ve maşallah gayet iyi durumda (kilo açısından şişman bu yüzden iyi filan demiyorum yaşıtlarıyla aynı durumda) Demem o ki araştırmak lazım. Değil mi ki her annenin hayali 24 aya kadar emzirmek, o zaman hataya düşmemek lazım hayalleri gerçekleştirmek adına.
ben doktoruma güvenmeyi tercih ettim oğlum erken doğum olmasına rağmen kendi ayından çok çok önde ilerlemeye başlamıştı ve bu korkutucu olabilirdi hala bile ayından çok çok önde ilerliyor şükür sütümde yaradı bakımını da iyi yaptım.. aynı doktor oğlumda milyonda bir rastlanan timus bezi yer değişikliğini farketti mesela ve şuanda milyonda bir arasında olan oğlumun için sunum hazırlığındalar.. böyle bir olayı anlamak büyük yetenekmiş ben farklı doktorları dinleyip biyopsi aldırsaydım Allah muhafaza sendromlu olacaktı oğlum.. demem o ki emzikten zarar zeval gelmez (tabiki emzirmeyi kesmeden) yeter ki mutlu anne mutlu bebek olsun..

Back