• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fal Niçin Haramdır?

hiç baktırmadıysan bıravo cidden..
ben çok baktırdım..her türlüsüne hemde..
seviyorum ve baktırmayada devam ederim..
ama bu demek değil ben baktırdığım fallarda cıkan yorumlara göre hayatımı yönlendiriyorum !!
orda söylenenlere göre yolumu çiziyorum..
asla..
sadece eğer kötü hissediyorsam biraz moral bulmak için , biraz kafa dağıtmak için baktıyorum..
bunda günah olan birşey göremiyorum ben ..
kendi adıma ..

Seninki galiba fala inanma falsizda kalma hesabi kaydirigubbakcemile3

ama bu demek değil ben baktırdığım fallarda cıkan yorumlara göre hayatımı yönlendiriyorum !!
asla..
sadece eğer kötü hissediyorsam biraz moral bulmak için , biraz kafa dağıtmak için baktıyorum..
kendi adıma ..

bak eger burc yorumu burc fali felan diyorsan onlarin hepsine eglencelik gozuyle bakarim ben ve cidden okuyup gulerim eglenirim de.
kahve fali diyosan sevgilim bak burda bu cikmis byole olcaz boyle yapcaz diye birlikte bakar cok da egleniriz, ama bir sefer dahi inanmisligim olmadi.
ama hic bi gun simdye kdr ciddi ciddi ya ben napicam deyip fal baktirmadim bunun icin ciddi birisinden yorum almadim yani benim demek istedigim bu. hani yanlis anlasilma olmasin cunku arkadaslar arasinda bakilan kahve sonrasi eglenme amacli fallar fal degildir.
fal gelecekten haber vermektir ve en onemlisi de buna senin inanman.

yanlis anlasilma olsun istemedim..

Seninki galiba fala inanma falsizda kalma hesabi kaydirigubbakcemile3

kendisi gibi etten kemikten birinin , boş bir fıncana yada ne biliyim insan eliyle yapılmış kağıtlara bakarak söylediklerine inanıp düzenini buna göre oluşturmak akıl iş değil zaten..
öyle insanın ciddi sorunları vardır ve boşluıktan dolayı bulduğu dala umutsuzca sarılmıştır benim görüşüm..
takıldığım , bu kadar katı ve net sınırların çizilmesi ..
yasak..günah..ayıp..yanarsın..allah sorar..vs tarzında yaklaşımlar..
yapmayın nolur , sizi yaradan sızden daha fazla şey biliyor ..baktırmadın ama baktırmak istiyorsun , günahı merkak ediyorsun bu şekilde..
fal baktırmamış olman baktırma hevesini körüklüyor farkında değilsin belki?
allah bu kadar acımasız değil bence..
biraz ruhumu okşamak içn baktırdığım falla beni günahkar yapıp , diğer meziyetlerimi görmeden gelmez..

kendisi gibi etten kemikten birinin , boş bir fıncana yada ne biliyim insan eliyle yapılmış kağıtlara bakarak söylediklerine inanıp düzenini buna göre oluşturmak akıl iş değil zaten..
öyle insanın ciddi sorunları vardır ve boşluıktan dolayı bulduğu dala umutsuzca sarılmıştır benim görüşüm..
yapmayın nolur , sizi yaradan sızden daha fazla şey biliyor ..baktırmadın ama baktırmak istiyorsun , günahı merkak ediyorsun bu şekilde..

biraz ruhumu okşamak içn baktırdığım falla beni günahkar yapıp , diğer meziyetlerimi görmeden gelmez..

orasi kesin zaten canim haram olan gunah olan seyler hep daha fazla merak edilir insanin yapisi bu yapamayacagini dusundugun seyi daha fazla talep edersin.
ama su da var ki fala neden ihtiyac duyuyoruz? yani ne bileyim birisinin benim gelecegim hakkinda atip tutmasina neden ihtiyacmiz var?
bir arkadasim vardi lisede fal baktirmisti faliinda ciktigi cocuktan bir baskasinin hayatina gircegini solemis kadin. surekli zihnini kemirirdi bu olay. kim bu cocuk su mu bu mu seklinde. kendini uzerdi.. normal de degil bu.. ama soylenen herbiseyin sana zarar verme ihtimali cok yuksek. cunku hepimizin zaafidir gelecegimiz.

