Facebook' taki meyve isimleri ne anlama geliyor ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Neden mevye isimleri kullanılarak ilişki durumu belirtiliyor?

Yani ilişki durumunun, meme kanseriyle nasıl bir bağlantısı olabilir sizce?

Sütyenle de bir alakası yok zaten böyle düşünecek olursak bu yıl ki de meyve işte amaç insanlarda merak uyandırmak alakasız şeyler daha çok merak uyandırır insan beyninde.
Direk olarakmeme kanserine karşı önlem alalım yazsanız kimse dönüp okumaz araştırmaz bile ama bu sayede belki bir kaç kişi bu nedir diye araştırıp meme kanseri diye bir şeyin varlığından haberdar oluyor.

Neden mevye isimleri kullanılarak ilişki durumu belirtiliyor?

Yani ilişki durumunun, meme kanseriyle nasıl bir bağlantısı olabilir sizce?

Meyveler ve iliski durumunun cinsellik ile iliskisini hala cozemedim. Yeniliyorum bu bir reklam turudur. Amac ilgi cekmek, amaca ulasmislar mi ? EVET o zaman bu basarili bir reklamdir. Lakin bu reklamin hic bir yerinde ben cinsellik goremedim.

Buna ek olarak bir kez daha bir kez daha yaziyorum ; biz facebook sayfamizda da boyle yazilar paylasiyoruz begenilme, yorum veya paylasilma sayisi 20 rakamini gecmemektedir. Koskoca 60.000 kisilik facebook sayfamizda.

Sütyenle de bir alakası yok zaten böyle düşünecek olursak bu yıl ki de meyve işte amaç insanlarda merak uyandırmak alakasız şeyler daha çok merak uyandırır insan beyninde.
Direk olarakmeme kanserine karşı önlem alalım yazsanız kimse dönüp okumaz araştırmaz bile ama bu sayede belki bir kaç kişi bu nedir diye araştırıp meme kanseri diye bir şeyin varlığından haberdar oluyor.

Meyveler ve iliski durumunun cinsellik ile iliskisini hala cozemedim. Yeniliyorum bu bir reklam turudur. Amac ilgi cekmek, amaca ulasmislar mi ? EVET o zaman bu basarili bir reklamdir. Lakin bu reklamin hic bir yerinde ben cinsellik goremedim.

Buna ek olarak bir kez daha bir kez daha yaziyorum ; biz facebook sayfamizda da boyle yazilar paylasiyoruz begenilme, yorum veya paylasilma sayisi 20 rakamini gecmemektedir. Koskoca 60.000 kisilik facebook sayfamizda.

Cinsellik kullanılarak ilgi uyandırılmaya çalışılıyor.

Yazılan rengin altında yatan ''sütyen rengi'', simgelenen meyvenin altında yatan ''ilişki durumu''.

Tırnak içinde belirttiklerim de birçok erkek için pekala cinsel anlamlar içerir.

Son düzenleme:
Tamam işte, anlatmak istediğim bu. Cinsellik kullanılarak ilgi uyandırılmaya çalışılıyor.

Yazılan rengin altında yatan ''sütyen rengi'', simgelenen meyvenin altında yatan ''ilişki durumu''.

Tırnak içinde belirttiklerim de birçok erkek için pekala cinsel anlamlar içerir.

Sanmıyorum ne yani her şeyden cinsel anlam çıkaran ayarlanmış robot gibi bireyler mi bunlar ?
O kadar insanla konuştuk bu konuyu hiç kimseden duymadım böyle şey yanlış anlamayın ama bu konulara takıntılı olabilirsiniz istemeden belkide.:26:

Sanmıyorum ne yani her şeyden cinsel anlam çıkaran ayarlanmış robot gibi bireyler mi bunlar ?
O kadar insanla konuştuk bu konuyu hiç kimseden duymadım böyle şey yanlış anlamayın ama bu konulara takıntılı olabilirsiniz istemeden belkide.:26:

Geçmişi okursanız yalnız benim böyle düşünmediğimi görürsünüz.

Hem herkesin olayları değerlendirme şekli farklıdır. Bunu hemen bir takıntıya bağlamanız hiç hoş değil.

Siz bana takıntılı derseniz ben de size ''olayları iyi algılayamıyorsunuz'' derim.

Son düzenleme:
Cinsellik kullanılarak ilgi uyandırılmaya çalışılıyor.

