• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farkındalık yaratmak adına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Param var yiyorum sizene be diye geyik vardiya onu buraya attım varsayin😄
Obez değilim bi4kac kilo fazlam var diye bu saçma gozlemlemeyi reddediyorum. Parama güveniyorum 😁

Major depresyon

Uzun yıllar içinde birikmiş eziklik, kendini ispatlayamama, özdeğer yoksunluğu
Çok ama çok kırıcı ve yanlış bence. Ben kendim bir doktor olarak majör depresyon geçirdim. Ve tedavi gördüm. Bunun eziklik, özdeğer yoksunluğu vb ile alakası yok. Gerçekten çok şaşırdım.

Obezite, kabızlık vb ile de bence kırıcı şeyler yazmışsınız.

Bahsettiğiniz hastalıkların hemen hepsinin temelinde biyokimyasal bir bozukluk yatıyor.

Evet insan depresyonda iken veya stresliyken kendini yemeye vurabilir belki, ama bu onların kötü niyetli , pis insanlar olduğu anlamına gelmiyor. Bilemiyorum çok şaşırdım sizden böyle bir yazı beklemezdim açıkçası…

Farkındalık yaratmak istemişsiniz amacınız güzel ancak çok genelgeçer şeyler saydığınız sebepler ve bir sürü sebepten yalnızca biri. Örneğin obezitenin nedenleri arasında istismar, duygusal yiyicilik, metabolik sorunlar, küçüklükten gelen yanlış beslenme alışkanlıkları gibi şeyler var. Kabızlık keza liften zengin olmayan beslenme, hareketsizlik, irritabl bağırsak sendromu, crohn hastalığı, yetersiz sıvı alımı, ilaç kullanımı, çeşitli hastalıklar gibi onlarca sebebi var. Psikolojik bozuklukları ve fiziksel semptomları bu şekilde birkaç genelleyici ve kişisel cümleyle tanımlayamayız. Psikolojik bozuklukların içinde büyünülen aile, mizaç, istismar/ travma geçmişi, yanlış sinaptik bağlantılar, genetik yatkınlık gibi birçok sebebi var. Zaten insanlar bu konuda oldukça bilinçsiz ve önyargılılar. Sizin yazınız bu konuda yanlış algılar oluşturabilir. Düzenleseniz iyi olur.

Çok ama çok kırıcı ve yanlış bence. Ben kendim bir doktor olarak majör depresyon geçirdim. Ve tedavi gördüm. Bunun eziklik, özdeğer yoksunluğu vb ile alakası yok. Gerçekten çok şaşırdım.

Bahsettiğiniz hastalıkların hemen hepsinin temelinde biyokimyasal bir bozukluk yatıyor.

Evet insan depresyonda iken veya stresliyken kendini yemeye vurabilir belki, ama bu onların kötü niyetli , pis insanlar olduğu anlamına gelmiyor. Bilemiyorum çok şaşırdım sizden böyle bir yazı beklemezdim açıkçası…
3 defa major depresyon geçirdim Otrera. Defalarca psikiyatriste gittim. Bi tecrübem var ki, konuşuyorum. Vakit öldürmek için konu açmadım. Biraz insanların aklına saygı duymayı öğrenmelisiniz. Karşındakinin boş teneke olmayacağı ihtimalini göz önünde bulundurmalısınjz.

3.5 yıldır anksiyete ve panik bozuklukla birlikte majör depresyon yaşıyorum mesela. Ancak hiçbir zaman kendini ispatlayamama, ezik hissetme gibi durumum olmadı. Aksine hep elini attığı işi güzelce bitiren ve yaptıklarıyla konuşmalarıyla dikkat çeken biri oldum🤷🏻‍♀️ o kadar basit değil yani bu işler.

Psikolojik hastalıkların beyin kimyasında bozukluk olduğunun farkındayım. Serotonin eksikliğinden oluyor bunu biliyorum. Ben duygusal açıdan bakıyorum boyuta

Psikolojik hastalıkların beyin kimyasında bozukluk olduğunun farkındayım. Serotonin eksikliğinden oluyor bunu biliyorum. Ben duygusal açıdan bakıyorum boyuta
Tamam ama ben majör depresyon geçiren biri olarak soruyorum size, yani benim içinde ağır bir eziklik, özsaygı sorunu mu var? Bence yok. Çok kırıcı olmuş cümleleriniz

3 defa major depresyon geçirdim Otrera. Defalarca psikiyatriste gittim. Bi tecrübem var ki, konuşuyorum. Vakit öldürmek için konu açmadım. Biraz insanların aklına saygı duymayı öğrenmelisiniz. Karşındakinin boş teneke olmayacağı ihtimalini göz önünde bulundurmalısınjz.
Ben size boş teneke demedim ki, haddim de değil zaten. Ama insanların kişilikleriyle ilgili söyledikleriniz tespit olayını aşıyor. Yani elbette gözlem yapabilirsiniz, ama bazı şeyleri dile getirirken çok daha nazik olmak gerekiyor. Çünkü bunlar çok riskli konular.