size falla ilgili olayımı anlatayım arkadaşlar. ben geçmişte çok fal baktırmış bırıyım, nerede bır falcı var gıdıp kızlarla dınlerdık, para verırdık. hatta bır falcıya geçmışte 10.000 tl kaptırdım. şimdı çok komık gelıyor bu yaşadıklarım. nasıl bır boşluga duşmuşsem artık o gunlerde?... böyle yıllarca sayısını hatırlamadıgım falcılara gıttım, nazar için zırt için pırt için muskalar yazdılar...aradan yıllar geçtı ve ben hasta oldum. cıddı bır rahatsızlık geçırdım, hastanede yattıgım bır gece bır ruya gördum. bınlerce ınsan ve ben bır çamurun içinde çırpınıyorduk. sonra gökyuzunde uçan beyaz bır at gördum, herkes yalvarıp aglamaya başladı benı al benı al diye...ama o at geldı benı aldı, ve yukseldi, aşagıya baktıgımda tum o çırpınanan insanlar fal bakıyordu, ve at bana dedı kı eger bır daha fal baktırırsan yerın orası bılesın. o gun bu gundur eglencesıne bıle fal baktırmam hatta adını bıle anmam. gunah oldugunu bıle bıle nasıl yaptım bunu kendıme bılmıyorum. ama çok pişmanım. ruyam belkı bılınçaltı belkı bır işarettı ama ben kendımden çok utandım, acız ınsanlar gıbı nelere sıgındıgımı gördum. umarım bır gun benı affeder.umarım

orasi kesin zaten canim haram olan gunah olan seyler hep daha fazla merak edilir insanin yapisi bu yapamayacagini dusundugun seyi daha fazla talep edersin.
ama su da var ki fala neden ihtiyac duyuyoruz? yani ne bileyim birisinin benim gelecegim hakkinda atip tutmasina neden ihtiyacmiz var?
bir arkadasim vardi lisede fal baktirmisti faliinda ciktigi cocuktan bir baskasinin hayatina gircegini solemis kadin. surekli zihnini kemirirdi bu olay. kim bu cocuk su mu bu mu seklinde. kendini uzerdi.. normal de degil bu.. ama soylenen herbiseyin sana zarar verme ihtimali cok yuksek. cunku hepimizin zaafidir gelecegimiz.

nedne ihtiyaç duyuyoruz biliyomusun , kendimden örnek vereyim..
ekek arkadaşımlar aram açıktır..şüphelerim vardır..
ofiste işler kötüdür..tedirginimdir..
ailemle aram bozuktur ..musuzumdur..
butür negatif duygular içindeyken , olumsuz düşünürken o anda bana bırak falcıyı sokaktan geçen yaşkı bir teyze güzel birşey söylese iyi gelir..
bizimö sokaktan geçen yaşlı teyzelerimizde sapıttığı için artık ( haberlerden okuyoruz neler olduğunu ) güzel birşeyler duymak , sadece o gün biraz sakinleşebilmek için gidiyorum..
kahvemi içiyorum..sohbet ediyorum..o soruyor ben söylüyorum vs..
fal baktırırken de çok eğleniyorum cidden.
kötü şeyler söylesede !!
bak ben zaten biliyodum hımm... modunda oluyorum fal bakanın karşısında onu kırmamak içn :) o anda kendime gülüyorum pis yalancı die :)
olumsuz birşey yaşadığın zaman ilk şoku atlatınca ben zaten sakin kafayla oturup düşünürüum şimdi ne olmalı die.
senin verdiğin örnekte arkadaşın buna kendi fazla kaptıranlardan..
benım gibi değil..
ciddiye alıyor..
bak sana bişey anlatayım , erkek arkadaşımla kapışmışız , fal baktırıyorum..
kadın bi sürü şey söyledi..birçoğuda doğru :)) böyle olunca insan daha bir heyecanlanıtor bak kadın işinin ehli diyorsun..
birden bana ama bu çocuk evli dedi :1shok:
sen olsan naparsın ?
ben bunu ciddiye alsam elimi kana bularım kesin..
ciddiye almadım tabiki..
çünkü öyle birşey, olmadığını biliyorum :)
doğru söyledi dediklerimde genel bilgilerdi sonradan farkettim zaten .
herkezin kaba taslak bildiği şeyleri..
velhasıl..
ince ve derin konular bunlar..
ama kalpte başlar..
kalpte biter..