Peki o zaman ben o bir cok erkekden degilim. (icimde kalmasin ama oyle baktim boyle baktim asla cinsel bir iliskilendirme yapamadim)

peki benim dusuncedem cok basarili bir reklam daha iyisi yapilana kadar bu en iyisi bence...

varsa alternatif hayata gecirelim

Sosyal platform gücü yadsınamaz bir durum.

Şimdi düşünüyorum da meme kanseri ile ilgili esaslı bir makale yayınlansa facede,okunur mu?
Üç satır sonra vazgeçilir mi okunmaktan?
Kaç beğeni alır?

Muz,avokado,ananas...bugün ne kadar konuşuldu kim bilir,bu ne kadarın içinde % 10 u konu hakkında birbiri ile konuşsa,o %10 nun % 1 i nin aklına mamografi çektirmek gelse...

Büyük başarı inanın bana.

Peki o zaman ben o bir cok erkekden degilim. (icimde kalmasin ama oyle baktim boyle baktim asla cinsel bir iliskilendirme yapamadim)

peki benim dusuncedem cok basarili bir reklam daha iyisi yapilana kadar bu en iyisi bence...

varsa alternatif hayata gecirelim

Reklamın başarılı olacağını düşünmüyorum ancak iyi - kötü olarak da değerlendirmiyorum, ne kadar insana ulaştığı beni ilgilendirmiyor.

Benim anlatmak istediğim, çoğunlukla ilginin çekilmesi için cinselliğin kullanılması ve bence reklamda da bu tekrarlanıyor.

Reklamın başarılı olacağını düşünmüyorum ancak iyi - kötü olarak da değerlendirmiyorum, ne kadar insana ulaştığı beni ilgilendirmiyor.

Benim anlatmak istediğim, çoğunlukla ilginin çekilmesi için cinselliğin kullanılması ve bence reklamda da bu tekrarlanıyor.

Siz yazdıktan sonra tekrar okudum,reklamın altında yatan cinsellik kokusunu bir türlü alamadı burnum.

Erkek gözü ile bakamadım heralde.

Neyse sonuç olarak kadının cinsel meta olarak kullanılmadığı bu tarz küçük oyunlar,geyik(!)durumlar dikkat çekiyorsa bu şekilde de mesaj verilebilir.

Son düzenleme:
Buyrun 2 farklı araştırmadan alıntı:

Erkeklerde meme kanseri kadınlara göre çok daha nadir olarak görülür. Erkek meme kanseri tüm meme kanserlerinin %1’inden azını oluşturmaktadır.

Ülkemizde yeterli istatistiksel veriler olmadığından gerçek rakam bilinmiyor ancak ABD’de her yıl 1500 erkek meme kanserine yakalanmaktadır. Ayrıca bu hastalığa yakalanan erkeklerin kız çocuklarında ve kız kardeşlerinde meme kanserine yakalanma riski 2-3 kat fazladır.

Kadınlarda görülme oranı %23'müş. Meme kanserli hastalarda tüm evrelere göre 5 yıllık sağ kalma oranları, gelişmiş ülkelerde %83 iken, gelişmekte olan ülkelerde %53 olarak bildirilmektedir. Aradaki bu önemli fark, gelişmiş olan ülkelerde tarama mamografisi sayesinde erken tanı ve daha iyi tedavi olanakları ile açıklanabilir, denilmiş.

Durum böyleyken malesef her reklam ilgi çekmemekte, uzmanların tv.lerde, basında, sosyal medyada yapmaya çalıştıkları göz ardı edilmekte.
Buna karşılık şu da bir gerçek ki geçen yıl Vahide Gördüm, Deniz Uğur, Nilüfer'in bu hastalığa yakalanması ki Allah onlara bir daha yaşatmasın, sağlık versin İnşaAllah meme kanserine tekrar dikkat çekti, ben bizzat doktorumdan duyduğumu yazıyorum, dizi oyuncuları sayesinde mamografi çektirmeye gelen kadınların sayısında artış oldu.Trajikomik ama gerçek.