Bir ara çakma psikolog çağla vardı bu da onun versus 2 si mi acaba ? Enteresan.Bir de konu hakkinda bilgili insanlara sen okumuş jahilsin ben daha derin araştırdım haklıyım falan demiş aahahsh
Çavla beni çok sinirlendiriyor ya arada Instagramda karşıma çıkıyor. Hayatını yaşıyor. Ülkede her şey olabiliyorsun rezil olamıyorsun gerçekten.

Çavla beni çok sinirlendiriyor ya arada Instagramda karşıma çıkıyor. Hayatını yaşıyor. Ülkede her şey olabiliyorsun rezil olamıyorsun gerçekten.

Itici bir insan gerçekten. Oğlu büyüyüp sevimliliğini yitirdiğini düşünüp bunu fark edince ondan ilgiyi kesip full kızını paylaşması, her anını paylasip cocugu istismar etmesi,insan sağlığını tehdit eden zararlı zayıflama çayı reklamı yapması falan. Hiç tanımasam bile ısınabileceğim biri değil.

Itici bir insan gerçekten. Oğlu büyüyüp sevimliliğini yitirdiğini düşünüp bunu fark edince ondan ilgiyi kesip full kızını paylaşması, her anını paylasip cocugu istismar etmesi,insan sağlığını tehdit eden zararlı zayıflama çayı reklamı yapması falan. Hiç tanımasam bile ısınabileceğim biri değil.
Çocuklarının yerinde olmak istemezdim. İnternet erişimleri var birkaç seneye annelerinin sahtekarlığını öğrenecekler. İleride sürekli paylaşılarak nasıl istismar edildiklerini de anlayacaklar.

Amatör psikolog daha doğrusu psikiyatri ile ilgili biri olarak sizlerle uzun araştırmalarımın sonuçlarını paylaşmak istiyorum arkadaşlar

Psikolojik veya fiziksel rahatsızlıklarımızın temelinde bilinçaltımız, erken çocukluk dönemimiz ve korkularımız yatıyor.
Misal:

Temizlik hastalığı

kendinde yanlış olan şeyleri düzeltmek isteğidir. Yani temizliyor temizliyor evini bütün gün, ama birtürlü temizleme isteği bitmiyor, durduramıyor kendini. Temelde kendinde bir şeylerin yanlış gittiğinin farkında, ama sonuça ulaşamamış. Çünkü sorunun kendisinde olduğunun farkında değil, uğraşı başkalarıyla.

Simetri takıntısı

Etrafında bulunan insanları değiştirme isteği. Mesela eşi kendisine uygun değil, onun hatalarının farkında. Ama eşine söz geçiremiyor. Devamlı bir yerleri düzeltme isteği geliyor içinden. Ne kadar düzgün ve simetri olsa bile içi huzursuz. Yineleniyor bu hareketler. Çünkü başkalarını değiştiremediğini düşünüyor.

Bana kimse saygı duymuyor düşüncesi

Bir adam tanıdım. Gençliğinde eşinin abilerinin firmasında çalışmış. Ama bir sebepten onlar tarafından işten çıkarılmış. Senelerdir içinde bu ukteymiş. Yıllarca bu sıkıntı içinde büyümüş, birikmiş artık nirvanaya ulaşmış. Kendisini işinde ispat edememiş, hayallerini gerçekleştirememiş. Bu adam 80 yaşında ama çok aksi, huysuz bir ihtiyar. 5 yaşındaki çocukla kendini bir tutup; bana saygı duymuyor, diye hayıflanıyor!

Bir türlü zayıflamama- BİR TÜRLÜ KİLO VEREMEYEN ŞİŞMAN
Kişinin içi kötü. Kibir onu ele geçirmiş. Gereksiz narsist bir duyguyla insanları hor görüyor. Affedemiyor kişi. Ve kilo veremiyor bir türlü. Su içsem yarıyor dedikleri insan tipi. Maneviyata yönelmeli.

Kabızlık

Çözümleyemediği meseleler var içinde

Major depresyon

Uzun yıllar içinde birikmiş eziklik, kendini ispatlayamama, özdeğer yoksunluğu

Sizlerle de paylaşmak istedim🥰

Farkındalık kazanmak lazım, mutsuz ihtiyar olarak bu dünyadan göç etmek yerine, iç huzurunu tamamlamış insanlar olabilmemiz dileğiyle…
Üye çıkmış gitmiş ama ne alaka ya psikolog farklıdır psikiyatri farklı bunu tıp fakültesinde detaylı eğitimini alan farklıdır alakaya maydanoz gel bize bazı bazı :bicak:

Bir ara çakma psikolog çağla vardı bu da onun versus 2 si mi acaba ? Enteresan.Bir de konu hakkinda bilgili insanlara sen okumuş jahilsin ben daha derin araştırdım haklıyım falan demiş aahahsh
Gözüm gönlüm kanadı ,kendisi fake olup milleti eleştiren de ne biliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back