tatlim uzun aciklaman icin tesekkur ederim..
ame neticede senin buna kanmiyor ya da etkilenmiyor olman etkilenmeyecegin ilerde buyuk bir zaafa donusmeyecegi anlamina gelmiyor.
dedigim gibi hep somuruye cok cok acik birsey bu..
senin su an kendini kontrol edebilmen guzel bisey. ama edemeyenler buyuk cogunlukta malesef.

madem sordun cevap vereyim.
fallarla alakam en son ne zaman açıp baktığımı bile hatırlamadığım gazete yorumlarından ibaret.onuda geyik yapmak için açarım.
hiç bir zaman (kendimi iyi hissetmek adınada olsa) falcılara gidip fal baktırmadım.
baktırmamda.
bu bna göre Allah'a eş koşmaktır.
hayatımda merak ettiğim bişey varsa istiare yapar Allah'a yalvarırım.ondan beklerim.
gerisine prim vermem.

sn december,

ne ilk mesajımızda nede son mesajımızda kavga etmek amaç veya gaye edinmedim...aksine düşünen beyinler arıyorum sabitleri aşmış akıl ve inanç dairesi içersinde (inanç gibi) ama özgür, sınırsız, kayıtsız, benliksiz...

Bilirmisiniz bilmem bakın herşeyin bir sonu sınırı vardır ama düşünen insana sınır yoktur... düşünmek akletmek emrdir... buna yasak, haram demek haramdır. haramlığın tartışması olmaz sebeblerin anlaşılması aşamasında istişare vardır. bunşlar şablondur...
sizin verdiğiniz gibi inanın yüzlerce yazı okudum yinede tşk ederim aro...:) umarım anlatabilmişimdir...

düşünürsünüz akledersiniz de bize aciz olduğumuz söylenmiş. isteseniz de herşeyi akledemezsiniz Allahın ilmiyle sizin bizim ilmimiz nasıl kıyaslanabilir ki? düşünen insanın da sınırı vardır çünkü beyin sınırlıdır. tekrar söylüyorum Allahın ilmiyle kendinizi nasıl kıyaslayabilirsiniz ki? düşünün akledin derken Allah benim bütün ilimlerimi çözün mü demiş, yoksa bize emredilenlerle beraber ahiret yolunu mu çözmemizi istemiş? gerçekten emin değilim vereceğiniz cevaptan.

madem benim yazdıklarımı heryerde çok defa okudunuz burada bu konuyu niçin açtınız? sizin fikirlerinize katılanları bulmak için mi? o zaman söyleyin çekileyim. çünkü düşünmek akletmez düşünen beyin diyip diyip senin yazdıklarını çok okudum ben demek bayağı bir çelişiyor. siz de benim ilk gördüğüm karşıt görüşlü kişi değilsiniz zaten. ama madem bir şeyleri tartışıyoruz "aman aman ben çok okudum bunları" yapıp geçmiyorum ben.

eminim bunu da çok defa okumuşsunuzdur
"De ki: Size 'Allah'ın hazineleri elimdedir demiyorum, gaybı da bilmiyorum...." (el-En'âm, 6/50)

ben demiyorum bırakalım herşeyi, hiçbirşeyle ilgilenmeyelim okumayalım. elbette okunacak görülecek çok fazla ilim var. ama AÇIK AÇIK Allahın yasakladığı bir şeye bir kılıf uydurmak da neyin nesi? resmen kendi ilginizi çeken şeye bahane arıyorsunuz siz sedar, hiç kusura bakmayın ve dürüst olun. bunu da akletmezmisiniz ayetlerinin ardına sığınarak yapıyorsunuz.

evet ben de diyorum akletmezmisiniz, Kuranda açık açık yasak yazan bir şeye kılıf aramaya nasıl cesaret edebiliyorsunuz?:1shok:

ayrıca yine şeriatte emri bil maruf nehyi anil münker vardır, Türkçesi "iyiliği emretme kötülükten menetme." ben sizin keyfiniz için haram olana "ay canım sen bak bişi olmaz" diyemem, bakın bu da emredilmiş. doğruyu söyle, yanlıştan menet. benim gücüm ve durumum sizi menetmeye yetmez, ama söylemekle mükellefim.

