Allahlık taslamak olduğu için. Haram diye sormuşsunuz, ben de islam dinine göre yanıtluyorum sorunuzu.
Kur'an-ı Kerim'de kesin dille yasaklanmıştır fal. müslümanım diyen birisi de işine gelsin gelmesin kutsal kitabındaki emre riayet etmek zorundadır. tatmin olmadıysanız daha ayrıntılı açıklama bulabilirim.
Isin tuhafi en cokta islam dini mensuplari ilgileniyolar boyle seylerle =)).. hiristiyanlar bile bizim kadar ilgilenmiyo inanmiyo yani =).. bizim senelerden beri gelen bu eglencemizi isterseniz bu kadar kisisellestirip inanca baglayarak insanlari korkutmayin... insanlar her zaman gelecegini merak ederler bunu tamamen ogrenmeleride zaten imkansizdir.
Cahiliye Arapları, bir sefere, bir savaşa, bir ticarete, bir nikâha yahut herhangi bir işe teşebbüs edecekleri zaman üç zar (veya ok) çekerler yahut kuş uçururlardı. Bu zarların (veya okların) birinde, "Rabbim emretti" yahut "yap" diye emir; diğerinde, "Rabbim nehyetti" yahut, "yapma" diye nehy kelimeleri yazılı olurdu, biri de boş bulunurdu. Birisi torbaya elini sokar, zarlardan birini çeker, emir çıkarsa yaparlar, nehy çıkarsa yapmazlar, boş çıkarsa bir daha çekerlerdi. Kur'an bunu şu ayetle yasaklamıştır: ''Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları şeytan işi birer pisliktir,. bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz" (el-Mâide, 5/90).
Dinimizin kesinlikle yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Halbuki, Kur'an-ı Kerîm; gaybı, Allah'tan başka hiçbir kimsenin bilemiyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir:
"De ki: 'Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah'tan başka bilen yoktur" (en-Neml, 27/65) ve "De ki: Size 'Allah'ın hazineleri elimdedir demiyorum, gaybı da bilmiyorum...." (el-En'âm, 6/50), "Eğer gaybı bilseydim, daha fazla hayır yapardım...." (el-A 'râf, 7/188) âyetleri buna yeterli delildir.
Kendilerine "arrâf" yahut "kâhin" denilen falcıları ve bu falcılara gidip fal açtıran, onlara inanan veya destekleyenleri Peygamber (s.a.s.) ağır bir dille kınamış hatta kâfirlikle nitelemiştir. "Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz" (Müslim, Selâm, 125) buyurmuştur. Ebû Dâvûd'da geçen bir hadis ise şöyledir: "Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur" (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).
Halid ERBOĞA
mükemmel bir katılım (bence tabiii...) ewet size katılıyorum daha çok inanç aşamasında zayıf olmak bu tip arayışlara iter insanı, yahudi ve hristiyanlar dediğiniz gibi daha çok realist olduklarından kesinlikle inanmazlar...doğrusuda budur elbette, bizim inananların inanmasının nedeni ise gelecek kavramını tam anlayamamalarıdır kanımca, -bişi var tmm ama nasıl bişi...? tanımız olunca arayışa itiyor sanırım...
geleceğin net bir şekilde öğrenilmesi kesinlikle mmkün değildir. fakat biliyoruzki kaderi yazan kalem kurumuş ve herşey sabitlenmiştir buda inanç gereğidir, bu aşamada fıtrat yani yaratılış belli ölçülerde anlaşılabilir kanaatindeyim...tşkler katılıma...:)
december in yazdıklarına aynen katılıyorum.ve hatta imzamı atıyorum:lepi:
gaybı bilen Allah'tır.ötesi yok.
fal baktırmak zavallılık,hatta buna inanmak dahada feci bişeydir.
bana göre tabi
insanlarin en buyuk zaaflarindan biridir gelecekle ilgili sorularina cevap bulabilmesi.
somuruye cok acik bir zaaftir bu hemde.
bunlar tehlikeli seylerdir.
arastirmak cok guzeldir ama herseyden once iman etmek lazimdir.
haramdir ve kesin bi dille yasaklanmistir.
arastirmak icinde hadisleri ve ayetleri takip etmek daha muhimdir insanlarin bilgisini sorgulamak cok yerinde degil bu tur konularda.
şekerim bana hakmı verdin azarladınmı anlamadımbenneyaptımki
bu arada amacınız bir şeyler öğrenmek/paylaşmak değil de kendinizi haklı çıkarmaksa beni hiç yormayın. kimseyle kavga etmek istemiyorum.
acikliyim canim deli gibi fal baktirmak ozellikle de tarot fali baktirmak istiyorum ama haram oldugu icin kendimi tutuyorum.bende birşey merak ediyorum..
haramdır ..Cahilliktir ..vs diyen arkadaşlar,
hiç mi fal baktırmadınız hayatınızda ?
hiç mi fal baktırma arzusu duymadınız yada merak etmediniz?
acikliyim canim deli gibi fal baktirmak ozellikle de tarot fali baktirmak istiyorum ama haram oldugu icin kendimi tutuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?