Buyrun 2 farklı araştırmadan alıntı:
Erkeklerde meme kanseri kadınlara göre çok daha nadir olarak görülür. Erkek meme kanseri tüm meme kanserlerinin %1’inden azını oluşturmaktadır.
Ülkemizde yeterli istatistiksel veriler olmadığından gerçek rakam bilinmiyor ancak ABD’de her yıl 1500 erkek meme kanserine yakalanmaktadır. Ayrıca bu hastalığa yakalanan erkeklerin kız çocuklarında ve kız kardeşlerinde meme kanserine yakalanma riski 2-3 kat fazladır.
Kadınlarda görülme oranı %23'müş. Meme kanserli hastalarda tüm evrelere göre 5 yıllık sağ kalma oranları, gelişmiş ülkelerde %83 iken, gelişmekte olan ülkelerde %53 olarak bildirilmektedir. Aradaki bu önemli fark, gelişmiş olan ülkelerde tarama mamografisi sayesinde erken tanı ve daha iyi tedavi olanakları ile açıklanabilir, denilmiş.
Durum böyleyken malesef her reklam ilgi çekmemekte, uzmanların tv.lerde, basında, sosyal medyada yapmaya çalıştıkları göz ardı edilmekte.
Buna karşılık şu da bir gerçek ki geçen yıl Vahide Gördüm, Deniz Uğur, Nilüfer'in bu hastalığa yakalanması ki Allah onlara bir daha yaşatmasın, sağlık versin İnşaAllah meme kanserine tekrar dikkat çekti, ben bizzat doktorumdan duyduğumu yazıyorum, dizi oyuncuları sayesinde mamografi çektirmeye gelen kadınların sayısında artış oldu.Trajikomik ama gerçek.
Meyveler, sebzelerin zikredilmesi size nahoş gelse de bu sitede bile amaca ulaşıldı mı ulaşıldı, bu bir makale olsaydı okuyan sayısı şu an itibariyle 244 kişiyi bulmayacaktı ama yazı başlığı facebook'taki meyve isimleri olunca merak uyandırdı bu da trajikomik mi, evet malesef ki öyle...