ama sizin amacınız kendinize kılıf bulmak sedar. ben bundan sonra yokum. buyrun dilerseniz ferzaya dediğiniz gibi bana da hakaret edin, dediğimden şaşacak değilim. benneyaptımki

darbanville arkadaşım çok haklısın ben de fal baktırdım zamanında, ama bana göre kendi cahilliğimdi. bunları öğrendikten sonra senelerdir ben de baktırmıyorum kesinlikle. yanlış olduğunu öğrendiğim bişeyi artık yapmamalıyım. amaaan şimdiye kadar yaptım bundan sonra da yapayım diyemem. ama günah açık açık, eğer konumuz islamsa. ahlaki olarak ne ayıp ne yasak herkesin kendi insiyatifinde. ama islamda yasak. ben demiyorum Kuran diyor. yerimseniben

ayrıca falcıya eğlence olsun diye gidenler alınganlık yapmasın lütfenCADIARZU
benim laflarım fallara falcılara ciddi ciddi inananlara,medet umanlara...

ben kahve falını çok baktırırım ama öyle aa bak öyle dedi böyle dedi diye inanıp düşünmem hiç bi zaman
özellikle de fal baktırmak içinde bi yere gtmedim komşularla biz bize kahvelerimizi içtikten sonra ee hadi kapatalım bari tarzında
sadece şöyle düşünürüm bakan insan o an için benim hakkımda kendi içinden geçen iyi dileklerde bulunuyor derim

örneğin ben 1 senedir okul bittiğinden beri iş bulamıyorum
kahve falı baktırdığımda bakan kişi bana iş bulucaksın inşallah kafanı göre dediğinde aa falda çıktı iş bulcamm fln diye düşünmem bunu o kişinin kalbinden geçmiş iyi bi dilek olarak varsayarım

bi nevi karşılıklı iyi temennilerde bulunma gibi düşünürüm kısacasıı

arkadaşlar biz zaten hepiniz yancaksınız bilmemne demiyoruz. ben fal baktırmıyorum ama başka günah işliyorumdur, fal baktırandan kat be kat günahkarımdır. benim bunu belirtmem kendimi evliya sandığımdan değil. ama işin doğrusu bu. ben kendi yazdıklarımı değil, yazılmışı okuyorum söylüyorum. herkesin insiyatifinde olan bişey. kimseye de amannn yapma demem. ben de günahkarım.

ama biri kalkıp da efenim islamda fal nie haram ki sana öle gelmiş derse orda destur. kendiniz yaparsınız ben sizi kınamam ama kalkıp da dini de buna alet etmeye kalkarsan işte orda olay başkalaşır. bir emir var, bizi meneden. yapma diyor. apaçık. sen yaparsan senin bileceğin iş. ama Allahın ayetini yalanlayamazsın. günah işlemek başka, günahına dini uydurmak başka. hem de çok başka arkadaşlar.

bende birşey merak ediyorum..

haramdır ..Cahilliktir ..vs diyen arkadaşlar,
hiç mi fal baktırmadınız hayatınızda ?
hiç mi fal baktırma arzusu duymadınız yada merak etmediniz?

hiç baktırmadım baktırmam ..
bakanada saygı duymam..
fal haramdır ..
bunun eğlencesi yok ben inanmıyorum ölesine takılıyoruzu falan yoktur..
haram haramdır ..ve hangi insan vardırki falda bişi söğlenince ve o çıktı farzedilinceki böle bişi olmaz..aa çıktı demicek muhakkak der demese içinden geçirir..buda kafi inanmaya zaten..
bu konular çok ince konular ve her çıkan kelimeye dikkat edelim bilmiyorsak araştırıp işin ehlinden öğrenelim..

asla..
kendi adıma ..

senin günah görmen önemli değil..
herkes herşeyi kendi doğrusuna göre günah sevap diyemez.
kesin kati yasaktır..
lütfen rağbet etmeyin böğle şeylere ..

...