Meyveler, sebzelerin zikredilmesi size nahoş gelse de bu sitede bile amaca ulaşıldı mı ulaşıldı, bu bir makale olsaydı okuyan sayısı şu an itibariyle 244 kişiyi bulmayacaktı ama yazı başlığı facebook'taki meyve isimleri olunca merak uyandırdı bu da trajikomik mi, evet malesef ki öyle...

ben hiç cinsel bişi algılamadım şahsen bunda herkesin algısı farklı demek
hem bazı yerlerde bir pembe kurdela tak meme kanserine destek ol kampanyaları var o da mı çok saçma yani hayır bence gayetten işe yarar kampanyalar her biri ALLAH herkese sağlık şifa versin İNŞALLAH AMİN

Son düzenleme:
Merhaba,
Benim facebookum olmadığı halde özel mesajıma gelen Neden facebook uzerinde meyve isimleri paylasiliy​or ? yazısına duyarsız kalamadım ve okudum.Merak unsuru gercekten var etkılımı etkıszmı onu bılemem ama en azından benı cektı ve 8 sayfanın hepsını okuttu bır şekılde sızın tartışmalarınızı,eleştrılerınızı okurken beynımın bır yerıne meme kanserı dusuncesı oturdu sanırm amacda bu belkıde bır cok ınsan doktora gıtmese bıle bu tarz eylemler sayesınde arama motorundan meme kanserının belırtılerını mutlaka okuma ısteği duymustur.

secimime gelince de MUZ :)

Çoğumuz Facebook da bayan arkadaşlarınızın duvarın da ;

Avokado : )
Üzüm,
Cilek vb. iletilere bugün çok denk gelmişsinizdir. Peki ne anlama geliyor bunlar ?

Dişisel dilden delikanlı lugatına çevirisi de: kızlar merhaba, her sene olduğu gibi meme kanserine karşı hareketleniyoruz. bu senenin oyunu şu şekilde: herkesin meme kanserine dikkatini çekmek için tüm kizlar bu oyuna katılsın lütfen.

Geçen sene herkes üzerinde taşıdığı sütyeninin rengini duvarına yazmıştı. Erkekler günlerce kızların neden duvarlarına bir renk yazdığını anlamaya çalışmışlardı. bu sene ise yazacağımız kelime ilişki durumumuzla ilgili; bu mesajı cevaplamayın sadece sizin durumunuzu gösteren kelimeyi duvarınıza yazarak paylaşın ve bu mesajı kopyalayıp siz de arkadaş listenizdeki tüm kizlara özel mesaj olarak gönderin. Geçen seneki sütyen rengi oldukça yankı yapmıştı ve bazı tv kanallarına kadar ulaşmıştı, bu sefer de başaralım.

Ayni oyunu hem facebook hem de burada yurutebilir siniz...

tek yapmaniz gereken asagida listelenmis meyve ve aciklamalarindan uygun gelenini yorum olarak yazmaniz.

mavi kantaron : bekâr
ananas : karmaşık
ahududu : kararsız
elma : nişanlı
kiraz : çıktığı var
muz : evli
avokado : onun diğer yarısıyım
çilek : doğru olanı bulamıyor
limon : bekâr olmak istiyor
üzüm : çıktığıyla evlenmek istiyor

Not : Bu bolum sadece uyelere acik oldugundan bu aciklamayi burada yapmakta sorun gormedik.

evliler için muz olmamış ya

Siz erkekler de prostat kanserine dikkat çekmek için bazı sebze meyve isimlerini duvarınıza yazabilirsiniz.Mesela;
HIYAR:Evli
ÇENGELKÖY HIYARI:Nişanlı
ARMUT:Fıstık gibi bir kızla birlikteliğim var.
Ayva:Zamparalık yaparken yakalandım.
NAR:Birden fazla kızla ilişkim var.
YENİ DÜNYA(muşmula):Kız arıyorum bulamıyorum.
EKŞİ ELMA:Çıktığım kız evlenmek istiyor ne halt edeceğim.
BORU OTU(Yaprakları çay olarak içilir 12 saat halisünasyon görmenizi sağlar):Boşanmak istiyorum..
ÜZÜM POSASI:Boşanmış :)

erkek arkadaşlarda bunu paylaşıyor son günlerde
onların paylaşımları da gayet güzel:1:

ayrıca ailesinde 10 kadından 7 si meme kanseriyle mücadele eden bir insan olarak kendimi bu hastalığa daha yakın görmenin verdiği bir bilinç var
annem yıllardır takip altında olmasına rağmen kaçamadı bu gerçekten ve şimdi tedavi sürecinde
aslında tüm devlet ve anlaşmalı çoğu özel hastanede 40 yaş üstü kadınlara ücretsiz mamografi çekiliyor
kadın sağlığı merkezleri de aynı şekilde
lütfen bedenimize hayatımıza biraz özen gösterelim
elle muayene çok önemli olmasına rağmen çoğu durumda fark etmek zor
yılda 1 kez olsun hastaneye gidip kontrol olmakta fayda var
bu illet öyle arsız, öyle sinsi ki erken müdahale çok çok önemli.

Back