Amatör psikolog daha doğrusu psikiyatri ile ilgili biri olarak sizlerle uzun araştırmalarımın sonuçlarını paylaşmak istiyorum arkadaşlar
Psikolojik veya fiziksel rahatsızlıklarımızın temelinde bilinçaltımız, erken çocukluk dönemimiz ve korkularımız yatıyor.
Misal:
Temizlik hastalığı
kendinde yanlış olan şeyleri düzeltmek isteğidir. Yani temizliyor temizliyor evini bütün gün, ama birtürlü temizleme isteği bitmiyor, durduramıyor kendini. Temelde kendinde bir şeylerin yanlış gittiğinin farkında, ama sonuça ulaşamamış. Çünkü sorunun kendisinde olduğunun farkında değil, uğraşı başkalarıyla.
Simetri takıntısı
Etrafında bulunan insanları değiştirme isteği. Mesela eşi kendisine uygun değil, onun hatalarının farkında. Ama eşine söz geçiremiyor. Devamlı bir yerleri düzeltme isteği geliyor içinden. Ne kadar düzgün ve simetri olsa bile içi huzursuz. Yineleniyor bu hareketler. Çünkü başkalarını değiştiremediğini düşünüyor.
Bana kimse saygı duymuyor düşüncesi
Bir adam tanıdım. Gençliğinde eşinin abilerinin firmasında çalışmış. Ama bir sebepten onlar tarafından işten çıkarılmış. Senelerdir içinde bu ukteymiş. Yıllarca bu sıkıntı içinde büyümüş, birikmiş artık nirvanaya ulaşmış. Kendisini işinde ispat edememiş, hayallerini gerçekleştirememiş. Bu adam 80 yaşında ama çok aksi, huysuz bir ihtiyar. 5 yaşındaki çocukla kendini bir tutup; bana saygı duymuyor, diye hayıflanıyor!
Bir türlü zayıflamama- BİR TÜRLÜ KİLO VEREMEYEN ŞİŞMAN
Kişinin içi kötü. Kibir onu ele geçirmiş. Gereksiz narsist bir duyguyla insanları hor görüyor. Affedemiyor kişi. Ve kilo veremiyor bir türlü. Su içsem yarıyor dedikleri insan tipi. Maneviyata yönelmeli.
Kabızlık
Çözümleyemediği meseleler var içinde
Major depresyon
Uzun yıllar içinde birikmiş eziklik, kendini ispatlayamama, özdeğer yoksunluğu
Sizlerle de paylaşmak istedim
Farkındalık kazanmak lazım, mutsuz ihtiyar olarak bu dünyadan göç etmek yerine, iç huzurunu tamamlamış insanlar olabilmemiz dileğiyle…