şimdi gelelim sorumuza, Allahlık taslamak diyemeyiz çünki gelecek hakkında bir şeyler söylemek Allahlık yapmak demek değildir. bilindiği üzere peygamber efendimiz gelmeden cinler gök katlarına çıkarak gelecek hakkında bilgi alıyorlardı ve bazı insanlara bunları söyliyerek bazı sahte kahinler oluşturarak neticede onları saptırıyordu...demekki bu konu yani geleckten haber vermek Allahlık demek değilmiş...

:1shok:
Bilindiği üzere demişsiniz ama cehaletimi mazur görün:1shok:
ilk defa duyuyorum kaynak belirtir misiniz?Merak ettim araşıracağım bu bahsettiğiniz konuyu..

december in yazdıklarına aynen katılıyorum.ve hatta imzamı atıyorum:lepi:
gaybı bilen Allah'tır.ötesi yok.
fal baktırmak zavallılık,hatta buna inanmak dahada feci bişeydir.
bana göre tabi:delphin:

sen once bi zavalli dedigin kisilerden ozur dile sonra bizim aramiza gir konus ha ne dersin?.. iq seviyemiz dusuk degil, hele egitimimiz cok cok yuksek.. ve en azindan simbolik seylere tapmiyoruz.

Son düzenleme:
hiç baktırmadım baktırmam ..
bakanada saygı duymam..
fal haramdır ..
bunun eğlencesi yok ben inanmıyorum ölesine takılıyoruzu falan yoktur..
haram haramdır ..ve hangi insan vardırki falda bişi söğlenince ve o çıktı farzedilinceki böle bişi olmaz..aa çıktı demicek muhakkak der demese içinden geçirir..buda kafi inanmaya zaten..
bu konular çok ince konular ve her çıkan kelimeye dikkat edelim bilmiyorsak araştırıp işin ehlinden öğrenelim..

ben aa çıktı demiyorum zemus ..
15 dk sonra unutuyorum söylenenleri hatta.
bu şekildeyken bu işin oyundan farkı ne ?
oyun oynamakta mı günah ?
farzediyorumki bir oyun..
beni eğlendiren bir oyun..
yeteri kadar araştırmam var canım bu konularda merak etme :))
bu yüzden ısrarla '' allah bu kadar katı değil '' diyorum..
insanın niyetini içini dışını iyi bilir diyorum..

senin günah görmen önemli değil..
herkes herşeyi kendi doğrusuna göre günah sevap diyemez.
kesin kati yasaktır..
lütfen rağbet etmeyin böğle şeylere ..

benim günah görmem yada görmemem değil bahsettiğim ..benim niyetim..
ısrarla diyorumki geleceği öğrenip tavrımı ona göre belirlemek değil , keyif almak için baktırıyorum..
ve fal baktırdığım için allaha binkez şükür başıma hiç birşey gelmedi..
fal baktırdığım için kimseye milyonlar kaptırmadım ..
burda çok ince bir çizgi var zemus bunu görebilmek çok önemli..

sen once bi zavalli dedigin kisilerden ozur dile sonra bizim aramiza gir konus ha ne dersin?.. iq seviyemiz dusuk degil, hele egitimimiz cok cok yuksek.. ve en azindan simbolik seylere tapmiyoruz.

nerde ne zaman konuşacağıma kendim karar verebilirim canım...saol:delphin:
kendisi gibi etten kemikten yaratılmış olan kişilerin söylediği şeylerle hayatını yönlendirmek zavallılıktır bana göre.
eğlencesine baktıranlara lafım yok.hepimiz zaman zaman geyiğini yaparız bu işin.
ama dediğim gibi ciddi ciddi bunlardan medet ummak kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu gösterir....
bana göre tabi:delphin:

ben de zavallı dıyorum ve ozur dılemıyorum. kendım de geçmişte baktırdım, kendıme de o donem zavallıymışım dıyorum. fal bakmak ve baktırmak zavallı gıbı gösterır ınsanı, kişinin kendısıne guvenı varsa gelecegı bılmek ıstemez, zaten kımse de gelecegı bılemez, gelecek beklenır ve yaşanır. bu yazıları okuyan gencecık ınsanlar var, falı mattah bırşeymiş gıbı göstermeye çalışmayın, uç kuruş paralarını bu şaklabanlara yatıranlar var, bı de ustune özur beklemeyın lutfen.

Back