• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Fare suratlı, yılan' diyen veliye dava

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Oğluna kötü davrandığı gerekçesiyle öğretmene hakaret ettiği öne sürülen velinin 4 yıla kadar hapsi istendi. Şikâyetçi olan 29 yaşındaki öğretmen, "Uzlaşmam" dedi
Sitene Ekle
-fare-suratli-yilan-diyen-veliye-dava-6225052.Jpeg

İstanbul Şişli'de bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olan Özgül Ö. (29) geçtiğimiz yıl okul aile birliği toplantısında kendisine "Fare suratlı, yılan gözlü, yılan gözlerini oğlumun üzerinden çekeceksin, seni pişman edeceğim" diyen 45 yaşındaki veli Neziha A.'dan şikâyetçi oldu. Hakkında "Görev başındaki memura hakaret ve tehdit" suçlarından İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Neziha A.'nın 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

ÖĞRETMENİ TEHDİT ETTİ

Dava dosyasına göre; Özgül O., okul aile birliği toplantısına katılmak istedi. Daha önce oğluna kötü davrandığını ileri süren veli Neziha A. ile karşılaştı. İddiaya göre, Neziha A., Özgül Ö.'ye bakarak "Fare suratlı" dedi. Özgül Ö., "Terbiyenizi takının" diyerek Neziha A.'yı uyardı. Veli "Yılan gözlü, haddini bil, yılan gözlerini oğlumun üzerinden çekeceksin yoksa seni pişman edeceğim" diyerek öğretmeni tehdit etti.

Öğretmen, veliden şikâyetçi oldu. Hakkında "Görev başındaki memura hakaret ve tehdit" suçlarından dava açılan velinin 1 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. Müşteki öğretmen ise ifadesinde "Bana 'Fare suratlı' dedi. 'Terbiyenizi takının' dedim ama kendisi hiddetlenerek bana 'Yılan gözlerini oğlumun üzerinden çekeceksin, seni pişman edeceğim' diyerek üzerime yürüdü. Sanıktan şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" dedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

http://www.milliyet.com.tr/-fare-suratli-yilan-diyen-veliye-gundem-2140142/

yaş farkı olunca velilerin tavrı değişiyor, ben benden küçük öğretmenlerede hocam derim aynı saygıyı gösteririm, zaten malesef çoğu benden küçük artık:cry: ) ama bazı yaşı ileri veliler öğretmene hak ettiği saygıyı göstermiyor

fare suratlı,yılan gözlü seni hapse attırsın da sen bir gör dünya kaç bucak
sanki bir senin çocuğun var
görev başındaki memura saymadığın hakareti bırakmamışsın bir rahatsızlığın varsa sokak ağzıyla değil ,insanca normal bir üslupta dile getirseydin

ogretmen ogluna kotu davranmıs napmıs kı onu yazmamıslar ???

yani bunca hakaret edene kadar başka yollardı vardı memnun değilse

yaş farkı olunca velilerin tavrı değişiyor, ben benden küçük öğretmenlerede hocam derim aynı saygıyı gösteririm, zaten malesef çoğu benden küçük artık:cry: ) ama bazı yaşı ileri veliler öğretmene hak ettiği saygıyı göstermiyor
chess sen ne öğretmenisin ?

Böle dengesiz insanlar yüzünden kamuda çalışan mesela hastane surat beş karış muamele ediyorlar sağlık personelleri başta.. Ben hep güleryüzlü yaklaşırım ama barkod keserken göz göze gelip kolay gelsin diyebildiğim çok nadir memur var yüzüne bile bakmıolar yahu :KK64:

konuya gelince ne kadar çirkin bi tavır :KK51:

insan ne kadar öfkeli olursa olsun ıyyyyy:63:

mesela geçenlerde yiğenimle telefonla konuşurken bana öğretmeninin tokat attığını söyledi
bende tabi öfkelendim yarım saat bekledim ve fbde adını bulup mesaj attım

kendisi ya görmedi ya gördü cevap vermedi bilmiyorum diğer kutusuna düşmüş olabilir
ancak buna rağman saygımı korudum
sonra yiğenim bana keşke mesaj atmıyaydın kız:KK57: dedi
niye dedim sadece bana atmadı tokadı hatta bana hafif attı dedi:KK57:

acaba diyorum şaka ilemi dokunduda bizim cadı abarttı bilmiyorum
öğretmene gerekeni söyledim
ama yiğenimede ayarı verdim saygını koruyacaksın en ufak bi saygısızlığını gördüğümde seninle konuşmam çok farklı olacak dedim:KK20:

Ya chesscim ben seni küçük sanıyodum ya :27: geçen cocuğundan bahsetmiştin şaşırdım :KK48:
Konuya gelirsek hiç şaşırmadım :KK14:

ben öğretmen değilim canım veli olarak yaptım o yorumu, bazı veliler gerçekten saygısızz oluyor, onlar yüzünden öğretmenler tüm velilere ön yargılı yaklaşabiliyor
tamam canım tavrın çok hoş tabiki saygılar :KK66:

ay chess kaç yaşındasın ki bide bibibella yazınca merak ettim:KK49:

Back