slm arkadaslar benim yumurtalık tüplerim tıkanmış.bildiğiniz bitkisel kür varmı yada ne önerirsiniz
Merhaba arkadaşlar benimde tüplerim tıkalı diye 2005 de açık ameliyat oldum 2 ay geçmedi nükssetti8 yıllık evliyim tüp bebek istedim fakat ameliyat diyorlar bende olmak istemiyorum kimisinde sonradan açılma ihtimali oluyormuş.Bu konuda bilgisi olan varmı?
geçmiş olsun tüplerin açıldıktan sonra hamile kalamadınmı?
Çok geçmiş olsun hayatım bende aynı durumdayım ben 8 yıllık evliyim 2005 de açık ameliyat oldum ama malesef tekrarladı şimdi tekrar ameliyat yapıcaz bu seferde tüplerimi alıcaklarmış bende istemiyorum bakalım cuma günü hsg çekilicek duruma bakıcaklarslm karer arkadaşlarım benimde tüplerimin biri tıkalı biri yapışıkmış bi doktorun %95 şans vermesinden dolayyı açık ameliyat oldum güya3 ay içinde hamile kalıcaktım dr dedine göre ama 2 sene oldu tık yok şimdide tüp bebk için baş vurdum erol tavmergen adlı prof bi doktor var egede üniv.de çok met ediyolar inşallah hayal kırıklına uğramam ayrıca ben 21 yaşındayım sskdanda 23 yaşını doldurmadan faydalanılamıyormuş benim gücüm 1 tüp bebeğe bile zor yetiyo bu durumda yani dediklerine göre5-6 bine mal oluyomuş inşallah ilk denemede tutarda ümitlerim ve emeğim boşa gitmezz benim kaderimi paylaşan tüm arkadaşlarıma en içten samimiyetimle dua ediyorum inşallah her anne baba olmayı isteyen en kısa zamnda kavuşur bebişlerine:teselli:
malesef olmadı tekrar ameliyat diyorlar buseferde tüplerini alıcaz diyorlar ne yapıcam bilmiyorum.
benımde tuplerım tıkalıydı.laparoskopi oldum ıkı tupümde alındı sımdı tup bebek ıcın gun sayıyoruz
benim de tüplerim tıkalı laporoskopi için gün sayıyoruz ama korkuyorum çünkü tüpleri almamız gerekebilir dedi doktor...biraz desteğe ve morale ihtiyacım var..tüplerim alınınca ne olacak bilmek sityorum nasıl olacak şaşkınım valla
ama benim hsg de tüplerden birinin tıkalı olduğu görülmüş ona rağmen lap his aldılar beni üniv hastanesinde ne gibi zararları oluyor ki ooff ya zaten çok sinirliyim bugünlerde bu iş beni mahvetti psikolojim altüst durumda....
Öncelikle Selamun Aleykum
Ben aranıza yeni katıldım ve sizlerin yardımına ihtiyacım var Allah rızası için birileri bana akıl versin artık çok kötüyüm yaklaşık 2 hafta önce rahim filmi çektirdim ve tüplerimin ikiside tıkalı çıktı ve doktorum laparoskopi yaptırmam gerektiğini söyledi ve eğer gene açılmazsa son çare tüp bebek dedibunu hiç beklemiyordum ve bana hiç açıklama yapmadı zaten o an doktorun ne dediğini bile anlamıyordum neyse sonra biraz araştırma yaptım benim sol tüpüm tamamen kapalı sağ tüpüm ise yarıda tıkalı görünüyor ve enfeksiyondan kaynaklanan tıkanıklıklar olabilirmiş veya başka şeyler bende ileri derecede mikroplu iltihap vardı tedavi gördüm çok şükür düzeldim ama acaba bumu neden oldu bilemiyorum bazı sitelerde okuduğuma göre rahim filmi çekildiği anda eğer bayan kendini kasar veya sıkarsa ilacın tüpe gitmesi engellenebilirmiş ve bu durumda tüpler tıkalıda görünebilirmiş veya bunun gibi yanılmalar olabilirmiş şimdi eşim tekrar çektirmemi istiyor ama ben bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum ne olur bana AKIL VERİN ACABA RAHİM FİLMİNİ TEKRARMI ÇEKTİRMELİYİM? YOKSA DİREK LAPAROSKOPİMİ YAPTIRMALIYIM? EĞER YAPTIRACAKSAM NERDE YAPTIRMALIYIM? TAVSİYENİZ NEDİR? maddi olarakta şuan çok fazla açılamıyorum doktorumda bunu devlet hastanelerindede yaptırabilirsin zaten eğer açılmazsa tüp bebek için yüklü bi masrafın içine gireceksin buna gerek yok dedi Ben İSTANBULDA YAŞIYORUM VE TAVSİYELERİNİZİ EN ACİL ZAMANDA BEKLİYORUM LÜTFEEEN!!!!!!